[MDJ Revolution HD] v.1.2

• 18 Odpowiedzi
  • 5236 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
[MDJ Revolution HD] v.1.2
« dnia: Grudzień 09, 2010, 15:13:17 »
Build na podstawie DESIRE HD
Kuchar m-deejay
LINK
Cechy:
- ULTRA FAST & SMOOTH
- OC (Max 1500MHz with SetCPU)
- Cool animations
- Amazing Revolution theme
- Extended battery support

Plusy:
- animacje
- ogólnie interface
- bateria od razu 5mA/h w standby

Minusy:
- mam 1-2sekundowe opóźnienie wake up(ale mam tak w każdym buildzie, więc..)

Po kilku rebootach zwolniło się nieco pamięci, teraz mam ok. 210-220mb wolnego miejsca, działa szybko. Podoba mi się:) Początkowe wrażenie mija, trzeba poinstalować trochę aplikacji, zmienić ustawienia, zrobić kilka rebootów i działa super. Ten build zmierza w dobrą stronę.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2010, 10:34:56 wysłana przez MrVampire »
HTC HD2 LEO

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
Odp: [MDJ Revolution HD] v.1.1
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2010, 17:34:28 »
nie ma to jak konsekwencja :mysli:
- ULTRA FAST & SMOOTH
vs
- 150mb wolnej pamięci to dla mnie za mało
- mierne wyniki zarówno w linpack jak i quadrant
- troszkę się tnie
end of fear
yo is here

*

Offline glodoss

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2010, 17:41:07 »
To całe hiper super fast to pic na wodę, bo i tak wszystko się tnie i nie da się tego używać. Najlepiej sobie wgrać coś z Desire albo Nexusa i jest fajnie

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2010, 18:15:54 »
@yo
To ULTRAFAST to była reklama kucharza ... :E

*

Offline MrVampire

• 273
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2010, 18:45:17 »
Nom, skopiowalem z wątku na xda cechy...
HTC HD2 LEO

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2010, 19:29:29 »
co do szybkości tej edycji to jest podobnie jak na MCCM HD 2.0 i na wychwalanej przez ciebie lemar123  Moto234_Evo_Carbon_Remix_V0.5, wszystkie mają przycięcie po zainstalowaniu kilku aplikacji, widać to przy uruchamianiu Andka jak i jego pracy, więc darujmy sobie takie porównania bo jak dla mnie są tylko i wyłącznie opiniami subiektywnymi,  nie mając nic wspólnego z obiektywizmem. To tyle ode mnie, bo to jałowa dyskusja, gdyż każdy ma inna kartę inny fizyczne urządzenia i na różnych telefonach różnie się te Romy zachowują, tak samo jak te gotowane z winmo.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2010, 22:10:10 wysłana przez Kaudii »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2010, 20:15:29 »
co do szybkości tej edycji to jest podobnie jak na MCCM HD 2.0 i na wychwalanej przez ciebie lamer123  Moto234_Evo_Carbon_Remix_V0.5, wszystkie mają przycięcie po zainstalowaniu kilku aplikacji, widać to przy uruchamianiu Andka jak i jego pracy, więc darujmy sobie takie porównania bo jak dla mnie są tylko i wyłącznie opiniami subiektywnymi,  nie mając nic wspólnego z obiektywizmem. To tyle ode mnie, bo to jałowa dyskusja, gdyż każdy ma inna kartę inny fizyczne urządzenia i na różnych telefonach różnie się te Romy zachowują, tak samo jak te gotowane z winmo.
jakby Ci to powiedzieć Kaudii :wink:- przewaliłem od sierpnia tak na oko ponad 30 buildów za każdym razem na dokładnie takim samym sprzęcie i karcie - tzn. na moich :wink:

zatem jeśli jeden build się tnie a drugie nie, to najprawdopodobniej winny może być tylko sam build
np. buildy z dhd przechowują w chmurze więcej niż inne - zaraz po starcie dość mocno wymieniają dane z serwerami google

czekam aż "samoistne" obciążenie cpu spadnie poniżej ~5%, jeśli nie spada (jak w dhd) ustalam o jaki proces chodzi, i zależnie od tego o co chodzi restartuję go (sam się odradza) albo czekam dalej
(w wątku z faq napisałem co i jak zrobić aby odetkać build z dhd - u mnie pomogło)
w nowych buildach z dhd był (może nadal jest) błąd związany z mrożeniem podczas instalacji z marketu

zainstalowanych mam za każdym razem kilkadziesiąt aplikacji - i nic mi się nie tnie  :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2010, 00:03:55 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2010, 21:51:30 »
Na początek to może popraw mój nick bo napisałeś go z błędem

A poza tym ja tez przewaliłem może i więcej niż 30 i właśnie o to mi chodzi, że u każdego jest inaczej, jedni maja problem z uruchomieniem jakiegoś buildu a inni nie, u jednych chodzi ten konkretny lepiej a u innych gorzej, dlatego te opinie należy traktować jako subiektywne a nie jako jednoznaczne stwierdzenia, mi generalnie też się nie tnie, a te ułamkowe przycięcia jak dla mnie są normalne zwłaszcza, że nie sprawdzam co chwilę ile mam wolnego Ram-u. co do winy buildu też nie jestem do końca przekonany bo skoro ten sam co u ciebie się tnie a u innych nie i są zadowoleni to raczej nie wina buildu a jakich konkretnych czynników, które w jednym wypadku występują a u innych nie, więc to nie jest takie jednoznaczne,  co do procesu obciążającego Buildy z DHD to masz racje w większości z nich tak jest i to jak najbardziej poprawią tę kwestię.
Nadal widzę, iż jesteś przekonany o swojej nieomylności , ok nie będę nikogo prostował, ale nikt nie jest alfą i omegą pamiętaj, każdy z nas jest człowiekiem i tak jak popełnia błędy tak samo jego tezy mogą być błędne.

