[Android] w HTC HD2

• 505 Odpowiedzi
  • 137715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Odp: [Android] w HTC HD2
« Odpowiedź #300 dnia: Sierpień 17, 2010, 11:44:41 »
bo Operze10 nic nie podskoczy na razie (i nie mogę zrozumieć po co w custom romy kucharze uparcie ładują Operę9.7)
To spróbuj na Operze 10 posurfować po stronach obładowanych javascriptem / technologiami AJAX... Wszystko ma swoje zady i walety :)

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #301 dnia: Sierpień 17, 2010, 12:18:11 »
bo Operze10 nic nie podskoczy na razie (i nie mogę zrozumieć po co w custom romy kucharze uparcie ładują Operę9.7)
To spróbuj na Operze 10 posurfować po stronach obładowanych javascriptem / technologiami AJAX... Wszystko ma swoje zady i walety :)
A ja od początku zabawy z androidem używam Dolphin Browser HD. Sporo pluginów i od kiedy linpack pokazuje więcej niż 30 mflops da się żyć. Ale nie sprawdzałem stron JavaScript i Flash.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #302 dnia: Sierpień 17, 2010, 14:19:10 »
Dolphin HD działa nieźle - ale czasem mocno muli i brak mu tej lekkości jaką daje poruszanie się po stronach w Operze10 nawet ze skryptami - a co do flasha - to nie włączam tej funkcji(default off) bo faktycznie zaczyna się slideshow - no cóż pda to nie pc
a po co by miał Adobe optymalizować kod pod mobilne maszyny - jak on ma to gdzieś - zresztą nawet adobe reader to tak muli kompa że aż przykro - foxit zjada go na śniadanie

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #303 dnia: Sierpień 17, 2010, 16:09:18 »
Dolphin HD działa nieźle - ale czasem mocno muli i brak mu tej lekkości jaką daje poruszanie się po stronach w Operze10 nawet ze skryptami - a co do flasha - to nie włączam tej funkcji(default off) bo faktycznie zaczyna się slideshow - no cóż pda to nie pc
a po co by miał Adobe optymalizować kod pod mobilne maszyny - jak on ma to gdzieś - zresztą nawet adobe reader to tak muli kompa że aż przykro - foxit zjada go na śniadanie
No włąśnie, dolphin muli gdy mu CPU nie starcza, ale jest coraz lepiej.

*

Offline Luki1989

• 12
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #304 dnia: Sierpień 17, 2010, 17:31:25 »
Według mnie nic nie przebije standardowej przeglądarki Androida, dzięki oficjalnej wtyczce Adobe Flash 10.1 doskonale radzi sobie z flashem, odtwarzacze audio/video na www to już nie problem, bez problemu można korzystać z popularnych serwisów, a materiały video oglądać w przeglądarce lub na pełnym ekranie (dokładnie tak samo jak na PC). W czasie przewijania stron www nie ma tych kratek co w operze podczas doczytywania danych, cała strona się płynnie przewija, powiększa, itp.

Tak jak ktoś wyżej napisał na WM trzyma mnie tylko AutoMapa, brakuje mi też rozbudowanego programu do filmów (coś jak TCPMP i CorePlayer). Filmy można oglądać w innych programach, ale by obsługiwać sporą ilość formatów, to potrzeba ich kilka i się robi zamieszanie w systemie. Co do AutoMapy, to jeśli są już prace nad wersją dla iPhonów, to może dla Androida też coś zrobią.

*

Offline chayenne

• 14
    • tym się zajmuje na codzień
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #305 dnia: Sierpień 18, 2010, 20:56:29 »
od kiedy pracuja nad automapa na iphone'a? z tego co wiem to oni tylko i wylacznie sa zainteresowani systemem windows...
ChunkyROM + 2.12.50.02_2 + mattc w/Sense 1.5b

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #306 dnia: Sierpień 18, 2010, 21:02:44 »
To powinni się zainteresować innym systemem, bo MS kończy zabawę z 6.X ;) A z samych PNA z WinCE nie wyżyją...

« Odpowiedź #307 dnia: Sierpień 18, 2010, 23:35:17 »
Po 1 primo to samych PNA z windowsem jest najwięcej na świecie i nie ma nielegalnych WCE praktycznie. Po 2 primo to WP 7 lub WM 7 jak kto woli wyjdzie na świat a to, że jest kupą to i tak niektórzy go kupią ze względu na choćby AM. Ale to nie temat o WM tylko o pingwinku.

