utworz katalog na karcie media/audio/alarms,notifications,ringtones
Już wcześniej wpadłem na ten pomysł (taki jest układ w /system/media), ale nic to nie pomaga ;/. Jak pobieram dodatkowe dzwonki z marketu, to android je widzi, ale tych oryginalnych nie. Dodatkowo te same dźwięki są w katalogu /system/media, więc i tak powinien je widzieć, jak by nie było ich na karcie pamięci.
Może problem leży po stronie karty pamięci? Wrzuciłem pliki androida na już zapchaną kartę. Moja karta to Kingston 8 GB class 4. Wiem, że przed wgraniem androida powinno ją się sformatować, ale jak się uruchomił, to nie bawiłem się w przenoszenie wszystkich danych z karty, formatowanie, wrzucenie androida i przywrócenie danych.
Jeszcze jedna kwestia, zauważyłem, że system plików androida jest na wirtualnym dysku (system.ext2, rootfs.img, data.img). Dało by radę odpalić go z fizycznych partycji (partycjonowanie karty pamięci pod linuxem nie różni się od partycjonowania dysku)? Takie coś miałem kiedyś na Samsungu Omni, trzeba było podzielić kartę pamięci na partycję ext2 i skopiować na nią system plików androida. Jak w takim przypadku wyglądał by plik startup.txt?