Odpowiem Ci tak- sam jeszcze nie spróbowałem (obecnie jadę na wersji RAM do testów, szczególnie integracji z ActiveSync i Exchange, by bezproblemowo przenieść kontakty i zdziwienie... Sense na Andka ma do tego narzędzia!!), ale z odpowiedzi na moje pytania, a także pracy na RAM-owej wersji zdobyłem takie info:
*Bateria pracuje mniej więcej tyle ile na HD2- wszystko zależy głównie od radia, z tego co mi doniesiono. Niektórzy twierdzą nawet że więcej. Ciekawostką odnośnie WiFi jest zaś to, że u mnie na RAM-owej wersji wyraźnie poprawił się zasięg...
*RAM- nawet na moim, odpalanym z RAMu Andku, gry chodzą (!) szybciej niż na WM przy porównywalnej, albo może i lepszej grafie (np. Rocket Bunnies czy Jet Cars w porównaniu do Electopii wyglądają świetnie i chodzą bez najmniejszego zacięcia). Obowiązkowo należy odblokować 576 Mb

Andek jest dużo mniej pamięciożerny. Cytując kogoś z forum- dopiero moc HD2 i 1Gz Snapdragon pozwolił Windowsowi działać, jak powinien. Z Andkiem jest dużo lepiej, w końcu to Linux/Unix... A one mają znacznie lepszą gospodarkę pamięcią.
*Andek wyłożył mi się raz i to porządnie tylko dlatego, że bezmyślnie wysunąłem kartę pamięci, zanim odmontował... Poza tym - bezproblemowa praca na romach z Desire (z tego co wiem, z NAND jest tak samo...). Takiego problemu w NAND-owej wersji oczywiście mieć nie będziesz

A odnośnie statystyk- sam bym chciał poznać odpowiedź na to pytanie, bo dalej do końca nie rozumiem idei resetowania...