[mattc Leo + Froyo] v1.8 [2010-09-21]

• 253 Odpowiedzi
  • 57171 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: [Android] mattc Leo + Froyo *v1.6b OK* [2010-08-25]
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpień 27, 2010, 10:48:06 »
ok, powiedz lepiej czy zadziałało

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpień 28, 2010, 01:39:55 »
sam nie wiem, jest jakoś nie tak...
dzisiaj byłem w trasie i McDonie przeszedłem z windy na andiego i złapał sieć w kilka sekund, zalogował się i połączył z google.
zadowolony że wszystko działa wróciłem do windy bo potrzebowałem Amapy.

po powrocie do domu przeszedłem na adndiego i nic.

skanuje i skanuje, nie widzi żadnej sieci (pomijając już moją)

wszystko podmieniłem jak napisałeś

i jeszcze kilka uwag...
strasznie cicho dzwoni dzwonek (mimo ustawień na maxa) i słabo słychać rozmówce podczas rozmowy
jest jakiś myk, żeby to podciągnąć?
pomimo ostawienia żeby tego nie robił, nadal automatycznie pobiera dane pogodowe i usiłuje pobierać maile
jak wyłączyć transmisję danych?
nie pobiera też mmsów
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 01:45:01 wysłana przez snowrider »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpień 28, 2010, 08:11:21 »
Aż się nie chce wierzyć jak się czyta o Twoich problemach że mamy te same HD2,mam na ogród wyniesiony repeater  Linksysa zwiększający zasięg WiFi ,w biegu  oddalając się od routera łapie sygnał bez problemów właśnie z niego tak na Androidzie jaki na WM.Sprawdź może czy na routerze nie ustawiła Ci się jakaś blokada na Twój (Leona)MAC Address   (zaznacz  Allow All)
Androidowy MAC jest inny niż na WM
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 08:55:52 wysłana przez Rajmek »

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpień 28, 2010, 08:12:53 »
w każdej wersji też zauważyłem niski poziom głośności, jest zbyt cicho na maksie, trzeba naciągać ucho by słyszeć rozmówcę
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #124 dnia: Sierpień 28, 2010, 09:40:22 »
co do wifi ja również mam linksysa i żadnych problemów z połączeniem - co więcej - korzystam też z publicznych wifi i też nie zauważyłem żeby powstawały problemy z komunikacją - proponuje wrócić do ustawień fabrycznych routera bo problemy tworzą albo funkcje przyśpieszające internet albo źle wybrana częstotliwość - przypominam ż hardwarowo Leo łapie nawet N więc problemy są po stronie użytkownika a nie droida

dodatkowo dodam że na HSDPA Play wiszę od 3tygodni - i w żadnej z finalnych wersji Matt'a nie zauważyłem problemów z brakiem dostarczania danych - no poza sharingiem bo XP krzyczy o driver a ten trzeba by przez sieć szukać

*

Offline ljadczak

• *
  • 85
  • Sprzęt: i900 -> i8000 -> HD2 i Milestone
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpień 28, 2010, 10:06:36 »
Czytam o tych proboemach, mi też HSDPA na 1.6 na początku nie działało pomogła podmiana rootfs, wydaję mi się że nasze leo wychodziły w seriach różniących się trochę użytym sprzętem, ja na przykład miałem problemy z automapą i skakaniem za skrzyżowaniach jest trochę osób które miały ten problem ale jest równie dużo ludzi którzy tego nie mieli przy tych samych romach i radiach
Rom: 3.14 wwe (MCCM SE V3.4 FroyoStone Sense)
Radio: 2.15.50.14

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpień 28, 2010, 10:14:39 »
Na WiFi w Andku też nie mam co narzekać, bez problemu łapie router sąsiadki mieszkającej 2 piętra niżej (zasięg na 2 kreski), natomiast WiMo łapie go na 10 sekund i zaraz gubi :)
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
  • Sprzęt: HTC Desire, iPhone 4, iPad
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpień 28, 2010, 10:21:56 »
Potwierdzam również u mnie na Leo wersja 1.6b działa idealnie ;) Szkoda że nie ma Androida na NANDach .

