hm.... pobawilem sie tym troche (zdaje sie desire v5, z sense i froyo?) i no niby fajnie, prawie wszystko bangla, polaczenia glosowe perfekt, ale... co Was tak kreci w tym andrusie? tak serio. cukierkowy wyglad? marketplace wypchany badziewiem? eee tam. ja chyba winmo ludek jestem. jakos mnie to nie powala na kolana.
z appsow mam wszystko co mi potrzebne, gry... coz. imho duet fpsece+morphgear (gba i snes) miazdzy kazda flashopodobna gierke.
mozecie mnie uswiadomic?? 
aha... mam rom stock 1.66 wwe, hspl3, radio 2.10.50.28_2 - zero problemow. malo tego, wylaczam androida poprzez przytrzymanie endcall, poczym winmo bootuje sie bez probliema. (gdzies tam czytalem o wyciaganiu baterii/resecie)
jak dla mnie - taka nowa zabawka. 
1. jest wreszcie jakaś alternatywa dla WM, ale przecież "lepsze jest wrogiem dobrego", a to nie wszystkim się podoba
2. my lubimy nietrywialne zabawki (nie to co iphone) albo wygrzane WM
3. market nie jest zły, nawet nie patrząc na gierki soft taki jak Astro File Manager czy ES File Explorer działają lepiej niż Eksplorer Windows, Total Commander czy Resco
- btw, w WM nie udało mi się podłączyć do dysku sieciowego - a w Adroidzie, spod ESFile Explorer zadziałało od razu
- mnogość softu w markecie, nawet jeśli 90% to badziew (nie chcę wchodzić w tę dyskusję), to pozostałe 10% to kilkaset nietrywialnych aplikacji, a tyle to openmarket ma ... wszystkich :-)
4. nikt Cię nie zmusza do zabawy z Androidem - skoro WM działa to OK.
Na razie traktuję Androida jako ciekawostkę. Ale sądząc po tym co się stało w ostatnim miesiącu - za kolejny miesiąc nie będzie to ciekawostka ale realna alternatywa. Dużo bardziej dopracowana i przy okazji efektowna niż WM. A my lubimy gadżety.
Ty też - inaczej być HD2 nie miał, prawda ?
EDIT: BTW, właśnie zakończyłem wersję inicjalną wątku Gude/FAQ dla Android'a na HD2 (http://pdaclub.pl/forum/leo/guide-faq-android-dla-hd2-169352/msg1345187/#msg1345187)
Proszę kolegów o konstruktywną krytykę, pomoc i aktywny udział w wątku.