[Q] Zamiar kupna - HD2 pod android ?

• 47 Odpowiedzi
  • 11321 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: [Q] Zamiar kupna - HD2 pod android ?
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 20, 2010, 23:58:55 »
DesireHD ma ponoc beznadziejne glosniki. Nie to co Leo:)
Podsumowujac ogolnie temat jak chcesz sie bawic i zmieniac co chwile buildy to bierz leo, a jak chcesz po prostu miec androida to telefon z natywnym andkiem bedzie lepszym wyborem.

o to niemiłe zaskoczenie z tymi głośnikami - ciekawe jakie jeszcze niespodzianki wyjdą bo różowe zdjęcia też już namierzono w DesireHD

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 21, 2010, 08:15:42 »
Dhd ma 2 (dwa) glosniki, zatem i tak bedzie lepszy dzwiek wydawal.
Pewnie palnal to ktos, kto hd2 nie  slyszal.

Ja bym sie zamienil na dhd.

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 21, 2010, 08:48:50 »
Wyświetlacz przeciętny no i ten dźwięk tragedia, jeszcze nie było tak cichego telefonu. Ja jestem rozczarowany mam tylko nadzieję że kolejne aktualizację cos zmienią.

Z mgsm.pl
HTC HD2 LEO

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 21, 2010, 09:33:01 »
Wyświetlacz przeciętny no i ten dźwięk tragedia, jeszcze nie było tak cichego telefonu. Ja jestem rozczarowany mam tylko nadzieję że kolejne aktualizację cos zmienią.

Z mgsm.pl
ok, tylko nie wiemy co to za gość
a może przedtem był zakochany w jakiejś nokii (np. n95), dostał w łapy dhd i marudzi, że n95 5 lat temu robiłą lepsze zdjęcia ?

aby móc porównać trzeba mieć w łapie oba telefony
ja porównywałem (miałem w ręku) desire, hd2 i galasy s - i uważam, że hd2 z androidem nie musi się wstydzić
tylko zużycie prądu jest większe, reszta ok

porównać powinien ktoś kto miał hd2 i zmienił na dhd - a jest na forum taki zawodnik - trzeba search użyć i zapytać na pw

a tu porównanie dhd vs. hd2
http://www.compare-cellphones.org/HTC-Desire-HD-vs-HTC-HD2
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2010, 14:43:15 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 02, 2011, 17:49:01 »
Pozwolę sobie znów odświeżyć temat: widzę, że wyszedł NAND, ale wielkich zachwytów nad nowymi ROMami nie ma. Jak ostatnio się pytałem, lemar napisał, że są buildy, które są bezproblemowe w użytkowaniu. Jako że wciąż się zastanawiam (Milestone ma chyba trochę za mało RAMu, a SGS jest droższy - wolałbym zapłacić 1000 niż 1200 co najmniej), chciałem się dowiedzieć jeszcze jednego: czy bateria da radę wytrzymać od rana do wieczora z używaniem WiFi przez jakieś 2-3h, i czy dużo trzeba się z nią użerać, żeby pobór prądu nie był za wysoki (jak często średnio musicie resetować te staty baterii)?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2011, 17:55:37 wysłana przez Kozak »
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline McGoof

• 42
  • IT monitoring EX
    • Cyclad Outsourcing- my work
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO - NAND AN
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 03, 2011, 14:38:57 »
Odpowiem Ci tak- sam jeszcze nie spróbowałem (obecnie jadę na wersji RAM do testów, szczególnie integracji z ActiveSync i Exchange, by bezproblemowo przenieść kontakty i zdziwienie... Sense na Andka ma do tego narzędzia!!), ale z odpowiedzi na moje pytania, a także pracy na RAM-owej wersji zdobyłem takie info:

