[SENSE3.0]Dungphp Kingdom Sprint WWE 0.81.651.0-Real 3D V3.7[RAF 1.9OC] pomocy !

• 38 Odpowiedzi
  • 11149 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kriz206

• 34
  • Sprzęt: Htc HD 2, PSP Slim
Witam

Po kilku miesiącach na tym samym wysłużonym romie uznałem że czas na zmiany. Zmieniłem kartę z 16 na 32 giga postanowiłem zakupić powiększoną baterie i przesiąść się na Sense 3.0.

Pokonałem w tym celu wiele przeszkód. Dotychczas nie mogłem zainstalować recovery co nareszcie się udało. Mimo to rom po flaschowaniu podczas pierwszego boota nie chce się włączyć. Co jakiś czas odtwarza animacje początkową i ni i tak przez półtorej godziny. Zastosowałem fixa do wersji 3.7 oraz fix permissions la baz skutku partycje także są na miejscu.

Jedyne co mnie niepokoi to partycja ClockWork Mod przed sflashowaniem ustawiłem ją według zaleceń kucharza na ponad 300 czyli 400 MB niestety jak się okazało po rozpakowaniu na dysku rom ma ponad 500 mega. Jak mi się wydaje to europejski Leo ma tylko 512 MB romu.

Czy to oznacza że mam ustawić recovery na 500 czy tak jak pisał developer na 300. Miał ktoś taki problem. Uprzejmie apeluje o pomoc.

Ps. Ta partycja od Clock Work Mod warunkuje maksymalną wagę systemu czy co ? Dotychczas nie używałem recovery a mój zmodyfikowany HD 2 to mój pierwszy Android więc nie jestem w temacie.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
A nie ściągnąłeś przypadkiem wersji TMOUS only? Czyli tylko dla amerykańskich Leo?

Ps. Ta partycja od Clock Work Mod warunkuje maksymalną wagę systemu czy co ? Dotychczas nie używałem recovery a mój zmodyfikowany HD 2 to mój pierwszy Android więc nie jestem w temacie.
Partycja w CWM, to po prostu założenie partycji na której instaluje się system.

*

Offline Kriz206

• 34
Raczej nie. Nazwa paczki świadczy o tym że jest to rom pod europejską wersje Leo (z początku sam  o tym pomyślałem jednak tnie o to chodzi). Zainstalowałem z powodzeniem RAFDroid 4.0 i wszystko działa sprawnie instalacja całkiem szybka więc telefon także jest w porządku. Jedyne co mnie zastanawia to rozmiar partycji systemowej. Rom jest tak obszerny że potrzebuje naprawdę dużo miejsca i nie wiem czy 400 MB wystarczy zwłaszcza że autor zaznaczył że na europejskim HD 2 koniecznie trzeba stosować partycje ext na karcie sd.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

Ps. Dla zainteresowanych romem oto link :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075703
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2011, 11:17:19 wysłana przez Kriz206 »

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Witam

Po kilku miesiącach na tym samym wysłużonym romie uznałem że czas na zmiany. Zmieniłem kartę z 16 na 32 giga postanowiłem zakupić powiększoną baterie i przesiąść się na Sense 3.0.

Pokonałem w tym celu wiele przeszkód. Dotychczas nie mogłem zainstalować recovery co nareszcie się udało. Mimo to rom po flaschowaniu podczas pierwszego boota nie chce się włączyć. Co jakiś czas odtwarza animacje początkową i ni i tak przez półtorej godziny. Zastosowałem fixa do wersji 3.7 oraz fix permissions la baz skutku partycje także są na miejscu.

Jedyne co mnie niepokoi to partycja ClockWork Mod przed sflashowaniem ustawiłem ją według zaleceń kucharza na ponad 300 czyli 400 MB niestety jak się okazało po rozpakowaniu na dysku rom ma ponad 500 mega. Jak mi się wydaje to europejski Leo ma tylko 512 MB romu.

Czy to oznacza że mam ustawić recovery na 500 czy tak jak pisał developer na 300. Miał ktoś taki problem. Uprzejmie apeluje o pomoc.

