[NEWS] BUILD'y darkstone ZAKOŃCZONE :-(, ale FroyoStone Sense v3.2 OŻYWIONY :-)

• 13 Odpowiedzi
  • 6046 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
darkstone kończy aktualizować swoje buildy (brak czasu)
szkoda - rzadko wydawał buildy, ale były bardzo dopracowane

na pocieszenie napisał, że na koniec zamierza wydać jeszcze coś specjalnego, ale nie wcześniej niż ciągu tygodnia
(mam nadzieje, że to to co myślę ...)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=747492

Edit: 19-11-2010
a tu MCCM SE v3.3+, czyli kontynuacja FroyoStone Sense v3.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841644

Tutaj wątek MCCM SE na PDAClub.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 22:47:59 wysłana przez lemar123 »

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
Odp: darkstone FroyoStone Sense v3 / HD2 Froyo v3 / DesireHD Beta 2 DISCONTINUED :-(
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2010, 17:45:08 »
(mam nadzieje, że to to co myślę ...)

NAND ci chodzi po głowie, czy działający aparat w Z/HD?  :O~
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline lemar123

• 2680
Odp: darkstone FroyoStone Sense v3 / HD2 Froyo v3 / DesireHD Beta 2 DISCONTINUED :-(
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2010, 17:56:50 »
myślę, że NAND
jeśli dobrze zauważyłem żaden znany nam od miesięcy kucharz nie wydał w ostatnich 2-3 tygodniach update'u
myślę, że to mało prawdopodobne, że darkstone, pongster, shu8i, mattc siedzą i nic nie robią
cicho jest też u cotulli

oczywiście każdy czasem odrywa się od hobby, ale tak nagle wszyscy jednocześnie ?
myślę, że jak coś robią to raczej nie aparat do HD/Z

ożywienie będzie też pewnie przy okazji gingerbread'a
jakoś za niedługo ma być - wtedy powinny się wysypać wypieki :-)

*

Offline dawid595

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC HD2
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2010, 21:59:05 wysłana przez dawid595 »
ANDROID + WP7

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2010, 07:44:35 »
Chyba, że zajmują się tym:
http://komorkomania.pl/2010/11/07/windows-phone-7-na-htc-hd2-wideo
 :wink:
nakładka na wm 6xx nie ma się czym podniecać

*

Offline SeBoLeX

• 646
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 08, 2010, 12:42:59 »
Ja bym bardziej obstawiał na jakąś chińską podróbe Leo z WP7 :P

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 08, 2010, 12:56:24 »
pożyjemy, zobaczymy

Tydzień minoł i jakoś nic nie widać  :(

*

Offline dexem1

• **
  • 241
heeh bo coraz szybciej się ciemno robi i pewnie nic nie będzie widać, a poważnie to poczytaj na xda tam sie dowiesz co słychać i widać na dzień dzisiejszy wszystkie wykryte problemy z NAND rozwiązane a kiedy wyjdzie nie wiadomo

*

Offline SeBoLeX

• 646
na dzień dzisiejszy wszystkie wykryte problemy z NAND rozwiązane a kiedy wyjdzie nie wiadomo

Czyli nic nowego, problemy niby rozwiazane, a i tak jesteśmy w czarnej du*ie. Na XDA ciagle coś trąbią jak to NAND już "very close" do wypuszczenia go, że już "coming soon". Ja już przestałem po kilkadziesiąt razy dziennie zaglądac na XDA, jak będzie NAND, to na pewno zatrąbi o tym cały net :)

EDIT: Znaczy się, że problem z kamerą w DHD już rozwiazany?

*

Offline lemar123

• 2680
Odp: [NEWS] darkstone FroyoSt. Sense v3 / HD2 Froyo v3 / DesireHD B2 DISCONTINUED :-(
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 15, 2010, 19:43:54 »
Dajcie spokój. Za dużo trębaczy rzucających teksty: "już za chwilę" i "very close", i za dużo marudzących.
Nie zauważyłem aby Cotulla albo reszta team'u rzucała terminy NAND. Wręcz przeciwnie - jeszcze ktoś ich co chwile pyta: kiedy kamera w HD,  albo kiedy będzie NAND. A że sie przesuwa - sorry, w projektach za free nie ma terminów tak jak i nie ma listy kroków do wykonania, skoro większość kodu pochodzi z własnego reasearch'u, rzezania kodów wykonywalnych dla bliźniaczych sprzętów bez dokumentacji.

Zasuwają w swoim wolnym czasie i nie oczekują kasy, bo ich ambitny cel motywuje (pamiętacie jaki był stan Android'a w lipcu ?).  Sądząc po zrzutach z irc posuwają temat do przodu i zanim ktoś z nas rzuci, że jest w czarnej d...e proszę o chwilę zastanowienia nad tym co mówi. :wink: Zatem zamiast narzekać, że ktoś nam czegoś za free nie dał proponuję albo nie narzekać (bo takie głosy tu na forum widzę - i w tym poście też) i cierpliwie czekać albo wysupłać z 5$ na piwko dla dev'a.  :evil:

Trochę pokory. Postawa roszczeniowa jest tu wybitnie nie na miejscu.
Jak to komuś nie pasuje niech sprzeda Leo i kupi sobie DHD.  :ok:

*

Offline SeBoLeX

• 646
Odp: [NEWS] darkstone FroyoSt. Sense v3 / HD2 Froyo v3 / DesireHD B2 DISCONTINUED :-(
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 15, 2010, 20:26:52 »
Dlatego koniec mojego podniecania się na kolejne info, że "NAND is almost ready". Póki co śmigam na świetnym buildzie z DHD i czekam bez marudzenia na pierwszy pełnoprawny ROM Androida na Leona.

PS. Kumpel ma DHD i z dumą przyznam, że nasz Leo działa tak samo szybko z Androidem na SD, co natywny Andek na DHD  :ok:

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 15, 2010, 20:31:01 »
Dlatego koniec mojego podniecania się na kolejne info, że "NAND is almost ready". Póki co śmigam na świetnym buildzie z DHD i czekam bez marudzenia na pierwszy pełnoprawny ROM Androida na Leona.

PS. Kumpel ma DHD i z dumą przyznam, że nasz Leo działa tak samo szybko z Androidem na SD, co natywny Andek na DHD  :ok:
no, i to jest OK  :ok:

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 16, 2010, 16:33:31 »
heeh bo coraz szybciej się ciemno robi i pewnie nic nie będzie widać, a poważnie to poczytaj na xda tam sie dowiesz co słychać i widać na dzień dzisiejszy wszystkie wykryte problemy z NAND rozwiązane a kiedy wyjdzie nie wiadomo

No wiesz, chodziło mi OGÓLNIE że nic nowego (poza tym co napisałeś) nie "widać", na XDA zaglądam dość często jak i na PDA  :P