2. nie wykrywa Twojej sieci - było dużo narzekań na WiFi, że nie działa, ale zwykle się okazuje, że to user coś sam zgrzebał w konfiguracji. Może zmieniłeś jakieś ustawienie na routerze, kanał, filtrowanie mac.
Generalnie tendencyjna wypowiedz, user ma prawo zmienić ustawienia routera tak żeby domowy sprzęt działał poprawnie, żaden sprzęt z systemem microsoftu nie miał najmniejszego problemu, ze znalezieniem i połączeniem. (sprawdziłem 4 domowe urządzenia z wifi, co tam sprawdziłem działaja... i widza kanał 13 w routerze, sprawdziłem tez nokie n95 i e61 o żesz, też widza....)Schody zaczęły sie po uruchomieniu ANDROIDA ! to android nie widzie pełnego pasma ....
Zahaczę jeszcze o wcześniejszy twój "wybuch śmiechu" gdzie trzeba było nacisnąć dodatkowo przycisk żeby dostać sie do podmenu, nie każdy musi to wiedzieć, a jak nie wie to obsługa androida jest mniej user friendly niż "beznadziejnego i przestarzałego wm"
Są nieprawidłowości ale sam przyznałeś, że Tobie instalacja poszła gładko. I forum też ma takie informacje, ale zwykle jak coś jest OK - to mało kto o tym pisze. Instalacja jest specyficzna, ale jak się trzymać zasad opisanych na forum to idzie gładko. Usiłuję dojść jak koledze snowrider'owi pomóc. Wypowiedź nie jest tendencyjne, ale Twoja odpowiedź, mam wrażenie - tak.

Wybuch śmiechu, żeby byłą jasność, dotyczy tego, że używając Androida trzeba wcisnąć klawisz ... "Windows". Czujesz ten paradoks ? Z tego się śmieje, ponieważ wydaje mi się to wyjątkowo zabawne. A nie tego, że w ogóle trzeba jakiś wcisnąć - przecież w telefonie z oryginalnym Androidem też jest klawisz do menu, tylko nie ma on na sobie obrazka z ... Windows. Dla mnie śmieszne, a dla Ciebie ? :-)
W żadnym wypadku nie śmieję z tego, że ktoś czegoś nie wie. W moim przypadku możesz łatwo ocenić ile czasu poświęcam na to aby pomóc innym. Znajdź mi gdzieś miejsce (posta) gdzie się z kogoś śmieję.
@snowrider
Miałem problemy z WiFi/GPRS dla 1.6b tylko gdy
- wersja instalacyjna była be, trzeba było podmienić rootfd
- jak już ruszyło - znany mi wcześniej problem ze static IP
Są sytuacje, gdy jest błąd w wersji androida, w sposobie instalacji lub konfiguracji telefonu i są inne czynniki (niezależne).
No i nadal nie wiem o który przypadek chodzi, a bez tego nie mogę pomóc.
Ale może kolega Kirucha ma jakieś pomysły ? :-)
Połączone: Sierpień 26, 2010, 15:03:54
U mnie nie działa GPRS w żadnej opcji częstotliwości czy u Was działa ?? prosi o konfiguracje sieci ale za bardzo nie ma gdzie tam poustawiać. Pytanko czy można wrócić do poprzedniej klawiaturki i je opcji podpowiedzi słów bo ta nowa nie bardzo sobie radzi wręcz nie podpowiada wywala tylko nazwiska z kontaktów a nie słowa a wszystkie opcje mam włączone odnośnie wpisywania tekstu, ma ktoś jakieś pomysły ??
GPRS już działa jeszcze jak by ktoś co o tej klawiaturze napisał co można z tym zrobić
O jaką klawiaturę Ci chodzi ? Nie zauważyłem aby ta od tekstów się zmieniła. Może mówisz o innej wersji Androida. W mattc chyba się nie zmieniła.