Też miałem problem, ale ja na shubCRAFT folder root z całą wewnętrzną zawartością mam luzem na karcie więc jak sobie nie poradziłem pod Androidem z podmianą pliku to poszedłem na łatwiznę i podmieniłem co trzeba pod WM. No cóż wydanie Androida które mam na pokładzie jak widzę ma kolejny plus, bo można pewne rzeczy obejść z poziomu Windows'a jak Android nie pozwala na zmiany...
root fs to ty masz jak wszyscy w rootfs.img - te filesystemy linux'a są tymi dużymi plikami, które mamy albo w root karty albo w /Android
a uprawnień unixowych nie zmienisz na nośniku montowanym jako dysk w windows (bez specjalnego driver'a do ext, ext2, itd.)
ale ciułaj te punkty dla shubCRAFT :-), i tak za 2-3 dni będą wydania z nowym zimage i działającym wifi
EDITmattc Leo + Froyo w/Sense v.15 oraz zimage z dziśzimage z dziś ma porównywalną wydajność z tym z wczoraj, a nowy linpack po prostu dłużej pomiar wykonuje i uśrednia wynik - dlatego wychodzi 35-36 mflops, a to jest bardzo dobry wynik. I pierwszy raz zobaczyłem 270MB wolnej pamięci (widget Automatic Task Killer) po restarcie.
Jak naprawić WiFi dla mattc Froyo w/Sense v1.5 dla zimage z dziś (link wyżej).
Potrzebny "Android Terminal Emulator", do ściągnięcia z Market'u.
1. rozpakować archiwum zImage_all_files.zip tak, aby zawartość znalazła się w katalogu Android na karcie pamięci w HD2 - uwaga: w zip pliki są w katalogu Android, trzeba odpowiednio wypakować)
2. uruchomić ww. terminal, powinien pojawić się niebieski ekran (na HD2, ale to dobry zbnak :-) ) i znak zachęty "$"
3. wywołać klawiaturę ekranową i do dzieła (mam nadzieję, że nic nie przekręciłem, piszę teraz z pamięci).
$ su
mv /system/lib/modules/bcm4329.ko /system/lib/modules/bcm4329.ko.old
cp /sdcard/Android/BCM4329.KO /system/lib/modules/bcm4329.ko
chmod 777 /system/lib/modules/bcm4329.ko
#
4. uruchomić WiFi i śmiga :-)
Jeśli nie znajdzie /sdcard/Android/BCM4329.KO zmienić "BCM" i "KO" na małe litery.
Rozwiązanie zapewne hardore'owe dla pamiętających tylko Windows - trzeba wpisać bezbłędnie z 50 znaków z klawiatury :-)
BTW,
Da się jakoś podpiąć terminalem z Windows do shell'a w HD2 ?
SDK dopiero dziś zaciągnąłem, i nie miałem okazji pokombinować.