[26.Aug.2011] NexusHD2-Gingerbread V3.0 - Rom na którym wszystko działa.

• 397 Odpowiedzi
  • 87014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [26.Aug.2011] NexusHD2-Gingerbread V3.0 - Rom na którym wszystko działa.
« Odpowiedź #360 dnia: Lipiec 26, 2012, 09:20:08 »
Zależy co to za apka, lokalizacje mogą być różne. Niemniej jednak mało ma to wspólnego z tematyką wątku.

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #361 dnia: Lipiec 27, 2012, 14:22:23 »
Piszę w tym wątku bo mam właśnie ten rom NexusHD2-Gingerbread V3.2a Nand, być może w innych jest inaczej.
Program to iGO z instrukcją skopiuj katalog iGO na urządzenie i uruchom program igo.apk, nie mam pojęcia gdzie go skopiować ?, nie mam partycji na SD - wszystko jest w urządzeniu.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #362 dnia: Lipiec 27, 2012, 14:54:54 »
Piszę w tym wątku bo mam właśnie ten rom NexusHD2-Gingerbread V3.2a Nand, być może w innych jest inaczej.
Program to iGO z instrukcją skopiuj katalog iGO na urządzenie i uruchom program igo.apk, nie mam pojęcia gdzie go skopiować ?, nie mam partycji na SD - wszystko jest w urządzeniu.
[mod]Jesli masz kłopot z zainstalowaniem legalnego oprogramowania, to zwóć się do sklepu, w którym kupiłaś lub u producenta. Instrukcja, którą cytujesz zdaje się jest trochę bardziej rozbudowana i nie ogranicza się do jednego zdania. Jeśli natomiast pytasz jak wgrać pirata, to zdaje się, że pomyliłaś adres. [/mod]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2012, 14:57:09 wysłana przez malylysy »
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #363 dnia: Lipiec 27, 2012, 21:09:49 »
Jestem oburzona Twoim wpisem, podejrzliwością i oskarżeniami - rady typu zwróć się do firmy lub jeśli jesteś złodziejką, mogę otrzymać od sześcio letniej córki sąsiadki
Nie będę dowodzić legalności posiadanego oprogramowania bo to nie Twoja sprawa, jesteś cieciem na forum i rób swoje ale w przyzwoity sposób.
Cały problem i moje pytanie na forum związane jest z trudnością dogadania się z suportem firmy z Budapesztu bo odesłali mnie do lokalnego sprzedawcy który na maile w języku angielskim odpowiada pół po niemiecku a pół po węgiersku.
Cały problem po przeniesieniu praw i licencji wynika z tego że nową wersję przysłali mi na dużej karcie SD, takiej jaką zakupiłam wraz z urządzeniem na Windows CE i lakoniczna instrukcja miała polecać skopiowanie katalogu z programem na kartę microSD i uruchomienie instalacji z pliku apk - ja tego tak nie zrozumiałam.
Wszystkie zadawane pytania na tym forum były albo bez odpowiedzi albo wiązały się z lekceważącym olewaniem, choć pytania facetów nawet te banalne kończyły się wielowątkową dyskusją, macie po za grubiaństwem jakieś problemy w relacjach z kobietami ?. Pan malylysy na początku bytności na forum zadawał pytania wręcz naiwne a dziś wyrósł na mądralę - potężne stanowisko zmienia ludzi.
Mam tego serdecznie dość już od dłuższego czasu i olewam na przyszłość ten nie przyjazny adres z nie sympatycznymi moderatorami.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #364 dnia: Lipiec 28, 2012, 07:28:31 »
Jestem oburzona Twoim wpisem, podejrzliwością i oskarżeniami - rady typu zwróć się do firmy lub jeśli jesteś złodziejką, mogę otrzymać od sześcio letniej córki sąsiadki
Nie będę dowodzić legalności posiadanego oprogramowania bo to nie Twoja sprawa, jesteś cieciem na forum i rób swoje ale w przyzwoity sposób.
Cały problem i moje pytanie na forum związane jest z trudnością dogadania się z suportem firmy z Budapesztu bo odesłali mnie do lokalnego sprzedawcy który na maile w języku angielskim odpowiada pół po niemiecku a pół po węgiersku.
Cały problem po przeniesieniu praw i licencji wynika z tego że nową wersję przysłali mi na dużej karcie SD, takiej jaką zakupiłam wraz z urządzeniem na Windows CE i lakoniczna instrukcja miała polecać skopiowanie katalogu z programem na kartę microSD i uruchomienie instalacji z pliku apk - ja tego tak nie zrozumiałam.
Wszystkie zadawane pytania na tym forum były albo bez odpowiedzi albo wiązały się z lekceważącym olewaniem, choć pytania facetów nawet te banalne kończyły się wielowątkową dyskusją, macie po za grubiaństwem jakieś problemy w relacjach z kobietami ?. Pan malylysy na początku bytności na forum zadawał pytania wręcz naiwne a dziś wyrósł na mądralę - potężne stanowisko zmienia ludzi.
Mam tego serdecznie dość już od dłuższego czasu i olewam na przyszłość ten nie przyjazny adres z nie sympatycznymi moderatorami.
Ups... Przepraszam.
Mój wpis wynikał faktycznie z podejrzenia graniczącego z pewnością, że pytanie dotyczy wgrania pirata.
A teraz do rzeczy:
Wgraj na kartę pamięci katalog i odpal aplikację. Myślę, że tak należy rozumieć zdanie w instrukcji " skopiuj katalog i uruchom apk ".
Jedyne co musisz zrobić, to włączyć w ustawieniach instalowanie aplikacji z nieznanego źródła.

