BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD * SENSE 3.0 * GINGER CM7 * MIUI

• 194 Odpowiedzi
  • 61542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V9Fix & GINGER HoneyComB V14 (KN: tytung r9b
« Odpowiedź #120 dnia: Kwiecień 09, 2011, 19:43:27 »
Kolega  robix1999
"Celem uzyskania większej pamięci 512mb/1gb ważne jest przed instalacją, żeby na piechotę wrzucić na kartę w root - katalog data2sd i config" nie rozumiem do końca o co chodzi.
Chodzi o to że folder data2sd i plik config.txt, który można pobrać w wątku na XDA (pliki załączone do postu jako 1gb_data_sdcard.7z oraz 512mb_data_sdcard.7z), wrzucasz prosto na kartę pamięci.

Co do twoich problemów z uruchomieniem, kolega robik1999 pisze w pierwszym poście:
UWAGA - ostatnie wersje HD Desire wywalają się nagminnie z powodu lokalizacji dodatkowej pamięci na karcie - generalnie nie nadają się do dłuższego użytkowania(wysypią się jak nie wcześniej to później ale to raczej jest nieuniknione) - sugeruję przejść na system lokalizacji ext2/3/4 który generuje zdecydowanie mniej problemów - i dać sobie spokój z romami wspierającymi A2SD bo najprawdopodobniej android wrzuca swoje ustawienia systemowe na sd a przy restarcie/PowerOFF nie zawsze zdążą się zapisać i stąd wywala się sytem
Mnie się znudziły ciągłe reinstalacje zwłaszcza że w odróżnieniu od ext trzeba zawsze wywalić data.img i wrzucać nowy

*

Offline siwyzg

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC-HD2-Leo 16-gb   Windows Phone 7
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V9Fix & GINGER HoneyComB V14 (KN: tytung r9b
« Odpowiedź #121 dnia: Kwiecień 09, 2011, 20:03:47 »
xspojlerx  Mam pytanko czy możesz mi napisać krok po kroku jak załadować Ginger  przy podziale kary 16-gb na partycje ext, zaczynając od utworzenia partycji > ? z góry dzięki  :ok:
 znalazlem .:)
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/jak-zrobic-ext234-na-karcie-sd/msg1457979/#msg1457979
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2011, 20:10:41 wysłana przez siwyzg »

*

Offline robert75

• 12
  • Sprzęt: HTC HD 2 Android NAND
« Odpowiedź #122 dnia: Kwiecień 09, 2011, 20:16:04 »
Tylko ja posiadam tą wersję romu GINGER HoneyComB V14 i partycję ext3. A w tym romie nie ma A2SD jak w romie Desire HD. Partycję ext3 posiadam 300 MB. A ten rom obsługuje już ext4?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2011, 20:17:50 wysłana przez robert75 »

*

Offline siwyzg

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC-HD2-Leo 16-gb   Windows Phone 7

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #124 dnia: Kwiecień 09, 2011, 23:19:40 »
niepotrzebnie się męczycie z tymi partycjami - w CWR 3.xx jest opcja partycjonowania/formatowania która sama utworzy ext2 na karcie(kasując całą zawartość - backup trzeba zrobić wcześniej) - którą wszystkie romy wspierające APP2ext (czyli od 2.2.1) same wykryją i używają

ważne jest to żeby nie robić partycji powyżej 1gb inaczej będą problemy,
to co jest bardzo istotne to fakt żeby rom prawidłowo adresował dodatkową pamięć z karty jako - pamięć wewnętrzna - z niejasnych dla mnie przyczyn większość romów tego nie robi co powoduje że pojawia się z czasem irytujący komunikat o braku pamięci wewnętrznej
tym niemniej nie oznacza to że gry i programy nie są przechowywane w partycji ext - jedynie systemowa informacja nie wykazuje dodatkowej pamięci

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #125 dnia: Kwiecień 09, 2011, 23:21:26 »
xspojlerx  Mam pytanko czy możesz mi napisać krok po kroku jak załadować Ginger  przy podziale kary 16-gb na partycje ext, zaczynając od utworzenia partycji > ? z góry dzięki  :ok:
 znalazlem .:)
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/jak-zrobic-ext234-na-karcie-sd/msg1457979/#msg1457979
Wszystko znajdziesz w Guide i wątku o CWM, jest ładnie opisane, nie powinieneś mieć problemu z wgraniem :ok:

A ten rom obsługuje już ext4?
Wydaje mi się że powinien obsługiwać, ale głowy obciąć sobie nie dam.