Co znaczy 300 czyli 400? 300 to bardzo dużo dla europejskiego HD2 więc nie dawaj mu ani grama więcej.
300 znaczy 300 ;-)
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
Rom jest tak obszerny że potrzebuje naprawdę dużo miejsca i nie wiem czy 400 MB wystarczy zwłaszcza że autor zaznaczył że na europejskim HD 2 koniecznie trzeba stosować partycje ext na karcie sd.
Podejrzewam że część danych od razu ląduje na partycji ext, dlatego rom mieści się na takiej małej partycji, skoro autor zaleca 300MB, to raczej wie co pisze.

*

Offline lulek

• 738
Zastanawia mnie dlaczego zaczynasz przygodę od developerskich romów. Wybierz jakiś finalny produkt z pełną stabilnością może., chyba, że z ciekawości chcesz się trochę pobawić sense 3.0.  Te lepiej działające elementy są zaaplikowane w dwóch romach tu omawianych na forum.

Tu masz full, wypas. Działałem trochę na jakiejś starszej jego wersji kiedy to się potwornie cięło. Z sense 3.0 jest problem nie taki, że za mało NAND bo ext znakomicie go zastępuje (btw. jaką masz partycję EXT??) tylko zajmuje tak dużo w ramie, że aby działały inne aplikacje często musi się wyłączać i włączać ponownie co powoduje mulenie.

Połączone: [time]Maj 25, 2011, 11:38:03[/time]
Rom jest tak obszerny że potrzebuje naprawdę dużo miejsca i nie wiem czy 400 MB wystarczy zwłaszcza że autor zaznaczył że na europejskim HD 2 koniecznie trzeba stosować partycje ext na karcie sd.
Podejrzewam że część danych od razu ląduje na partycji ext, dlatego rom mieści się na takiej małej partycji, skoro autor zaleca 300MB, to raczej wie co pisze.

Tak oczywiście. Robią to niemal wszystkie nowe romy z sense. Ten używa data2ext które mimo wielu niezaprzeczalnych zalet jest mniej stabilne od a2sd.

Z przykrością stwierdzam, że sense 3.0 to za wysokie progi dla naszego hadeka. Będzie kiedyś działać ale tak jak pod wm. sense 2.5 pod htc diamond -> zamulacz. To nie hTC nawaliło, to nasze urządzenie ma za mało ramu niestety jest to zoptymalizowane pod  768m. ramu
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2011, 13:09:30 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline Kriz206

• 34
Partycja ext to 2 giga stworzona przez CMR. Po nieudanym pierwszym boocie użyłem gparted aby podejrzeć partycje ext i jak się okazało znajdowało się na niej ponad 400 mega danych więc rom próbował się instalować ale nawet na tak obszerny rom pół godziny na pierwszy boot to trochę za dużo.

Ps. Na moim HD 2 sporo bawiłem się romami głównie pod WM ale na Androidzie też niestety miałem problem z recovery jednak to udało się przezwyciężyć. Rom chce raczej z ciekawości niż do codziennego użytku. W tym celu poszukam Andka 2.3 z Sense 2.1. Na razie nie działa wszystko jak należy ale zapewne przyjdzie to z czasem.

A Sense 3.0 do codziennego użytku ... może kiedyś ale na pewno nie teraz.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2011, 11:51:49 wysłana przez Kriz206 »

*

Offline lulek

• 738
Do codziennego użytku da radę użyć od biedy: [25.May.11] sbryan12144's GB ViVo v2.0.
Masz tutaj sense 2.1 z lockstcreen i kilkoma widgetami od 3.0. Jak toto dopracują (kamera, glitche) to będzie moim zdaniem "sensowego" wykorzystania HD2.
sgs III

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
ten rom nie nadaje się do użytku - unikać jak ogni piekielnych - prototyp taki na maxa
po godzinie prób, błędów i wypaczeń oceniam go jako pomyłkę twórcy

Witam.Mam istotne pytanka:

Który z niżej wymienionych jest bardziej stabilny ?.

