[NAND cleanDroid]

• 192 Odpowiedzi
  • 42809 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [NAND cleanDroid] v1.03
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 21, 2011, 14:26:10 »
niesamowite, zapowiada się fenomen wśród romów
Haha :P niby czemu? :E

Dobry jest motyw jak się wgrywa v1.03 przez ClockworkMod, wyskakuje Ci taki napis, między innymi podczas instalacji:
"Bricking Phone...
Just Kidding..."
 :E
Poczucie humoru ma ten Frasertag :mrgreen:

I aby tylko na humorze autora się skończyło.
Co do fenomenu-raptem straszne zainteresowanie Tym romem, a jeszcze wczoraj nikt o nim nie słyszał. Sam spędziłem wiele godzin szukając czegoś szybkiego i z dużym zapasem na appsy, aż trafiłem CD w tedy jeszcze ver 1. a teraz nawet nasz Moderator che go po testować  :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 14:27:41 wysłana przez kolo200 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 21, 2011, 14:59:21 »
Wersja zip jest gorzej zrootowana.

« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:03:23 »
niesamowite, zapowiada się fenomen wśród romów
Haha :P niby czemu? :E

Dobry jest motyw jak się wgrywa v1.03 przez ClockworkMod, wyskakuje Ci taki napis, między innymi podczas instalacji:
"Bricking Phone...
Just Kidding..."
 :E
Poczucie humoru ma ten Frasertag :mrgreen:

I aby tylko na humorze autora się skończyło.
Co do fenomenu-raptem straszne zainteresowanie Tym romem, a jeszcze wczoraj nikt o nim nie słyszał. Sam spędziłem wiele godzin szukając czegoś szybkiego i z dużym zapasem na appsy, aż trafiłem CD w tedy jeszcze ver 1. a teraz nawet nasz Moderator che go po testować  :E

Kolego ja słyszałem, mało tego testowałem ten rom 20-go jeszcze nikt nie napisał postu w oryginalnym wątku na xda a ja już go miałem na LEO.
Od tamtej pory postanowiłem zostać z tym romem do puki nic lepszego nie wyjdzie. Narazie jestem bardzo zadowolony.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 15:05:17 wysłana przez marek445 »

« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:31:37 »
Ale Kolego jakoś wcześniej nie dałeś namiarów na te cudo i że jest to bardzo dobra alternatywa dla chcących miejsca do instalacji aplikacji  :grin: :P
Jak na razie nic lepszego nie ma co się spodziewać (mam nadzieje że się mylę), chyba że CM7 MDJa.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:42:51 »
nic w tym dziwnego i fenomenem bym tego nie nazwał
taki tu mamy zwyczaj, że jak się rom/build komuś spodoba to zakłada wątek - a że jakoś się nie paliłeś do tego sam, to wydzieliłem :-)
(ja testować lubię i raz na jakiś czas mnie bierze coś co jest nie-sense :-)

sytuacja zmieniła się po wejściu nand - w leo jest za mało rom na romy z desire hd/z
aby system i dane użytkownika były bezpieczne (i szybko dopstępne) powinny być w rom a tylko romy z cyanogenmod albo gołym froyo pozostawiają więcej niż 200 MB wolnego romu na aplikacje
zatem albo romy z desire (200 MB) albo coś bez sense, np. ten

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:45:26 »
sytuacja zmieniła się po wejściu nand - w leo jest za mało rom na romy z desire hd/z
aby system i dane użytkownika były bezpieczne (i szybko dopstępne) powinny być w rom a tylko romy z cyanogenmod albo gołym froyo pozostawiają więcej niż 200 MB wolnego romu na aplikacje
albo niedoceniony MIUI :P Spokojnie, nie musicie się przepychać kto był pierwszy i fajniejszy z tym romem, niech chwała spłynie na obydwu z was  :E
Ciekawy, ciekawy, ten rom, już się miałem zabierać za dogrywanie Cifów, a tu się okazuje że jednak ma :grin:
Ale Kolego jakoś wcześniej nie dałeś namiarów na te cudo i że jest to bardzo dobra alternatywa dla chcących miejsca do instalacji aplikacji  :grin: :P
Jak na razie nic lepszego nie ma co się spodziewać (mam nadzieje że się mylę), chyba że CM7 MDJa.
CM7 od MDJ jest fajny, tylko że na pierniku, i to mnie odpycha, bo narazie nie wszystkie aplikacje są kompatybilne :worried:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 15:48:25 wysłana przez xspojlerx »

« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:56:19 »
albo niedoceniony MIUI :P Spokojnie, nie musicie się przepychać kto był pierwszy i fajniejszy z tym romem, niech chwała spłynie na obydwu z was  :E
Ciekawy, ciekawy, ten rom, już się miałem zabierać za dogrywanie Cifów, a tu się okazuje że jednak ma :grin:
CM7 od MDJ jest fajny, tylko że na pierniku, i to mnie odpycha, bo narazie nie wszystkie aplikacje są kompatybilne :worried:

Dokładnie CM7 MDJ jest naprawdę fajny na pierniczku ale tak jak wspomniałeś nie wszystkie aplikacje śmigają i moim zdaniem nie działa tak płynnie jak CleanDROID. Miałem dobre porównanie co do tych dwóch Buildów bo wcześniej działałem właśnie na CM7 MDJ Gingerbread.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:58:09 »
ja w ogóle nie jestem w tym wyścigu - jeszcze nie miałem tego romu  :-)

OT
miui sprawdzałem - rzeczywiście fajny ale po włączeniu data2sd przestał wstawać (zawisał na animacji z X'em)
ponownie ładować mi się nie chciało, ale zgadzam się, że jest super
jeśli chodzi o alternatywę do sense ui, to miui jest bardzo ok

miui to coś jak cyanogenmod ze developmentem by community

« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 21, 2011, 16:03:47 »
Ja nigdy nie byłem w żadnym wyścigu. Po prostu 20-go nudziło mi się siedziałem na xda patrze jakiś nowy build to go sobie zainstalowałem. Testowałem sobie przez ten czas i zazkoczył mnie pozytywnie. Dzisiaj wszedłem sobie na pdaclub w wątek "NAND - Która wersja najlepsza? Co wybrać?" i postanowiłem wspomnieć o wyżej wymienionym buildzie. Nie miałem złych zamiarów. Pozdr.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 21, 2011, 16:10:14 »
koniec OT
nikt tu nie ma żadnych złych zamiarów
jeśli mamy wyścig, to tylko do zbrick'owania naszych leo :-)

do tematu proszę

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 21, 2011, 16:14:13 »
Ja nigdy nie byłem w żadnym wyścigu. Po prostu 20-go nudziło mi się siedziałem na xda patrze jakiś nowy build to go sobie zainstalowałem. Testowałem sobie przez ten czas i zazkoczył mnie pozytywnie. Dzisiaj wszedłem sobie na pdaclub w wątek "NAND - Która wersja najlepsza? Co wybrać?" i postanowiłem wspomnieć o wyżej wymienionym buildzie. Nie miałem złych zamiarów. Pozdr.
Nikt nie twierdzi że miałeś złe zamiary, ani nikt nie ma do Ciebie o nic pretensji(bynajmniej ja :E )
Ja sobie jeszcze na tego roma zarzuciłem skórkę z tego wątku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905521
Teraz to już wogóle bajera jest  :mrgreen:
OT
miui sprawdzałem - rzeczywiście fajny ale po włączeniu data2sd przestał wstawać (zawisał na animacji z X'em)
ponownie ładować mi się nie chciało, ale zgadzam się, że jest super
jeśli chodzi o alternatywę do sense ui, to miui jest bardzo ok

miui to coś jak cyanogenmod ze developmentem by community
Jeżeli chodzi o MIUI to mnie się bardzo spodobał, i dalej mam dylemat czy zostać na tym czy wrócić do niego, niestety pewnie niektórym przeszkadza to że nie jest polskojęzyczny i zrazi ich to do testowania...

