BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD * SENSE 3.0 * GINGER CM7 * MIUI

• 194 Odpowiedzi
  • 61502 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE Z_V3*HD_V4*Glass & GINGER 2.3.3 RAM_V3-A2SD
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 09, 2011, 08:43:37 »
Coś źle zrobiłeś, albo nie zrobiłeś Hard reseta, przed wgraniem, albo za mała partycja systemowa w recovery.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE Z_V3*HD_V4*Glass & GINGER 2.3.3 RAM_V3-A2SD
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 09, 2011, 18:28:50 »
a wgrałeś wcześniej DAF żeby ustawił partycje? i czy wrzuciłeś katalog z dodatkową pamięcią na root karty?

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 09, 2011, 19:12:37 »
a wgrałeś wcześniej DAF żeby ustawił partycje? i czy wrzuciłeś katalog z dodatkową pamięcią na root karty?

no właśnie co dokładnie i jak trzeba zrobić z tym plikiem 1gb_data_copy to root SD Card?
czy partycje po daf ustawiasz ręcznie (jaką wielkość) czy sama się formatuje?

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE Z_V3*HD_V4*Glass & GINGER 2.3.3 RAM_V4-A2SD
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 10, 2011, 17:58:44 »
Zastanawiam się nad przejściem na ten ROM, ale mam kilka pytań:
1. Ile MB wolnego miejsca na aplikacje jest w wersji Clean?
2. Na dzień dzisiejszy jakie aplikacje są niekompatybilne z Gingerbreadem?
3. Czy ten problem: http://palmtop.pl/74866/android-2-3-3-i-powazne-problemy/ dotyczy tylko ROMów oficjalnych od Google?
4. Jak ze stabilnością systemu?
[mod]Po co dublujesz pytanie z innego działu?[/mod]
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2011, 18:14:46 wysłana przez xspojlerx »
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline xspojlerx

• 3788
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE Z_V3*HD_V4*Glass & GINGER 2.3.3 RAM_V4-A2SD
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 10, 2011, 18:19:46 »
1.W wersji Clean partycja systemowa zajmuje 97MB, ile zostanie Ci na aplikacje, zależy od tego jakie dasz inne partycje.
2.Głównie gry HD, takie jak Asphalt, Let's Golf, Gun Bros itd... Angry Birds, nawigacja Sygic, Lean and borrow, nie pamiętam co tam jeszcze, ale właśnie ta niekompatybilność odstrasza mnie przed gingerem
3. Gdzieś czytałem, że komuś pieniądze zjada, nawet przy wifi, więc całkiem możliwe, używałem tego romu 3 dni, musiał bym sprawdzić biling, co do baterii to nie zauważyłem
4. Stabilność jest ok, rom szybki, bez zwiech, jedyne co zauważyłem, to taka sytuacja, że czasem jak wybudzasz tel, dotyk nie działa, i po ponownym wybudzeniu masz czarny ekran, trzeba chwilę dać mu odsapnąć w standby i wszystko wraca do normy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2011, 18:23:34 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 10, 2011, 18:22:51 »
Dzięki za szybką odpowiedź, jak Angry Birds nie działa to zostaję na Froyo :E
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline tattoo-hh

• 44
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [DAF+CWR+A2SD]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE Z_V3*HD_V4*Glass & GINGER 2.3.3 RAM_V5
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 12, 2011, 15:31:28 »
[CWR-RAM] BOYPPC-SHIFTPDA GINGER_V5 (10.Mar)  - Jednym słowem rewelacja ! Testuje go już 2 dzień i od 0-10 dostaje 9,9 , a to za świrujący wskaźnik naładowania bateri , lecz to szczegół :)Spadek bateri w nocy 2 % (8godz) i ogólnie trzyma wyjątkowo długo . Prędkość powalająca,bez żadnych zwiech , a teraz jeżeli chodzi o muzykę-nic ująć :) Takich basiorków jeszcze nie słyszalem ! Używam słuchawek BT Jabra3030.Wgrałem sobie i przetestowałem Navi Sygic , dodałem radary , punkty poi , głosy i śmiga na równi z TomTom .Zdjęcia i video również zadowaljące - tak więc żegnaj w koncu WM 6,5  :P
[DAF] BOYPPC SHIFTPDA GINGER 2.3.3 V7

