HD2 - android a ekran dotykowy i jego jakość

• 7 Odpowiedzi
  • 2563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 - android a ekran dotykowy i jego jakość
« dnia: Styczeń 30, 2011, 11:06:05 »
Witam serdecznie,

Wydaje mi się że nikt wcześniej tego tematu nie poruszał. Testowałem już wiele dystrybucji androida i muszę stwierdzić że pod każdą z nich ekran dotykowy działa gorzej niż pod wm. Czy u was też tak jest? pisanie jest trudne, literki bardzo często przeskakują, zdaża się nie zareagować na dotyk. Pod wm też miałem małe problemy z ekranem, ale instalacja tej nieoficjalnej łatki od HTC która podmienia plik touch.dll u mnie działała super, zero problemów. Pod romem 3.14 jest ona chyba już zintegrowana z systemem, również nie mam większych problemów. Pod androidem dotyk czasem szaleje... Czy wy też poczuliście spadek jakości dotyku czy to z moim Leo jest coś nie tak? Ekran mam niby ten nowszy (z kropkami pomiędzy liniami na panelu dotykowym) ale zastanawiam się czy coś z tym nie zrobić. Do serwisu nie wyśle, bo przecież nie powiem że pod androidem gorzej działa, pod wm świruje bardzo rzadko, w małym stopniu, a nie chciałbym się pozbywać telefonu na miesiąc tylko po to, żeby przeczytać że usterki nie stwierdzono...

Odp: HD2 - android a ekran dotykowy i jego jakość
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2011, 14:32:14 »
ściągnij sobie multitouch tester i sprawdź jak działa dotyk, wariuje w momencie jeśli palce w pionie są w jednej linii, no i do tego jak za szybko piszesz to lubi gubić literki

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2011, 20:51:02 »
U mnie działa bez zarzutu na każdym romie, nie miałem jeszcze problemu z ekranem.

*

Offline HTC-HD-2

• *
  • 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2011, 10:41:02 »
ja natomiast zauważyłem że u mnie po zainstalowaniu Andka jeszcze lepiej działa ekran, dokładniej
N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2011, 11:03:32 »
Jak są lagi to ekran w ogóle nie reaguje. A w romach z sense Z/HD lagi sa często. Na gołych andkach typu cyanogen dotyk działał bez zarzutu. Chociaż generalnie nie zauważam różnicy pomiędzy WM i Andkiem
sgs III

*

Offline jacek87

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2011, 12:03:14 »
U mnie na WM dotyk bardzo często lubił przeskakiwać łatwo z jednej literki na drugą. Na androidzie tego nie zauważyłem. Dodam, że mam rom prj Clean Desire v0.3.2. Jedyny problem jaki mi doskwiera z dotykiem to są freezy przy odblokowywaniu ekranu, ale to już nie jest bardzo uciążliwe ;)

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2011, 12:32:56 »
no tak tylko że fizycznie to nie są problemy z dotykiem a płynnym działaniem systemu.

Jak używałeś jakiegoś słabego WM typu stock to nie dziwie się że były problemy. I ja miałem dziwne zachowanie w kilku experymentalnych romach. Najlepsze było kiedy dotyk już działał zanim zdążyłem dotknąć telefonu (tak z ok 2-3 mm)

Wciąż jednak uważam że to nie jest skorelowane z tematem wątku który sugeruje dywagacje nad jakością hardware
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2011, 18:58:50 »
Jak używałeś jakiegoś słabego WM typu stock to nie dziwie się że były problemy. I ja miałem dziwne zachowanie w kilku experymentalnych romach. Najlepsze było kiedy dotyk już działał zanim zdążyłem dotknąć telefonu (tak z ok 2-3 mm)
artur88 pisze o problemach pod Androidem, a nie WM, napisał również że pod WM 3.14 - który jest stockowym romem wszystko mu działa jak należy...