@ar2rc - sprawdzę, ale ten sam HD2 łączy się bez problemu pod WM.
Froyo v1 używam od 3 dni po kilka godzin dziennie. Ani razu nie zdarzył mi się zwis w czasie używania !!!
Jeśli android zawisł, po restarcie na karcie mogą pojawić się niespójności. Widać to po plikach, które pojawiają się w głównym katalogu. Uszkodzenia najpewniej pojawiają się w otwartych plikach na karcie - zatem właśnie w plikach filesystemu androida. Jeśli zostanie wycięty kilobajtowy fragment pliku trudno się dziwić, że jest GSOD. W takiej sytuacji odworzyłbym od nowa cały katalog android. Gdy android będzie na w pamięci wewnętrznej telefonu problem nie będzie się pojawiał.
Kilka spostrzeżeń (z "2 dni na adroidzie"), może się komuś przyda:
1. Uby ułatwić sobie testy wykonuję z poziomu WM zip katalogu android z już skonfigurowanym, działającym poprawnie systemem.
- jeśli coś pójdzie nie tak jak powinno - wystarczy rozpakować gotowca.
2. Obowiązkowy Astro File Manager do zrzucania .apk na kartę
- nie trzeba ponownie zaciągać aplikacji przez Market
- i po przeinstalowaniu pozwala zainstalować zarchiwizowane aplikacje
3. Dolphin HD
- ponoć najlepsza na androidzie, rzeczywiście funkcjonalnie bije na głowę operę (i mini też)
- plugin MorningCoffee - otwiera przygotowany wcześniej zestaw zakładek
- ma kłopot przy 2-3 otwartych kartach - czas reakcji jest zbyt długi - ale pewnie problem jest w samym Froyo a nie tej aplikacji
4. np. NetCounter do zliczania transferu
- konieczne do kontroli kasy :-)
- ogólnie to w androidzie jest darmowych liczników multum - w WM trzeba się było naszukać a i tak kończyło się płatnym SPB ...
5. Battery Graph
- zapisuje stan co minutę, widać po tym jak znika energia
Zabieram się za przenoszenie kontaktów aby sprawdzić jak się będzie to spisywało podczas dzwonienia i pewnie w międzyczasie pojawi się Froyo_v2 ale wygląda to naprawdę dobrze. A w przypadku kłopotów wystarczy restart i ... mamy WM w odwodzie :-)
===
Edit:
Nowy MattcFroyo z SenseUI RC1.2 (oparty na tym samym Froyo_v1)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=736545Uwaga
- nie napisano o tym w readme.txt ale należy stworzyć katalog Android w root kart SD i wrzucić tam pliki
- i koniecznie musi być jeszcze wolne miejsce na SD (~300MB)
Tak na szybko
- pierwszy
zwis po 3 minutach przy próbie ustawienia lokalizacji; już na starszych wersjach z Desire SenseUI było mniej płynne niż oryginalny interfejs Froyo; tu jest tak samo - SenseUI chodzi mniej płynnie, ale wygląda podobnie do wersji z WM
- jakieś problemy z dostępem do sieci komórkowej, po restarcie zadziałało
- d
rugi zwis po 5 minutach od restartu, nawet do przelądarki nie zdołałem dotrzeć
To tyle z tą wersją. Ja jej mówię do widzenia ale na xda-developers ją chwalą, więc może mam jakiś problem z kartą SD, ale z drugiej strony Froyo_v1 (bez SenseUI) działa u mnie bez najmniejszych problemów.