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #128 dnia: Sierpień 28, 2010, 11:07:17 »
Ja nigdy nie miałem problemu z WiFi, ale za to mam co chwile na tym mattc'ie jakieś "zamyślenia" przestaje reagować na dotyk itp.
Dotychczas używałem darkstone HD2Froyo V2.1 i na nim nie miałem żadnych problemów i działał dużo szybciej. A do matta przeszedłem przez działanie marketingu na tym forum :)

Prywatnie uważam że darkstone HD2Froyo V2.1 jest dużo lepszy od  mattc Leo + Froyo *v1.6b i bardzo zdziwiły mnie wyniki ankiety.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #129 dnia: Sierpień 28, 2010, 11:25:46 »
Ja nigdy nie miałem problemu z WiFi, ale za to mam co chwile na tym mattc'ie jakieś "zamyślenia" przestaje reagować na dotyk itp.
Dotychczas używałem darkstone HD2Froyo V2.1 i na nim nie miałem żadnych problemów i działał dużo szybciej. A do matta przeszedłem przez działanie marketingu na tym forum :)

Prywatnie uważam że darkstone HD2Froyo V2.1 jest dużo lepszy od  mattc Leo + Froyo *v1.6b i bardzo zdziwiły mnie wyniki ankiety.
Mrożenie miałem (i mam) na Mattc od v1.5 do 1.6b, przy czym wydaje mi się, że na 1.6b bez alternatywnego rootfs nie było tego problemu. Ale trzeba było zmienić rootfs, bo nie chodziło 2G i 3G. Problem z mrożeniem występuje, ale da się żyć. Irytuje mnie to mrożenie, jest nowszy zimage z 27VIII do wgrania z wątku na xda-... i może wtedy na pierwotnym tootfs nie będzie mrożenia a będzie 3G.

HD2Froyo wg mnie też jest stabilniejszy, ale pewnie zniechęca ludzi to, że jest oparty na Nexus One i nie ma polskiego języka.

Też mi zaczyna chodzić po głowie przesiadka z Mattc na coś bez mrożenia i bez Sense, którego przestaję powoli używać od kiedy znalazłem Wheather Forecast :-)

Która wersja bez Sense jest najlepsza (ale nie z Nexus One) ?
Czy ktoś sprawdzał Excelsior's v1.00a bez Sense ?

Czytam o tych proboemach, mi też HSDPA na 1.6 na początku nie działało pomogła podmiana rootfs, wydaję mi się że nasze leo wychodziły w seriach różniących się trochę użytym sprzętem, ja na przykład miałem problemy z automapą i skakaniem za skrzyżowaniach jest trochę osób które miały ten problem ale jest równie dużo ludzi którzy tego nie mieli przy tych samych romach i radiach
Wg mnie sprzęt jest ten sam ale różni się ROM'em, ustawieniami WM i Radiem.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpień 28, 2010, 11:43:21 »
Aż się nie chce wierzyć jak się czyta o Twoich problemach że mamy te same HD2,mam na ogród wyniesiony repeater  Linksysa zwiększający zasięg WiFi ,w biegu  oddalając się od routera łapie sygnał bez problemów właśnie z niego tak na Androidzie jaki na WM.Sprawdź może czy na routerze nie ustawiła Ci się jakaś blokada na Twój (Leona)MAC Address   (zaznacz  Allow All)
Androidowy MAC jest inny niż na WM

mam założony w routerze Mac adress filter, ale to nie ma żadnego znaczenia przy wykrywaniu sygnału z niego. był u mnie kolega z samsungiem na androidzie i wychwycił sygnał bez żadnego kłopotu.
w mojej okolicy jest widocznych na windzie 4-6 innych sieci a teraz Leo na androidzie nie widzi żadnej.
więc problem raczej tkwi w systemie

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpień 28, 2010, 12:53:35 »
U mnie zauwazylem na wersji 1,5b i 1,6b (tylko te mialem dluzej) brak ostrosci w przegladarce zdjec, zarowno przy przesowaniu obrazkow z poziomu sense jak i po wlaczeniu ich na caly ekran, po minimalnym powiekszeniu ostrosc sie pojawia, ale bez powiekszania jej brak.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpień 28, 2010, 13:33:56 »
co do wifi ja również mam linksysa i żadnych problemów z połączeniem - co więcej - korzystam też z publicznych wifi i też nie zauważyłem żeby powstawały problemy z komunikacją - proponuje wrócić do ustawień fabrycznych routera bo problemy tworzą albo funkcje przyśpieszające internet albo źle wybrana częstotliwość - przypominam ż hardwarowo Leo łapie nawet N więc problemy są po stronie użytkownika a nie droida