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #365 dnia: Sierpień 30, 2012, 23:11:39 »
ostatnio przy dłuższej jeździe zauważyłem problemy z nawigacją, tzn. telefon po 3-4 godzinach jazdy wiesza się lub resetuje, próbowałem igo i navigona, efekt ten sam więc to nie jest problem aplikacji, Leon raczej się nie przegrzewa bo wisi na kratce z włączoną klimą i jest zimny w dotyku, czy ktoś miał ten problem na tym romie?
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

*

Offline qwon

• 18
« Odpowiedź #366 dnia: Wrzesień 16, 2012, 09:57:17 »
To może i ja o coś się zapytam mam problem z telefonem HTC HD2 z romem NexusHD2-Gingerbread_v3.2a_SD (SD-i tak ma narazie pozostać więc nie proszę o rady w stylu "Kto używa wrsji SD"-Ja! ten akurat Rom przypadł mi do gustu).
Kłopot dotyczy funkcji;bluetooth za żadne skarby nie mogę się połączyć z żadnym urządzeniem mam sparowane ale nie połączone.
Nie mam powodów do narzekań,w trybie czuwania potrafi dojśc nawet do 4-6 mA,instaluję różne apki i o dziwo śmigają jedyny mój problem to bluetooth jedyny sposób połączenia to medialny nie mogę połączyc go z laptopem , zakupiłem ostatnio Interfejs ELM327 Bluetooth a tu zonk! mam informację że urządzenia sparowane nie połączone i tak jest z każdym urządzeniem,gdy przytrzymam dłużej na danym urządzeniu moge tylko rozłączyc ,czy ktoś już się z czymś takim spotkał?
Sam bluetooth jest sprawny ,na WM działa.
Pozdrawiam.

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #367 dnia: Wrzesień 19, 2012, 11:19:44 »
W tym Andku bluetooth jest niedopracowany - też miałem problem z połączeniem Leona z innymi urządzeniami.
Nawet połączenie z zestawem słuchawkowym SE MW600 pozostawia wiele do życzenia - raz się połączy, a raz nie, a nawet jak się połączy, to i tak nie działają przyciski na odbiorniku MW600 i muzykę muszę odpalać bezpośrednio z telefonu.

*

Offline qwon

• 18
« Odpowiedź #368 dnia: Wrzesień 19, 2012, 17:57:52 »
JohnyS tak też myślałem czy w takim razie znasz jakiś fajny prosty ROM najlepiej SD (w ostateczności NAND) podobny do mojego który nie ma tej choroby a może wystarczy pokombinować z radiem ,obecnie mam 2.15.50.14,czy też radio tu nic nie zrobi.Pozdrawiam.

« Odpowiedź #369 dnia: Wrzesień 19, 2012, 22:48:05 »
Jak poradziliście sobie z pochłanianiem baterii w tym romie(wersja nand). W 5h zżarło mi 44% i w sumie nic nie robiłem nadzwyczajnego...

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #370 dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:15:36 »
Jak poradziliście sobie z pochłanianiem baterii w tym romie(wersja nand). W 5h zżarło mi 44% i w sumie nic nie robiłem nadzwyczajnego...
To dość stary rom. Poszukaj czegoś nowszego.
Ten nie jest aktualizowany od wielu miesięcy...

