Jeśli ktoś ma ochotę spróbować nowego PIERNIKA to z czystym sumieniem mogę polecić build
Jest to wyjątkowo szybki (jak na piernika) i stabilny wypiek (2 dzień i nic się nie dzieje), w 99% polski i działa w nim praktycznie wszystko podobnie jak w wydaniach Froyo.
Jedyny problem jaki z nim miałem to nie pełna kompatybylność z niektórymi aplikacjami np. gra Angry Biurds - ale wystarczy wrzucić ją do pamięci NAND i śmiaga aż miło. Pozostałe aplikacje działają w pełni prawidłowo (nie ma problemu np. z aplikacjami Qadrant czy Linpack) Wynik testów pierwszego to około 1100 punktów drugi daje wynik 35-38 Mflops (bez podrkęcania - bo się nie da).
Po instalacji wolnego NAND (na dane użytkownika) mamy ponad 200MB, a i RAMu nie brakuje - średnio podczas normalnej pracy wolnego RAMu mam od 150-200MB.
Jest to wydanie oczywiście bez SENSE. Bateria też OK - nie mierzyłem, ale 2 dzień mi ciągnie bez ładowania i do wieczora na pewno wytrzyma

Moim skromnym zdaniem powinien znaleźć się na liście polecanych polskojęzycznych BUILDów

Info na
XDACo ciekawe jak na razie temat na XDA nie został zamknięty więc pozostaje mieć nadzieje, że ta wersja jest mniej przekombinowana od poprzedniej

Podstawowa różnica jaka rzuca się w oczy to wrażenie jeszcze szybciej działającego buildu (choć testy tego nie wykazują), kernel pozwala na podkręcanie zegara do 1,5Ghz (wcześniej nie było takiej możliwości), zaktualizowano "dodatki" - reszte doczytacie na Changelog'u na wątkach autora.
PLUSY:
- szybkość (w swojej klasie nie ma konkurenta),
- konfigurowalność (MOD
Ultimate Settings),
- nowoczesny system Android ver. 2.3.2,
MINUSY:
- stabilność wymaga uwagi (raz mi się nie wybudził po 3 dniach bardzo intensywnych testów),
- możliwy problem z kompatybilnością niektórych aplikacji (jak dla mnie system jest już tak dopracowany, że tego problemu nie dostrzegłem).
Polecam ten build, bo jest jeszcze lepszy od poprzedniej wersji RC