1.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1100707
2.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075621

W przypadku pozycji nr.2 , którą wersję wybrać:

1.EU v2.1 (FULL WIPE NEEDED)
2.TMOUS V2.1 (FULL WIPE NEEDED)
Download for MAGLDR
Download for cLK

Oraz która latwiejsza w instalacji MAGLDR czy cLK?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
żaden z nich nie jest stabilny - z każdym z nich będą niemal identyczne problemy
ja preferuję magldr

Dzięki.Czy ten BPSense ViVo v2.1 wymaga partycji swap lub ma wbudowaną obsługę app2sd ?.Czytam instrukcję wgrywania i zastanawiam się czy muszę się bawić z tą kartą pamięci.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
Dzięki.Czy ten BPSense ViVo v2.1 wymaga partycji swap lub ma wbudowaną obsługę app2sd ?.Czytam instrukcję wgrywania i zastanawiam się czy muszę się bawić z tą kartą pamięci.

wspiera ext3 - więc pamięci wewnętrznej aż tak nie brakuje - weź zajrzyj do wątku docelowego BPSense - przecież to nie wątek o tym romie

*

Offline Kriz206

• 34
Ja też kiedyś wolałem magldr a to z prostej przyczyny ... nie mogłem zainstalować recovery czego strasznie mi brakowało gdyż znałem tą wygodę z Milstone. Od kiedy mam już sprawne recovery magldr nie wydaje się dobrym sposobem przez recovery jest łatwiej i szybciej.

Ps. Po zastanowieniu się odpuściłem sobie (na razie) romy na 2.3 i zainstalowałem poczciwego Rafdroida. Działa lepiej niż mój poprzedni rom a po drobnych modyfikacjach daje do tego znacznie większe możliwości. Poczekam aż z Sense na 2.3 zostaną usunięte błędy i naprawiona zostanie kamera.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
jest nowa wersja Kingdom_Sprint_WWE_0.81.651.0_v4.0_EU
może już nie ssie baterii jak słoń wodę :p

rom wypas - realny 3.o 3D z bajerami
kryzys pamięciowy już teraz totalnie
cały Sense już ma polski

u mnie co rusz wywala że aplikacja nie gotowa - coś niesamowicie przymula - zrobię raz jeszcze reinstalację
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2011, 17:46:40 wysłana przez robix1999 »

*

Offline Andro16

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
Odp: [SENSE3.0]Dungphp Kingdom Sprint WWE 0.81.651.0-Real 3D V3.7[RAF 1.9OC] pomocy !
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 09, 2011, 16:05:49 »
Witam testował juz ktoś najnowszy wypiek Dungphp Ginger Sense 3.0 Series
Kingdom Sprint WWE 0.81.651.0 - Real 3D V4.2 ?? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075703

Aktualnie używam Boxmax KS v0.1][Kingdom Sprint GB 2.3.3 +Sense3  i powiem szczeże ze nie mam powodów do narzekania jednak chciałbym spróbować tego samego w wersjii NAND ale na początku chciałbym zasięgnąć opini czy warto? Pozdrawiam

Odp: [SENSE3.0]Dungphp Kingdom Sprint WWE 0.81.651.0-Real 3D V3.7[RAF 1.9OC] pomocy !
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 15, 2011, 20:51:19 »
Witam testował juz ktoś najnowszy wypiek Dungphp Ginger Sense 3.0 Series
Kingdom Sprint WWE 0.81.651.0 - Real 3D V4.2 ?? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075703

Aktualnie używam Boxmax KS v0.1][Kingdom Sprint GB 2.3.3 +Sense3  i powiem szczeże ze nie mam powodów do narzekania jednak chciałbym spróbować tego samego w wersjii NAND ale na początku chciałbym zasięgnąć opini czy warto? Pozdrawiam

Wtrąciłbym się do waszych rozważań i chciałbym się spytać jak udało Ci się wgrać ten system? Byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie pomocy
Pozdrawiam

*

Offline lulek

• 738
rom od boxmax to najlepsze sense 3.0 pod SD ale i pod NAND są już całkiem w porządku romy.

