[Android] w HTC HD2

• 505 Odpowiedzi
  • 139373 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Artz

• **
  • 156
Odp: Android w htc hd2
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:16:39 »
zainstalujcie program linpac i sprawdzcie wydajnosc hd2 :)

Wyszukiwarka marketu nie znajduje linpac jak się to poprawnie nazywa?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:26:47 »
sorki Linpack , chcialem z ciekawosci zobaczyc ile WM obciaza procka a ile pozostaje dla Androida, snapdragon na 2.1 ma wynik 7.100 megaflopsa
http://www.filestube.com/b34b775690d77b6303e9,g/Linpack-for-Android-v-1-0-8.html tu jest .APK z explorera typu Astro tapnij i zainstaluj z karty

Połączone: Lipiec 24, 2010, 12:46:58
A na froyo 2.2 jest dopalka x4 kazdego procka, to sie nazywa optymalizacja systemu
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 12:46:58 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:49:02 »
Dziękuję, strasznie cienki mamy wynik w porównaniu do innych urządzeń..

a czy ktoś wie, słyszał, widział, kiedy będzie nowa wersja HTC Sense (HTC Desire base rom) v5 (21-July-2010) ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 12:56:20 wysłana przez Artz »

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:58:40 »
Tego chyba nikt nie wiem. Ale zapewne wtedy, gdy osiągnięty zostanie kolejny krok w kierunku optymalizacji i dostosowania Androida do HD2.
Ja natomiast ciekaw jestem, kiedy dostaniemy czysty ROM na bazie Androida, bez podstawy WM, tak jak ma to obecnie miejsce  :O~
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline Luki1989

• 12
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 24, 2010, 13:03:51 »
utworz katalog na karcie media/audio/alarms,notifications,ringtones

Już wcześniej wpadłem na ten pomysł (taki jest układ w /system/media), ale nic to nie pomaga ;/. Jak pobieram dodatkowe dzwonki z marketu, to android je widzi, ale tych oryginalnych nie. Dodatkowo te same dźwięki są w katalogu /system/media, więc i tak powinien je widzieć, jak by nie było ich na karcie pamięci.

Może problem leży po stronie karty  pamięci? Wrzuciłem pliki androida na już zapchaną kartę. Moja karta to Kingston 8 GB class 4. Wiem, że przed wgraniem androida powinno ją się sformatować, ale jak się uruchomił, to nie bawiłem się w przenoszenie wszystkich danych z karty, formatowanie, wrzucenie androida i przywrócenie danych.

Jeszcze jedna kwestia, zauważyłem, że system plików androida jest na wirtualnym dysku (system.ext2, rootfs.img, data.img). Dało by radę odpalić go z fizycznych partycji (partycjonowanie karty pamięci pod linuxem nie różni się od partycjonowania dysku)? Takie coś miałem kiedyś na Samsungu Omni, trzeba było podzielić kartę pamięci na partycję ext2 i skopiować na nią system plików androida. Jak w takim przypadku wyglądał by plik startup.txt?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 24, 2010, 13:09:16 »
to juz szlyszalem jak mialem touch pro  :O~
dlatego kupilem porzanego Andka i taki HD lezy w szufladzie i pracuje jako nawigacja do niczego wiecej sie nie nadaja

Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 24, 2010, 18:37:20 »
Wgrałem teraz  Androida  "dan1j3l-LeoFroyo-1.0" , jest do niego  "Jmz Android Dual-Boot.cab",wszystko ładnie pięknie  na starcie można spokojnie  sobie wybrać system do wgrania,tylko nie mogę ustawić jasności,na auto jest za ciemno tak ok 30%  a  normalnie daje radę podciągnąć  do ok 65-70%.W świetle dziennym słabiutko widać.Może ktoś już to przećwiczył,co z tym fantem zrobić ?

