A więc tak: najlepszy Rom jakiego do tej pory używałem 
Kucharz jest bardzo rzetelny, dokładny, prosta instalacja romu + wiele innych ciekawych funkcji jakich nie znajdziemy na innych romach. Do tego dochodzi kernel jego własnej roboty, które żre mniej prądu niż kernele Tytunga.
Przed instalacją polecam zapoznać się dokładnie z treścią wątku i przeczytać najważniejsze informacje dotyczące tworzenia SWAP itp.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1166948
Warto przetestować, uwierzcie mi 
Zainstalowałem "znudzony" już lekko stabilnością MIUI;)
Fajnie, ale..w sumie... nic nowego. Czasami potrafi się zamyślić, miałem jedną czy dwie zwiechy gdzie chłop tak się głęboko zastanowił, że wpadł w katatonię;) Jakość rozmów ok, ładnie łapie gpx fixa (władowałem swój, "standardowy" gps.cfg). Nie zabija prędkością, sorry ale NexusHD2-Gingerbread V3.2a jest, moim zdaniem..zwinniejszy;)
Generalnie...podkuliwszy ogon właśnie wracam do MIUI.
Aha - ten nowy instaler jest całkiem całkiem całkiem. Tzn. zabija mozliwościami. Tylko że te możliwości, szczególnie dla nowicjusza, który z ilości dostępnych opcji ma wybrać dla siebie ta jedną..trochę strach. Przypomina mi to stare romy oparte na 2.2.1 z Sense autorstwa Dandiest'a. Tam też można było plikiem konfiguracyjnym zmieniać prawie wszystko..Aż za wszystko. Ale to kwestia gustu.
Summa summarum: moim zdaniem - fajny wypiek, nie wnoszący wprawdzie nic nowego, wykorzystujący za to nowy instaler i to jest zasadnicza wartość tego wypieku (moim zdaniem!).
Dorimanx robi za to niezłe kernele (aczkolwiek..jak sam przyznał po 3.2 następne wersje były pasmem wynalazków i dopiero ten najnowszy, bodajże 5.5 ma być wersją ..... 3.2 z poprawkami i bez błędów;) Ja, w każdym razie, jadę od jakiegoś czasu na 3.2).
Ocena: 6/10
pzdr