*Bateria pracuje mniej więcej tyle ile na HD2- wszystko zależy głównie od radia, z tego co mi doniesiono. Niektórzy twierdzą nawet że więcej. Ciekawostką odnośnie WiFi jest zaś to, że u mnie na RAM-owej wersji wyraźnie poprawił się zasięg...
*RAM- nawet na moim, odpalanym z RAMu Andku, gry chodzą (!) szybciej niż na WM przy porównywalnej, albo może i lepszej grafie (np. Rocket Bunnies czy Jet Cars w porównaniu do Electopii wyglądają świetnie i chodzą bez najmniejszego zacięcia). Obowiązkowo należy odblokować 576 Mb :) Andek jest dużo mniej pamięciożerny. Cytując kogoś z forum- dopiero moc HD2 i 1Gz Snapdragon pozwolił Windowsowi działać, jak powinien. Z Andkiem jest dużo lepiej, w końcu to Linux/Unix... A one mają znacznie lepszą gospodarkę pamięcią.
*Andek wyłożył mi się raz i to porządnie tylko dlatego, że bezmyślnie wysunąłem kartę pamięci, zanim odmontował... Poza tym - bezproblemowa praca na romach z Desire (z tego co wiem, z NAND jest tak samo...). Takiego problemu w NAND-owej wersji oczywiście mieć nie będziesz :P

A odnośnie statystyk- sam bym chciał poznać odpowiedź na to pytanie, bo dalej do końca nie rozumiem idei resetowania...
Sailing... _/) _/) _/)

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 03, 2011, 16:17:13 »
Kozak bateria z luzem Ci tyle wytrzyma, szczegolnie w NAND.
Co do statystyk to zalezy, czasem trzeba je zresetowac przy nowym romie, a czasem nie np ja nie musialem. I nigdy nie mialem tak ze musze drugi raz w tym samym romie/buildzie resetowac.
HTC HD2 LEO

« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 03, 2011, 17:03:04 »
wynik z dzisiaj (moze odpowiadac twoim potrzebom): odpiecie od ladowarki: 8:00 (100%). 40 minut muzyki, 15 minut polaczen, 8 sms-ow, godzina wi-fi -> 17:00 bateria jest na poziomie 78%. wersja andka MCCM HD V3.02 na romie 3.14 WWE... wiec druga godzina wi-fi - z palcem w nosie wytrzyma :)

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 03, 2011, 17:47:18 »
wynik z dzisiaj (moze odpowiadac twoim potrzebom): odpiecie od ladowarki: 8:00 (100%). 40 minut muzyki, 15 minut polaczen, 8 sms-ow, godzina wi-fi -> 17:00 bateria jest na poziomie 78%. wersja andka MCCM HD V3.02 na romie 3.14 WWE... wiec druga godzina wi-fi - z palcem w nosie wytrzyma :)
tak naprawdę to zależy jeszcze od siły sygnału GSM i WiFi
moc sygnału jest dostosowana dynamicznie i np. na granicy 3g/2g gsm mocno bierze prąd

poza tym nawet SD wystarcza mi na ponad dobę zatem w nand bez problemu powinno być
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2011, 18:23:48 wysłana przez lemar123 »

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 03, 2011, 18:19:40 »
oczywiscie masz racje ;) wynik tutaj podany dotyczy w duzej mierze centrum krakowa, a tam problemow z zasiegiem nie ma... tryb 2g, pakietu internetowego nie mam ale na uczelni wi-fi jest, dlatego niepotrzebne mi 3g.

tak czy inaczej, wydaje mi sie ze bateria pomimo tego ze z sd leci trzyma bardzo podobnie jak w przypadku wm, roznice raczej ciezko zauwazalne w gruncie rzeczy, a z nand z biegiem czasu bedzie jeszcze lepiej ale nie popadajmy w skrajnosci... hd2 z jego bateria nie utrzyma systemu 5 dni... chociazby system byl odczytywany z kartki :P