*

Offline waldeze

• 25
  • Sprzęt: HTC SENSATION
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V10 & GINGER HoneyComB V14 (KN: tytung r9b)
« Odpowiedź #126 dnia: Kwiecień 12, 2011, 05:14:56 »
Aktualizacja.
 GINGER HoneyComB V15

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
Jak to zainstalować?
« Odpowiedź #127 dnia: Kwiecień 27, 2011, 21:23:28 »
Cześć,

do tej pory miałem zainstalowane różne, około 15, ROMy z NAND w nazwie bo tylko takie nauczyłem się instalować przez usb :grin:
Podoba mi się rom ze strony http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=967353
Ściągnąłem ten [DAF] BOYPPC-SHIFTPDA_GINGER-HoneyComB V19 (27.Apr).rar
O, pradawni Bogowie z Pdaclubu - jak mam to zainstalować? Jeżeli zechcecie mi pomóc to, aby Wasz wysiłek nie poszedł na marne, używajcie prostych wyrazów i nie zakładajcie, że coś jest dla mnie oczywiste :grin:

Z góry dziękuję za pomoc,
Mirek
RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

*

Offline xspojlerx

• 3788
Odp: Jak to zainstalować?
« Odpowiedź #128 dnia: Kwiecień 27, 2011, 21:29:40 »
Nie zauważyłeś wątku o tym romie?

Najpierw powiedz na czym stajesz i czego nie rozumiesz, nikt nie będzie specjalnie dla Ciebie pisał poradnika, skoro już takowy mamy, bardzo przejrzysty zresztą.

Sklejam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2011, 21:31:47 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
Odp: BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V12 * GINGER_Sense.S & HoneyComB V18 (tytung r9)
« Odpowiedź #129 dnia: Kwiecień 28, 2011, 17:04:42 »
akurat romy od Boyppc jest najłatwiej zainstalować a tym bardziej wersje daf ,rozpakowujesz klikasz dwa razy i to wszystko

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #130 dnia: Kwiecień 29, 2011, 12:52:07 »
Cześć,

do tej pory miałem zainstalowane różne, około 15, ROMy z NAND w nazwie bo tylko takie nauczyłem się instalować przez usb :grin:
Podoba mi się rom ze strony http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=967353
Ściągnąłem ten [DAF] BOYPPC-SHIFTPDA_GINGER-HoneyComB V19 (27.Apr).rar
O, pradawni Bogowie z Pdaclubu - jak mam to zainstalować? Jeżeli zechcecie mi pomóc to, aby Wasz wysiłek nie poszedł na marne, używajcie prostych wyrazów i nie zakładajcie, że coś jest dla mnie oczywiste :grin:

Z góry dziękuję za pomoc,
Mirek

Tak myslę, że takie pytania zawsze być musza bo ludzie nie zaczynają od instrukcji tylko od razu szukają romu co im się z obrazka spodoba.
Instrukcje są szczegółowo opisane w jednym temacie ale natur ludzka taka, że by chceli zawsze i i wszędzie gdy cokolwiek niezrozumiałego - obok mieć ta instrukcję. Choćby 1000000 razy to samo powtórzyć. Oczywiście wyłącznie za dopóki sami niewiedzą bo potem po tem jak sami zrozumiemy to pkolejni pytający są już "irytujący"  :mrgreen:
Może by w każdym pierwszym poście dawać linka odpowiedniego postu w FAQ? Moderator mógłby pouzupełniać wątki ;-)
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #131 dnia: Kwiecień 30, 2011, 00:42:57 »
Może by w każdym pierwszym poście dawać linka odpowiedniego postu w FAQ? Moderator mógłby pouzupełniać wątki ;-)
Bez przesady, te wątki są podklejone, i dobrze widoczne, to nic nie zmieni, i tak dalej takie pytania będą padały...
No ale od kogoś kto miał już około 15 romów, to już lekko podpada :P

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
Odp: BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V12 * GINGER_Sense.S & HoneyComB V19 (tytung r9)
« Odpowiedź #132 dnia: Maj 03, 2011, 21:11:08 »
Nie chcialem nikomu podpasc :wink:
A tak na powaznie to poradzilem sobie i mam ten rom, z tym ze sciagnalem ten z cwm w nazwie i jakies recovery. Poczytalem na forum jakies poradniki, faqi itp, nie do konca rozumiem co zrobilem jednak ciesze sie ze dziala :D
Jesli chodzi o wrazenia to jest ladnie bo jest sense i jak narazie nie mrozi mi tak jak cleandroida wiec czas pokaze czy dlugo go bede mial. Jedyne co zauwazylem z minusow to szybciej znikajaca bateria ale to chyba z powodu sense i spowodowanych nim aktualizacji w tle.
Xspojlerx dzieki za zmotywowanie mnie do dzialania, moje pytanie bylo objawem chwilowej desperacji i zaniku wiary w siebie :wink:

Pozdrawiam,
Mirek

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC EVO 3D
Odp: BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V13 * GINGER 2.3.4_Sense.S & HoneyComB V20
« Odpowiedź #133 dnia: Maj 06, 2011, 18:15:14 »
Witam.
Błagam Was o pomoc bo jestem już zdesperowany.
Próbuje wgrać rom [CWR] BOYPPC-SHIFTPDA-DESIRE HD V12 (22.Apr).rar  i nic mi nie wychodzi.
Po wgraniu romu telefon parę razy się restartuje po czym pokazuje się czarna plansza z napisem "htc" i dalej nic.
Robie wszystko z opisem, mam odpowiednie radio wgrane, nie wiem co nie tak robie?
Błagam was o pomoc bo ja męcze się już 3 dni i nie mogę tego wgrać.
Inne romy się wgrywają tą samą metodą a ten i podobne które mają koło 200mb nie potrafie zainstalować.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2011, 18:23:06 wysłana przez szczecinianin »

*

Offline mati55664

• 256
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Hermes
« Odpowiedź #134 dnia: Maj 06, 2011, 18:54:23 »
Zrobiłeś partycje na karcie pamięci? Jeśli nie to wejdź w CWM następnie advanced i Partition SD card (max1024) swap daj 0 wgraj ROM jeszcze raz i sprawdź czy działa

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
« Odpowiedź #135 dnia: Maj 06, 2011, 19:14:11 »
Zrobiłeś partycje na karcie pamięci? Jeśli nie to wejdź w CWM następnie advanced i Partition SD card (max1024) swap daj 0 wgraj ROM jeszcze raz i sprawdź czy działa
Właśnie przed chwilą wgrałem jeszcze raz ze zrobioną partycją.
Telefon pare razy się zresetował a teraz jest w aMAGLDR  i napis GO GO GO! i nic.
Szału już dostaje.

*

Offline mati55664

• 256
« Odpowiedź #136 dnia: Maj 06, 2011, 19:39:29 »
może opcja Ad Hardreset w menu magldr coś pomoże?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #137 dnia: Maj 06, 2011, 21:00:49 »
Partycją Ext to Ty możesz sobie pomachać do pani z wiadomości na tvn :P Akurat ten rom korzysta z pliku data.img na karcie pamięci (osobiście nie polecam tego wynalazku) a napis pod zdjęciem głosi wszem i wobec:
copy folder data2SD and file config to root SD cardczyli na polskie tłumacząc:
Skopiuj folder data2SD i plik config do głównego katalogu karty pamięci. :shocked:

*

Offline mati55664

• 256
« Odpowiedź #138 dnia: Maj 06, 2011, 21:59:19 »
Myślałem że mówimy o wydaniu tym z Sense 2.1 bo tam trzeba utworzyć partycje EXT2 lub EXT3. Jeśli mowa o Desire HD v13 to tak jak mówi xspojlerx, przepraszam za pomyłkę :)

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
« Odpowiedź #139 dnia: Maj 06, 2011, 22:46:23 »
Partycją Ext to Ty możesz sobie pomachać do pani z wiadomości na tvn :P Akurat ten rom korzysta z pliku data.img na karcie pamięci (osobiście nie polecam tego wynalazku) a napis pod zdjęciem głosi wszem i wobec:
Skopiuj folder data2SD i plik config do głównego katalogu karty pamięci. :shocked:
Kopiowałem to na kartę pamięci tak jak jest to w instrukcji ale nic nie pomaga.
Już nie mam siły z tym romem, co bym nie robił to i tak nie chce się zainstalować :(

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #140 dnia: Maj 06, 2011, 23:05:18 »
Kopiowałem to na kartę pamięci tak jak jest to w instrukcji ale nic nie pomaga.
Już nie mam siły z tym romem, co bym nie robił to i tak nie chce się zainstalować :(
Wgrywałeś przez DAF czy CWM? Jak przez CWM to jaką wielkość partycji masz?

« Odpowiedź #141 dnia: Maj 06, 2011, 23:17:42 »
Witam.
Próbuje wgrać rom [CWR] BOYPPC-SHIFTPDA-DESIRE HD V12 (22.Apr).rar  i nic mi nie wychodzi.

