[Q] Przegrzewający się leo na Androidzie?

• 8 Odpowiedzi
  • 2816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
[Q] Przegrzewający się leo na Androidzie?
« dnia: Styczeń 24, 2011, 17:23:02 »
Ostatnio zauważyłem że mój HD2 trochę zbytnio, moim zdaniem nagrzewa się w okolicach baterii. Problem występuję szczególnie podczas korzystania z opcji Hot Spot a jako że Leo służy mi dość często jako router zaczynam się lekko obawiać o jego "zdrowie". Podczas jednoczesnego ładowania telefonu, co jest niezbędne jeśli dość długo korzystam z netu, temp baterii dochodzi do 40'C, później już reaguje i odłączam ładowarkę, zabijam wszystkie procesy i daję mu odpocząć na jakiejś zimnej powierzchni. Jest to trochę kłopotliwe i wydaję mi się że nienormalne. Przecież nie będę mu montował układu chłodzącego :mrgreen: Nie zauważyłem tego pod WINMO. Może ma ktoś jakiś pomysł lub podobny problem?
Get Some!

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: [Q] Przegrzewający się leo na Androidzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2011, 17:49:59 »
Ostatnio zauważyłem że mój HD2 trochę zbytnio, moim zdaniem nagrzewa się w okolicach baterii. Problem występuję szczególnie podczas korzystania z opcji Hot Spot a jako że Leo służy mi dość często jako router zaczynam się lekko obawiać o jego "zdrowie". Podczas jednoczesnego ładowania telefonu, co jest niezbędne jeśli dość długo korzystam z netu, temp baterii dochodzi do 40'C, później już reaguje i odłączam ładowarkę, zabijam wszystkie procesy i daję mu odpocząć na jakiejś zimnej powierzchni. Jest to trochę kłopotliwe i wydaję mi się że nienormalne. Przecież nie będę mu montował układu chłodzącego :mrgreen: Nie zauważyłem tego pod WINMO. Może ma ktoś jakiś pomysł lub podobny problem?
zainstaluj setcpu z profilem obniżania taktowania cpu przy temperaturze
40C to nie znowu tak wiele, ale w okolicy 55C już bym reagował

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2011, 17:55:42 »
niektóre modele tak mają ;-(

mogę tylko polecić:
1- spowolnić do min. procka
2. odłączyć jak najwięcej aplikacji/procesów
3. screen off
4. ew. jak najsłabszą ładowarkę
sgs III

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2011, 18:07:59 »
a ja powiem coś innego - używanie pda jako router na bank wykończy HD2 jak nie wcześniej to później - to normalne że się grzeje jak non stop wifi działa i przetwarza pakiety
teraz to jeszcze zimno jest - ale latem taka eksploatacja uszkodzi najlepszego smartfona
i niewiele pomoże zmniejszanie wydajności i wyłączanie tasków bo grzeje nadajnik

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2011, 18:42:40 »
Zawsze można po kablu podłączyć leo do kompa i udostępniać neta.

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2011, 12:20:30 »
a ja powiem coś innego - używanie pda jako router na bank wykończy HD2 jak nie wcześniej to później - to normalne że się grzeje jak non stop wifi działa i przetwarza pakiety
teraz to jeszcze zimno jest - ale latem taka eksploatacja uszkodzi najlepszego smartfona
i niewiele pomoże zmniejszanie wydajności i wyłączanie tasków bo grzeje nadajnik

ojtamojtam

można zdjąć tylną klapkę i pod zimny nawiew z klimy podstawić ;-)
sgs III

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2011, 15:30:29 »

Dzięki za warna ale idąc tym tropem po kiego wała HTC wyposażyło Leo w tą funkcję skoro używanie jej prowadzi do nadmiernego pocenia a w konsekwencji ewentualnego uszkodzenia?
Co do kwestii ładowania telefonu i jednoczesnego użytkowania, jest jakaś różnica w napięciu czy też innej wartości, na której się kompletnie nie znam, w ładowaniu Leo przez USB kompa i ładowaniu przez zwykłe gniazdko? Która opcja jest "delikatniejsza"? Używam oryginalnej wtyczki od HTC a kabel taki jaki wpadnie mi w ręce ale to chyba nie robi żadnej różnicy chyba że jestem w błędzie.
Get Some!

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 25, 2011, 18:24:28 »
Dzięki za warna ale idąc tym tropem po kiego wała HTC wyposażyło Leo w tą funkcję skoro używanie jej prowadzi do nadmiernego pocenia a w konsekwencji ewentualnego uszkodzenia?
Po prostu to nie jest do użytku częstego i długotrwałego.
Co do kwestii ładowania telefonu i jednoczesnego użytkowania, jest jakaś różnica w napięciu czy też innej wartości, na której się kompletnie nie znam, w ładowaniu Leo przez USB kompa i ładowaniu przez zwykłe gniazdko?
Chyba jest, ale nawet USB z komputera nadąża z ładowaniem Leo, nawet ze stale włączonym wyświetlaczem.
Która opcja jest "delikatniejsza"?
Ta druga - USB z komputera.
Używam oryginalnej wtyczki od HTC a kabel taki jaki wpadnie mi w ręce ale to chyba nie robi żadnej różnicy chyba że jestem w błędzie.
Kabel może być dowolny pod warunkiem że zaczyna się wtyczką USB, a kończy microUSB.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2011, 18:42:43 »
HTC nie wyposażyło Leo w Androida, więc również w tą funkcję :E pamiętaj że to jest tylko port z innego urządzenia, a sam mówiłeś że na windowsie, w którego HTC wyposażyło Leo, tego problemu nie zauważyłeś :P