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 24, 2010, 20:16:20 »
Na xda jest już osobny wątek poświęcony androidowi na HD2:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=735
do pobrania - między innymi - alternatywne romy z kuchenkami  :mrgreen:, Android Loader App, Jmz Android Dual-Boot i inne. Jest również dział FAQ.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 25, 2010, 12:46:47 »
no Desire v5 działa już przyzwoicie i może być używany bez problemów - u mnie na razie raz zwis wyszedł po dłuższej zabawie przy jakimś programie

jakość dźwięku niezła - szybkość działania ujdzie - tapety animowane niesamowite Woda i Galaktyka wymiatają
niemal wszystkie  funkcje już działają  - mmsy nawet mi przyszły  - trzeba tylko pamiętać żeby oświetlenie zmniejszyć do 1/4mocy inaczej Leo grzeje się jak głupi
pogadałem telefonicznie i też jakość jest akceptowalna - port jest użyteczny w pełni

podsumowując - czekamy chwilę na Desire HD i będą wszystkie drivery dedykowane dla snapdragona, potem port Froyo 2.2 i  --- ypikayey WP7 z całą resztą produktów M$
android jest tak wygodny i rozsądnie zaprojektowany że WM 6.X może się schować ze swoimi debilnymi wynalazkami i ciągłymi poszukiwaniami jakiś ustawień - jeszcze tylko niech Aqurat się wykaże z Automapą i żegnamy się z rodziną windowsa   :ok:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2010, 12:49:37 wysłana przez robix1999 »

*

Offline Brazniew

• 13
  • Sprzęt: HTC HD2 Android V5
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 25, 2010, 13:51:17 »
Na xda pojawił się mały tutorial jak oszczędzać baterię, próbował ktoś go?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734886

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 25, 2010, 15:04:37 »
niewiele to to pomoże bo jak nie trudno się domyśleć baterię pożera  - sdhc na której jest cały system i który ciągle coś potrzebuje więc non stop coś doczytuje - im ktoś ma większą i wolniejszą tym strata jest większa
w drugiej kolejności ekran bo fabrycznie świeci na maxa a autoadjust coś niemal nie działa
potem procesor piłujący na maxa - moim zdaniem te zmiany prędkości to tylko półśrodki

musimy zaczekać aż będzie rom z pełną asymilacją androida albo dualboot system

*

Offline SeBoLeX

• 646
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 25, 2010, 17:06:22 »
Kolejny build Froyo 2.2 with Sense

EDIT: Nie działa mi na nim aparat ani latarka. Zapodział się też gdzieś Linda File Manager.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2010, 17:40:27 wysłana przez SeBoLeX »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 25, 2010, 18:13:39 »
dan1j3l Froyo Desire Build chodzi fatalnie - nie nadaje się do użytku - nie warto się nim zajmować na tą chwilę

*

Offline SeBoLeX

• 646
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 25, 2010, 18:34:28 »
Ale mówisz o tym starym buildzie dan1j3l's Froyo build, czy o tym z 22.07 dan1j3l Froyo 2.2 with Sense build PREVIEW?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 25, 2010, 19:03:49 »
dan1j3l Froyo Desire PR-1

z froyo problem jest taki, że nie ma stabilnego nawet na Desire - tam też co rusz się coś wiesza albo nie działa prawidłowo - dotąd wiadomo o problemach z kamerą i wielu innych - kłopot bierze się stąd, że jeszcze nie ma oficjalnej wersji - zapowiedziana jest na hmmm 3-4 kwartał tego roku

a problem z tymi portami jest taki, że na xda zaczęli robić kilka wersji na raz i teraz w jednym działa to w innym tamto i tak w koło macieju...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2010, 23:13:50 wysłana przez robix1999 »

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 26, 2010, 19:58:43 »
@robix1999 - froyo jest jak najbardziej stabilny ale użyj HD2Froyo_v1.

