co do wifi ja również mam linksysa i żadnych problemów z połączeniem - co więcej - korzystam też z publicznych wifi i też nie zauważyłem żeby powstawały problemy z komunikacją - proponuje wrócić do ustawień fabrycznych routera bo problemy tworzą albo funkcje przyśpieszające internet albo źle wybrana częstotliwość - przypominam ż hardwarowo Leo łapie nawet N więc problemy są po stronie użytkownika a nie droida
Router ma pasmo częstotliwości i zakres kanałów przykładowo 1-13, jeżeli ustawie router na kanał 13 i widzą je wszystkie domowe sprzęty poza droidem, to jest oczywiście wina ustawień routera, no pogratulować... Nie wspominając o okolo 15-20 innych routerach w bloku i wszyscy siedzący na defaultowym kanale 6-7, nawet Nokie o których wspomniałem wcześniej prawidłowo znajdują router na kanale 13... Dlaczego nikt nie napisze ze to andoroid zwyczajnie w temacie wifi daje d**y... hardwarowo Leo łapie, ale na WINDOWS MOBILE !.... na droidzie jest zwyczajnie "obrzezany"
Przestawiając router na inny kanał, zyskuje na "czystości" połączenia, pingu i pakiet lostach, co ma istotny wpływ na połączenie w grach online...
podpiszę się pod tym wywodem (niestety)
już któreś podejście z rzędu do Androida i kolejny raz okazuje się, że długa droga jeszcze do pełni działającej wersji na Leona
można testować i wyciągać błędy ale nie napawać się ślepo kolejną wypuszczoną poprawką
sorry za brutalność, ale to moja opinia na ten temat
Aby asatysfakcjonować ww. (szkoda mi czasu na sprawdzanie tego czy pomija jakieś kanały, wierzę, że na razie pomija) Android daje d**y pomijając pewne kanały w WiFI. Lepiej ? :-)
Ale poza tymi feralnymi nie daje d**y.
Nie ma to dla mnie znaczenia, skoro jest znane rozwiązanie. To normalne, że każda rzecz ma jakieś ograniczenia i błędy. Panowie, szkoda czasu na takie dyskusje. Nie po to powstał wątek.
Wersja, która jak każdy wie jest rozwijana, nieskończona (i pewnie nigdy nie będzie skończona) nie działa w pełni. Jak nie pasuje, to nie używajcie, a jak znajdziecie rozwiązanie - podzielcie nim się. Proste.
Reasumując
1. Znany jest problem
2. Znane jego rozwiązanie
3. Znana opinia ww. - choć wątek powstał aby pomagać, a ww. wywody temu nie służą.
Z opiniami n/t Android'a (niezwiązanymi ze wsparciem tej dystrybucji) zapraszam do ogólnego wątku.
@Kirucha
Robiłeś rozpoznanie - podaj w poście jakie kanały, czego unikać, co sprawdzić, i dam link w FAQ do Twojego posta. I sprawa załatwiona.
@snowrider
Może jest błąd w Androidzie, w wersji na haret.exe, może coś źle robisz a może masz pecha, nie wiem. Wyglądami to na problem z radiem.
A nie mam istotnych problemów z działaniem Android'a na Leo. Bateria mnie nie przeraża, WiFi mi działa.
Obstawiam, że osób, którym działa to tak, jak się spodziewali (albo lepiej) jest więcej. Tylko nie piszą, bo to wątek z problemami i rozwiązaniami. A Android z HTC Desire przeniesiony na Leo (odpalony przez haret, bez NAND) działa jak na dziś świetnie (moje zdanie). A błędy ma. A WinMo ich nie ma po 10 latach ?