ANDROID w LEO (SD) - Guide / FAQ

• 963 Odpowiedzi
  • 349044 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Odp: ANDROID w LEO (SD) - Guide / FAQ
« Odpowiedź #840 dnia: Marzec 13, 2011, 22:05:00 »
a ja odradzam z buildów na SD cokolwiek poza buildami z Desire - te HD zawsze lagują (choć to zależne jest od prędkości sdhc) i w dłuższym użytkowaniu mają tendencje do wysypania się znienacka - np. po zwisie
ewentualnie buildy Gingerbreada bo mam wrażenie, że te nowe są w wersji SD mniej problematyczne od HD - brak Sense zdecydowanie poprawia ich sprawność

Nieprawda, nieprawda  jeszcze raz nieprawda

Buldy z SD i sense działają tak samo jak te z NAND. Warunek konieczny -> partycje EXT4.
Brak sense niczego nie poprawia --> pozwala kucharzowi iść na łatwiznę i rezygnację z zaawansowanej optymalizacji. Najlepsi kucharze walczą z sense. Można nie potrzebować funkcjonalności sense ale dla osób korzystających sporo z sieci społecznościowych nie ma realnej alternatywy.
sgs III

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #841 dnia: Marzec 13, 2011, 23:06:41 »
mylisz się kolego - Desire HD ma inny procesor i więcej pamięci RAM i NAND a GPU Adreno 205 jest kilka razy wydajniejsze od naszego - co powoduje że 90% buildów HD bardzo muli i laguje a w połączeniu z wolną SDHC dyskwalifikuje je zupełnie - wykrzaczają się, jak nie wcześniej to później

http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2598&c=htc_desire_hd_a9191_htc_ace

natomiast Desire jest odpowiednikiem hardwarowym HD2 i dlatego te buildy śmigają szybko - Gingerbread ma CM7 który ma mniejsze wymagania od Sense

co komuś po informacji, że są szybkie wersje Desire HD - jak musi kilkanaście sprawdzić żeby trafić na taki co stwarza mniej problemów od innych - miałem kilkanaście wersji DesireHD na SD i nie spotkałem żadnej z którą nie byłoby kłopotów po 2-3 dniach użytkowania
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:12:06 wysłana przez robix1999 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #842 dnia: Marzec 14, 2011, 10:40:56 »
Ale w podpisie masz, że używasz właśnie buildu z HD?  :P

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #843 dnia: Marzec 14, 2011, 10:48:10 »
mylisz się kolego - Desire HD ma inny procesor i więcej pamięci RAM i NAND a GPU Adreno 205 jest kilka razy wydajniejsze od naszego - co powoduje że 90% buildów HD bardzo muli i laguje a w połączeniu z wolną SDHC dyskwalifikuje je zupełnie - wykrzaczają się, jak nie wcześniej to później

http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2598&c=htc_desire_hd_a9191_htc_ace

natomiast Desire jest odpowiednikiem hardwarowym HD2 i dlatego te buildy śmigają szybko - Gingerbread ma CM7 który ma mniejsze wymagania od Sense

co komuś po informacji, że są szybkie wersje Desire HD - jak musi kilkanaście sprawdzić żeby trafić na taki co stwarza mniej problemów od innych - miałem kilkanaście wersji DesireHD na SD i nie spotkałem żadnej z którą nie byłoby kłopotów po 2-3 dniach użytkowania

Trochę nie na temat bo ja komentowałem teorię, że "na SD działa gorzej niż w NAND". W tej kwestii nie padł choćby 1 argument na poparcie tezy.

