Najpierw zrobiłem standardowo kopię katalogu Android z karty SD. Następnie wszystko (oprócz pliki startup, bo tam są dane dotyczące tworzenia pliku data.img, a ja mam zmienione na 1024 MB) z wersji 3.2a zastąpiłem tym co miałem na karcie i to wszystko. Przy kopiowaniu tylko potwierdzamy zastąp, resztę co mamy na karcie z poprzedniej wersji zostawiamy, szczególnie uważać aby pozostawić data.img. Uruchamiał się chyba z 15 minut, ale jak do tej pory wszystko śmiga. Nie zawsze ta sztuka się udaje gdyż poszczególne wersje Androida mogą mieć różny format tego pliku data.img i trzeba wszystko od nowa. Tak było jak jeszcze używałem wersji American. Chyba z 2.3.4 na 2.3.5 trzeba było robić od nowa lub z 2.3.3 na 2.3.4 nie pamiętam dokładnie. Oczywiście nie zagwarantuję Ci że system po tym skrótowym zabiegu będzie funkcjonował prawidłowo i np. jutro się nie wysypie, ale jak narazie działa. Podejrzewam że jak wydzie wersja z Androidem 4.0 to niestety metodą na lenia już się nie da. Jak jeszcze nie poinstalowałeś wszystkiego, to może zrób sobie kopię tego katalogu Android co masz teraz na karcie, wgraj poprzednią z dysku z wersją 3.0 i spróbuj zastąpić tak jak opisałem. Oczywiście daj znać dla potomnych jak poszlo. Pozdrawiam.