CMR dla LEO (ClockworkMod Recovery) - Flash ZIP / DAF / Backup / Restore ROM

• 291 Odpowiedzi
  • 93454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: CMR dla LEO (ClockworkMod Recovery) - Flash ZIP / DAF / Backup / Restore ROM
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 07, 2011, 18:49:30 »
Ad Recovery>Install zip from sdcard> choose zip from sdcard

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: CMR dla LEO (ClockworkMod Recovery) - Flash ZIP / DAF / Backup / Restore ROM
« Odpowiedź #271 dnia: Lipiec 07, 2011, 18:57:50 »
a partycja ext jest ?

« Odpowiedź #272 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:28:27 »
właśnie jako tako jej nie robiłem ...
A rom się zainstalował tylko stoi na ekranie (1 uruchomienie) Htc już ok 25 min ...
Co zrobić ??
Boję się o baterię żeby nie padła ...

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #273 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:35:00 »
Musisz założyć partycje ext, inaczej rom nie ruszy, jak to zrobić znajdziesz w tym poście:
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/faq1/msg1430603/#msg1430603

« Odpowiedź #274 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:35:55 »
No dobra ale mogę teraz na tym sielonym napisie htc wyciągnąć baterie ??

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #275 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:37:28 »
tak

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #276 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:44:21 »
partycję założyć możesz z CMR - 1 gb, swap 0 mb, ale uwaga - wszystkie dane z karty pójdą w diabły
albo weź rom nie wymagający partycji na karcie - ultimate droid albo miui jan.willem

« Odpowiedź #277 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:54:01 »
Zrobiłem tą partycję teraz się instaluje (tzn peraktycznie stoi w miejscu na ok 10%) ...
Mogę wyciągnąć baterie jak nie ruszy ??

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 07, 2011, 20:07:14 »
Nie możesz, musisz czekać aż skończy.

« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 07, 2011, 20:11:22 »
Kocham Was ;d
Wszystko działa wielkie dzięki Panowie bez was ... ehhh ...

Ps: Przesyłać adresy, browar czeka ;) :)

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #280 dnia: Lipiec 07, 2011, 20:36:50 »
Kocham Was ;d
Wszystko działa wielkie dzięki Panowie bez was ... ehhh ...

Ps: Przesyłać adresy, browar czeka ;) :)
nie wiem skąd jesteś, ale jakoś to pewnie wykombinujesz ...
;-)

« Odpowiedź #281 dnia: Lipiec 10, 2011, 00:55:25 »
siema.
ja mam takie pytanie czy jak juz mam zainstalowany rom TyphooN CyanogenMod 7 to mogę teraz utworzyć partycje EXT3? czy musze najpierw ją zrobić a potem zainstalować rom?

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #282 dnia: Lipiec 10, 2011, 10:45:07 »
najpierw partycja ext potem instalacja Romu, w przypadku tworzenia partycji ext mając już zainstalowany Rom nie będzie ona widoczna przez system, powiązanie systemu z partycją ext następuje podczas pierwszego uruchomienia systemu zaraz po instalacji

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #283 dnia: Lipiec 10, 2011, 10:54:29 »
najpierw partycja ext potem instalacja Romu, w przypadku tworzenia partycji ext mając już zainstalowany Rom nie będzie ona widoczna przez system, powiązanie systemu z partycją ext następuje podczas pierwszego uruchomienia systemu zaraz po instalacji
dokładnie
ale wystarczy wipe i ext zostanie użyty

btw, wie ktoś jak uniknąć użycia istniejącej partycji ext ?
sprawdziłem kiedyś i manewr z wyjęciem karty podczas pierwszego startu nie pomógł - rom (jakiśmiui) znalazł przy kolejnym ext i uznał, że dane w nand są mniej ważne i zaczął od setupu androidowego
niekoniecznie nowe romy sietak zachowują

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #284 dnia: Lipiec 10, 2011, 10:59:32 »
dokładnie
ale wystarczy wipe i ext zostanie użyty

w zasadzie tak, ale trzeba nadmienić, że robiąc wipe stracimy wszystkie dane jakie są zawarte w romie, a po zrobieniu wipe i odpaleniu andka, rom jest konfigurowany jak podczas pierwszego uruchomienia po zainstalowaniu

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #285 dnia: Lipiec 10, 2011, 11:21:26 »
zakładam, że jak ktoś wybiera opcję wipe, to wie do czego służy, choć był taki zawodnik na xda, który zrobił całą procedurę z zakładaniem partycji ext z CMR i miał potem pretensje, że stracił na karcie zdjęcia z 3 lat ...

w tej sytuacji nie pomoże backup z CMR - nie odtworzy danych z userdata w nand na ext ale titanium da radę
idealne w takiej sytuacji jest miui - jest tam zintegrowany backup/restore i powinien dać radę z taką migracją, ale typhoon chyba tego nie ma - swoją drogą ciekawe, że cyanogenmod nie ma backup/restore a dużo późniejsze miui tak

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #286 dnia: Lipiec 10, 2011, 16:48:40 »
Wydaje mi się że Typhoon akurat potrafił przenieść istniejące dane na nowo utworzoną partycję ext bez wipe, tylko trochę dłużej trwało bootowanie.

*

Offline Landoag

• 44
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #287 dnia: Lipiec 17, 2011, 16:20:08 »
Jeżeli przy instalacji CMR ustawiłem pożądaną wielkość we flash.cfg (w moim przykładzie 130MB), a teraz chcę wgrać inny ROM z inną wielkością to powtarzam procedurę instalacji CMR ze zmienioną wielkością i tyle? Czy może powinienem najpierw jakoś usunąć tą poprzednią?
Radio: 2.15.50.14
[NAND] BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.4 CM7 HoneyComB V36

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #288 dnia: Lipiec 17, 2011, 17:32:02 »
NIc nie musisz usuwać, wgrywasz po prostu jeszcze raz CMR ze zmienioną wielkością we flash.cfg

Tylko potem, przed wgraniem nowego romu nie zapomnij o wipe.

« Odpowiedź #289 dnia: Lipiec 24, 2011, 03:40:06 »
Panowie, czy jeżeli zrobiłem Backup danych w CMR to mogę go odtworzyć dopiero jak  wgram z powrotem rom do którego chcę wrócić? Czy mając jeszcze ten testowany rom po prostu robię Restore i po zakończeniu odpali się telefon już ze starym romem i wszystkim rzeczami?

Nie wiem czy jasno się wyraziłem o co mi chodzi  :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 14:49:48 wysłana przez John82 »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #290 dnia: Lipiec 24, 2011, 09:37:16 »
Tylko restore.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #291 dnia: Sierpień 09, 2011, 12:08:26 »
odklejam
opis CMR jest w FAQ 2.0