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #371 dnia: Wrzesień 22, 2012, 11:57:18 »
Mam problem z tym romem, gdy na próbę odpalałem go z karty sd to bezproblemowo łaczyłem sie z wifi w domu,a dzisiaj gdy go wgrałem na NAND to nie chce mi sie połaczyc z wifi,też tak mieliście? wifi sie normalnie włączaale próbuje sie połaczyć skanuje i nagle pisze ze rozłączona.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #372 dnia: Listopad 08, 2012, 21:27:57 »
    tytung puścił aktualizacje ROM'u tej serii
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905060

Zmiany:

- Updated to the latest tytung_gb_r16 kernel.
- Set smartassV2 as default CPU governor via /system/etc/init.d/00_cpufreq.
- Added MiFileExplorer.apk to /data/app/ folder.
- Added NativeSD support.
- Updated to the latest hosts file (October-18-2012) for blocking ads.
- All other GB apps are retained so that you will see how a GB ROM looks like after the installation.[/li][/list]
Próbował już ktoś? bo ja dopiero w sobotę wieczór będę mógł znaleźć trochę czasu na instalację.... do tego czasu może ktoś mnie powstrzyma ? :)

--------------------------------

Nie wytrzymałem - zainstalowałem i od razu znalazłem mały, błąd.
nieprawidłowo działa ikonka sygnalizująca włączenie wifi na górnej belce. Gdy wyłączam wifi - ikonka na chwilę znika i znowu się pojawia mimo, że transmisja została wyłączona.... Nigdy na żadnym ROM'ie czegoś takiego nie miałem....
No ale cóż... idealnego Androida do HD2 chyba nadal nie ma..
Zobaczymy, jak ROM będzie się dalej spisywał...
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 09:07:29 wysłana przez Pawel83 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #373 dnia: Listopad 09, 2012, 23:01:17 »
A ja mam problem z ikonką wifi (j.w)
I problem z synchronizacją  po za tym muli go strasznie (wracam do 3.2a), ICS 2.7 też ma bugi.
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #374 dnia: Listopad 10, 2012, 09:24:17 »
U mnie chodzi wydajnie (NativeSD, karta 10 klasy)
Ale problem z nieznikająca ikonką wifi generuje kolejny. Nie działa wtedy transmisja danych przez sieć komórkową. Trzeba zrestartować telefon aby znikła ikonka wifi, wtedy włączy się internet komórkowy.
Tytung ma niebawem puścić wersję "a" - bo między innymi pomylił kernele - i ROM ma wbudowaną wersje 15 zamiast 16.

3.3a już jest http://sites.google.com/site/nexushd2android/nexushd2-gingerbread/v3-3/download

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 09:32:27 wysłana przez Pawel83 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #375 dnia: Listopad 10, 2012, 16:50:52 »
no to testuje...
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #376 dnia: Listopad 10, 2012, 16:54:48 »
oczywiście problem z wifi pozostał....

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #377 dnia: Listopad 10, 2012, 16:58:51 »
Dzięki wracam do 2.7HWA po lekkim przerobieniu pod siebie... :O~

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #378 dnia: Listopad 14, 2012, 14:30:58 »
Niestety 3.3a ma rażące błędy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 02:52:28 wysłana przez ycbo »

« Odpowiedź #379 dnia: Styczeń 06, 2013, 20:26:13 »
A czy ktoś miał problem z wybieraniem połączeń? Bo wszystko fajnie jak ktoś do mnie dzwoni, bajka po prostu. ale jak ja do kogoś dzwonie, to mnie nie słyszy, dopóki nie włączę głośnika i nie wyłączę go. Instalowałem oprogramowanie do nagrywania dzwieku, ale problem nadal jest, nawet jak je usunąłem.

Czy wie ktoś jak to naprawić??

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #380 dnia: Styczeń 07, 2013, 07:36:02 »
A czy ktoś miał problem z wybieraniem połączeń? Bo wszystko fajnie jak ktoś do mnie dzwoni, bajka po prostu. ale jak ja do kogoś dzwonie, to mnie nie słyszy, dopóki nie włączę głośnika i nie wyłączę go. Instalowałem oprogramowanie do nagrywania dzwieku, ale problem nadal jest, nawet jak je usunąłem.

Czy wie ktoś jak to naprawić??

