Google Play NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA

• 6 Odpowiedzi
  • 3536 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Google Play NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA
« dnia: Wrzesień 03, 2012, 22:00:37 »
Witam już jakiś czas mam problem ponieważ w markecie zablokowane mam większość aplikacji (nawet facebook xD), przez co nie mogę prawie nic pobrać ani aktualizować. Chciał bym się spytać czy wy też może tak macie? A może nawet ktoś wie co z tym zrobić żeby przynajmniej większość aplikacji była dostępna?

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
Odp: Google Play NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:13:28 »
u mnie Market chodzi bez żadnego problemu (NexusHD2-ICS-CM9-HWA v2.7) zaraz po zalogowaniu do google wszystko działa (wcześniej korzystałem też z starszych wersji tego ROM'u - nigdy nie miałem kłopotów z marketem)

Zastanawia mnie tylko co musiałeś namieszać? może eksperymenty z bulid.prop? albo rozdzielczością ekranu?

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:43:46 »
Witam już jakiś czas mam problem ponieważ w markecie zablokowane mam większość aplikacji (nawet facebook xD), przez co nie mogę prawie nic pobrać ani aktualizować. Chciał bym się spytać czy wy też może tak macie? A może nawet ktoś wie co z tym zrobić żeby przynajmniej większość aplikacji była dostępna?
Nie wiemy nic. Trudno zatem coś podpowiedzieć
Jak został wgrany rom i co wcześniej siedziało w tym Leonie. Czy było wipe, czy nie. Czy były eksperymenty o których pisze Pawel83, czy nie.
Ja bym zrobił pełne czyszczenie ( wipe ). Po co mieć Andka, jeśli nie można niczego pobrać ze Sklepu...
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:45:12 »
Czy możesz szerzej zdefiniowac pojęcie "mam zablokowane"? Pojawia się jakiś komunikat? Np. że aplikacja nie jest dla Twojego urządzenia, albo wogóle nie masz aplikacji na liscie?
Jest sporo pytań, na które trzeba znać odpowiedź, żeby zacząć myśleć w tym temacie, np:
- czy zrobiłes pełnego wipe
- jaka wielkośc partycji
- jaki kernel.
Jeżeli jestes nowicjuszem wiem, to sa trudne tematy (jeżeli nie - świetnie), ale wiedza wchodzi najlepiej "przez palce". Musisz pokombinować, przypomniec sobie.
Na różnych romach miałem efekt "odrzucenia" przez market. Nigdy na Nexusie  tytunga.
Spróbuj raz jeszcze w taki sposób:
- zrób poełnego wipe - wiem, że część ludzi się tego "boi", ale przy przechodzeniu z romu na rom, innych producentów i w innych technologiach to pomaga - task29.
- wgraj radio 2.15.50.14
- wgraj magldr 1.13
- wgraj recovery. Ja działam na takim flashu (system i cache nieco wieksze, niż radzi tytung ale u mnie działa)
misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 180M
cache ya 5M
userdata ya|asize|hr allsize

- zrób wipe cache dalvik i format cache.
- reboot.
- daj mu sie ustabilizować (paręnaście minut), po czym podmapuj konto z googla i pobierz Link2SD.
- uruchom Link2SD, skonfiguruj.
- mozna jeszcze pobrać uaktualnienie do kernela HWA tytunga, ale to opcja.
Ufff, podręcznik;) W każdym razie podałem Ci dokładny przepis jak i co zrobić, aby działało. U mnie (i u większości działa). Nie używam ICS bo nie podoba mi się jakość rozmów. Głos, jak dla mnie, jest trzeszczący, przesycony sopranami, metaliczny. Dlatego testuję rożne wypieki i od paru miesięcy wracam do MIUI na GB (jak w podpisie).
A jak dalej będzie cudować, olej Nexusa i weź któryś z wypieków Xylo.
-
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2012, 12:08:03 »
Wczoraj wgrałem najnowszego roma i o dziwo problem znikną i aplikacje są dostępne (nie ma komunikatu ze aplikacja nie jest przeznaczona na twój telefon).  Pewnie było coś nie tak jak przechodziłem z Dorimanx (może coś zostało na karcie po mimo wipa). Teraz wszystko ładnie już lata nawet INT2EXT+ działa bez problemu. Tylko kurcze na Dorimanx przyzwyczaiłem się do mniejszej gęstości a tu wszystko jest takie duże :D Wiecie może czy można ją zmienić na mniejsza a market będzie ciągle działał? Bo w niektórych romach kiedyś zmiana blokowała mi apki i zawsze wracałem do Dorimanx'sa.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2012, 12:18:46 »
Tylko kurcze na Dorimanx przyzwyczaiłem się do mniejszej gęstości a tu wszystko jest takie duże :D Wiecie może czy można ją zmienić na mniejsza a market będzie ciągle działał? Bo w niektórych romach kiedyś zmiana blokowała mi apki i zawsze wracałem do Dorimanx'sa.

To chyba musisz wrzucić ROM od Xylograph
np.: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=166288
 który według opisu pozwala
...You can define an apps native DPI with it, make it look stock, smaller or bigger than that, your decision.
ale ja tego nie testowałem....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2012, 12:20:42 wysłana przez Pawel83 »

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 04, 2012, 15:02:16 »
Problem rozwiązałem zamieniając sobie Market na modyfikowany poprzez recovera.