Router ma pasmo częstotliwości i zakres kanałów przykładowo 1-13, jeżeli ustawie router na kanał 13 i widzą je wszystkie domowe sprzęty poza droidem, to jest oczywiście wina ustawień routera, no pogratulować... Nie wspominając o okolo 15-20 innych routerach w bloku i wszyscy siedzący na defaultowym kanale 6-7, nawet Nokie o których wspomniałem wcześniej prawidłowo znajdują router na kanale 13... Dlaczego nikt nie napisze ze to andoroid zwyczajnie w temacie wifi daje d**y...  hardwarowo Leo łapie, ale na WINDOWS MOBILE !.... na droidzie jest zwyczajnie "obrzezany"
Przestawiając router na inny kanał, zyskuje na "czystości" połączenia, pingu i pakiet lostach, co ma istotny wpływ na połączenie w grach online...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 13:35:37 wysłana przez Kirucha »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #133 dnia: Sierpień 28, 2010, 13:58:25 »

Router ma pasmo częstotliwości i zakres kanałów przykładowo 1-13, jeżeli ustawie router na kanał 13 i widzą je wszystkie domowe sprzęty poza droidem, to jest oczywiście wina ustawień routera, no pogratulować... Nie wspominając o okolo 15-20 innych routerach w bloku i wszyscy siedzący na defaultowym kanale 6-7, nawet Nokie o których wspomniałem wcześniej prawidłowo znajdują router na kanale 13... Dlaczego nikt nie napisze ze to andoroid zwyczajnie w temacie wifi daje d**y...  hardwarowo Leo łapie, ale na WINDOWS MOBILE !.... na droidzie jest zwyczajnie "obrzezany"
Przestawiając router na inny kanał, zyskuje na "czystości" połączenia, pingu i pakiet lostach, co ma istotny wpływ na połączenie w grach online...

podpiszę się pod tym wywodem (niestety)
już któreś podejście z rzędu do Androida i kolejny raz okazuje się, że długa droga jeszcze do pełni działającej wersji na Leona
można testować i wyciągać błędy ale nie napawać się ślepo kolejną wypuszczoną poprawką

sorry za brutalność, ale to moja opinia na ten temat

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:54:43 »
@ snowrider
Uwierz mi że nie chciałbym tego pisać, mam w miarę działającą wersję 1.6b, co tam w miarę, działa bardzo poprawnie, choć nie mam czasu dokładnie przetestować...
Martwi mnie jedynie ślepa wiara i forma wypowiedzi właśnie tego typu że nie jest to wina androida a wszystkiego co pracuje na windowsie lub z nim współpracuje...
W faq można by dodać zakres działania wifi, chodzi mi o kanały i częstotliwości.
Na twoim miejscu pokombinowałbym jeszcze na innym ROMie i innym radio.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #135 dnia: Sierpień 28, 2010, 16:17:46 »

podpiszę się pod tym wywodem (niestety)
już któreś podejście z rzędu do Androida i kolejny raz okazuje się, że długa droga jeszcze do pełni działającej wersji na Leona
można testować i wyciągać błędy ale nie napawać się ślepo kolejną wypuszczoną poprawką

sorry za brutalność, ale to moja opinia na ten temat
Aby asatysfakcjonować ww. (szkoda mi czasu na sprawdzanie tego czy pomija jakieś kanały, wierzę, że na razie pomija) Android daje d**y pomijając pewne kanały w WiFI. Lepiej ? :-)
Ale poza tymi feralnymi nie daje d**y.

Nie ma to dla mnie znaczenia, skoro jest znane rozwiązanie. To normalne, że każda rzecz ma jakieś ograniczenia i błędy. Panowie, szkoda czasu na takie dyskusje. Nie po to powstał wątek.

Wersja, która jak każdy wie jest rozwijana, nieskończona (i pewnie nigdy nie będzie skończona) nie działa w pełni. Jak nie pasuje, to nie używajcie, a jak znajdziecie rozwiązanie - podzielcie nim się. Proste.

Reasumując
1. Znany jest problem
2. Znane jego rozwiązanie
3. Znana opinia ww. - choć wątek powstał aby pomagać, a ww. wywody temu nie służą.
Z opiniami n/t Android'a (niezwiązanymi ze wsparciem tej dystrybucji) zapraszam do ogólnego wątku.

@Kirucha
Robiłeś rozpoznanie - podaj w poście jakie kanały, czego unikać, co sprawdzić, i dam link w FAQ do Twojego posta. I sprawa załatwiona.

@snowrider
Może jest błąd w Androidzie, w wersji na haret.exe, może coś źle robisz a może masz pecha, nie wiem. Wyglądami to na problem z radiem.