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
Odp: [DAF+CWR+A2SD]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE Z_V3*HD_V4*Glass & GINGER 2.3.3 RAM_V5
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 12, 2011, 20:51:54 »
wersja Desire HD Glassv4 ma tendencje do zwiechy w czasie wychodzenia z youtube w pozycji poziomej - to chyba wina Youtube bo dzieje się to przy animacji zamykania okna
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2011, 21:47:57 wysłana przez robix1999 »

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 13, 2011, 09:44:13 »
[CWR-RAM]BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.3 RAM_V5 (10.Mar)
Jako, że od 22 lutego nie ruszyło się nic w temacie [RAM HD] HD2 Incredible S (Vivo) Port, postanowiłem sprawdzić, jak smakuje Ginger i wrzuciłem to, co powyżej. Z komentarzy innych userów wiedziałem, ze mogą być problemy z kompatybilnością gier i programów z nowym Andkiem. I są... Przy czym na chwilę obecną z rzeczy, które normalnie używam nie działa mi tylko Angry Birds  :-| Reszta o dziwo działa.  Pozostały mi do sprawdzenia jeszcze programy, których używam "od święta", czyli raz na ruski rok. Co więcej?? Sense UI zastąpione ADWLauncher, szybko, płynnie i... No właśnie...  :shocked: Działa to tak dobrze, że nagle przestało mi brakować latających chmurek i padającego śniegu w Sense, w Angry Birds mogę pograć na laptopie, dodatkowo mam banana na pysku, bo można schować górną belkę pokazującą zasięg i baterię i tapeta wchodzi na cały ekran, przez co ten optycznie wygląda na jeszcze większy. DSP Manager też na ogromny plus, dźwięk w słuchawkach nabrał nowego brzmienia. Oczywiście są też minusy... Póki co oprócz niedziałających AB żadnego nie znalazłem, ale dzień jeszcze długi.

EDIT

Zapomniałem o dwóch rzeczach. Instalacja bejecznie prosta. Nie trzeba żadnych partycji ani nic. Po drugie bardzo dużo wolnego miejsca na instalację gier i programów zostaje.

Jeżeli potraficie póki co żyć bez Angry Birds i zależy Wam na szybkości działania naprawdę polecam  :ok:

EDIT 2

Jeżeli to komuś pomoże podjąć decyzję, to programy i gry, które:

Działają:

- 3GWatchdog Pro
- Barcodde Scanner
- CalWidget
- Currenty Widget
- DI Radio
- Diaro
- DSP Manager
- Fancy Widget
- FBReader
- Funny Notepad
- GO SMS
- Network Traffic Widget Lite
- Programoid
- Pure Calendar
- Root Explorer
- Shazam
- Shoot Me
- Timeriffic
- Widgetsoid
- Zadania Astrid
- Zumi
- Air Control
- Pinball Deluxe
- Reckless Racing

Nie działają:

- Angry Birds
- Talking Tom Pro (włącza się, wszystkie dodatkowe opcje działaja, ale zamiast powtórzyć co mu powiemy, to jest tylko trzask)

Jak coś będziecie chcieli sprawdzić czy działa, to piszcie, postaram sie sprawdzić.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 12:47:58 wysłana przez CaSspeR »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 13, 2011, 22:46:49 »
dla osób chcących wersję SD/Magldr wyszły nowe buildy - i Desire HD Glass v1 i 2.3.3 CyjanogenMod7 - linki w poście tytułowym
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 09:37:19 wysłana przez robix1999 »

« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 14, 2011, 11:20:14 »
Od kilku dni używam [CWR-RAM]BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.3 RAM_V5 (10.Mar) tylko że w wersji CLEAN, gdyż nie potrzebowałem programów, które są w normalnej wersji :) ROM bardzo szybki, stabilny. Raz tylko zdarzyło mi się, że co chwilę pojawiał się monit o wymuszeniu zamknięcia procesu ustawienia ale restart pomógł. Jak na razie zostaję przy tym wypieku.