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #308 dnia: Sierpień 19, 2010, 00:00:13 »
Gdyby ktoś miał ochote, to tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=756513 znajdziecie najnowszy zImage z możliwością OC do 1190 MHz z V 1300
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #309 dnia: Sierpień 19, 2010, 01:39:56 »
Po 1 primo to samych PNA z windowsem jest najwięcej na świecie i nie ma nielegalnych WCE praktycznie. Po 2 primo to WP 7 lub WM 7 jak kto woli wyjdzie na świat a to, że jest kupą to i tak niektórzy go kupią ze względu na choćby AM. Ale to nie temat o WM tylko o pingwinku.
a widziałeś gdzieś zapowiedź AM na WP7? M$ oznajmił że nie będzie kompatybilny wstecz - więc AM nie będzie działać na nowym systemie

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #310 dnia: Sierpień 19, 2010, 09:34:48 »
Kilka pytań do osób, które bawią się zImage'ami i Androidem:
1. Jakoś szybko ubyło mi miejsca po instalacji programów, a nie zajmują one dużo miejsca, w których katalogach trzeba pogrzebać i co można usunąć?
2. Razem z systemem startuje mi nawet do 16 aplikacji, których nawet nie ruszam. Musze ich procesy pozabijać "ręcznie". Czy jest jakiś katalog albo plik odpowiedzialny za ich start?
3. Przy pierwszym wgraniu zImage ilość wolnej pamięci podskoczyła mi z 170 do 190 MB. Niby wszystkie nowe pliki posiadają wsparcie dla pełnego RAM'u i ludzie piszą o 340 wolnej pamięci, a nie wydaje mi się żeby HT Sense zjadał tyle.
4. Do nowych zImage dodawana jest nowa funkcjonalność np. podświetlanie klawiszy, dioda, itp. Mi z nowych funkcjonalności działa tylko podkręcanie na romie mattc. Czy poza nadpisaniem pliku, trzeba zrobić coś jeszcze?
and that's what can be
remembered...

« Odpowiedź #311 dnia: Sierpień 19, 2010, 12:21:37 »
a widziałeś gdzieś zapowiedź AM na WP7? M$ oznajmił że nie będzie kompatybilny wstecz - więc AM nie będzie działać na nowym systemie

A czy ktoś powiedział, że automapa nie rozwija się ? Z pewnego zaufanego źródła wiem, że AM już jest w fazie testów na WM7. Ale co do iphona i androida to nie ma sensu robić AM gdyż prawie wszystkie urządzenia PNA mają na sobie windowsa. A jak wiesz łatwiej jest zmienić kompatybilnośc z np androida 1.6 na 2.2 niż z androida do windowsa. Mam racje ? Koniec offtop. To nie miejsce na spory. A WM + AM nie wymrze. Pozdrawiam.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #312 dnia: Sierpień 19, 2010, 13:04:06 »
1. Jakoś szybko ubyło mi miejsca po instalacji programów, a nie zajmują one dużo miejsca, w których katalogach trzeba pogrzebać i co można usunąć?
2. Razem z systemem startuje mi nawet do 16 aplikacji, których nawet nie ruszam. Musze ich procesy pozabijać "ręcznie". Czy jest jakiś katalog albo plik odpowiedzialny za ich start?
3. Przy pierwszym wgraniu zImage ilość wolnej pamięci podskoczyła mi z 170 do 190 MB. Niby wszystkie nowe pliki posiadają wsparcie dla pełnego RAM'u i ludzie piszą o 340 wolnej pamięci, a nie wydaje mi się żeby HT Sense zjadał tyle.
4. Do nowych zImage dodawana jest nowa funkcjonalność np. podświetlanie klawiszy, dioda, itp. Mi z nowych funkcjonalności działa tylko podkręcanie na romie mattc. Czy poza nadpisaniem pliku, trzeba zrobić coś jeszcze?
ad1 Zakładam, że piszesz o miejscu pod Androidem. Ja bym niczego nie usuwał ale zwiększył data.img do 1GB i problem zniknie.
ad2 Użyj Advanced Task Killer aby Ci zabijał niepotrzebne dla Ciebie procesy ale trzeba to robić ostrożnie i nie usuwać aplikacji, które nie wiesz co robią.
ad 3 Ja uzyskałem maksymalnie 270MB i to bezpośrednio po starcie, po użyciu ADK. Ale to było inne starsze jądro i jeśli wziąłeś nowsze, to znaczy, że czegoś poprawnie nie podmieniłeś.
ad 4 To już musisz poszperać po forum xda-... - dla każdego zimage powinno być napisane co jeszcze podmienić, np. były takie które wymagały podmiany pliku bcm4329.ko. Ja pobrałem paczkę mattc 1.5b a po niej podmieniało się 3 pliki (niczego nie tracąc z własnych danych).