pozdrawiam

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2010, 21:57:38 »
Kaudii może zanim zaczniesz wytykać przekręcenie swojego nicku sprawdź swój poprzedni post - zrobiłeś dokladnie to samo. :P
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2010, 22:54:02 wysłana przez Pawbrotm »
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2010, 22:09:12 »
po pierwsze masz rację zdarzyło mi się pomimo, iż staram się dokładnie wpisywać nicki innych i tego tez oczekuję,  nie tylko od lemar123 ale od wszystkich, po drugie sądzę, że jeśli była by to dla niego ważna kwestia sam by mi zwrócił na to uwagę, tak samo nie uważam aby potrzebował adwokata
dziękuję za zwrócenie uwagi na popełniony błąd, został już poprawiony

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2010, 22:22:30 »
i znowu dyskusja o niczym, literówki się zdarzają i tyle, do rzeczy
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2010, 00:21:55 »

@titus
my tak lubimy ...  :wink:

@Kaudii
stary, to jest nas dwóch
nieomylnych  :wink:

a poważnie, to całkiem świadomie użyłem słowa "prawdopodobnie" zamiast na pewno
nie używam "wszystkie" się tną i tak dalej (przyganiał kocioł garnkowi kurcze pieczone ...)  :wink:
nic w moim poście nie było prowokującego, a Twój tak odbieram, stad odpowiedź, ale zauważ bez przekraczania pewnych granic (i Twoja też, zatem spoko)

mam pewną teorię, opisuję swoją analizę i jak dam radę podaję jakieś rozwiązanie, a że zdarza mi się rozwiązanie znaleźć - to może to wyglądać na udawanie alfy itd.
nie powinieneś mi zarzucać udawania alfy i omegi choćby z tego powodu, że równie mocno stawiasz swoje tezy i tu, i w innych miejscach gdzie dyskutujemy :evil:

btw,
moja literówka była celowa, aby zwrócić uwagę na Twoją :mrgreen:, ale już je obaj poprawiliśmy i jest OK

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 10, 2010, 01:14:47 »
jak dla mnie spoko nic sie nie dzieje

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 10, 2010, 10:20:09 »
No i pięknie, daliście sobie, graba na zgodę i jest git:) (Jezu, jaki bełkot :E)
A na powaznie - zainstalowałem Revolution 1.1 i jak na razie:
- interfejs dopracowany "do bólu", ładne, miłe w oglądaniu
- demon szybkości to to nie jest
- jeszcze nie mam zdania co do jakości rozmów
- standardowy zegar flip HTC się pierniczy, tzn. po pierwszej zmianie zazwyczaj ostatnia cyfra minut zabarwia się na czarno (od góry). Wyglada to w pierwszej chwili ..zabawnie, potem wkurza. Znalzałem Fancy widget, który podobno miał wygladać i zachowywać się jak oryginał HTC, ale zainstalowałem wersję 2 i ona jest..mhmm....poprawiona;) Zobacze z wersja 1.3.
Reszta przemysleń koło poniedzialku (teraz Leon leży na zasilaniu), chyba że po odpięciu od AC/DC andek zeżre baterię w tempie nieakceptowalnym (to też musze potestować). Nie zmieniam ROMU bazowego ani RADIA.
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 10, 2010, 14:26:57 »
Zainstalowałem właśnie wersję 1.2 i ogólnie chodzi ok tyle że nie ma możliwości instalacji swoich aplikacji. Przy próbie instalacji czegokolwiek z pliku wyskakuje mi "Błąd parsowania. Wystąpił problem podczas parsowania pakietu"

Doinstalowałem z marketu jakis appmangaer i jest już ok :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2010, 14:34:19 wysłana przez azizi »

*

Offline MrVampire

• 273
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 10, 2010, 18:25:03 »
Sam instaluję teraz ver 1.2 i zobaczę jak się sprawuje, bo interface wygląda obiecująco, popróbuję jakoś go przyśpieszyć:)
HTC HD2 LEO

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
Odp: [MDJ Revolution HD] v.1.2
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 16, 2011, 20:38:24 »
Wersja 2.2 jest dobra ale mam problem z root'em nie moge usuwać aplikacji systemowych macie jakąś rade na to?
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 16, 2011, 20:52:22 »
Aplikacji systemowych zazwyczaj nie da się usunąć, to nie problem roota, zrób to programem Titanium Backup, z włączonym Chuck Norris Mode, i wywal niepożądane instalki aplikacji z system/app root explorerem albo Super Managerem.

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 16, 2011, 20:57:26 »
Jest możliwość z dumpowania pliku system.img po usunięciu śmieci skompilowania w jedną całość??

Połączone: Styczeń 16, 2011, 21:11:10
to nic nie daje, aplikacje nadal są. :sleepy:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 21:11:10 wysłana przez lovelasik »
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2