[Kingdom HTC Sense 3.0] Działający Sense 3.0 na HD2!

• 22 Odpowiedzi
  • 6076 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[Kingdom HTC Sense 3.0] Działający Sense 3.0 na HD2!
« dnia: Lipiec 07, 2011, 18:46:56 »
Nie wiem, czy przypadkiem nie było, ale starałem się śledzić na bieżąco, bo strasznie chciałem mieć Sense 3.0 w moim Leonku. Podaję linka:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1077395

Na filmikach wygląda, że wszystko działa OK. Strasznie mi ślinka cieknie na ten wypiek, więc zmykam go instalować. Jak mi się uda spróbuję się podzielić wrażeniami ...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 19:02:53 wysłana przez arturkrzyk »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Działający Sense 3.0 na HD2!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2011, 18:54:20 »
To chyba zbyt bacznie nie obserwowałeś, rom już nie jest rozwijany, a ostatnia zmiana w 1 poście była z dnia 25 czerwiec, czyli prawie 2 tygodnie temu.

Myślę że nasze maszyny mają za mało RAM'u żeby móc używać pełnego Sense 3.0 na co dzień...

Dodaj w tytule nazwę romu.

Odp: [Kingdom HTC Sense 3.0] Działający Sense 3.0 na HD2!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:06:56 »
ROM nie jest już rozwijany, bo zdechł Leon autora, ale wygląda na to, że działa miodnie (sądząc po filmiku). Pytanie tylko się nasuwa jedno: skoro graficznie pasuje do naszej rozdzielczości, to dlaczego Imilka z tego nie skorzystał? Podejrzewam, że mocno by go podrasował ... ale jemu chyba też Leon umarł, to prawda? (Zaczynam się bać, że to zmienianie ROMów nie za dobrze na nie działa  :-?) Poza tym chyba nie ma języka polskiego. A szkoda. Najciekawsze jest to, że autor kupił Sensation, a mimo to żałuje swojego HD2 i twierdzi, że lagi są podobne, a przecież Sensacja ma Dual-Core 1.2GHz. Zastanawiałem się, czy nie zacząć zbierać na nowego htc, ale jeżeli mógłbym odmienić swojego Leona, to może nie ma takiej potrzeby?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 19:08:37 wysłana przez arturkrzyk »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:11:32 »
Imilka chyba nie zdążył doczekać się przeskalowania grafik do WVGA zanim padł mu HD2...

To czekamy na mały review jak zainstalujesz :ok:

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2011, 21:16:38 »
Chyba uwaliłem telefon... A miałem jakieś takie złe przeczucia... Jeszcze popróbuję, ale na wszelki wypadek na razie odradzam instalację. Do odwołania.

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2011, 21:29:55 »
Ten rom nie obsługuje kart sd dla leo512, wątek wogóle jest zakonczony jakiś czas temu poniewaz autor swojego leo oddal do serwisu a sam pojechal na wakacje :) Ja instalowałem ten rom, na eu ruszy tylko i wyłącznie poprzez instalację tylko pliku z romem i clk, po dograniu fix do pogody i karty nie opala, instalowałem przez CLK. Gdyby nie to że zostaje ok 15 mb wolnego miejsca super chodzi nic nie tnie nawet podczas siagania z marketu, no i zachowany stockowy wygląd z Snsation. HTC sense ze wszystkim zakładkami działa bardzo płynnie.
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline TmKJ

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (vel LEO)
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 07, 2011, 21:40:41 »
u mnie poszło od kopa z tego wątku, ale standard przynajmniej u mnie, rozdzielczość tnie piksele i dupa co chwile pocięty ekran gaszonych pikseli, sama rozdzielczość ok, ale co chwilę gasi kilka linii  :-|
co do ram i lagów. Miałem przyjemność bawiść się Sensacją lagi chyba podobne  :ok:

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 07, 2011, 23:18:53 »
u mnie poszło od kopa z tego wątku, ale standard przynajmniej u mnie, rozdzielczość tnie piksele i dupa co chwile pocięty ekran gaszonych pikseli, sama rozdzielczość ok, ale co chwilę gasi kilka linii  :-|
Jeżeli dobrze rozumiem mówisz o popularnych "glitches", występują one na każdym romie z Sense powyżej 2.0.
Chyba uwaliłem telefon... A miałem jakieś takie złe przeczucia... Jeszcze popróbuję, ale na wszelki wypadek na razie odradzam instalację. Do odwołania.
Tak naprawdę to trudno uwalić telefon, jeżeli możesz włączyć bootloader, lub magldr, to znaczy że będzie chodzić, jakie masz objawy?

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 07, 2011, 23:22:51 »
Tak się męczyłem z wgraniem tego romu, że zapomniałem o baterii... w znaczeniu, że się nie ładuje podczas wgrywania romu. No i nagle sobie o tym przypomniałem i chciałem coraz szybciej to zakończyć i coś tam klikałem na szybko, żeby wgrać poprzedni rom imilki i wziąłem i zrobiłem "wipe battery stats" i teraz bateria jest na wyczerpaniu, a pokazuje 100%... ja się chyba powieszę...