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #313 dnia: Sierpień 19, 2010, 14:18:18 »
ad1 Zakładam, że piszesz o miejscu pod Androidem. Ja bym niczego nie usuwał ale zwiększył data.img do 1GB i problem zniknie.
ad2 Użyj Advanced Task Killer aby Ci zabijał niepotrzebne dla Ciebie procesy ale trzeba to robić ostrożnie i nie usuwać aplikacji, które nie wiesz co robią.
ad 3 Ja uzyskałem maksymalnie 270MB i to bezpośrednio po starcie, po użyciu ADK. Ale to było inne starsze jądro i jeśli wziąłeś nowsze, to znaczy, że czegoś poprawnie nie podmieniłeś.
ad 4 To już musisz poszperać po forum xda-... - dla każdego zimage powinno być napisane co jeszcze podmienić, np. były takie które wymagały podmiany pliku bcm4329.ko. Ja pobrałem paczkę mattc 1.5b a po niej podmieniało się 3 pliki (niczego nie tracąc z własnych danych).

1. Da się to zrobić spod andka, bez utraty danych?
2. Używam, po prostu z systemem startuje mi tyle aplikacji, całkowicie niepotrzebnych - myślałem, że można je gdzieś pogasić.
3. Mój max to 238, średni ok 200
4. Pliki od wifi i innych rzeczy podmieniam, myślałem że może trzeba coś jeszcze w systemie poszperać, ponieważ wprowadzanych zmian nie widzę - np. świecenia diody ładowania, czy podświetlania klawiszy. Nie robiłem aktualizacji do wersji 1.5b ponieważ już miałem świeższy zImage wgrany więc nie było sensu.
and that's what can be
remembered...

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #314 dnia: Sierpień 19, 2010, 14:49:07 »

1. Da się to zrobić spod andka, bez utraty danych?
2. Używam, po prostu z systemem startuje mi tyle aplikacji, całkowicie niepotrzebnych - myślałem, że można je gdzieś pogasić.
3. Mój max to 238, średni ok 200
4. Pliki od wifi i innych rzeczy podmieniam, myślałem że może trzeba coś jeszcze w systemie poszperać, ponieważ wprowadzanych zmian nie widzę - np. świecenia diody ładowania, czy podświetlania klawiszy. Nie robiłem aktualizacji do wersji 1.5b ponieważ już miałem świeższy zImage wgrany więc nie było sensu.
ad1 Moze tak. Ale polecam Titanium Backup (free) i opis z FAQ. Odtworzenie aplikacji razem z ustawieniami to kilka minut. To nie to co w WM, gdzie po zmianie romu trzeba pół dnia spędzić na konfigurowaniu id nowa.
ad2 Można, ale się potem nie dziw, że Ci Market albo internet nie działa.
ad4
**Just a kernel update and keypad LED support. Nothing earthshattering. If you want to upgrade 1.5 to 1.5b a simple swap of the system.ext2, zImage, and startup.txt files should work. You DO NOT need to push any files for WIFI to work. Make sure you back up your data first. Also, this is still using 512mb data store for compatibility. If you have changed the size of your data store from anything other than 512mb all of your data will be overwritten with the new rootfs.img. You should be able to simply replace the system.ext2, zImage, and startup.txt and keep your resized data intact.**
Ja zrobiłem wg tego i wszystko działa ok.

*

Offline sqter

• **
  • 142
  • Sprzęt: Google Nexus 4
« Odpowiedź #315 dnia: Sierpień 19, 2010, 15:15:12 »
(...)3. Przy pierwszym wgraniu zImage ilość wolnej pamięci podskoczyła mi z 170 do 190 MB. Niby wszystkie nowe pliki posiadają wsparcie dla pełnego RAM'u i ludzie piszą o 340 wolnej pamięci, a nie wydaje mi się żeby HT Sense zjadał tyle(...)
Nie wiem gdzie Wam znikają te megabajty ale ja bez problemu mam średnio 300MB wolnego ramu (darkstone HD2Froyo V2.1), a mój MAX wynosi 340MB na gołym shubCRAFT'cie. Sprawdźcie oba wydania i porównajcie wyniki - może faktycznie sense pożera RAM, bo oba buildy które testuje są bez HTC Sense.
SPRZĘT Google Nexus 4
ROM Android 4.4 kitkat
Radio 2.0.1700.84
BOOTLOADER MAKOZ10o

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #316 dnia: Sierpień 19, 2010, 16:21:43 »
Nie wiem gdzie Wam znikają te megabajty ale ja bez problemu mam średnio 300MB wolnego ramu (darkstone HD2Froyo V2.1), a mój MAX wynosi 340MB na gołym shubCRAFT'cie. Sprawdźcie oba wydania i porównajcie wyniki - może faktycznie sense pożera RAM, bo oba buildy które testuje są bez HTC Sense.
Sprawdzałem kiedyś na wersji z Sense, że po doinstalowaniu Launcher Pro (i podmianie jako główne UI pod klawiszem Home) ilość pamięci jest porównywalna. Może gdzie jeszcze Sense był w pamięci (wątpię), ale inny test nie jest możliwy ponieważ nie ma paczki instalacyjnej Sense jako .apk do dogrania do wersji ze zwykłym Froyo UI.