P.S. Angry Birds, obie wersje - działają bez problemu :)

*

Offline fresz33

• **
  • 150
  • live is live HTC HD2 skink Clean Desire v1.2 NAND
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 14, 2011, 11:53:34 »
W wersji Glass brakuje słownika PL do pisania :ohreally:

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 14, 2011, 13:33:33 »
chodzi mi o rom  [DAF] BOYPPC-SHIFTPDA-DESIRE HD GLASS V4 (06.Mar) a dokładnie o pogode w sense bo jest  chyba w fahrenheit  a nie w celsjuszach wogóle zauważył to ktoś w tym romie?

To są ustawienia każdego sense, a nie romu ;-) Uruchom pogodę (fullscreen), a potem ustawienia (przycisk).

Połączone: Marzec 14, 2011, 13:40:51
[CWR-RAM]BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.3 RAM_V5 (10.Mar)
Jako, że od 22 lutego nie ruszyło się nic w temacie [RAM HD] HD2 Incredible S (Vivo) Port, postanowiłem sprawdzić, jak smakuje Ginger i wrzuciłem to, co powyżej. Z komentarzy innych userów wiedziałem, ze mogą być problemy z kompatybilnością gier i programów z nowym Andkiem. I są... Przy czym na chwilę obecną z rzeczy, które normalnie używam nie działa mi tylko Angry Birds  :-| Reszta o dziwo działa.  Pozostały mi do sprawdzenia jeszcze programy, których używam "od święta", czyli raz na ruski rok. Co więcej?? Sense UI zastąpione ADWLauncher, szybko, płynnie i... No właśnie...  :shocked: Działa to tak dobrze, że nagle przestało mi brakować latających chmurek i padającego śniegu w Sense, w Angry Birds mogę pograć na laptopie, dodatkowo mam banana na pysku, bo można schować górną belkę pokazującą zasięg i baterię i tapeta wchodzi na cały ekran, przez co ten optycznie wygląda na jeszcze większy. DSP Manager też na ogromny plus, dźwięk w słuchawkach nabrał nowego brzmienia. Oczywiście są też minusy... Póki co oprócz niedziałających AB żadnego nie znalazłem, ale dzień jeszcze długi.

EDIT

Zapomniałem o dwóch rzeczach. Instalacja bejecznie prosta. Nie trzeba żadnych partycji ani nic. Po drugie bardzo dużo wolnego miejsca na instalację gier i programów zostaje.

Jeżeli potraficie póki co żyć bez Angry Birds i zależy Wam na szybkości działania naprawdę polecam  :ok:

EDIT 2

Jeżeli to komuś pomoże podjąć decyzję, to programy i gry, które:

Działają:

- 3GWatchdog Pro
- Barcodde Scanner
- CalWidget
- Currenty Widget
- DI Radio
- Diaro
- DSP Manager
- Fancy Widget
- FBReader
- Funny Notepad
- GO SMS
- Network Traffic Widget Lite
- Programoid
- Pure Calendar
- Root Explorer
- Shazam
- Shoot Me
- Timeriffic
- Widgetsoid
- Zadania Astrid
- Zumi
- Air Control
- Pinball Deluxe
- Reckless Racing

Nie działają:

- Angry Birds
- Talking Tom Pro (włącza się, wszystkie dodatkowe opcje działaja, ale zamiast powtórzyć co mu powiemy, to jest tylko trzask)

Jak coś będziecie chcieli sprawdzić czy działa, to piszcie, postaram sie sprawdzić.