A nie mam istotnych problemów z działaniem Android'a na Leo. Bateria mnie nie przeraża, WiFi mi działa.
Obstawiam, że osób, którym działa to tak, jak się spodziewali (albo lepiej) jest więcej. Tylko nie piszą, bo to wątek z problemami i rozwiązaniami. A Android z HTC Desire przeniesiony na Leo (odpalony przez haret, bez NAND) działa jak na dziś świetnie (moje zdanie). A błędy ma. A WinMo ich nie ma po 10 latach ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 16:22:03 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #136 dnia: Sierpień 28, 2010, 17:03:18 »
@lemar123
Nie musi być że to moja chwała ble ble... mi na tym nie zależy, po prostu koledzy co po niektórzy przesadzają z krytyką wm, gdy ewidentnie wina leży po stronie androida..
Ja nie wbijam na wasze podwórko by was krytykować, sam używam androida, co prawda nadal testowo i do zabawy i w momencie gdy telefon jest idle pracuje pod kontrolą WM (kwestia zaufania ?)
W czasie zabawy, odbierałem rozmowy (bardzo pozytywnie oceniam jakość dźwięku) odbierałem i odpisywałem na smsy, kłopot sprawia mi nadal oglądanie filmów, niestety nie wiem i szczerze nie mam czasu przysiąść żeby odtworzyć .avi, a szkoda, taka mała rzecz a przedłużyła by testy :)
 tutaj masz wycinek z mojego posta, wklej same zakresy i kanały---> wifi testowalem i widzi router w zakresie częstotliwości 2.412GHz do 2.462GHz ( u mnie kanały 1-11, na 12 i 13 lipa)

ps. jeden z kucharzy szykuje coś "lekkiego" pod androida i potrzebowałbym liste ewentualnych programów i aplikacji tych niezbędnych w wm.

ps2. link do xda moze komus podejdzie taka modyfikacja ---> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733682
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 17:24:52 wysłana przez Kirucha »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #137 dnia: Sierpień 28, 2010, 17:27:16 »
powiem tak:
1. pilk "rootfs" podmieniony przy ostatnich testach
2. radio zmieniałem 2 krotnie
3. w routerze Mac adres zmieniony na droidowy.
4. rom zmieniony na dark side z ostatniego upa

i nadal d.pa

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #138 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:17:33 »
u mnie na 1.6b nie zależnie gdzie się znajduję, wyszukuje sieci normalnie i łączy się z wybraną bez najmniejszych problemów

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #139 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:22:26 »
Snowrider nie ma co,ktoś albo coś Cię nie lubi  i tak Cię podziwiam za cierpliwość i wytrwałość (jak w dowcipie o babci robiącej na drutach,mruczy coś  pod nosem:jak bym nie wiedziała,że to uspokaja to bym te druty pizgła w kąt).
A tak na serio to została jeszcze może irracjonalna podpowiedź,spróbuj zainstalować Androida na całkiem innej karcie SD.

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:42:21 »
@snowrider
Może to odpal --- > http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734238

storage 370             program  453
use       4.6                    use   93
free      366                   free  360

do tego mam radio 2_10_50_28_2, a na tym Froyo v1.6b
System startuje bardzo szybko, Android też zauważalnie szybciej, wifi działa super.
Testowane na kartach sandisk 16GB, kingston 2 i 8GB, jedną mam noname sdhc 8GB ponoć też sandiska, ale głowy nie dam.
Na kartach które wymieniłem nie zauważyłem różnicy w działaniu..

Na tym --> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=5487317 miałem kartę w slocie po wgraniu romu system bez ingerencji wstał na androidzie, nie pytajcie jak :) spusciłem instalacje z oka bo miałem coś ważnego do zrobienia podszedłem do kompa i widze że Leo stoi na androidzie :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 19:04:55 wysłana przez Kirucha »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:58:27 »
@snowrider

System startuje bardzo szybko, Android też zauważalnie szybciej, wifi działa super.
Testowane na kartach sandisk 16GB, kingston 2 i 8GB, jedną mam noname sdhc 8GB ponoć też sandiska, ale głowy nie dam.
ChuckyDroidROM działa ok, ale korzyść jest tylko z czasu startu. Myślę, że dopóki Android nie ruszy na tym HD2 stabilnie z WiFi nie ma co robić z WinMo kadłubka. Można to tylko zrobić na chwilę, aby się upewnić, że przyczyna nie jest w WM.

Skoro WiFi chodzi OK w innych miejscach niż dom to szukałbym czegoś niestandardowego w domowej sieci.