Odnośnie Sense 2.0 (DHD) powtarzasz legendy ludowe.  Procesor z nowszej edycji co prawda ale technicznie to wciąż ten sam procesor. Sterowniki grafiki bez problemu można było podmienić i to nie one są odpowiedzialne za "mulenie". Ba, Andreo 205 wcale nie jest aż tyle * szybsze w 3d jeżeli się zoptymalizuje sterowniki od naszego "staruszka". Przygodę z romami z Sense HD zapewne zakończyłeś zanim pojawiły się dopracowane wersje. Powody mulenia to:
- za mały nand
- za wolny nand
- za wolny transfer data.img
- za słaby czas dostępu do data.img

RAM + ext4 rozwiązują problem. Co więcej właśnie wchodzi sense 2.1 które jest mniej zasobożerne i znacznie szybsze od poprzedników.
Zobacz sobie teraz Sense 2.1 z desiere S od Imilki i powiedz, że twoje CM7 jest zauważalnie szybsze ;-) Tylko proszę najpierw zobacz, a nie pisz w ciemno "bo już wiesz".

* sense z desire jest prawie tak stare jak nasze HD2. Android bardzo szybko się rozwija i moim zdaniem nie warto zajmować się starymi wersjami programów/systemów

Połączone: [time]Marzec 14, 2011, 10:49:37[/time]
Ale w podpisie masz, że używasz właśnie buildu z HD?  :P

W dodatku z grupy tych niedopracowanych ;-)
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 10:55:45 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #844 dnia: Marzec 14, 2011, 11:45:07 »
peace, bo się tu zaraz pozabijacie  :ok:

ja też jestem zdania, że nie warto bawić się z DHD/DZ
ale nie ma o co tu kopii kruszyć - skoro wolicie mieć winmo + android z SD albo DHD z ext na SD, to wolna wola
mi to nie przeszkadza

ale wątek jest od SD (z winmo) i do tematu proszę
od dyskusji o wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi są inne wątki

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #845 dnia: Marzec 14, 2011, 12:04:58 »
ee,tam. Kłótnie potrafią być i merytoryczne i ciekawe  :ok:

I zabijać się chyba też nikt tu nie zamierza. Rozmowa była jak najbardziej w temacie i dopóki powstrzymamy się  od trywializowania tematu to taka może  być dalej.

Czy na SD można mieć stabilne sense DHD? Niestety imilka nie robi... Poleciłbym Rafdroida, tylko, że niestety nie tworzy on ramdisku i będzie się lekko przycinać ale bez przesady. Zaawansowany user może powalczyć z DL desire Z od dandieesta. Dobrze skonfigurowany pradopodobnie byłby najlepszym rozwiązaniem ale dużo tu opcji na "zawalenie sprawy". Poza łądnym partycjonowaniem karty ważne jest aby karta była KOMPATYBILNA z androidem i partycjonowaniem EXT. Wydaje się banalne ale każda z moich 5 kart sd zachowuje się inaczej, a stabilność romów zależna jest właśnie od tego, którą z kart wybiorę!

Kwestia gustu jest jak piszesz Lemar w przypadkach gdy nie mamy konkretnych oczekiwań, wymagań.  Ja np. od dłuższego czasu walczę sobie "na boku" z MUI i CM7 i mimo niewątpliwych zalet każdy wybór wiąże się z rezygnacją z pewnych funkcjonalności. Dla mnie to kluczowy temat. "Święta wojna" o najulubieńszy launcher dlatego powraca w pobocznych wątkach.

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 13:03:56 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #846 dnia: Marzec 14, 2011, 15:02:07 »
Czy na SD można mieć stabilne sense DHD? Niestety imilka nie robi... Poleciłbym Rafdroida, tylko, że niestety nie tworzy on ramdisku i będzie się lekko przycinać ale bez przesady. Zaawansowany user może powalczyć z DL desire Z od dandieesta. Dobrze skonfigurowany pradopodobnie byłby najlepszym rozwiązaniem ale dużo tu opcji na "zawalenie sprawy". Poza łądnym partycjonowaniem karty ważne jest aby karta była KOMPATYBILNA z androidem i partycjonowaniem EXT. Wydaje się banalne ale każda z moich 5 kart sd zachowuje się inaczej, a stabilność romów zależna jest właśnie od tego, którą z kart wybiorę!
no to ja nie rozumiem tej dyskusji
i robix, i ja jesteśmy zdania, że na SD nie działa dobrze DHD -  z powyższej Twojej opinii wynika to samo

zatem skoro się z nami zgadzasz, to o co Ci chodzi ?

