Kurcze, strasznie pokrecony problem. Ale sama antena wygląda na fizycznie sprawną. Pobaw się 2 dni tym androidem i powiedz w których miejscach łapał zasięg, a w których nie. Ale z ręką na sercu, nie potrafię odpowiedzieć gdzie leży problem. Jeżeli mnie by się coś takiego przytrafiło, zainstalowałbym na próbe jakieś 5-6 najpopularniejszych romów, które są są sprawdzone i działają dobrze.
Sprawdzalem ten oryginalny z kupna, WM, MIUI, HyperDroid - na oryginalnym nic, na WM brak zasiegu, na MIUI to opisane wyzej, a HD - nawet wifi nie dzialalo.
Na moje jest to jakiś problem sprzętowy, po prostu raz łapie raz nie...
Wiesz, to nie jest tak, ze raz lapie, raz nie. Po prostu jesli poloze telefon obok laptopa to zasieg jest pelny i jesli na nim pracuje w tym miejscu to nic sie nie dzieje. Przejde kawalek - coraz gorzej, az wreszcie pada calkowicie.
A jesli to cos sprzetowego, to co mogloby pasc? Antena, jakies inne moduly? Ile by kosztowala wymiana anteny?

Screen z G-Mona, gdy jest aktywny zasieg.
Testowalem teraz pare romow jeszcze, 2.3.7 z Nexusa - to samo, ale chyba zasieg w wiekszej ilosci miejsc lapie, albo to placebo, nie wiem.

Screen, gdy telefon stoi w jednym miejscu

Tutaj screen, gdy go przesune np. o 20m w lewo.
Wiecie co, zrobie taska i wrzuce WM, zmienie radio na 2.15 i zobacze, jak bedzie reagowal Plus. Jesli tak samo, sprawdze Orange.