albo coś nie tak z moją kartą albo mam takie wrażenie, że buildy z hd z fixem kamery są strasznie niestabilne i mulą
leo działał świetnie na buildach z desire, w których wszystko chodziło szybko i sprawnie
teraz sprawdziłem desire_hd2 i mdj hd 4.1 i mulą, przycinają się itd.
zaraz sprawdzę jeszcze mccm hd 1.2 b3, ale wydaje mi się, że build darkstone i mdj bez kamery działy płynniej
Edit:
a teraz ... dobra wiadomość
zacząłem szperać po xda i jest tam wątek o niższej niż z desire wydajności romów dhd
najwyraźniej zauważyłem to nie tylko ja
- ktoś radził po prostu poczekać, ponieważ romy dhd mają jakoby wiele godzin synchronizować się z netem
- ktoś inny, że to problem z jądrem
os monitor'em wykryłem, że większość obciążenia generuje pakiet com.android.providers.userdictionary: 40 MB ram, cpu 90% - czyli coś odpowiedzialnego za słownik używany podczas wprowadzania tekstu
a że lubię kombinować ... ubiłem paskuda (oczywiście proces zaraz się odrodził) i android zrobił się jak nowy - stabilne 39 mflops w linpack
zrobiłem hot restart i jest OK, tzn. ww. proces wystartował ale już nie zajmuje większości czasu CPU
wprowadziłem z klawiatury jakiś tekst - nadal jest OK
btw
aby dodatkowo przyspieszyć działanie (jak w każdym innym buildzie też) za pomocą zamrożenia z Titanium Backup powyłączałem aplikacje takie jak flickr (+sense flickr), akcje (+stock widget), facebook, peep, teeter.
nie wiem na jak długo to pomoże, ale na razie jest OK :-)
Edit
pomogło na 2 dni - potem zmieniłem build na inny, czyli można uznać, że na stałe
dajcie znać, czy pomogło