Zarówno ten z tytułu wątku jak i LeoRCMix S są godne uwagi. Sense 3.0 troche muli bo jest wielkie i najnormalniej ramu brakuje leosiowi ale poza tym działa całkiem fajnie.

sgs III

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Sorry za delikatne OT, ale skoro mówimy o szybkości - pobawiłem się wczoraj, przeszło godzinkę HTC Sensation. Świetnie wykonany, dobrze leży w dłoni. Sense 3 jest przepiękne. Ale.... przy TAKIEJ mocy obliczeniowej pod blachą (panowie, na PC o podobnych parametrach można domenę AD postawić..) wydajność jest dyskusyjna. Wejście w menu z lagiem, dialer - pierwsze wejście z lagiem, przewijanie potrafi się zatrzymać. Jeżeli android + sense potrzebują tylu zasobów to oznacza to nie mniej ni więcej jak niechlujstwo architektów systemu.
W każdym razie - w jednej rece trzymałem dziadka HD2 w drugiej Sensation. Wygoda (w tym ciężar, bo leon to kloc) bez porównania. Ale już szybkość działania - fakt, że na leosiu mam teraz "tylko" lekkiego barrdroida, ale momentami hd2 wygrywał. To nie jest dobra wróżba na przyszłość. No chyba że 4-rdzeniowe potwory i 4GB pamięci...
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline lulek

• 738
W sumie to takie nie do końca OT o ile rozmawiamy o Sense 3.0 tak ogólnie. Niestety nie miałem przyjemności a posiadacze (ci tu na forum) wypowiadają się w samych superlatywach.

Ja sądzę, że HTC ma znacznie mniejsze zasoby programistów od konkurencji i dlatego gonia z nowymi fajerwerkami optymalizację zostawiając "na potem".
Sense 2.1 jest całkiem wporzo zoptymalizowany, a 3.0 to znowu masa nowości, które dopiero będą poprawiane. Szkoda, że tak wychodzi i to daje poważny argument w ręce przeciwnikom sense a zwolennikom CM7.

Sensation ma wbrew pozorom wciąż braki w sprzęcie. Moim zdaniem ramu jest za mało, a 2 rdzenie jak sądzę nie są należycie wykorzystywane. To już trochę zaczyna być wariactwo i zastanawiam się czy nie zaprzestać gonitwy "telefonowej" i do nowości nie kupić sobie pada. Szkoda tylko, że ten od htc jest nie tylko koszmarnie drogi ale i hardwareowo kiepski.

sgs III

*

Offline pepe64

• 665
Z tym padem to jest jakaś myśl, tylko..no mam na razie opory;)
Co do Sensation. Zarówno 2 rdzenie w PDA jak i 4 w PC to dużo - za dużo dla większości aplikacji, które po prostu nie potrafia z tego korzystać. Kupujemy zatem wypasioną maszynę, w której połowa jeżeli nie więcej podzespołów po prostu się nudzi. Może za wyjątkiem pamięci. To mniej więcej tak, jak sklep dla idiotów oferujący laptopy z i3 czy i5 z Windą7 i...2GB ramu...
Sensation nie było moje;) Spotkaliśmy się w gronie znajomych, kumpel dostał "korporacyjną nówkę sztukę", nie "zasimloczoną" ani nie przebrandowaną (chyba nawet tego jeszcze nie robią;) ) - wybrał sobie ten telefon (powiem tak, ja na jego miejscu wziąłbym np. BB 9800 albo ...ok, grzeszę;)..iPhona4). W każdym razie kumple raczyli się marcowym beer (ehhhh) a ja suwałem po sensacji...Niestety, bez sensacji. OK, fajny aparat. Bardzo, BARDZO ładne Sense. Ale powtarzam - wolne:(! Za wolne... I mówi to facet, który w sumie chciałby ta maszynę i podoba mu się i kocha gadżety;)

*

Offline lulek

• 738
Widzisz, a w dziale sensation tutaj piszą jak to przesiedli się z HD2 własnie i teraz zero lagów mają.