Po??czone: Sierpień 28, 2010, 19:03:41
@snowrider

BTW,
I to właśnie miałem na myśli pisząc, że ani się zorientujesz i będziesz miał Android'a na Leo :-)
CND. :-)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 19:03:41 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 28, 2010, 19:09:18 »
przecież od początku ci pisałem ze nie jestem wilkiem w owczym stadzie, dzisiaj, jutro za miesiac zdania nie zmienie, jeden telefon Bedzie na 100% na win mo, drugi... hmmm, pewnie bedzie robocik :)

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 28, 2010, 19:30:46 »
Czemu się upieracie ,żeby WM był totalnie odchudzony i tylko po to na pokładzie żeby wystartować Droida.Fakt, od kilku dni nie zaglądam na WM,raz potrzebna mi była AutoMapa,potem wskoczyłem  z powroten na Androida ale pod windowsem mam kupę programów,to samo pod Androidem gdzie  z Marketu można za free testować różne różności.Wszystko płynnie chodzi od internetu po filmy,muzykę,różnej maści czytadła,przy okazji jak zmusić np.w programie Laputa aby wyświetlały się polskie literki,mam ściągnięte książki  z czionką  Windows-1250, gdzie i co wgrać aby nie było krzaczków ?

Po to wgrywam Androida na HD2 żebym miał 2 w jednym,dwa pełnosprawne systemy w jednym urządzeniu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 19:34:15 wysłana przez Rajmek »

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 28, 2010, 20:25:18 »
Ależ my sie nie upieramy, zapodałem linki w formie ciekawostki :D
Ja też potrzebuję sporo porogramów z winmo, choc przyznam wiele nie jest mi do niczego potrzebne...
Powiem tak, jeżeli odpale na droidzie igo8, automape i divixy to droid bedzie stał na głownej maszynie.

Znalazłem ładnego splash's zapodałem samego nbh, do niego potrzeba standardowego CustomRUU.exe i wgrywa sie tak samo jak ROM, wchodzicie do BL i jazda :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 20:32:17 wysłana przez Kirucha »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 28, 2010, 21:18:07 »
Czemu się upieracie ,żeby WM był totalnie odchudzony i tylko po to na pokładzie żeby wystartować Droida.Fakt, od kilku dni nie zaglądam na WM,raz potrzebna mi była AutoMapa,potem wskoczyłem  z powroten na Androida ale pod windowsem mam kupę programów,to samo pod Androidem gdzie  z Marketu można za free testować różne różności.Wszystko płynnie chodzi od internetu po filmy,muzykę,różnej maści czytadła,przy okazji jak zmusić np.w programie Laputa aby wyświetlały się polskie literki,mam ściągnięte książki  z czionką  Windows-1250, gdzie i co wgrać aby nie było krzaczków ?

Po to wgrywam Androida na HD2 żebym miał 2 w jednym,dwa pełnosprawne systemy w jednym urządzeniu.
Powiem więcej - nic nie daje kadłubek WM. Android i tak nie wykorzysta pamięci NAND, więc po ma być wolna. Właśnie o to chodzi że ma być full-wypas WM + Droid. Ją mam energy i z niczego w WM nie zrezygnowałem.

BTW, do divx RockPlayer z napisami. Avi bez problemu, tylko krzaki w polskich znakach. Trzeba poszperac w forum androidowcow.

« Odpowiedź #146 dnia: Sierpień 28, 2010, 22:17:59 »
Ja za zauważyłem, że WiFi mi nie działa na kanałach 11-13 tylko wtedy gdy wyłączę fona z wyłączonym WiFi. Jeśli wyłączę z włączonym WiFI, to po włączeniu WiFi działa bez problemu na wszystkich kanałach.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2010, 10:36:39 wysłana przez matenko »
HTC Desire HD

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
  • Sprzęt: HTC Desire, iPhone 4, iPad
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpień 29, 2010, 10:47:49 »
Panowie gdzie znajdę SetCPU ?

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpień 29, 2010, 11:01:02 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419
albo w Markecie ale za kasę

Dziś wieczorem szykuje się 1.7.
Just a quick preview for 1.7;

-Added Evo cam along with Nexus cam for user choice.
-Default sense wallpaper now work. Live and static.
-New base for better app/market stability.
-PPP and RMNET versions will be available without having to patch anything.
-More default APN some corrected including TMOUS.
-Root file system will allow easier updating in the future.
-One major surprise. It is a secret.

Should be out in a few hours.

Matt
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2010, 20:04:34 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpień 30, 2010, 21:17:41 »
SetCPU, ale nie wiem czy dziala, nie mialem czasu sprawdzić.... :(