[ANKIETA] Czy Android JEST systemem w moim Leo ? -> patrz dział ogólny LEO !!!

• 38 Odpowiedzi
  • 13467 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline theOne

• 29
  • Sprzęt: NOTE 2, HD 2, N73 ME
Opcja nr 4 :) Obecnie siedzę na mccm hd v4.0 (sd)-jest stabilnie, zadowalająca szybkość działania i pobór, a do tego zawsze mogę skorzystać z AM, mimo, że od początku podszedł mi wm6.5, to jednak przy takich możliwościach hd 2 aż grzech nie spróbować czegoś nowego ;)
NOTE 2 <3

*

Offline ravenraven

• 34
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [ANKIETA] Czy Android JEST systemem w moim Leo (+opcja NAND) ? [2011-01-05]
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 26, 2011, 14:06:00 »
Wybrałem opcję numer 4. Androida poznałem w lutym poprzedniego roku (na Samsungu i5700, kochany telefonik) i z miejsca zdobył moje serce (był to mój pierwszy prawdziwy smartfon, Nokia E65 i Symbian to żart nie smartfon). Bez przerwy zmieniałem ROMy, grzebałem, zmieniałem, udzielałem się na forach, pomagałem, prosiłem o pomoc, dużo się nauczyłem. Ba, nawet swoje produkcje miałem (zmontowałem oficjalny Android 1.6 dla G1 i przetłumaczyłem port 2.2 z Magica na G1). W międzyczasie zmieniłem telefon na G1, który mimo niezaprzeczalnej zalety, jaką jest klawiatura lekko mnie irytował zbyt słabą wydajnością. Zacząłem rozglądać się za nowym telefonem i wielce zainteresował mnie HTC HD2, który w tamtym czasie (listopad/grudzień) pozwalał uruchamiać w pełni sprawnego Androida z karty pamięci. No i coby nie mówić, jeśli chodzi o WM to królem jest do dzisiaj i chyba na zawsze już zostanie. Jako zboczeniec na punkcie mobilnych OSów nie przepuściłem okazji by przepuścić możliwość sprawdzenia legendy tej branży i tak oto tuż przed gwiazdką poprzedniego roku stałem się posiadaczem tej ślicznotki, HTC HD2.

Trochę się rozpisałem o mojej przygodzie z telefonami, a miało być o czym innym. Uznałem, że małe tło się przyda, byście mnie zrozumieli :P. Teraz mam serce rozdarte między Androidem i WM. Z jednej strony jest szybki (na HD2 szczególnie!), stabilny i znany mi doskonale system, z drugiej novum, niestety już trochę umierające, ale nadal bardzo interesujące. I tak skaczę z kwiatka na kwiatek, raz to mając Andka w NAND, raz odpalając go z karty SD a czasami w ogóle z niego nie korzystając bawię się tylko i wyłącznie WM. W systemie Microsoftu fascynują mnie świetny interfejs, który tak dobrze sprawdza się jako po prostu telefon i mały mobilny komputerek (Android bardziej wygląda jak kombajn jedynie z funkcją dzwonienia). Niestety brak nowych programów (a stare są rozrzucone wszędzie w Internecie, bo w Marketplace nie ma nic) odrzuca coraz bardziej. Moja ukochana Opera Mini jest już w wersji 6 na Androida i obsługuje pinch-to-zoom, na WM cały czas stara wersja 5.1. To tylko przykład zresztą. Okienka też nie zawsze są tak płynne, jakby się chciało. Na systemie od Google za to po prostu czuć, że w ręce mamy 1 GHz i ilość RAMu zawstydzającą komputery sprzed 8-10 lat.

No i tak siędzę i tracę czas na nieustanne wędrowanie po systemach :).
Swoją drogą to mój pierwszy post tutaj, witam wszystkich! Od jakiegoś czasu już czytam sobie co nie co, ale napisać postanowiłem dopiero teraz. Fajnie tutaj, chyba zostanę.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [ANKIETA] Czy Android JEST systemem w moim Leo (+opcja NAND) ? [2011-01-05]
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 26, 2011, 14:20:12 »
Witamy :ok: no i mam nadzieje że zostaniesz :wink:

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Wybrałem opcję numer 4. Androida poznałem w lutym poprzedniego roku (na Samsungu i5700, kochany telefonik) i z miejsca zdobył moje serce (był to mój pierwszy prawdziwy smartfon, Nokia E65 i Symbian to żart nie smartfon). Bez przerwy zmieniałem ROMy, grzebałem, zmieniałem, udzielałem się na forach, pomagałem, prosiłem o pomoc, dużo się nauczyłem. Ba, nawet swoje produkcje miałem (zmontowałem oficjalny Android 1.6 dla G1 i przetłumaczyłem port 2.2 z Magica na G1). W międzyczasie zmieniłem telefon na G1, który mimo niezaprzeczalnej zalety, jaką jest klawiatura lekko mnie irytował zbyt słabą wydajnością. Zacząłem rozglądać się za nowym telefonem i wielce zainteresował mnie HTC HD2, który w tamtym czasie (listopad/grudzień) pozwalał uruchamiać w pełni sprawnego Androida z karty pamięci. No i coby nie mówić, jeśli chodzi o WM to królem jest do dzisiaj i chyba na zawsze już zostanie. Jako zboczeniec na punkcie mobilnych OSów nie przepuściłem okazji by przepuścić możliwość sprawdzenia legendy tej branży i tak oto tuż przed gwiazdką poprzedniego roku stałem się posiadaczem tej ślicznotki, HTC HD2.

