[TIP] Po kopiowaniu pliku przez USB Android go nie widzi go (karta,rescan media)

• 9 Odpowiedzi
  • 5782 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
... należy pobrać darmowy Rescan Media (jest nawet kilka o podobnej funkcjonalności). Wtedy nie będzie potrzebny restart aby je zobaczył.
(przeszkadzało mi to wiec znalazłem rozwiązanie i oczywiście dodałem do FAQ)

BTW,
Przy okazji w Markecie znalazłem toolsy do wyłączenia skanowania karty podczas startu. Też było takie pytanie w dziale.
Jeśli to rzeczywiście skróci start - to może być pożyteczna rzecz ...

*

Offline KILOS

• *
  • 92
  • Sprzęt: GALAXY S II
Zaczyna być to irytujące..
Pobrałem ten rescan media i jeszcze kilka innych o tym samym działaniu z marketu...
Po wrzuceniu czegokolwiek na telefon przez komputer nic android mi nie pokazuje...
Klikam te programiki do odświeżania karty pamięci i lipa...ma ktoś jakiś pomysł na to?
Bo ciągłe uruchamianie tego androida za każdym razem jest trochę uciążliwe...
Chciałbym iść do nieba,ale w piekle więcej znajomych...

*

Offline Andro16

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
Zainstaluj na kompie program Droid Explorer zaznacz w ustawieniach Aplikacji -->Tworzenie aby Debugował z USB i wszystko bedzie widoczne i od zaraz dostępne w telefonie Pozdrawiam.:))

*

Offline lemar123

• 2680
Zainstaluj na kompie program Droid Explorer zaznacz w ustawieniach Aplikacji -->Tworzenie aby Debugował z USB i wszystko bedzie widoczne i od zaraz dostępne w telefonie Pozdrawiam.:))
przy podłączonym pewnie tak, ale po odłączeniu usb też ?
mam analogiczny problem podczas używanie dropbox'a http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/buildy-dropbox-problem-z-brakiem-odswiezania-na-karcie/

*

Offline Andro16

• **
  • 150
Tak jeszcze ani razu nie zdarzyło mi sie abym nie znalazł wrzuconego pliku :))
przy czym przy normalnej opcji podłacz jako dysk graniczyło to z cudem :D:))

*

Offline KILOS

• *
  • 92
  • Sprzęt: GALAXY S II

Super!!!ta opcja u mnie działa..a już myślałem że nie ma na to rady... :grin:
Chciałbym iść do nieba,ale w piekle więcej znajomych...

*

Offline lemar123

• 2680
należy dodać, aby było jaśniej, że Ustawienia -> Aplikacje -> Tworzenie jest na leo, w Androidzie, a nie w Droid Explorerze

nie wiem jak to obejście działa, ale chyba chodzi o to, że po podłączeniu leo przez usb należy dodatkowo odpalić droid explorer
wtedy zawartość karty się odświeża
ja zawsze miałem ustawione debuggowanie, ale nie kopiowałem plików przy odpalonym droid explorerze (bo niby czemu)  :ok:

*

Offline Andro16

• **
  • 150
Ciesze się ze mogłem pomóc :) Warto by było jeszcze dodać iż np podmiane jąder w Androidzie mozna rowniez wykonac za pośrednictwem tego programu bez zbednej instalacji Android Terminal na telefonie ponieważ Droid Explorer posiada wbudowaną konsole.

*

Offline Zakatek

• 7
  • Sprzęt: htc HD2
Mam problem właśnie z wykrywaniem plików ,od razu po skopiowaniu(potrzebny reboot).Na telefonie program rescan media ,a na komputer poprałem droid explorera. Niestety nie da się go zainstalować ,bo wyskakuje błąd o treści: "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000135).Kliknij OK, aby zakończyć instalację".Czy ktoś się z tym spotkał ,a jeśli tak to czego mi brakuje na kompie z windows xp?

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Jaki masz rom?