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #847 dnia: Marzec 14, 2011, 15:57:49 »
no to ja nie rozumiem tej dyskusji
i robix, i ja jesteśmy zdania, że na SD nie działa dobrze DHD -  z powyższej Twojej opinii wynika to samo

zatem skoro się z nami zgadzasz, to o co Ci chodzi ?

Właśnie spłycasz temat  :P
Robix1999 zasugerował, że nie da się na SD zrobić stabilnego DHD, z sense, a idąc dalej w ogóle się nie da na HD2.
Z tą argumentacją całkowicie się nie zgadzam. Dalej zaczynamy wchodzić w detale.

Pomiędzy stwierdzeniami NIE DA SIĘ, a aktualnie brak idealnego jest pewna różnica, prawda?

Czy rom bez ramdisku można uznać za szybki? W benchmarku na pewno --> Rafdroid i DL Desire osiągną wyniki w wersji SD  o jakich inne romy mogą zapomnieć. Jeżeli natomiast za szybkość bierzemy płynność i brak mulenia (całkowity!) to niestety bez RAM uważam że się nie da (nie tylko w przypadku sense) . I mi tam się muli także gingerbread z CM7 po dłuższym czasie bez resetu bo to wynika moim zdaniem ze specyfiki zarządzania pamięcią w androidzie. Albo w HD2 jest skopany NAND albo każdy android źle go obsługuje ale największym i podstawowym spowalniaczem wszystkich romów jest WOLNY NAND albo (do wyboru) słaby czas dostępu do kart SD (+ brak kompatybilności z większością kart class 10).

Romy z RAM pomimo, że zadebiutowały jeszcze w 2010 to pomysł Darkostone święci triumfy dopiero teraz kiedy Imilka jak i paru innych kucharzy korzystając z jego pomysłu zaczęli masowo wypuszczać "niemulące się" romy. Problem w tym, że na SD jest mniej wypieków i wychodzą z pewnym opóźnieniem.

Tym niemniej DL desire już w pewnym stopniu korzysta z ram (tylko że używa 16mb vs 40mb u imilki). Można też oczekiwać, że niedługo nie tylko kucharze "trendsetterzy" ale i "naśladowcy" zaczną wprowadzać do swoich wypieków RAM więc generalnie nic nie stoi na przeszkodzie aby mogły pojawiać się fajne wypieki z płynnym nowym sense. W chwili obecnej to DHD już jest w pewnym "sensie" przeżytkiem. Rozwija się Sense 2.1. Można się spodziewać, że w jakieś 2 tygodnie po nand pojawi się także w wersji SD i osoby, które nie chcą zakładać HSPL na swoje telefony też będą mogły poszaleć w środowisku najnowszego HTC sense.

Połączone: Marzec 14, 2011, 16:08:21
Słabość względem kompatybilności kart SD w naszych Leosiach z Andkiem także nie ma nic wspólnego z sense. O tym warto wspominać coby niewłaściwa karta nie kończyła się wiecznie wpisem jaki to rom jest Be.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 16:08:21 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #848 dnia: Marzec 14, 2011, 16:13:13 »
nie spłycam - trzymam się faktów  :ok:
jak do tej pory nie wskazałeś żadnego builda z DHD, który działałby sensownie, albo chociaż tak, abyś mógł go polecić bez wahania
dla każdego sam znajdujesz wady i jednocześnie jakieś usprawiedliwienie, albo piszesz (w czasie przyszłym), że będzie to możliwe, że może imilka, ale jednak jeszcze nie, że może dandiest albo rafpigna itd. :-)

