[Android] w HTC HD2

• 505 Odpowiedzi
  • 137850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Android w htc hd2
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpień 01, 2010, 11:21:33 »
u mnie tego efektu jeszcze nie było - ale znam inny z tej samej beczki - odbierając rozmowę i leżąc - czyli HD2 jest w pozycji skośnej - rozłącza mi większość rozmów w Windows Mobile

za to jest jakiś błąd z zielonym ekranem zaraz po zabootowaniu androida i jest związany z wł/wył wifi - LEO staje zaraz po HTC screen i bateryjka konieczna

z testów wydajności wynika że Froyo na Leo ma 50% wydajności Desire więc jeszcze długa droga przed nami do pełnego sukcesu
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2010, 11:25:39 wysłana przez robix1999 »

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #211 dnia: Sierpień 01, 2010, 13:31:25 »
z testów wydajności wynika że Froyo na Leo ma 50% wydajności Desire więc jeszcze długa droga przed nami do pełnego sukcesu
pomysl o tym jako o niewykorzystanych, potencjalnych mozliwosciach leo - moze byc co najmniej 2 razy szybciej ;-)

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #212 dnia: Sierpień 01, 2010, 13:39:25 »
Ponoć te wszystkie buildy wykorzystują tylko 256 MB RAMu :( Teraz dopiero pojawił się build wykorzystujący 384 MB RAM, ale ponoć jest on jakiś stary i nie zawiera żadnych usprawnień, które do tej pory się pojawiły.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpień 01, 2010, 16:34:23 »
oblookajcie dwie gierki SpeedX 3D  i Heavy Runner - to się nazywają gry - zwłaszcza ta pierwsza każdego wyleczy z myśli że jest debeściakiem o refleksie Luka Skywalkera  :grin:

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #214 dnia: Sierpień 01, 2010, 17:04:50 »
Proszę na PW o propozycję Q (i najlepiej od razu też A) do FAQ -> http://pdaclub.pl/forum/leo/guide-faq-android-dla-hd2-169352/. Chodzi mi o takie, dla których nie znamy jeszcze odpowiedzi lub nie ma ich w wątku.

Wstępny Guide już jest a dziś wieczorem zacznę składać FAQ.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #215 dnia: Sierpień 01, 2010, 22:12:01 »
hm.... pobawilem sie tym troche (zdaje sie desire v5, z sense i froyo?) i no niby fajnie, prawie wszystko bangla, polaczenia glosowe perfekt, ale... co Was tak kreci w tym andrusie? tak serio. cukierkowy wyglad? marketplace wypchany badziewiem? eee tam. ja chyba winmo ludek jestem. jakos mnie to nie powala na kolana.

z appsow mam wszystko co mi potrzebne, gry... coz. imho duet fpsece+morphgear (gba i snes) miazdzy kazda flashopodobna gierke.

mozecie mnie uswiadomic?? :)

aha... mam rom stock 1.66 wwe, hspl3, radio 2.10.50.28_2 - zero problemow. malo tego, wylaczam androida poprzez przytrzymanie endcall, poczym winmo bootuje sie bez probliema. (gdzies tam czytalem o wyciaganiu baterii/resecie)

jak dla mnie - taka nowa zabawka. :)

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #216 dnia: Sierpień 01, 2010, 22:57:53 »
Napisałem kilka postów wyżej, że WM to jest zaledwie kilka pierdół w tył za androidem - reszta w przodzie. WM jak ma proca 1 GHz to śmiga zadowalająco. Jedynie co mogliby podszlifować obsługę palcem na pojemnościówkach.