Wierzę ci i zdążyłem się już zorientować, że masz "gadżeciarskie ciągotki", czyli dokładnie tak jak ja ;-) Tak myślę, że chyba nawet mam pomysł skąd te lagi - w tym sense potwornie dużo ramu się przewala. Jednak podobnie jak HD2 wyprzedzało nieco swoje czasy tak i dwurdzeniowe sense zapewne doczeka się poprawek i optymalizacji.

Jednak wolałbym sensation od Iphone ale ja czekam na htc 3d. Jak gadżety to po całości ;-) Będę szpanować w metrze  :E :grin:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2011, 16:27:52 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
 :ok: :ok:
To musimy się kiedyś spotkać i wysyłać sobie smsy..publicznie;)
A tak poważnie - ilu naszych kolegów z forum przyzna się, że weszło drogą nabycia w posiadanie telefony, który różni się od HD2 w zasadzie...wagą;) Za to jest duuużo droższy;) Bo te nasze porty siermiężne, ale dają radę-to jest wyczyn. A co do rdzeni - no tu jest zabawa programistyczna na całego. Przecież na PC pod wielowatkowość zoptymalizowane są w zasadzie jedynie kodeki XViD;) Reszta udaje. Taki Photoshop potrzebuje dobrego Pentium4 i duuuużo ramu:)

Połączone: Lipiec 05, 2011, 11:03:50
Ha! Wchodzę na onet a tam artykuł: "Sensacja głównie w nazwie"..Pytanie za kielicha - o czym jest rzeczony tekst;)?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2011, 11:03:50 wysłana przez pepe64 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
No panowie teraz pojechaliście z OT na całego :P do tematu proszę uprzejmie ;)

*

Offline lulek

• 738
oj, tylko troszeczkę. Temat jest o romie z portem z sensation czyli trzymamy się tematu. Luźno bo luźno ale... luźno ;-)

Co do romów z sense 3.0 w nand to są szt.3 w nand wciąż aktualizowane. Ten z tytułu już jest nieaktualizowany i można go traktować jako historię chyba że kucharz powróci - byłoby miło bo dobry gość jest.

Jak dla mnie to aktualne różnią się tym, że ten od angeldeath i animated nie używa metody ram od imilki, a daekin używa.

Efekt: daekin płynniejszy ale nie do końca. Mniej ram = częściej się kończy pamięć i muszą się poszczególne elementy przeładowywać.
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
Co Wyście się na tego sense 3.0 tak uparli:)? Ja wiem, że ładny, zgrabny i miły dla ocząt;) Ale kurcze, nie do pracy...
Czasami trzeba wynalazek zainstalować, powiadomić autora co nie działa i..czekać, aż naprawi..;)
OK, po prostu wczoraj chciałem "poprawić" soft na Galaxy S mojej córki i dostałem przemowę od żony i młodzieży:) I już nie poprawiam..na razie..:)

*

Offline lulek

• 738
po 1 - jak już wspomniałem jestem gadżeciarz, który lubi sie zaznajamiać z nowościami
po 2 - sense 3.0 okazał się idealny na wyprawę wakacyjną do Chorwacji ponieważ:
- w romach z sense 3.0 już działa kamera, a nowych z 2.1 z kamerą brak. Oczywiście mam dodatkowo i kamere i aparat ale praktyka pokazała, że tylko telefon zawsze się ma pod ręką.
- bardzo rozbudowana pogoda - w wakacje kiedy planuje się plażowanie i zwiedzanie niezastapione okazało się nowe weather pokazujące pogodę o poszczególnych godzinach.
- htc locations - w sense 3.0 ma więcej opcji i w ogóle jest bardziej rozbudowane - a była to w podróży jedyna sensowna konkurencja dla automapy (na aurę się obraziłem)
-  nowy lockscreen jest bajera
- od miesiąca mam 3.0 i nie narzekam - działa stabilnie i całkiem szybko
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
To który jest taki niezły? Ten z podpisu?

*

Offline lulek

• 738
zainstalowałem najnowsza wersję tego romu i jak na razie działa sprawnie i szybko.
sgs III

*

Offline PiotrDyrcz

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond,SE X1,HTC HD,HTC HD2, HTC EVO 3D
a pogoda w nim działa? i ew. akcje w widgecie?