Od rana testuję darkstone_HD2Froyo_v1 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=735532).
Musze przyznać, że to najlepiej dopracowana i najstabilniejsza wersja androida jaką znam (sprawdzałem praktycznie wszystkie z desire do v5 i froyo). Przez kilka godzin system nie zawiesił się ani razu, jeśli jest nadal problem ze zużyciem baterii to jest on dużo mniej mniej bolesny. W porównaniu do Desire v5, który przy intensywnym używaniu zwieszał mi się co kilkanaście minut różnica jest kosmiczna. Da się zauważyć drobne zmrożenia po kilkudziesięciu minutach używania ale po 1-2 s wszystko wraca do normy.
Nie działa to autor opisał czyli aparat fotogr., gps, wyświetlanie kontaktów SIM i jest jakiś problem z dzwonkami (ale można je doładować - jest instrukcja w oryginalnym wątku).

Nie ma SenseUI ale wg mnie to mu tylko wyszło na dobre - jest trochę odmiany od WM. Może się SensUI pojawi, ale spokojnie da się żyć bez niego - to nie to samo co WM bez tej nakładki HTC:-)
Spolszczenie bez problemu. Jestem bliski temu aby przeskoczyć na androida na stałe ale na razie mając jeszcze w odwodzie WM.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 20:00:33 wysłana przez lemar123 »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 26, 2010, 21:16:59 »
o i to jest dobra informacja przynajmniej wiadomo która wersja najlepsza
dzięki lemar123 już odpalam  :grin:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 21:21:43 wysłana przez robix1999 »

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 26, 2010, 21:22:01 »
Jestem bliski temu aby przeskoczyć na androida na stałe ale na razie mając jeszcze w odwodzie WM.

Takoż i jam byłbym gotów to uczynić, dualboot byłby zbawieniem, szkoda że mamy tylko 512MB NAND w przeciwieństwie do użytkowników tmobile...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 26, 2010, 22:09:59 »
dobrze mówicie  :ok:
nand mały? nie żartuj - całe ubuntu wchodzi na cd
tmobile może i ma nanda 1gb ale serwis to pod nowym jorkiem jest najbliżej :p

ps. nie róbcie reboot w androidzie bo skończy się odbudową od nowa   :'(
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 22:13:14 wysłana przez robix1999 »

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 26, 2010, 22:53:57 »
Jest kilka dual bootów,tu jeden wg mnie najładniejszy z nich dla androida Desire kopiowanego na SD :
 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623792
następny:
http://jmzsoft.com/

a tu loadery ,załatwiaja  uruchamianie  jednym kliknięciem CLRCAD.exe i Haret.exe  i dla Desire i dla Froyo czyli na ( SD\Android\ ) :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733752

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 26, 2010, 23:14:08 »
Są osobne loadery dla Froyo (z katalogiem android w root karty SD) i dla wersji Desire VX. Pomysł z odrębnym katalogiem (android) jest ładniejszy - nic się pałęta w głównym katalogu karty.

Z ciekawostek w ww. działa prawidłowo odtwarzanie DivX w RockDivXPlayer (http://www.filestube.com/e7b2e053dd22919003e9,g/Rock-divx-Player.html) :-) w pełnej prędkości. Spokojnie wykręca 24 fps, ma kłopot dopiero przy przy przeskalowaniu na pełen ekran - wtedy jest 17-18 fps ale to też nie przeszkadza oglądać. Większość .avi i tak ma rozdzielczość niewiele mniejszą niż ekran naszego HD2 zatem pozostaje mały, czarny margines. To na razie demo i nie wiadomo czy full też będzie bezpłatne.
Gdyby jeszcze umiał napisy nakładać ...

@Robix1999 - opcja reboot w androidzie zawiesiła sprzęt ale niczego nie zepsuła
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 23:56:00 wysłana przez lemar123 »

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 27, 2010, 08:11:07 »
ktoś pomoże ? u mnie wszystko działa  z wyjątkiem dzwonienia tj. dźwięku w słuchawce ... słychać tylko jakby komputer mówił w przyspieszonym tempie. jest ta to sposób ?