Tak się zastanawiam ... jakby wyglądała obsługa HTC TP z rysikiem na procesorze snapdragona 1.0 GHz - podejrzewam, że pewnie bym się go nie pozbył w ogóle. Te ekrany pojemnościowe zamieszały, rysik był super :)))
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #217 dnia: Sierpień 01, 2010, 23:37:35 »
miałem TG01 - to 4,1"+snapdragon z rysikiem - i Leo z pojemnościówką to ch*****

android mnie cieszy tym że jest inny, ma pełno softu za friko, nie jest M$, jest łatwy w obsłudze i używanie go poprawia mi samopoczucie bo jest mądrze pomyślany - a jak go dopracują będę miał możliwość wyboru między M$ a Googlem
wiadomo - jedni szukają dodatkowych emocji a inni spokoju  - i to właśnie różni Androida od WM
część nas na WP7 czeka z taką samą niecierpliwością jak ja na 100% port Froyo a wersja 3.0 już w drodze jest  :grin:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2010, 23:39:18 wysłana przez robix1999 »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #218 dnia: Sierpień 01, 2010, 23:50:58 »
hm.... pobawilem sie tym troche (zdaje sie desire v5, z sense i froyo?) i no niby fajnie, prawie wszystko bangla, polaczenia glosowe perfekt, ale... co Was tak kreci w tym andrusie? tak serio. cukierkowy wyglad? marketplace wypchany badziewiem? eee tam. ja chyba winmo ludek jestem. jakos mnie to nie powala na kolana.

z appsow mam wszystko co mi potrzebne, gry... coz. imho duet fpsece+morphgear (gba i snes) miazdzy kazda flashopodobna gierke.

mozecie mnie uswiadomic?? :)

aha... mam rom stock 1.66 wwe, hspl3, radio 2.10.50.28_2 - zero problemow. malo tego, wylaczam androida poprzez przytrzymanie endcall, poczym winmo bootuje sie bez probliema. (gdzies tam czytalem o wyciaganiu baterii/resecie)

jak dla mnie - taka nowa zabawka. :)
1. jest wreszcie jakaś alternatywa dla WM, ale przecież "lepsze jest wrogiem dobrego", a to nie wszystkim się podoba
2. my lubimy nietrywialne zabawki (nie to co iphone) albo wygrzane WM
3. market nie jest zły, nawet nie patrząc na gierki soft taki jak Astro File Manager czy ES File Explorer działają lepiej niż Eksplorer Windows, Total Commander czy Resco
- btw, w WM nie udało mi się podłączyć do dysku sieciowego - a w Adroidzie, spod ESFile Explorer zadziałało od razu
- mnogość softu w markecie, nawet jeśli 90% to badziew (nie chcę wchodzić w tę dyskusję), to pozostałe 10% to kilkaset nietrywialnych aplikacji, a tyle to openmarket ma ... wszystkich :-)
4. nikt Cię nie zmusza do zabawy z Androidem - skoro WM działa to OK.

Na razie traktuję Androida jako ciekawostkę. Ale sądząc po tym co się stało w ostatnim miesiącu - za kolejny miesiąc nie będzie to ciekawostka ale realna alternatywa. Dużo bardziej dopracowana i przy okazji efektowna niż WM. A my lubimy gadżety.
Ty też - inaczej być HD2 nie miał, prawda ?

EDIT: BTW, właśnie zakończyłem wersję inicjalną wątku Gude/FAQ dla Android'a na HD2 (http://pdaclub.pl/forum/leo/guide-faq-android-dla-hd2-169352/msg1345187/#msg1345187)

Proszę kolegów o konstruktywną krytykę, pomoc i aktywny udział w wątku.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 00:07:29 wysłana przez lemar123 »

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #219 dnia: Sierpień 02, 2010, 00:27:18 »
Ja w ogóle nie chce krytykować androida. Całuję rączki ludziom, którzy umożliwili mi porównanie anadroida z WM bez zmiany urządzenia. Mam już jakiś pogląd, bo do tej pory wydawało mi się, że ten windołs jest taki be a reszta jest spoko bo inni tak mówią - na 2 telefony za 2 K PLN mnie jeszcze nie stać :) - przynajmniej wole zainwestować w coś innego.
A najgorsze z możliwych to testowanie na własnym portfelu nowego systemu. Wręcz jestem happy, że rodzi się spora konkurencja co wszystkim wyjdzie na zdrowie. Teraz mam przynajmniej 2 systemy na jednym LEO :D

Szczyt mojego szczęścia byłby ROM z wyborem systemu uruchamianego z pamięci urządzenia - wtedy prędkości działania były by na 100% urządzenia. Ale zejdźmy na ziemię ..