jak na razie trochę zaufaj starym androidowcom (gdzieś od lipca się tym z robixem bawimy), że najlepsze dla HD2 na SD (nie mówię o NAND, bo tego ten wątek nie dotyczy) są buildy bez sense albo sense, ale z desire
albo podaj - poleć innym taki build z DHD/DZ, który działa poprawnie bez lagów, z normalnym zużyciem baterii
poczekam aż się tak stanie, i wtedy możemy pociągnąć temat dalej  :mrgreen:

gdybym miał używać winmo i miec andka z SD uważam, że idealnym był motoman234 evo carbon remix  :ok:
(OT: jak dla mnie idealny kompromis wyglądu i funkcjonalności ale niestety NAND motoman'wo dla euro leo nie wyszedł ...)

Połączone: [time]Marzec 14, 2011, 16:21:48[/time]
wg mnie słabość ma związek z sense - o ile większość wersji bez sense zadziała bez problemu z dowolną kartą, to z połączeniu z sense są efekty jak piszesz
i dlatego właśnie uważam, że teza robix'a jest prawdziwa (ja też tak uważam i trzymam się z daleka od buildów/romów z sense dhd/dz)

Połączone: Marzec 14, 2011, 16:26:26
poza tym panie poeto, robix napisał:
miałem kilkanaście wersji DesireHD na SD i nie spotkałem żadnej z którą nie byłoby kłopotów po 2-3 dniach użytkowania

a Ty to sprzedajesz jako:
NIE DA SIĘ

mnie nie interesuje co się w przyszłości da, a userów na forum przede wszystkim co sie juz dało ...
ZATEM daj spokój, wróćmy do tematu jak rzeczywistość dopasuje się do Twojej tezy  :evil:
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 16:26:26 wysłana przez lemar123 »

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #849 dnia: Marzec 14, 2011, 16:49:14 »
nie spłycam - trzymam się faktów  :ok:
jak do tej pory nie wskazałeś żadnego builda z DHD, który działałby sensownie, albo chociaż tak, abyś mógł go polecić bez wahania
dla każdego sam znajdujesz wady i jednocześnie jakieś usprawiedliwienie, albo piszesz (w czasie przyszłym), że będzie to możliwe, że może imilka, ale jednak jeszcze nie, że może dandiest albo rafpigna itd. :-)

jak na razie trochę zaufaj starym androidowcom (gdzieś od lipca się tym z robixem bawimy), że najlepsze dla HD2 na SD (nie mówię o NAND, bo tego ten wątek nie dotyczy) są buildy bez sense albo sense, ale z desire
albo podaj - poleć innym taki build z DHD/DZ, który działa poprawnie bez lagów, z normalnym zużyciem baterii
poczekam aż się tak stanie, i wtedy możemy pociągnąć temat dalej  :mrgreen:

gdybym miał używać winmo i miec andka z SD uważam, że idealnym był motoman234 evo carbon remix  :ok:
(OT: jak dla mnie idealny kompromis wyglądu i funkcjonalności ale niestety NAND motoman'wo dla euro leo nie wyszedł ...)

Połączone: [time]Marzec 14, 2011, 16:21:48[/time]
wg mnie słabość ma związek z sense - o ile większość wersji bez sense zadziała bez problemu z dowolną kartą, to z połączeniu z sense są efekty jak piszesz
i dlatego właśnie uważam, że teza robix'a jest prawdziwa (ja też tak uważam i trzymam się z daleka od buildów/romów z sense dhd/dz)

Lemar, rozmijamy się w wypowiedziach. Tak, zgadza się, że nie wskazałem romu bez zastrzeżeń. Ale ja mam poważne zastrzeżenia także do androida jako takiego  :mrgreen: .  Ja polemizuję z podanymi przez Robixa przyczynami faktu braku płynnego sense 2.0 na SD, a nie polemizuję z nim jako takim.