U mnie zdarza się wtedy, gdy np. rozłączyłem jedną rozmowę i już łącze kolejną - zanim przeładuje się program do nagrywania dźwięku. Jeżeli po zakończeniu rozmowy poczekam  na komunikat "Callrecorder uzyskał uprawnienia Superuser"  (ikonka nagrywania gaśnie) i znowu "Callrecorder uzyskał uprawnienia Superuser" (ikonka nagrywania zapala się na zielono) i dopiero dzwonie to wszystko jest ok. Trwa to 5-8 sekund ale wtedy połączenie działa prawidłowo...
Niestety nadal nie znalazłem idealnego ROM'u do Hd2... w każdym jest "coś"

*

Offline mariusz078

• 15
  • Sprzęt: HD2  Nokia E51 Dell Axim x51v
« Odpowiedź #381 dnia: Styczeń 09, 2013, 20:02:05 »
Witam
No to doczekałem się ...........myślałem aby zrobić  backup - kupic Titanium Backup PRO   :sad:  telefon szlak trafił

Dzisiejszego dnia zrobiłem sobie aktualizacje go ex launcher, go sms , go kalendarz  jeszcze coś  zdążyłem zaktualizować.
Telefon włączył się na blokadzie ekranu i tyle. Nie wiem nie działa  dotyk..... Przecież  przez ten czas nic nie zrobiłem.  Gdzie leży przyczyna. Fakt, że kilka dni temu przy czarnym kolorze  wyświetlacz    coś mi dziwnie pokazywał na taki fioletowy. Złapałem jedną ręką przy przyciskach, drugą przy  czujniku światła i zbliżenie  - skręciłem leciutko ;) z obrazem było już ok. Nie było fioletowej poświaty.....ale myślę, że to nie to. W czasie  aktualizacji praktycznie nie dotykałem ekranu. Od ostatniego skręcenia wszystko ładnie wyświetlało.

Nie wiem co teraz robić. Mogę instalować, odinstalować programy przez Wifi  ale co z to mi daje  :(
 Odinstalowałem : ex launcher, go sms , go kalendarz za pomocą www.
Nadal nie działa ekran.

Szkoda mi trochę danych. Chyba nie wszystko jest na karcie SD

.....a chciałem zrobić  Backup  przez Titanium Backup PRO :((

Chyba nie mam wyboru ....zrobić HARD  Reset
 jak to nie pomoże rozebrać  telefon . ...Digitalizer sprawdzić .....ale jak ? :(( :sad: :sad:

« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2013, 20:27:22 wysłana przez mariusz078 »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #382 dnia: Styczeń 09, 2013, 21:05:11 »
A czy czasem nie załapałeś powszechnej awarii (tzw. Czerwonej słuchawki?).
Wyjmij baterię, odpal po chwili Leona i postaraj się nie używać czerwonej słuchawki do wybudzania.

*

Offline mariusz078

• 15
« Odpowiedź #383 dnia: Styczeń 09, 2013, 21:15:34 »
A czy czasem nie załapałeś powszechnej awarii (tzw. Czerwonej słuchawki?).
Wyjmij baterię, odpal po chwili Leona i postaraj się nie używać czerwonej słuchawki do wybudzania.

Wybudziłem czerwoną  słuchawką.  Wybudzam innymi klawiszami... nic to nie daje.
Na czym polega ten efekt czerwonej słuchawki.  Czytałem, że pod czerwonym przyciskiem  jest taśma od digitizera.  Chyba zrobię  hard reset, czy na początek rozebrać  dostać się do tej tasiemki ....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2013, 21:30:44 wysłana przez mariusz078 »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #384 dnia: Styczeń 09, 2013, 21:26:42 »
Problem czerwonej słuchawki właśnie na tym polega, że pod nią jest mocowanie tasiemki. Przez częste i mocne uciskanie tego klawisza uszkadza się tasiemka i przestaje działać dotyk.
Jest to niestety bardzo częsta awaria. Dla osłody dodam, że naprawią Ci to w ramach gwarancji ( jeśli ją masz ) bez kłopotu. Musisz tylko rzecz jasna wgrać wingrozę przed oddaniem do naprawy gwarancyjnej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2013, 21:39:52 wysłana przez malylysy »

*

Offline mariusz078

• 15
« Odpowiedź #385 dnia: Styczeń 09, 2013, 21:50:31 »
Problem czerwonej słuchawki właśnie na tym polega, że pod nią jest mocowanie tasiemki. Przez częste i mocne uciskanie tego klawisza uszkadza się tasiemka i przestaje działać dotyk.
Jest to niestety bardzo częsta awaria. Dla osłody dodam, że naprawią Ci to w ramach gwarancji ( jeśli ją masz ) bez kłopotu. Musisz tylko rzecz jasna wgrać wingrozę przed oddaniem do naprawy gwarancyjnej.
Dziękuję za informację ...........ale nie mam gwarancji.