« Odpowiedź #220 dnia: Sierpień 02, 2010, 00:32:45 »
Ja właśnie zainstalowałem na moim HD2 na androidzie ASPHALT 5  i działa płynnie, a grafika i sterowanie jak w iphonie ! Wiec możemy miec windowsa do użytkowania a androida do grania :)

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpień 02, 2010, 00:55:35 »
hm... ok. chyba musze zrewidowac swoj poglad :D

http://www.gamesquare.co.uk/froyo.html sprobowalem dzis wieczor tego, no i fakt... dziala niezle. slitasny strasznie i ogolnie wygodny... moze nie jest taki zly ten android?

anyway... dla mnie winmo to nadal lepszy system, ale fajnie miec opcje i nowa zabawke ;)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpień 02, 2010, 01:58:27 »
Mów za siebie. Ja nie zamieniłbym Leo na 10 Toshib z jej zerowym supprotem, brakiem serwisu w Polsce, zerowym aktualizacjom, plastikową obudową jak w zabawkach moich dzieci itd. Nie mam też najmniejszej ochoty kiedykolwiek więcej dłubać gwoździem po ekranie- tylko ekran pojemnościowy. Chyba, że ktoś gra w Herosów pół dnia ;)
Nie wiem w ogóle co Ty jeszcze robisz z Leo- AM nie używasz, wolisz Androida od WM, to po co Ci ten HD2?

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpień 02, 2010, 05:27:01 »
hm... ok. chyba musze zrewidowac swoj poglad :D

http://www.gamesquare.co.uk/froyo.html sprobowalem dzis wieczor tego, no i fakt... dziala niezle. slitasny strasznie i ogolnie wygodny... moze nie jest taki zly ten android?

anyway... dla mnie winmo to nadal lepszy system, ale fajnie miec opcje i nowa zabawke ;)
spróbuj mattc 1.3a ma Sense UI i przez to wygląda jak WM
WM jest starszy, ale Android zapewne wyprze go z rynku
na razie Android na HD2 to zabawka, ale jeszcze kilka tygodni ...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpień 02, 2010, 08:19:21 »
Mów za siebie. Ja nie zamieniłbym Leo na 10 Toshib z jej zerowym supprotem, brakiem serwisu w Polsce, zerowym aktualizacjom, plastikową obudową jak w zabawkach moich dzieci itd. Nie mam też najmniejszej ochoty kiedykolwiek więcej dłubać gwoździem po ekranie- tylko ekran pojemnościowy. Chyba, że ktoś gra w Herosów pół dnia ;)
Nie wiem w ogóle co Ty jeszcze robisz z Leo- AM nie używasz, wolisz Androida od WM, to po co Ci ten HD2?

i to się nazywa nadinterpretacja
nie pisałem że wolałbym TG01 - jej też się pozbyłem z radością  - ja oceniłem jakość ekranu w Leo i jest denny pod niemal każdym względem
gdzie doczytałeś że nie używam automapy? no gdzie? jakbyś śledził wątki z działu automapa to byś mógł przeczytać że ostatnio nadłożyłem 20km dzięki AM beta2 - bo poprowadziła mnie na prom zamiast na zwykły most
w którym miejscu napisałem że wolę androida zamiast WM? daj cytat Vonski   :P

a tak wogóle to offtopujesz nie wnosząc nic nowego do wątku  :grin:

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpień 02, 2010, 08:40:59 »
Coś wydawanie nowych wersji zwolniło swoje tempo, jeszcze tydzień temu mieliśmy nowego androida co dwa dni?
czy ktoś słyszał jakieś nowinki związane z wydaniem czegoś nowszego ?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpień 02, 2010, 08:58:55 »
sądzę, że to jest związane z wyjściem oficjalnego romu 2.2 dla Desire - wszyscy czekają na stabilną wersję - w sumie to wolę raz na tydzień ale za to wersję nieproblematyczną (podobnie jak rom zmiana droida po 20tym razie zaczyna być męcząca)
a w październiku - Gingerbeard - android 3.0 i będzie jazda od początku
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 09:09:47 wysłana przez robix1999 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpień 02, 2010, 09:20:46 »
i to się nazywa nadinterpretacja
nie pisałem że wolałbym TG01 - jej też się pozbyłem z radością  - ja oceniłem jakość ekranu w Leo i jest denny pod niemal każdym względem
gdzie doczytałeś że nie używam automapy? no gdzie? jakbyś śledził wątki z działu automapa to byś mógł przeczytać że ostatnio nadłożyłem 20km dzięki AM beta2 - bo poprowadziła mnie na prom zamiast na zwykły most
w którym miejscu napisałem że wolę androida zamiast WM? daj cytat Vonski   :P
No niech Ci będzie, nadinterpretowałem, ale po prostu ciągle narzekasz na Leo- mnie jak jakiś sprzęt wkurza, to go sprzedaję i po zabawie. Co do AM to zasugerowałem się TYM.

a tak wogóle to offtopujesz nie wnosząc nic nowego do wątku  :grin:
No widzisz jaki ze mnie troll... przepraszam, już nie będę :P

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpień 02, 2010, 10:29:39 »
Spodziewacie się w ogóle Androida jako ROM'u jak mamy np. ugotowane przez kucharzy ? Czy zabawa do końca już będzie z karty ?

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpień 02, 2010, 10:32:11 »
Coś wydawanie nowych wersji zwolniło swoje tempo, jeszcze tydzień temu mieliśmy nowego androida co dwa dni?
czy ktoś słyszał jakieś nowinki związane z wydaniem czegoś nowszego ?
wrecz przeciwnie - jest nowa wersja z wczoraj, pisałem o tym w watku guide/faq dla hd2, do którego zapraszam

co do wersji NAND to zawsze jest opracowywana na końcu, jak już taka z haret.exe chodzi
dla innych modeli (jak kaiser) też tak było

Edit: dodałem link do nowej "dystrybucji" w shubCRAFT w "blogu" w FAQ
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 12:07:29 wysłana przez lemar123 »

« Odpowiedź #230 dnia: Sierpień 02, 2010, 13:22:33 »
Czy ktoś już znalazł rom polskiego kucharza obsługujący dobrze dźwięk w 1.3a ? Czy trzeba ciągle andka traktować jako zabawke. nie piszcie że można wgrać angielski bo to wiemy.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #231 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:34:13 »
Bysiowa wersja Z i masz dźwięk w Androidzie
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #232 dnia: Sierpień 02, 2010, 17:22:10 »
Czy ktoś już znalazł rom polskiego kucharza obsługujący dobrze dźwięk w 1.3a ? Czy trzeba ciągle andka traktować jako zabawke. nie piszcie że można wgrać angielski bo to wiemy.

nie będę tu pisał mądrości o wyższości romów angielsko języcznych - ale fakt jest niewątpliwy - że romy eng są bardziej stabilne i lepiej działają - i nie ma w nich nic po angielsku czego nie można zrozumieć posiadając windows mobile dłużej niż miesiąc

sprawdziłem działanie HandsFree na bt i :) działa - tak samo jak zewnętrzna nawigacja (choć nie sprawdziłem czy programy ją obsługują)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kolego Vonski - pewnie marudzę jak zwykle :)  choć gdyby było coś lepszego od HD2 może bym i zmienił ale skoro Leo rządzi to rządzi  :grin:

*

Offline sqter

• **
  • 142
  • Sprzęt: Google Nexus 4
« Odpowiedź #233 dnia: Sierpień 02, 2010, 17:34:42 »
Mam do Was pytanie. czy chodzą Wam wszystkie dema opengl? Ja nie miałem z nimi problemu tylko na darkstone HD2Froyo v1 i dan1j3l Froyo Desire Build. Na pozostałych jakie testowałem czyli Froyo w/Sense RC1.3a i wcześniejsze wersje MattcFroyo mają chyba jakąś wadę i połowa dem mi na nich nie działała (otwarte demo zawieszało się i system wymuszał zamknięcie procesu). Zmiana zImage na najnowszy nic nie pomagało. Wszystko inne działa jak trzeba (poza tym co nie działa - ale o tym głośno na wszystkich forach ;) )
Czy macie to samo?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 17:37:56 wysłana przez sqter »
SPRZĘT Google Nexus 4
ROM Android 4.4 kitkat
Radio 2.0.1700.84
BOOTLOADER MAKOZ10o

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpień 02, 2010, 17:37:38 »
Mam do Was pytanie. czy chodzą Wam wszystkie dema opengl? Ja nie miałem z nimi problemu tylko na darkstone HD2Froyo v1 i dan1j3l Froyo Desire Build. Na pozostałych jakie testowałem czyli Froyo w/Sense RC1.3a i wcześniejsze wersje MattcFroyo ma chyba jakąś wadę i połowa dem mi nie działała (otwarte demo zawieszało się i system wymuszał zamknięcie procesu). Zmiana zImage na najnowszy nic nie pomagało.
Czy macie to samo?
tak - część nie działa - pewnie jakaś biblioteka jest zmieniona na potrzeby stabilności
za to gry śmigają elegancko - u mnie wszystko płynnie leci - a skoro działają to gra i buczy :p
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 17:39:14 wysłana przez robix1999 »

*

Offline sqter

• **
  • 142
  • Sprzęt: Google Nexus 4
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpień 02, 2010, 17:43:04 »
W takim razie biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw moim skromnym zdaniem najlepiej dopracowana wersja to darkstone HD2Froyo v1, bo wszystko działa jak trzeba włącznie z kompletem demek, a także najnowsze wydanie shubCraft RC1.1 , bo tu cwaniaki dema wywalili i nie ma się do czego przyczepić. :)
A jak wygląda u Was sprawa z ładowaniem baterii? U mnie ładuje max na 93% bez względu na zImage - więcej nie udało mi się naładować pod Andoidem.
SPRZĘT Google Nexus 4
ROM Android 4.4 kitkat
Radio 2.0.1700.84
BOOTLOADER MAKOZ10o

*

Offline gregorian19766

• *
  • 62
  • Nie wolno się bać. Strach zabija duszę.
  • Sprzęt: HTC Leo, KOX
« Odpowiedź #236 dnia: Sierpień 02, 2010, 20:40:24 »

Ja sprawdzałem  Rom , Storm v.1.2.9 by Lobuz_1 PLK ,Radio 2.12.50.02_2 , i z dzwiękiem nie miałem problemu.
HD2 CoreDroid DHD V1
Radio 2.15.50.14

*

Offline pma110

• 36
  • Sprzęt: iPhone 4 5.0, Samsung i5700
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpień 02, 2010, 21:09:43 »
Da się uruchomić Leo jako modem, udostępnić Internet dla komputera?

« Odpowiedź #238 dnia: Sierpień 02, 2010, 21:46:31 »
W złym dziale piszesz ale tak, da się. Nazywa się to udostepnianie internetu. Poszukaj w googlu.

*

Offline pma110

• 36
  • Sprzęt: iPhone 4 5.0, Samsung i5700
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpień 02, 2010, 21:48:54 »
W dobrym, pytam o te Androidy :)