*

Offline Luki1989

• 12
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #317 dnia: Sierpień 20, 2010, 10:21:43 »
Interfejs HTC Sense to nie jest tylko Laucher. W jego skład wchodzi również sporo dodatkowych aplikacji (takich jak muzyka, zegar, dialer, kontakty, kalendarz, wiadomości, cały theme i wiele innych mniejszych aplikacji). Po uruchomieniu jakiegoś menadżera zadań można zauważyć, że te komponenty zużywają dość sporą ilość RAMu.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #318 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:24:34 »
Interfejs HTC Sense to nie jest tylko Laucher. W jego skład wchodzi również sporo dodatkowych aplikacji (takich jak muzyka, zegar, dialer, kontakty, kalendarz, wiadomości, cały theme i wiele innych mniejszych aplikacji). Po uruchomieniu jakiegoś menadżera zadań można zauważyć, że te komponenty zużywają dość sporą ilość RAMu.
Wiem, ale sam Android, a potem Advanced Task Killer je wymiata z pamięci.
Żeby dokładnie porównać należałoby wziąć jakąś dystrybucjew dwóch odmianach z Sense i bez np. "Xcelsior's" i porównać po starcie.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #319 dnia: Sierpień 20, 2010, 19:07:12 »
Od dzisiejszej wersji działa latarka. Do pobrania na xda.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #320 dnia: Sierpień 20, 2010, 19:22:36 »
Od dzisiejszej wersji działa latarka. Do pobrania na xda.
szukam, szukam i nie widzę ... podaj proszę link
masz na myśli jądro z dziś, czy jakąś dystrybucję ?

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #321 dnia: Sierpień 20, 2010, 21:41:56 »
Sorki, na szybko pisałem, bo akurat wychodziłem. A więc...

08/20/2010 Flashlight support added. Grab the latest development kernel to get it!
I link do development kernel: http://htc-linux.org/wiki/index.php?title=Leo/UpdateKernel

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #322 dnia: Sierpień 20, 2010, 23:00:09 »
Wg mnie szkoda czasu na kombinacje z podmianą zimage - jakoś mi brak latarki nie przeszkadza, tzn. zawsze można sobie białym ekranem poświecić :-)
Przez weekend pewnie ukaże się gotowiec z jakąś dystrybucją.

*

Offline sqter

• **
  • 142
  • Sprzęt: Google Nexus 4
« Odpowiedź #323 dnia: Sierpień 20, 2010, 23:04:52 »
Zrobiłem przed chwilą przeszczep do wydania darkstone HD2Froyo V2.1 które mam 2 dzień i muszę pochwalić ten update. Wprawdzie ja miałem latarkę, ale wcześniej działała tylko na najwyższej jasności. Teraz działa prawie jak w WM na każdym z 3 poziomów choć między 1, a 2 specjalnej różnicy nie widzę.
Jak ktoś ma czas i chęci to polecam - choćby jako ciekawostkę tym bardziej, że jest to kolejne wydanie zImage które ma poprawione ładowanie baterii :)
SPRZĘT Google Nexus 4
ROM Android 4.4 kitkat
Radio 2.0.1700.84
BOOTLOADER MAKOZ10o

*

Offline dawid595

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #324 dnia: Sierpień 20, 2010, 23:06:47 »
Ja zainstalowałem sobie z marketu MotoTorch LED, działa bardzo dobrze i ma kilka bajerów m.in. alfabet morse'a.
No i nie muszę świecić białym ekranem tylko "prawdziwą" latarką ;)
ANDROID + WP7

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #325 dnia: Sierpień 20, 2010, 23:30:27 »
Super.
Chyba z 5 sprawdziłem jakieś 2 tygodnie temu i żadna nie działała. A ta chodzi i jeszcze wpisany tekst morsem nadaje ...
Gdyby jeszcze umiała z obiektywu aparatu sczytywać co ktoś nadaje...

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #326 dnia: Sierpień 23, 2010, 19:38:13 »
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #327 dnia: Sierpień 23, 2010, 20:05:02 »
To przeszczepione nowsze jądro do mattc v1.5b, sle od kogoś innego niż Mattc.
Coś dla niecierpliwych, ale już jest lista rzeczy które w tym nie działają.

Ja czekam na oryginał od Mattc :-).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 20:16:52 wysłana przez lemar123 »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #328 dnia: Sierpień 23, 2010, 20:59:38 »

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #329 dnia: Sierpień 23, 2010, 21:08:00 »
Wygląda koszmarnie, blee :P
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]