*

Offline Kozak

• 517
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 03, 2011, 20:24:47 »
*Andek wyłożył mi się raz i to porządnie tylko dlatego, że bezmyślnie wysunąłem kartę pamięci, zanim odmontował... Poza tym - bezproblemowa praca na romach z Desire (z tego co wiem, z NAND jest tak samo...). Takiego problemu w NAND-owej wersji oczywiście mieć nie będziesz :P
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :ok: Skoro ROMy z Desire są bezproblemowe, to widzę, że bez sensu dla mnie jest dopłacać do SGSa i będę polował na HD2 :D
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline Kozak

• 517
HD2 z T-Mobile US a Android
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 03, 2011, 21:03:32 »
Mam zamiar kupić HD2 do Androida i z tego, co mi wiadomo, Leosie z USA maja 1 GB ROM, co przy NAND jest dużym atutem. Gdzieś chyba już było o tym wspomniane, ale w Google nie udało mi się tego znaleźć. Jak jest z ROMami Androida na wersję T-Mobile US? Czy jest w ogóle sens w to się pakować (o gwarancji mogę raczej zapomnieć :-|)?
[mod]scalam, to podobne wątki[/mod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2011, 21:20:15 wysłana przez lemar123 »

*

Offline mpxxl

• 596
  • Sprzęt: xda flame, e51,hx2110, hx2755, N900, 810f, es400
Odp: HD2 z T-Mobile US a Android
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 03, 2011, 21:15:05 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=893618

wychodzi na to ze obie wersje maja wsparcie:
LEO512 and LEO1024 are supported both.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2011, 21:17:06 wysłana przez mpxxl »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 03, 2011, 21:23:17 »
@Kozak
wg mnie za dużo kombinujesz
wersja TMOUS (tak są oznaczone odpowiednie wersje SD i NAND) nie dość, że rzadsza u nas (mniejsze wsparcie z forum) to jeszcze pewnie droższa będzie i z gwarancji

*

Offline Kozak

• 517
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 03, 2011, 21:25:57 »
Właśnie na Allegro w tej chwili jest nówka za 1049, ale oczywiście o gwarancji nie ma mowy.
jak chcesz porozmawiać o cenach a w szczególności wielu innych opcjach, to jest od tego dział Zakupy

Połączone: [time]Styczeń 03, 2011, 21:44:31[/time]
O ceny mi nie chodzi, to była tylko odpowiedź na Twój post - chodzi mi bardziej, czy tą wersję US warto brać pod uwagę, a że chodzi o konkretny model, to raczej miejsce na mój dylemat jest tu, niż w zakupach. Co do gwarancji, to zresztą i tak po wgraniu HSPL chyba się ją traci - poprawcie mnie jeśli się mylę?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2011, 21:50:44 wysłana przez Kozak »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 03, 2011, 21:55:53 »
Właśnie na Allegro w tej chwili jest nówka za 1049, ale oczywiście o gwarancji nie ma mowy.

Połączone: [time]Styczeń 03, 2011, 21:44:31[/time]
O ceny mi nie chodzi, to była tylko odpowiedź na Twój post - chodzi mi bardziej, czy tą wersję US warto brać pod uwagę, a że chodzi o konkretny model, to raczej miejsce na mój dylemat jest tu, niż w zakupach. Co do gwarancji, to zresztą i tak po wgraniu HSPL chyba się ją traci - poprawcie mnie jeśli się mylę?
a po usunięciu najczęściej odzyskuje :-)

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 05, 2011, 10:26:08 »
Witam panownie, szczerze to zapomniałem o tym moim wątku, teraz wlazłem i sprawdziłem.

podsumowując, dużo sie zmieniło, wersje nand juz są dostepne. kupilem htc hd 2 za 180f czyliokolo 800zl ;)
mam wrzuconego, co prawda od wczoraj androida darkstyone superram i... jesesm cholernie zadowolony :D caly czas sie bawie - w sumie to nawet nocy nie przespalem ;P
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 05, 2011, 10:34:40 »
ok, zamykam