Jak zrobić, żeby telefon "zapomniał", że bateria ma 100%? Czy teoretycznie, jak włożę inną baterię, to też będzie pokazywało, że ma 100%? Co się stanie, jak rozładuję ją do zera? Ktoś może coś podpowiedzieć?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 23:31:48 wysłana przez arturkrzyk »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2011, 08:33:35 »
Spróbuj podładować w trybie bootloadera, to są battery statsy Androida, więc w bootloaderze nie powinny być aktywne.

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 08, 2011, 08:55:16 »
co do ram i lagów. Miałem przyjemność bawiść się Sensacją lagi chyba podobne  :ok:

A udało Ci sie uruchomić dodatkową pamięć z karty ?
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 08, 2011, 10:33:17 »
A mi ciężko zrozumieć osoby, które ni z tego ni z owego wyskakują z chęcią zainstalowania jakiegoś starocia.

Jest wiele lepszych romów i na tym forum są także o nich wzmianki i dyskusje.
sgs III

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 08, 2011, 18:03:15 »
Dzięki za rady odnośnie podładowania telefonu. Jakoś wstał na nogi, ale teraz nie wiem, co mam instalować, żeby mi telefon hulał. Ostatnio miałem imilkę HD RAM, ale jakoś zaczęła mi strasznie zwalniać bez wyraźnego powodu i strasznie mnie to męczyło. Teraz szukam czegoś ładnego i funkcjonalnego. Gry nie muszą chodzić ;) Chciałbym mieć pogodę taką jak w Sensacji. Żeby były informacje o deszczu w odpowiednich godzinach bo nie zawsze chce mi się wchodzić na stronę i sprawdzać ... i te piękne animacje. Na YT są filmiki na których pięknie to hula na hd2, tylko, że u mnie te romy nie chcą coś łaziać ...

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 08, 2011, 18:47:29 »
nie nie chcą działać tylko nie chce ci się poczytać pewnie jak je instaslować

1. Sformatuj karte sd formatterem
2. zainstaluj cwm DOKŁADNIE z takimi ustawieniami jak sugeruje autor, a nie jakimiś tam około
3. załóż partycję ext4 jakimś managerem bądź ext3 z poziomu cwm
4. instaluj wedle wskazań.

Nie ma dobrego, działającego romu co by się oparł przy sprawnej twojej karcie Sd ;-)
sgs III

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 08, 2011, 19:18:48 »
Tak właśnie robię. Próbowałem z "Kingdom Sprint", "HD2_CoreDroid_Desire_HD_GB_V3_RV", a także "HD2 Kingdom" (również stripped) i nie bangla. Chyba zaczekam na jakiś lepszy wypiek.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 08, 2011, 20:12:20 »
LeoRCMix masz pogodę 3D, spróbuj tego romu.

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 08, 2011, 20:18:31 »
A czy przez "Graphic Glitches" można uwalić ekran Leona? I czy każdy rom ze wstawkami z sense 3.0 to ma?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 08, 2011, 21:55:56 »
Raczej nie można, tak, każdy go ma, można się tego pozbyć, ale kosztem niedziałającego aparatu.

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 09, 2011, 14:05:34 »
xspojlerx: Podpowiedz jakiś ROM gdzie nie ma artefaktów i nie działa aparat. Może popróbuję... Aparat w większości czasu jest mi zbędny...

A można się spodziewać, że kiedyś będzie "i wilk syty i owca cała" pod tym względem?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 09, 2011, 16:00:01 »
Hmm... Myślę że fix powinien działać na większości romów, bo korzystają z tego samego sterownika, jak sobie przypomnę to napiszę gdzie widziałem tego fix'a. Szansa jest, oczywiście, tylko ktoś by musiał napisać nowy sterownik.

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 10, 2011, 19:26:06 »
Znalazłem coś w tym wątku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075621, daj znać, czy o takiego fix'a Ci chodziło.

Nurtuje mnie fakt, że podczas moich poszukiwań udało mi się natknąć na posty z początku maja, gdzie ludzie chwalili postępy w pracach nad przeportowaniem sense 3.0 do hd2 i oczekiwali w pełni działającej wersji w przeciągu dwóch miesięcy. Czyżby aż takie problemy były z poprawieniem tych kilku rzeczy? :mysli:

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 10, 2011, 20:04:06 »
Tak, chodziło mi dokładnie o ten: Undo Camera Fix

Co do poprawienia kilku rzeczy, to wszystko nie jest takie proste jak się wydaje z boku :ohreally:

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 11, 2011, 10:24:47 »
Wszystkie wymienione romy są poprawnymi wypiekami i działają poprawnie. Byłaby to sprawa do archiwum x (nie działające romy u ciebie) gdyby nie fakt, że takich sytuacji było już wiele na rożnych forach (XDA w szczególności). Jest wiele elementów przy instalacji, wystarczy w 1 popełnić błąd i się nic nie zainstaluje.

Poza tym jest tak jak napisał xspoilerx - albo kamera i troche smieci przy grafice albo grafa ok ale aparat nie działa. Do wyboru -> Jako że te śmiecie dla większości nie stanowią wielkiego problemu (przynajmniej nie większego niż brak kamery) to domyślnie romy wszystkie są z fixem. Tym undo możesz go odinstalować. Można też przerobić zipa tak aby od razu instalowało sie bez modyfikowanych sterowników do kamery.
sgs III