Wgrywasz cały folder o rozszerzeniu .rar ? Bo w archiwum, po wypakowaniu jest folder z recovery jakie należy zastosować i rom z rozszerzeniem .zip, który trzeba skopiować na kartę. Może w tym tkwi problem.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
Aktualizuj wszystko
« Odpowiedź #142 dnia: Maj 06, 2011, 23:57:06 »
Czesc,
gdy na poczatku stycznia wgralem pierwszy rom nand byl to zwykly, chyba z desire, z sense i byl tam bardzo przydatny widget "Aktualizuj wszystko" albo "Odswiez wszystko". Teraz mam rom od boyppc z sense ale tego dodatku tam nie ma. Czy da sie go doinstalowac? Majac go mozna zaoszczedzic baterie wylaczajac automatyczne synchronizacje i przez jedno klikniecie odswiezyc wszystko wtedy kiedy chcemy.

Pozdrawiam,
Mirek

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
« Odpowiedź #143 dnia: Maj 07, 2011, 02:19:23 »
Witam.

Wgrywasz cały folder o rozszerzeniu .rar ? Bo w archiwum, po wypakowaniu jest folder z recovery jakie należy zastosować i rom z rozszerzeniem .zip, który trzeba skopiować na kartę. Może w tym tkwi problem.

Oczywiście że na kartę pamięci przenosze tylko ten z .zip
Recovery odpala normalnie na PC, przenosze .zip na kartę pamięci razem z data2sd i .config i odpalam z DFT_LEO_MAGLDR113_DAF i wgrywam rom z karty pamięci, inne romy wgrywają mi się w ten sposób a ten nie, dla tego już zgłupiałem.
Czy jest możliwe iż mam wgrane  Radio_Leo_2.15.50.14 to nie mam odblokowanej całej pamięci ram ?

*

Offline COBRA218

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #144 dnia: Maj 07, 2011, 06:46:49 »
Powie mi ktoś jak wlaczyć w GINGER 2.3.4 Sense licznik znakow wiadomośći tak zebym wiedzial ile zostalo mi znaków w esemesie ???

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #145 dnia: Maj 07, 2011, 07:29:40 »
Wchodzisz w smsy, tam gdzie masz liste watkow/smsow -> naciskasz znaczek windowsa pod wyswietlaczem -> zaznaczasz checkbox przy "SMS split" -> zaznaczasz checkbox przy "SMS counter" i juz masz :ok:

Pozdrawiam,
Mirek

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #146 dnia: Maj 07, 2011, 10:11:49 »
Czy jest możliwe iż mam wgrane  Radio_Leo_2.15.50.14 to nie mam odblokowanej całej pamięci ram ?
Radio masz jak najbardziej ok.

odpalam z DFT_LEO_MAGLDR113_DAF i wgrywam rom z karty pamięci
Odpalasz na PC DFT_LEO_MAGLDR113_DAF? A co to jest dokładnie?

*

Offline xspojlerx

• 3788
Odp: Aktualizuj wszystko
« Odpowiedź #147 dnia: Maj 07, 2011, 10:15:04 »
Czesc,
gdy na poczatku stycznia wgralem pierwszy rom nand byl to zwykly, chyba z desire, z sense i byl tam bardzo przydatny widget "Aktualizuj wszystko" albo "Odswiez wszystko". Teraz mam rom od boyppc z sense ale tego dodatku tam nie ma. Czy da sie go doinstalowac? Majac go mozna zaoszczedzic baterie wylaczajac automatyczne synchronizacje i przez jedno klikniecie odswiezyc wszystko wtedy kiedy chcemy.

Pozdrawiam,
Mirek
Romów od boyppc jest kilka z Sense, i to z 2.0, 2.1 i 3.0, określ się który jego rom masz dokładnie.

I Spróbuj tak:
Personalizuj>Widgety>Przeglądaj wszystkie widgety HTC> Synchronizuj wszystko

Scalam z wątkiem o romie.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2011, 10:21:12 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
« Odpowiedź #148 dnia: Maj 07, 2011, 14:51:14 »
Radio masz jak najbardziej ok.

odpalam z DFT_LEO_MAGLDR113_DAF i wgrywam rom z arty pamięci
Odpalasz na PC DFT_LEO_MAGLDR113_DAF? A co to jest dokładnie?
Witam.
MAGLDR113 mam zainstalowany na telefonie (na screenie widać to)
W tym programie wybieram pozycje nr.8 i później by instalował z karty SD.
Instaluje się wszystko później ponowne uruchomienie i rom jest tak jak by nie załadowany, kilka razy uruchamia się telefon a później zwiecha i nic już dalej nie robi.

« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2011, 14:54:19 wysłana przez szczecinianin »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #149 dnia: Maj 07, 2011, 15:11:09 »
A co pisze na ekranie jak skończy instalować?