11-01-2013

Właśnie skończyłem wymieniać  nowy LCD z digitizerem . Trochę  czasu  zajmuje. Jako tako wyszło, nie jest to  w  sumie aż  takie  trudne.........;)
 Telefon działa ale nadal jest dziwne przebarwienie. Na zdjęciach, na których jest  czarny kolor  pokazuje taki fioletowy odcień.  Wina płyty głównej albo  coś nie łączy? 
Trochę  pobawiłem się telefon, przestałem a ten sam z siebie  łapał różne odcienie. Pewnie coś z układem grafiki albo wina Androida ?

Boję się przeginać, skręcać telefonem,  ;) Wcześniej to pomogło....ale po kilku dniach przestał  działał digitizer.
Ten fioletowy ocień zauważyłem od Sylwestra, telefon upad ale na dosyć miękkie podłoże, nie była to duża wysokość.

Trudno się mówi.  Ważne, że działa...... może  rozkręcę  jeszcze raz, sprawdzę
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2013, 21:57:33 wysłana przez mariusz078 »

« Odpowiedź #386 dnia: Styczeń 28, 2013, 15:06:42 »
Witam wszystkich pierwszy raz wgrywam androida na swojego HD2 .... wcześniej bawiłem się jedynie na samych WM ale najwyższy czas sie przesiąść :) i mam do Was taka prośbę czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku co musze zrobić i w jakiej kolejności żeby wgrać tego androida ?? bo próbuje zgodnie z instrukcją i mi coś niewychodzi ;/ i nie wiem czy zle coś tłumacze czy może coś źle robie ... prosze o pomoc i napisanie mi krok po kroku co mam robić :) z góry dziękuję :)

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #387 dnia: Styczeń 28, 2013, 15:20:08 »
Ten poradnik nie wymaga tłumaczenia i pozwala na postawienie Andka bez kłopotów:
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/faq1/
Nie ma potrzeby przepisywania go ponownie w tym wątku.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #388 dnia: Styczeń 28, 2013, 15:27:01 »
(...)
 Telefon działa ale nadal jest dziwne przebarwienie. Na zdjęciach, na których jest  czarny kolor  pokazuje taki fioletowy odcień.  Wina płyty głównej albo  coś nie łączy? 
Trochę  pobawiłem się telefon, przestałem a ten sam z siebie  łapał różne odcienie. Pewnie coś z układem grafiki albo wina Androida ?

Boję się przeginać, skręcać telefonem,  ;) Wcześniej to pomogło....ale po kilku dniach przestał  działał digitizer.
Ten fioletowy ocień zauważyłem od Sylwestra, telefon upad ale na dosyć miękkie podłoże, nie była to duża wysokość.

Trudno się mówi.  Ważne, że działa...... może  rozkręcę  jeszcze raz, sprawdzę
Obstawiałbym płytę. Mam ten sam problem - zauwazyłem takie same objawy przy okazji..braku kontaktu w mUSB. Oddałem do serwisu, okazało się że poszło w sposób fatalny gniazdo, maja problem z montazem. Pan zaproponował, że znajdzie obejście prądowe na płycie ("bokiem"). Znalazł, a ja od tego czasu ma  "pniękne, kochajonce inaczej kolorki".;) Odcienie różu, dyskretny fiolecik, majtkowy błękicik, pychotka;)
Objaw pomocniczy - duzo szybsze rozładowanie baterii (ok. 3-5% / godz na MIUI) i kłopoty z zasięgiem (ale to T-Mobile, aczkolwiek stary, wysłuzony SE C902 nie ma z tym problemu).
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #389 dnia: Styczeń 28, 2013, 18:53:26 »
zainstalowałem tego antka na swoim HD2 i pojawił mi sie zasadniczy problem pokazuje mi informacje ze na karcie sim nie mam zadnych kontaktów ... jak moge je przywrócić albo sprawić żeby mi pokazywał nr zapisane na karcie sim ??