Sprawdziłem wczoraj bangster's v1.3a.
Na domyślnej konfiguracji nie działała transmisja danych. Ruszyła po zmianie z ppp na rmnet, transfer (3G/HSDPA) rzędu 1.5Mb download i 0,125 Mb upload. Taka dysproporcja jest charakterystyczna dla rmnet. Na domyślnym jądrze (axi) bardzo duże mrożenie - po zmianie na noaxi jest wyraźnie lepiej, ale płynność bez porównania mniejsza niż np. na dystrybucji pongster. Pomiar w linpack - 39 mflops ale animacje (drawer) nie są płynne - nie rozumiem tego.
Ww. zmiany wykonuje się w pliku startup.txt, a na podkreślenie zasługuje możliwość wskazania w ww. pliku wielkości data.img. Mam nadzieję, że te skrypty do wygodnej konfiguracji pojawią się w innych dystrybucjach.
Ale po kilkudziesięciu minutach zaczęło tak mrozić a obudzenie stało się praktycznie niemożliwe, że dałem sobie spokój.
Szkoda - pierwsza wersja była bardzo udana. Może jest to związane z czymś na moim HD2, ale dystrybucja pongster'a chodzi dużo lepiej.
(ROM Energy / Radio 2.11)
mdeejay v2.0 ?
Mam kłopoty z pobraniem mdeejay 2.0 (wczoraj pobieranie zatrzymało mi się kilka razy), ale jak rozumiem, v2.0 nie chodzi na tyle stabilnie, aby ją używać ? Czy ktoś kto używa mdeejay (z ankiety wynika, że 9 osób) może wskazać, której wersji to dotyczy ?