@sobanamisiek
Przed instalacją HyperDroid sformatowałem kartę, aby sprawdzić czy to nie pomoże na mrożenie (nie pomogło). Ale po formacie przywróciłem wszystko tak jak było przed formatem - zatem karta nie była pusta, były na niej jeszcze 2-3 Androidy. Loader (EBL 2.1) i tak za każdym razem skanuje kartę (zapewne szukając startup.txt), więc nie powinno mieć znaczenia czy coś jest po raz pierwszy czy nie.
Poprzednia zawartość ma chyba znaczenie tylko dla poprzednio uruchamianego Androida (podpowiada poprzedni katalog).
Może problem jest właśnie z tym, że podmieniłeś w katalogu, z którego uruchamiałeś ostatnio Android'a i loader pamięta np. coś ze startup.txt ? Ja zawsze instaluje do odrębnego katalogu z numerem wersji w nazwie.
@snowrider
Kontakty i tak masz na google, wiec coś już tam musiałoby być zamieszane. Jesteś pewien, że to nie podczas migracji się zamieszało ? Przewaliłem naprawdę dużo dystrybucji (myślę, że więcej) i mam wszystko w porządku.
BTW, nie obraź się, ale jak będę coś testował, to poproszę Cię o testy - wygląda na to, że jesteś jak katalizator dla czegoś co może pójść nie tak jak powinno :-). Mam takiego znajomego, który jak się budował, to mu wszystko co mogło pójść nie tak jak powinno - poszło nie tak jak powinno ... Aż czasem było trudno uwierzyć jak opowiadał.