Trochę się rozpisałem o mojej przygodzie z telefonami, a miało być o czym innym. Uznałem, że małe tło się przyda, byście mnie zrozumieli :P. Teraz mam serce rozdarte między Androidem i WM. Z jednej strony jest szybki (na HD2 szczególnie!), stabilny i znany mi doskonale system, z drugiej novum, niestety już trochę umierające, ale nadal bardzo interesujące. I tak skaczę z kwiatka na kwiatek, raz to mając Andka w NAND, raz odpalając go z karty SD a czasami w ogóle z niego nie korzystając bawię się tylko i wyłącznie WM. W systemie Microsoftu fascynują mnie świetny interfejs, który tak dobrze sprawdza się jako po prostu telefon i mały mobilny komputerek (Android bardziej wygląda jak kombajn jedynie z funkcją dzwonienia). Niestety brak nowych programów (a stare są rozrzucone wszędzie w Internecie, bo w Marketplace nie ma nic) odrzuca coraz bardziej. Moja ukochana Opera Mini jest już w wersji 6 na Androida i obsługuje pinch-to-zoom, na WM cały czas stara wersja 5.1. To tylko przykład zresztą. Okienka też nie zawsze są tak płynne, jakby się chciało. Na systemie od Google za to po prostu czuć, że w ręce mamy 1 GHz i ilość RAMu zawstydzającą komputery sprzed 8-10 lat.

No i tak siędzę i tracę czas na nieustanne wędrowanie po systemach :).
Swoją drogą to mój pierwszy post tutaj, witam wszystkich! Od jakiegoś czasu już czytam sobie co nie co, ale napisać postanowiłem dopiero teraz. Fajnie tutaj, chyba zostanę.

Raven, Twoja fascynacja  innymi OS jest zajefajna i również ją posiadam. Jesteś o tyle niesamowity, że zacząłeś od obecnie już "panującego" do starszych czyli odwrotnie. Twoje spojrzenie może być tym cenniejsze bo zauważasz zapewne inne niuanse. Dla mnie WM to 5 lat zabawy. i przekonywania się coraz bardziej do xda-developers i  firmy HTC. A moderatorzy z pewnością tutaj się ucieszą z nowego i "płodnego w posty advanced usera" ;-)

Połączone: Maj 04, 2011, 18:38:21
ja powiem szczerze, że przesiadłem się na 100% na andka tylko ze względu na market i mnogość softu, którego nie uświadczę na WM.

Z drugiej strony na wakacje wróce do opcji SD bo nie wiem czy HTC locations wystarczy do podróżowania po Europie. Jakoś bardziej ufam Automapie.
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 18:38:21 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
A moderatorzy z pewnością tutaj się ucieszą z nowego i "płodnego w posty advanced usera" ;-)
Jak najbardziej, zwłaszcza że widzę że kolega ravenraven, pisze mało postów, ale za to bardzo bogatej treści :ok:

*

Offline ravenraven

• 34
  • Sprzęt: HTC HD2
Raven, Twoja fascynacja  innymi OS jest zajefajna i również ją posiadam. Jesteś o tyle niesamowity, że zacząłeś od obecnie już "panującego" do starszych czyli odwrotnie. Twoje spojrzenie może być tym cenniejsze bo zauważasz zapewne inne niuanse. Dla mnie WM to 5 lat zabawy. i przekonywania się coraz bardziej do xda-developers i  firmy HTC. A moderatorzy z pewnością tutaj się ucieszą z nowego i "płodnego w posty advanced usera" ;-)

Połączone: Maj 04, 2011, 18:38:21
ja powiem szczerze, że przesiadłem się na 100% na andka tylko ze względu na market i mnogość softu, którego nie uświadczę na WM.

Z drugiej strony na wakacje wróce do opcji SD bo nie wiem czy HTC locations wystarczy do podróżowania po Europie. Jakoś bardziej ufam Automapie.

O, jak miło słyszeć, być może doczekamy się kilku ciekawych odkryć i fachowych porad :).

No właśnie, jako OS Windows mi się o wiele bardziej podoba. Po trochu też rozumiem Twoją fascynację Sense - w końcu dzięki niemu zapewnia podobne doświadczenie na obu systemach.
Trochę żałuję, że WM poznałem tak niedawno. Kiedyś wyobrażałem sobie idealną komórkę, kiedy męczyłem się z jakimiś low-endowymi dumb-phone'ami Nokii i okazuje się dzisiaj, że w 99% wyobrażałem sobie Windows Mobile, ale jeszcze o tym nie wiedziałem :D. Szkoda, że poznałem po drodze Androida i świat poszedł dużo do przodu, tak, że trzeba się postarać i nainstalować sporo dodatków, by WM nie odstawał za bardzo od Androida/iOS.
No i ogólnie dziękuję, że tak miło o mnie piszecie :P. Kiedyś pisałem dużo więcej na forach, ale jakoś od pół roku więcej czytam, ale odpowiadać mi się nie zawsze chce. I jakoś nie mija...

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Jeżeli chodzi o fascynację sense to jest dokładnie tak jak piszesz.  Jeżeli jestem z nim od zarania dziejów to obserwuję każda zmianę, każda nową opcję i się cieszę jak dziecko ;-)

A pomyśl sobie jak w 2005 roku miałem całego office wraz z excelem, powerpointem i wifi w telefonie to patrzyłem się na dumnych posiadaczy nokia communikatorów z politowaniem  :mrgreen:
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 08, 2011, 22:30:45 »
Stan na 8 VI 2010

Głosów 279
177 głównie Android / 102 WinMo
z tego równe 100 Android w NAND

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: [ANKIETA] Czy Android JEST systemem w moim Leo ?
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 02, 2011, 17:02:31 »
proszę o ponowne oddanie głosów w ankiecie w dziale ogólnym Leo - są tam wszystkie systemy na Leo z XDA

http://pdaclub.pl/forum/leo/(q)-ankieta-jaki-mam-os-w-moim-leo/