Zwykłem szanować zarówno ciężką pracę innych jak i wiedzę. Mam mieszane uczucia jak czytam opisy w stylu usunięto "niepotrzebne śmiecie" gdy mowa o aplikacjach nad którymi pracowały rzesze ludzi i używają z powodzeniem tysiące. Bardzo szanuję ludzi, którzy poświęcają prywatny czas na zapoznanie się dogłębnie z jakimś tematem, a następnie starają się go przekazać dalej, kucharzy, którzy nie robią kopii, a starają się uczynić krok naprzód i wyznaczyć nowe trendy.

Nie oznacza to jednak, że padam przed nimi na kolana i spijam każde słowo. Każdy się czasem myli (imilka np. pomylił sense 2.1 z 2.0 w incredible!). jako że poświęciłem sporo czasu akurat na sense to sporo wyłapuję i staram się poprawić. I będę poprawiać wypowiedzi zarówno  Robixa, Twoje, czy choćby Imilki jeżeli uznam, że jakiś post tego wymaga. Tak samo wy możecie poprawiać moje, nie mam z tym problemu.

...Na koniec dajesz motoman234 evo carbon remix  . Jeżeli weźmiemy go za punkt odniesienia. To tak, polecę lepsze romy na SD z sense bo w ciągu ostatnich 3 miesięcy wydajność poszła trochę do przodu ;-)
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 16:53:09 wysłana przez lulek »
sgs III

« Odpowiedź #850 dnia: Marzec 14, 2011, 16:52:41 »
Podoba mi się Wasza sprzeczka, bo wychodzi z tego coś konkretnego. Teraz proszę się policytować romami z SD, takimi żeby można ich było bez bólu serca używać jako daily, a ja zainstaluje najlepszy.  :D

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #851 dnia: Marzec 14, 2011, 17:16:16 »
hehe, też uważam, że taka choćby wybuchowa wymiana zdań jest bardziej twórcza niż grzeczne czekanie na zapytania początkujących w systemie android i odpisywanie po raz 285739826 jak zrobić partycję EXT albo zainstalować CWM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Licytacji nie będzie pewnie. Ja obstawiam romy z mozliwie najnowszym sense bo lubię i korzystam ze zdecydowanej większości dobrodziejstw. Chłopaki wolą MIUI, które nadzbyt przypomina mi Iphona wraz z jego słabościami, bądź gołe sense, które jest dobre jeżeli potrzebujemy głównie usług google.

Obecnie najnowsze sense na Sd jest w:
seria DL od Dandiest - 3.5 szybkie stabilne ale bez ram; 4.4 ma ram (ale malutkie) i tendencję do powolnego rozkręcania się.
RafDroid od RafPigma 4.1 - max co można wycisnąć bez ram. Stabilny - przycinki możliwe dosłownie na ułamek sekundy po dłuższym czasie nieużywania launchera.
BOYPPC DESIRE*Z*HD  - nie testowałem. Może warto spróbować. Zawsze gościa miałem za speca od graficznych fajerwerków, a nie od stabilnych wypieków jednak gość dużo i długo już działa więc zasłużył coby poświęcić mu chwilę.

Dodatkowo do romów z sense 2.0 mile widziana karta SD klasy 2 (sandisk), 4-6 firmowa bądź mega fart z class 10 (dotychczas się jeden chwali że mu działa, a i tak transfery są wewnątrz rzędu class 2 ;-)
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 17:20:07 wysłana przez lulek »
sgs III

« Odpowiedź #852 dnia: Marzec 14, 2011, 17:27:50 »
Ja mam właśnie Rafdroida HD 3.2 SD i musze powiedzieć, że da się go używać, jednak ma denerwujące zwisy, a w telefonie mam kartę Samsunga 8gb 6class (parametry na kompie 13,5/17mb), dlatego chetnie spróbowałbym czegoś szybszego, używającego ramu. Sense jest fajny, ale nie musi być moim launcherem...