Edit: Do tematu to "robot wojsik" mi się pojawił pierwszy raz od bardzo dawna :E na szczęście sztuczka z głośnomówiącym pomogła :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 16:15:50 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:13:27 »
CMR to rewelacja - wgrzanie romu to 2 minuty :-)

na xda jest info, że po instalacji jest prawie 320 MB wolnej przestrzeni
tylko do jakiego wolnego miejsca to się odnosi
- Ultra Tiny, 319mb free space after flash on Euro HD2 !!!

ja mam tylko 157 MB po instalacji i w tym 120 mb wolnego, a właśnie na wolne miejsce tak liczyłem
(radio 2.15.50.14)

o co chodzi  ?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:25:15 »

ja mam tylko 157 MB po instalacji i w tym 120 mb wolnego, a właśnie na wolne miejsce tak liczyłem
(radio 2.15.50.14)

o co chodzi  ?

a wgrywałeś normalnie przez DFT czy CWM? Wklej zawartość pliku flash.cfg
Ja mialem ok 300, ale flash.cfg pod CWM ustawiałem, dlatego troche mniej niż pisze na XDA
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 20:37:12 wysłana przez xspojlerx »

« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:44:39 »

(radio 2.15.50.14)

o co chodzi  ?

Może masz partycje recovery większa np. 250 mb i ona zajmuje ci pamięć. Dlatego widzisz tylko 120 wolnej przestrzeni.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:50:56 »
Zaraz, zaraz miałem sie zabrać za testy ale przy pomocy DFT. Czyli co mówicie, że przez DFT będzie tak z pamięcią jak u lemara123 ? To do dupy z tym ROM-em, też myślałem, że bez partycjonowania SD będę miał taką pamięć. Tak delikatnie autor wprowadza w błąd nic nie pisząc na ten temat na XDA w 1 poście z ROM-em (albo nie zauważyłem). Mało tego zaleca zwyczajne wgrywanie przez DFT:
MAGLDR 1.11 or greater required, Radio 2.12.50.xx is reccommended. Load phone in MAGLDR menu mode, select USB flasher. Connect phone to PC with USB cable (allow it to install drivers if necessary) and flash the ROM with the supplied DFT flasher. Its that simple
UPD
Wyjaśnienie skreślenia parę postów niżej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 21:48:46 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:56:19 »
Nie wiem ja mam partycje recovery 150 mb. Po wgraniu romu mam całkowitej pamięci 320 mb a wolnej 217 po zainstalowaniu wszystkich potrzebnych mi aplikacji.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:01:21 »
Wiesz nie chcę wprowadzać drastycznych zmian na karcie bo jak siebie znam przy Andku zostanę znowu maks 1 tydzień i wrócę do WM, więc to chyba nie dla mnie. Może poczekam, aż ktoś jeszcze zainstaluje o potwierdzi bądź zaprzeczy słowom Lemara.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:26:34 »
ok
to nie dotyczy w ogóle karty budniu, nie używam partycji na karcie

recovery mam 250 mb, co tłumaczy czemu jest mniej pamięci :-)
ale mam inną teorię, dotyczy CMR - zatem cd tutaj: http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/odp-(q)-nand-ktora-wersja-najlepsza-co-wybrac/msg1441239/#msg1441239

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:39:01 »
Hmmm czyli IMO bez CMR i partycjonowania, wgrywając zwyczajnym DFT (CMR nigdy nie używałem) powinno być jak w opisie ~320 MB ???

« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:44:23 »
Hmmm czyli IMO bez CMR i partycjonowania, wgrywając zwyczajnym DFT (CMR nigdy nie używałem) powinno być jak w opisie ~320 MB ???

Dokladnie tak powinno byc.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:49:16 »
No to sie chyba zabiorę. THX.

*

Offline czarek1212

• *
  • 77
  • Sprzęt: sgsIII
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:58:00 »
czy ktos wie dlaczego Sygnic  po właczeniu nie jest na całym ekranie??? mozna to jakos naprawic zeby było ok??? bo rom naprawde swietny

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 22, 2011, 00:33:19 »

problem rozgryziony :-)
tutaj opisałem jak uzyskać max na userdata na dowolnym romie wgrywanym przez CMR
myślę, że coredroid nawet 321 MB może mieć :-)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 01:19:27 wysłana przez lemar123 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 22, 2011, 02:04:04 »

tutaj opisałem jak uzyskać max na userdata na dowolnym romie wgrywanym przez CMR
Jak wgrywasz przez DFT to nie trzeba tego zmieniać, bo tam jest jako wielkość podany odsyłacz do rozmiaru system.img
czy ktos wie dlaczego Sygnic  po właczeniu nie jest na całym ekranie??? mozna to jakos naprawic zeby było ok??? bo rom naprawde swietny
Wystarczy w spare parts odznaczyć na samym dole compatibility mode i zrobić reset, i wszystkie aplikacje będą już na pełnym ekranie.

« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 22, 2011, 10:39:03 »

Witam. U mnie ten sposób nie działa w ogóle, wcześniej miałem partycję recovery 150 mb po instalacji cleandroid całkowitej pamięci miałem 320 mb. Po zmianie rozmiaru w pliku flash.cfg na 80 mb i po zainstalowaniu wszystkiego tak jak w twoim opisie dalej mam 320 mb całkowitej pamięci. Wiec nie ma żadnych zmian.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 10:40:56 wysłana przez marek445 »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 22, 2011, 10:45:50 »
@xspojlerx

dlatego napisałem - dla CMR
DAF ustala wielkość partycji na podstawie rozmiaru pliku system.img

w CMR "brakuje" możliwości formatowania NAND, którą ma DAF, ale np, karty sd potrafi dzielić na partycje
jest oczywiste dlaczego - to ogólnoandroidowe narzędzie do backup/restore (nawiasem mówiąc genialne), a nie tool, który potrafi formatować pamięć dowolnego androidowego telefonu

w każdym razie wczoraj tym sposobem uzyskałem 321 MB na CleanDROID zamiast 319 :-)

co do CleanDROID, to niestety od razu wyleciał ponieważ titanium backup ma problem w CyanogenMod 6.1 i wiesza się przy odtwarzaniu
wyżej cenię poprawnie działające titanium niż ubytek np. 50 MB ROM związany z  wgranie HyperDroidGingerbread (130 MB na system) i cała pamięć internal ma 282 MB, a po instalacji potrzebnego softu nadal mam 140 MB wolnego :-)

@marek
tzn., że już wcześniej miałeś 80 MB na system
działa, działa - wczoraj kilkukrotnie zmieniałem wielkość i po formatowaniu DAF'em rozmiar partycji danych zmieniał się wg opisu

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 22, 2011, 11:46:58 »
co do CleanDROID, to niestety od razu wyleciał ponieważ titanium backup ma problem w CyanogenMod 6.1 i wiesza się przy odtwarzaniu
wyżej cenię poprawnie działające titanium niż ubytek np. 50 MB ROM związany z  wgranie HyperDroidGingerbread (130 MB na system) i cała pamięć internal ma 282 MB, a po instalacji potrzebnego softu nadal mam 140 MB wolnego :-)
To nie wina CM, tylko źle zrobionej wersji CWM, miałem ją przez chwilę i też od razu wyleciała bo miała problem z Titanium i z podmianą plików w /system, na wersji przez DFT tego nie ma, zauważcie że wersje DFT i CWM robiły dwie różne osoby, i osoba która robiła CWM wrzuciła tą wersję na dzikusa, nietestowaną, bo napisała że nie ma już na to czasu.
@lemar123
Załóż wątek o HyperDroidzie, jestem bardzo ciekawy jak działa, i jak sprawują się aplikacje, czy są kompatybilne i wgl, pongster to też jeden z moich ulubionych kucharzy, bardzo ceniłem HyperDroida w obydwóch wydaniach :ok:

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 22, 2011, 12:14:39 »
To samo dzieje się z Shazam. IMO jakiś babol ROM-u. Kto wie w jaki spsób usprawnić w tym ROM-ie dostanie się do opcji wł/wył połączenia danych ? Póki co trzeba wchodzić przez ustawienia i nie jest to podpięte po przycisk czerwonej słuchawki. I jeszcze jedna istnieje jakaś szansa, że market się zaktualizuje do nowszej wersji ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 12:25:28 wysłana przez Budniu »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 22, 2011, 12:26:24 »
@spojlerx
nie wgrywałem przez DAF, to się nie będę wykłócał :-)
za to znalazłem sporo postów dotyczących problemów titanium na cyanogenmod 6.1, a na tym własnie jest cleandroid :-)

OT
wątek od HyperDroid zrobię wieczorem, po całym dniu używania - na razie wad nie znalazłem
chyba zabawię na nim dłużej, ale nie spodziewaj się review - nie ma o czym pisać, wszystko śmiga :-)
w szczególności sygic aura działa full screen :-)

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 22, 2011, 12:36:59 »
Na clean Aura też jest fullscreen u mnie tylko to Shazam.