...Nie do końca przekonują mnie argumenty z pierwszych dwóch pozycji traktujące o uszkodzeniu karty. Zawsze można kupić drogą i niekoniecznie najszybszą kartę która działa latami bez szwanku.
...
załóżmy, że jeśli masz rom wymagający ext i pada Ci karta
w takiej sytuacji Leo jest ... cegiełką do czasu kupienia nowej karty (małe kilkadziesiąt złotych)
nie tylko nigdzie nie zadzwonisz ale nawet Android nie wstanie
na szczęście można stworzyć EXT bez PC zatem po włożeniu nowej karty telefon można uruchomić
w analogicznej sytuacji, w romie nie używającym EXT tracisz tylko ustawienia tych aplikacji, które potworzyły sobie katalogi z nazwami zaczynającymi się najczęściej od kropki
Leo ani przez chwilę nie jest cegłą
oczywiście, jeśli posiadanie telefonu nie było kwestią życia lub śmierci
nic wielkiego się stanie, ale ... , że co ?
dumny posiadacz smartfona z rozłożonym na łopatki sprzętem, który całymi dniami pieścił i konfigurował i "nic wielkiego się nie stało" ?
i bezcenny uśmiech politowania żony, której nokia działa
ocenić taką sytuację w pełnej skali można dopiero jak się przydarzy, czego nikomu nie życzę
btw, celem tego wątku jest
uświadomienie userom, że pojawia się kolejny (zawodny) element, od którego zależy czy nasz leo w ogóle działa
każdy sam ocenia ryzyko, a karta nie pada raz na rok, ale prawo murphy'ego czeka ...
===
karty nie mają części ruchomych wiec problem z analogiczny do przemieszczania głowicy pomiędzy partycjami wg mnie nie istnieje
czy wzrasta prędkość nie wiem, nie sądzę aby obie karty były odczytywane jednocześnie jak w macierzach dyskowych, ale kto wie ...