Po ok 30h od zainstalowania zaczęły się lagi. Z czasem coraz więcej. Pamiętam szybsze Gingerbreed...  No i GPS działał jakby nieco gorzej niż w używanych wcześniej przeze mnie romach.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 13:40:51 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 14, 2011, 14:00:15 »
Po ok 30h od zainstalowania zaczęły się lagi. Z czasem coraz więcej. Pamiętam szybsze Gingerbreed...  No i GPS działał jakby nieco gorzej niż w używanych wcześniej przeze mnie romach.
Ja używałem go 3 dni i nie zauważyłem lagów, ale to było w v4

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 14, 2011, 14:27:11 »
Ja używałem go 3 dni i nie zauważyłem lagów, ale to było w v4

Mozliwe. Niestety przy użytkowaniu andka mozna samemu popełnić tyle rzeczy, które go skrzywdzą.... Że potem człowiek sam nie ma pewności czyja to wina.

Rafpigma pisze, np. żeby nigdy resetu nie robić przy jego kernelu. U Imilki zaś w desire S tylko reset działa ;-)
sgs III

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
Odp: [DAF+CWR+A2SD]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD Glass V4 & GINGER 2.3.3 RAM_V6
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 14, 2011, 17:32:38 »
BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.3 RAM_V6 (14.Mar)
nowy kernel nowa/stara jakość - Kernel tytung_R7 Cyanogen(mod)7 zawiera aktualizację CyanogenModa
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 18:50:17 wysłana przez robix1999 »

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 15, 2011, 18:49:58 »
No i Zonk. Próbuję wgrac tego BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.3 RAM_V6 (14.Mar) i pokazuje zielone HTC na białym tle, potem obrazek androida i się restartuje i tak w kółko  :mysli: Co najdziwniejsze, wgrywam wg. tej samej procedury co wersję V5 i nadal nie działa. W wersji V5 w katalogu z romem były pliki do utworzenia partycji Recovery - 132M. W tej nowej wersji tego nie ma. Ktoś juz wgrywał i mu działa??

EDIT.

Coś musi być faktycznie z tą partycją, gdyż na próbę wgrałem partycję 250M zamiast 132M i poszło, tylko strasznie mało wolnego miejsca zostało. Potestuję teraz na jakiej minimalnej będzie się uruchamiało.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 18:59:20 wysłana przez CaSspeR »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 15, 2011, 19:02:45 »
Coś musi być faktycznie z tą partycją, gdyż na próbę wgrałem partycję 250M zamiast 132M i poszło, tylko strasznie mało wolnego miejsca zostało. Potestuję teraz na jakiej minimalnej będzie się uruchamiało.
Pewnie kucharz się walnął o kilka kilo, albo mega :P

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 15, 2011, 19:25:21 »
a co tu próbować?
trzeba sprawdzić wielkość katalogu system w paczce cmr i dodać z 5-10%

*

Offline tattoo-hh

• 44
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 17, 2011, 10:53:53 »
Czy nie uważacie,że bateria za szybko się rozładowuje?W czuwaniu jest ok2-3 % przez noc,lecz zauważyłem straszny pobór przy rozmowach tel :( przy wyłączonym 3G,bez połączenia danych,bez wi-fi.Ma może ktoś jakiś patent?Podkreślam że bateria jest nowa,ma miesiąc i została sformatowana jeszcze na WM i tam było ok

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 17, 2011, 11:02:52 »
Podkreślam że bateria jest nowa,ma miesiąc i została sformatowana jeszcze na WM i tam było ok
Tych baterii nie trzeba formatować
Czy nie uważacie,że bateria za szybko się rozładowuje?W czuwaniu jest ok2-3 % przez noc,lecz zauważyłem straszny pobór przy rozmowach tel :( przy wyłączonym 3G,bez połączenia danych,bez wi-fi.Ma może ktoś jakiś patent?
Rozmawiając przez telefon musi być większy pobór niż w standby, to chyba oczywiste, możesz popróbować ze zmianą radia na inne.