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #853 dnia: Marzec 14, 2011, 17:55:45 »
poczekaj na port sense 2.1, a tymczasem skorzystaj z porad kolegów i bierz coś bez sense. Np. Miui, moźe Ci podpasuje.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #854 dnia: Marzec 14, 2011, 18:03:45 »
sprzeczki przecież nie ma  :D, lulka sienie da zagadać  :wink:

@lulek
miui nie mieszaj do tego - rozmawiamy od dhd/dz na SD, ja Cię do MIUI nie przekonuję, a robix tego nie używa
btw, postaraj się trzymać tematu i swoich tez zamiast skakać po wątkach, bo to nie ułatwia dyskusji

nie ma też konkretu w postaci wskazania jaki rom z DHD na SD (nie mówimy o NAND + RAM + Ext na SD) śmiga bez problemów
a to zamknęłoby dyskusję - a tak po kilku postach nadal jedynie słusznego, poprawnie działającego builda DHD/DZ z SD jak nie ma, tak nie ma :E
- przykładowy rafdroid HD podany przez lulka został od razu wskazany jako posiadający denerwujące zwisy - CND, jak widać odpada
- boyppc - ma watek i wystaczającą ilość dowodów, że nie jest OK
- seria do dandiest ? - jest tu u nas cały wątek z rozjechaną strukturą partycji, których nikt początkujący nie może ogarnąć ...
a jak się już uda, to znowu jakiś kłopot

no to ja dziękuję za dhd/dz, ale mi nie przeszkadza, że lulek używa byleby przy tym nie puszczał tekstów, że są świetne ponieważ ... kiedyś potencjalnie takie będą
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 18:06:23 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #855 dnia: Marzec 15, 2011, 12:31:43 »
A powiedzcie mi taką rzecz. Chciałem spróbować tych super szybkich romów co się z ram odpalają... Są takie które nie potrzebują NANDa do działania i odpalają się z karty SD? Możecie mi wskazać jakiś taki rom?

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #856 dnia: Marzec 15, 2011, 12:33:46 »
A powiedzcie mi taką rzecz. Chciałem spróbować tych super szybkich romów co się z ram odpalają... Są takie które nie potrzebują NANDa do działania i odpalają się z karty SD? Możecie mi wskazać jakiś taki rom?
użyj search na xda z magicznym słowem RAM w dziale dla SD  :)

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #857 dnia: Marzec 15, 2011, 13:29:26 »
Sprytne. Ale zamiast search użyłem oczu i wypatrzyłem temat z [ram] w nazwie.
No co, nie wiedziałem że na xda jest osobny dział na nand i sd. U nas nie ma osobnego;)
Ściągam [Dec 18][RAM] darkstone SuperRAM FroYo v1.5
Trochę to to stare...

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #858 dnia: Marzec 15, 2011, 14:37:31 »
No co, nie wiedziałem że na xda jest osobny dział na nand i sd. U nas nie ma osobnego;)
Ściągam [Dec 18][RAM] darkstone SuperRAM FroYo v1.5
Trochę to to stare...
najpierw był dział na xda a dopiero potem na pdaclub ...  :grin:
tu u nas to chyba lulek był wielkim zwolennikiem podkręcania sprawności android'a z SD za pomocą RAM
poczytaj kilka postów wyżej

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #859 dnia: Marzec 15, 2011, 17:31:40 »
Byłem i wciąż jestem ale nie pamiętam, żebym się o tym jakoś szczególnie rozpisywał  :-?

