Ja na poczatku niechetnie podchodzilem do androida w leo - wiadomo, nie jest to natywny system, startuje z karty itd. Problemem dla części osób było również to, że aby go wgrać trzeba było zrobić hspl - wiadomo, utrata gwarancji. Teraz jednak, po tym jak htc opublikowało rom 3.14 można wgrać androida bez utraty gwarancji. Szczerze... największe moje zdziwienie dotyczy stabilności androida... przez miesiąc używałem romu z desire i telefon restartowalem 2 razy, tylko dlatego że chciałem przełączyć się na wm. telefon mi się ani razu nie zawiesił, nie było sytuacji w której coś nie działało podczas gdy wm musiałem restartować średnio 5-10 razy na tydzień. System działa szybko, na karcie class 4 i wyższej, działa szybko, porównywalnie do wm. Drenaż baterii nie jest duży - jeśli ustawimy wszystko odpowiednio - co zajmuje 5 minut - to czas porównywalny jest do wm. Aktualnie wgrany mam soft z desire HD, czyli w praktyce mamy coś pomiędzy desire i desire HD za stosunkowo atrakcyjne pieniądze. Nie mówiąc o wsparciu XDA...
Jeśli jesteś osobą która chce żeby po pierwszym włączeniu wszystko działało i nie lubisz się bawić - weź desire (pieniądze podobne jak hd2) jesli masz dużo kasy to desire HD...
a jeśli jesteś osobą która lubi kombinować, mieszać, testować nowe rzeczy to bierz hd2 z myślą o androidzie - za tą kasę - jeśli masz takie podejście - nic lepszego nie znajdziesz