*

Offline tattoo-hh

• 44
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 17, 2011, 11:16:07 »
No nie wiem,ale formatowanie baterji to chyba norma co z resztą jest zalecane w instrukcji od producenta.Czemu gdy rozmawiam mając wgrany WM nie żre mi tyle co na andku ?Radio też zmieniłem na 2.08.50... i to samo :(Przy włączonej navi tyle mi nie żre

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 17, 2011, 11:22:34 »
No nie wiem,ale formatowanie baterji to chyba norma co z resztą jest zalecane w instrukcji od producenta.
To jest nowy typ baterii, która formuje się sama podczas kilku/kilkunastu pierwszych cyklów ładowania, nie wymaga wstępnego formowania cyklem 12 godzinnym. Nie rozładowuje się równiesz takich baterii do 0, bo to nie działa na nie za dobrze...
Czemu gdy rozmawiam mając wgrany WM nie żre mi tyle co na andku ?Radio też zmieniłem na 2.08.50... i to samo :(Przy włączonej navi tyle mi nie żre
Potestuj inne radia, może trafisz na takie na którym będzie Ci żreć mniej. U mnie na WM i Andku jest podobnie ze zużyciem.

*

Offline tattoo-hh

• 44
Odp: [DAF+CWR+A2SD]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD Glass V4 & GINGER 2.3.3 v7
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 17, 2011, 21:35:28 »
chyba kupię sobie to akumulatorzysko i będzie gicio :)

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Pulpit/HTC%20Akku%20BP%20E400%20%20%202300%20mAh.htm

Myślisz że będzie lepiej ?Chyba nawet lepiej będzie w reku leżało ?

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 17, 2011, 22:41:46 »
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Pulpit/HTC%20Akku%20BP%20E400%20%20%202300%20mAh.htm

:-?   :evil:

Pomijając to powyżej: BATERIE SIĘ FORMUJE A NIE FORMATUJE!!!  I  tak jak napisał kolega wyżej, tej w LEO już nie ma sensu i potrzeby formować.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 17, 2011, 22:55:06 »
Pomijając to powyżej: BATERIE SIĘ FORMUJE A NIE FORMATUJE!!!
Już nie chciałem być taki zasadniczy i tego wypominać  :mrgreen:

@tattoo-hh o którym romie konkretnie mówisz z tym zużyciem baterii? Czy testowałeś kilka i dzieje się tak na każdym?
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 23:05:08 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline tattoo-hh

• 44
Odp: [DAF+CWR+A2SD] BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD Glass V4 & GINGER 2.3.3 v7
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 18, 2011, 22:12:13 »
Mowa o tym romie [DAF] BOYPPC SHIFTPDA GINGER 2.3.3 V6 ale !!!Od dzisiaj zauważyłem , że  czas rozładowania bateri wydłuża się (bateria nowa ładowana może z 10 razy) - to dziwne , lecz prawdziwe :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2011, 22:45:16 wysłana przez tattoo-hh »

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
Odp: [DAF+CWR+A2SD] BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD Glass V4 & GINGER 2.3.3 v7
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 20, 2011, 07:11:23 »
Jest już dostępna wersja [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.3_V8 z 20 marca. Zmiany:

- kernel tytung r7,
- update CM7,
- fix market,
- fix system.

Może dziś go spróbuję.  :ok:

*

Offline xspojlerx

• 3788
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V5 & GINGER 2.3.3_V8
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 20, 2011, 11:05:29 »
A mi wyskakuje błąd przy próbie pobrania dżindżerka clean  :(

Ktoś potwierdzi problem?
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2011, 11:08:36 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
Odp: [DAF+CWR]BOYPPC-SHIFTPDA DESIRE HD V5 & GINGER 2.3.3_V8
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 20, 2011, 11:13:47 »
Mnie się udało rano ściagnąć z tego http://fileserve.com/list/YKFdWBD"Link 2", ale jak poczytasz temat, to dużo ludzi narzeka na serwery, na których PPCBoy umieszcza swoje wstawki. Fileserve ma w tej chwili faktycznie jakiś przestój, więc poprostu spróbuj za jakiś czas  :)