Darkstone jest autorem całego konceptu więc masz pewność że jest to zrobione dobrze ale powinny być też inne romy. Facet ma uczniów i naśladowców.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 17:56:50 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #860 dnia: Marzec 16, 2011, 09:42:00 »
Byłem i wciąż jestem ale nie pamiętam, żebym się o tym jakoś szczególnie rozpisywał  :-?
nie będę odpowiadał  :E, bo się znowu rozkręci dyskusja niezwiązana z SD (bo taki podawany przez Ciebie jako wzorcowy kucharz imilka żadnego builda SD nie zrobił, a jedynie NANDy - a ten wątek jest o SD)
 :ok:

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #861 dnia: Marzec 16, 2011, 11:27:12 »
a wolisz jak nic się nie dzieje? Ruch jest, posty lecą ;-)

Btw. Możesz polecić jakieś miui na SD? Najlepiej jakieś jakieś przepasne bo mi zawsze widgetów brakuje.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #862 dnia: Marzec 16, 2011, 11:55:09 »
Btw. Możesz polecić jakieś miui na SD? Najlepiej jakieś jakieś przepasne bo mi zawsze widgetów brakuje.
mi nie chodzi o licznik postów, ale Ty lubisz pisać - nic w tym złęgo byle na temat :-)
jest chyba tylko jedno miui na sd, ale nie używam już buildów i nie mogę polecić

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #863 dnia: Marzec 16, 2011, 12:22:16 »
mi nie chodzi o licznik postów, ale Ty lubisz pisać - nic w tym złęgo byle na temat :-)
jest chyba tylko jedno miui na sd, ale nie używam już buildów i nie mogę polecić

raz toto zainstalowałem i domyślnie się po chińsku odpaliło. Godzinę się mordowałem zanim udało mi się na angielski przestawić i tak było trochę po angielsku - więcej po chińsku.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #864 dnia: Marzec 16, 2011, 12:30:44 »
raz toto zainstalowałem i domyślnie się po chińsku odpaliło. Godzinę się mordowałem zanim udało mi się na angielski przestawić i tak było trochę po angielsku - więcej po chińsku.
bywały takie cuda szczególnie jak ktoś miał wybraną polską lokalizację i bez wipe wgrał coś co nie wspierało polskiego
wtedy jak odpalił z krzaczkami, to było trochę szukania "po omacku" w krzakach aby wybrać język

nie znam stanu miui z SD ale z MIUI z NAND da się żyć
teraz można wygodnie sprawdzić w SD np. laucher lub dialer a'la miui - go contacts (kontakty i dialewr) i go sms, a nawet go launcher
zespół go developers team najprawdopodobniej robił właśnie UI dla MIUI a w markecie są ich wersje standalone, rozbudowane w stosunku do tych zintegrowanych w MIUI
nie jest to dokładnie to samo ale stylistyka jest bardzo podobna, zatem jak komuś przypasuje soft z goi dev, to można wskoczyć w MIUI dla SD albo NAND - będzie podobnie

« Odpowiedź #865 dnia: Marzec 20, 2011, 14:43:52 »
Czy na szybkość działania andka sd ma wpływ, który rom wm jest zainstalowany, np stockowy z 448 ram czy inny z 576?

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #866 dnia: Marzec 21, 2011, 11:56:31 »
nie, nie ma to najmniejszego znaczenia
sgs III

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #867 dnia: Marzec 21, 2011, 12:14:06 »
nie będę odpowiadał  :E, bo się znowu rozkręci dyskusja niezwiązana z SD (bo taki podawany przez Ciebie jako wzorcowy kucharz imilka żadnego builda SD nie zrobił, a jedynie NANDy - a ten wątek jest o SD)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=891206&highlight=imilka
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #868 dnia: Marzec 21, 2011, 14:39:24 »

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=891206&highlight=imilka
no dobrze - zrobił  :E (a nie wiedziałem), ale dawno porzucił - watek jest martwy
ale nie o takim lulek pisze  :P

Android na htc hd2
« Odpowiedź #869 dnia: Kwiecień 08, 2011, 17:12:07 »
Witam ale za bardzo się nie znam ale chciałbym spróbować Androida na htc hd2 odpalanego z karty. Mam oryginalny ROM na htc 3.14 i radio 2.15. Proszę o poradę krok po kroku oraz wskazanie mi jaki android na sd. Rozumiem że wtedy po włączeniu telefonu uruchomi się windows a android z karty. Z góry dziękuję