*

Offline zuku

• *
  • 82
  • Sprzęt: HD2, Desire
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 27, 2010, 13:32:50 »
kurcze jak sie w androidzie kontroluje / wylacza polaczenie danych, bo sam mi sie laczy co chwile telefon?
testuje wlasnie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=736545 to mój pierwszy android i jestem bardzo zadowolony, fajny system, jak narzazie wszystko działa, no może android market sie tylko lekko wlecze.
HTC Desire
NeoPhyTe Mod Sense-Froyo

*

Offline sqter

• **
  • 142
  • Sprzęt: Google Nexus 4
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 27, 2010, 13:49:28 »
ktoś pomoże ? u mnie wszystko działa  z wyjątkiem dzwonienia tj. dźwięku w słuchawce ... słychać tylko jakby komputer mówił w przyspieszonym tempie. jest ta to sposób ?

Spróbuj wgrać inny ROM, szczegóły dotyczące problemu masz tu -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734811 <-

Ja używałem tego bardzo mocno okrojonego ROMu który robi tylko za loader androida -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734238 <- i sobie chwaliłem.

EDIT:
kurcze jak sie w androidzie kontroluje / wylacza polaczenie danych, bo sam mi sie laczy co chwile telefon?
testuje wlasnie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=736545 to mój pierwszy android i jestem bardzo zadowolony, fajny system, jak narzazie wszystko działa, no może android market sie tylko lekko wlecze.
Klikasz MENU / Ustawienia / Sieci zwykłe i bezprzewodowe / Sieci komórkowe / Włącz przesył danych (wystarczy odznaczyć)
Warto wejść także w MENU /  Ustawienia / Konta i synchronizacja ( odznacz Dane w tle)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 14:04:02 wysłana przez sqter »
SPRZĘT Google Nexus 4
ROM Android 4.4 kitkat
Radio 2.0.1700.84
BOOTLOADER MAKOZ10o

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 27, 2010, 14:42:31 »

Spróbuj wgrać inny ROM, szczegóły dotyczące problemu masz tu -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734811 <-

Ja używałem tego bardzo mocno okrojonego ROMu który robi tylko za loader androida -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734238 <- i sobie chwaliłem.

EDIT:
Klikasz MENU / Ustawienia / Sieci zwykłe i bezprzewodowe / Sieci komórkowe / Włącz przesył danych (wystarczy odznaczyć)
Warto wejść także w MENU /  Ustawienia / Konta i synchronizacja ( odznacz Dane w tle)

dzięki ... zmiana romu pomogła. niektórzy piszą iż to radio odpowiada, ale niestety muszę stwierdzić że u mnie zmiana radia nie pomagała

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 27, 2010, 15:40:07 »
ja miałem z dźwiękiem problem z romami Bysia, też kombinowałem z radiami i nic do póki nie zmieniłem romu na inny

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 27, 2010, 21:36:20 »
Froyo super chodzi, ale jak już wyłączę, to nie chce się ponownie uruchomić, linia komend zatrzymuje się na wyświetleniu tem. i stopniu naładowania baterii, pozostaje format karty i od począku..do następnego wyłączenia froyo... buu!

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 27, 2010, 21:52:58 »
Nie mam tak na  Darkstone HD2Froyo v1 Release date: 26.07.2010 GMT
używam  dual boot-a i odpala mi za każdym razem co mi się w danej chwili podoba.
Brakuje niestety GPS-a i to najbardziej boli, Android Desire miał wszystko ale zżerał baterię jak smok.

*

Offline bocian0

• *
  • 82
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 27, 2010, 21:58:53 »
mi w tej wersji Darkstone HD2Froyo v1 nie dziala wifi tzn pokazuje ze siec jest niedostepna ruter zrestartowny takze z automatu powinno ruszyc moze to problem zabezpieczen w tej wersji froyo

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 27, 2010, 22:12:41 »
kombinuj dalej,bo u mnie WiFi chodzi bez problemów