mdeejay wypuścił update do swoich romów opartych na Desire HD/Z ale kamera nadal nie działa
i jest coś nowego z NexusHD2 (FRG83) ale nie ma polskiego języka
myślę, że mówiłeś o Mdeejay FroYo HD v3.5.1, już jest v3.6;)
Kamery nadal brak
czekamy kod źródłowy androida na Desire HD
)
ja się już pogubiłem w romach od mdeejay
patrzę tylko czy maja polską lokalizację, nowszy Sense (niż ten z HTC Desire (bez HD)), a potem czy naprawiono kamerę
jeśli nie spełnia ww. kryteriów - nawet nie zaciągam; ale sądząc z opisów na xda, poza brakiem kamery - są świetne
ciekawe co oznacza owo udostępnienie kodów źródłowych jądra przez HTC - strategia "aby hobbyści uruchomili nieaktywne czujniki i kamerę"
czy konkurencja już zmusza do takich ruchów, że nieskończone produkty idą na półkę ?
dla xda-... i nas to oczywiście rewelacja, łatwiej będzie dev'om dostosować komponenty
jakoś mnie chce mi się wierzyć, że HTC Desire HD (albo Z) nie ma działającej kamery
zatem zakładam, że to ruch pod xda-forum, które (zgaduję) zawsze darzyło sympatią sprzęty HTC (może jakiś sponsoring)
kto wie, czy niektórzy developerzy xda nie pracują w HTC
analogiczna sytuacja była kiedyś z open sourceowymi frameworkami i serwerami aplikacyjnymi (jak apache czi jboss)
ibm płacił swoim ludziom aby rozwijali ww., a jednoceśnie ibm websphere był na bieżąco ...