[22 FEB][DEV][RAM HD] HD2 Incredible S (Vivo) Port

• 38 Odpowiedzi
  • 8858 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Odp: [22 FEB][DEV][RAM HD] HD2 Incredible S (Vivo) Port
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 28, 2011, 13:46:36 »

Tematu na forum nie widziałem, ale dejavu możliwe bo jak rom wyszedł wspominałem,w którymś wątku o romie imilka. Wątku nie zakładałem bo narazie rom jest w wersji Dev (rozwojowej) i dla niektórych osób może przeszkadzać brak aparatu (dla mnie też obecnie korzystam z Imilka Ram sense HD 1.0 i też chodzi super choć Vivo jeszcze lepiej) . Sense 2,1 ma różnice zaistaluj a zobaczysz i popatrz (choćby nowe widżety) , różnice są też w niektórych aplikacjach (oczywiście zmienione na nowsze niż HD). Kolega nie pisał że to rom z Desire S tylko z Incredible S (nie mini telefonik ja to nazwałęś ale maszynka rozmiarów HD2 :) , zobacz sam http://www.htc.com/pl/product/incredibles/overview.html ), na dodatek to sense 2,1 jest dostosowane do Froyo , a o nowościach o których mówisz słyszłem również, ale mają się pojawić w romach z Gingerbead na pokładzie. Z niecierpliwością czekam na aktulizację Imilki (możliwe że już w ten weekend :) ) i jak kamerka będzie działać to bedzie najlepszy, najszybszy i najpłynnej działający rom z  HTC sense (mowo o romach opartych na DHD i DZ). Najważniejsze że ktoś juz przeportowuje romy z nowych urządzeń :), aktualizacje do Ginger i nowościach w sense 2.1 napewno też się pojawią :)

Ok, to faktycznie była przyczyna mojego dejavu. Konkretnie nie dowiedziaałem się o choćby jednej nowości w tym sense, którą widać na filmach o sense 2.1. Jakieś nowe widgety? Jeżeli takie, że nawet nie pamiętasz jakie to raczej nic wartego uwagi. Szybkość jeżeli większa niż w DHD to może dzięki optymalizacji samego sense. Zainstaluję jak naprawią kamerę bo bez niej trochę lipa. 
i btw. Nie bardzo przeczytałeś co ja napisałem, niestety ;-( Piewcy tego romu wciąż nie potwierdzili jaka tam jest wersja sense (tak Imilka napisał, że 2.1 ale skoro nie ma słownie NIC z nowości wychwalanych wraz z wejściem 2.1 to OCB?). Pisałem, że Czekam na Sense 2.1, które jest już w Desire S (Youtube). Pisałem też, że to Desire S jest małym telefonikiem, a nie Incredible S! Budziło moje zdziwienie, że tak poważne nowości przy okazji premiery małego, a nie "wielkiego" telefonu mają być.

pls. Czy osoba, która osoba ma to zainstalowane może wejść do settings i podać jaka wersja sense jest podawana przez  system?
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 13:59:15 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 28, 2011, 14:09:14 »
pls. Czy osoba, która osoba ma to zainstalowane może wejść do settings i podać jaka wersja sense jest podawana przez  system?

W informacjach o telefonie jest tylko to:

Wersja systemu Android  2.2.1

Wersja pasma podst.  15.42.50.11U_2.15.50.14

Wersja jądra       2.632.15rafpigna_1.7_OC-g39281e5  root@rafpigna-pc #15  Sun Feb 6 06:23:42 CET 2011

Numer kompilacji 1.36.405.1 CL335771 release-keys

Numer oprogramowania  1.36.405.1

Wersja przeglądarki  WebKit/533.1

Gdzie dokładnie szukać tego info o Sense?

« Odpowiedź #32 dnia: Luty 28, 2011, 14:16:59 »
Witam,

Wszystko ładnie pięknie, ale... W momencie instalacji przy użyciu 400 mb pertycji, niestety system nie radzi sobie, blokuje wszystko komunikatem, iż jest zbyt mało pamięci. Na jakich pertycjach stawialiście system ? 220 mb ? Czy ktoś korzystał z 400 mb ? Czy ma problemy tak jak i ja ?

Pozdrawiam

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 28, 2011, 14:19:48 »
Ja mam partycję 250MB i wszystko działa dobrze. 400mb też mi nie chciało działać.

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 28, 2011, 14:22:50 »
Dzieki Cassperr :)

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 28, 2011, 14:25:19 »

W informacjach o telefonie jest tylko to:

Wersja systemu Android  2.2.1

Wersja pasma podst.  15.42.50.11U_2.15.50.14

Wersja jądra       2.632.15rafpigna_1.7_OC-g39281e5  root@rafpigna-pc #15  Sun Feb 6 06:23:42 CET 2011

Numer kompilacji 1.36.405.1 CL335771 release-keys

Numer oprogramowania  1.36.405.1

Wersja przeglądarki  WebKit/533.1

Gdzie dokładnie szukać tego info o Sense?

Numer oprogramowania  1.36.405.1 ---> Dzięki To to.

A i samodzielnie znalazłem odpowiedź na Youtube. --> HTC Incredible S Hands-On

Mamy więc sense 2.0, a nie 2.1

ps. jeszcze raz odnośnie dejavu. Powód był inny. nie będę się rozpisywał bo chodzi o temat na innym forum. Miałem prawo ;-)
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 15:50:30 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 28, 2011, 14:57:14 »
Witam,

Wszystko ładnie pięknie, ale... W momencie instalacji przy użyciu 400 mb pertycji, niestety system nie radzi sobie, blokuje wszystko komunikatem, iż jest zbyt mało pamięci. Na jakich pertycjach stawialiście system ? 220 mb ? Czy ktoś korzystał z 400 mb ? Czy ma problemy tak jak i ja ?

Pozdrawiam
kilka postów wyżej masz odpowiedź

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 28, 2011, 17:25:14 »

Ok, to faktycznie była przyczyna mojego dejavu. Konkretnie nie dowiedziaałem się o choćby jednej nowości w tym sense, którą widać na filmach o sense 2.1. Jakieś nowe widgety? Jeżeli takie, że nawet nie pamiętasz jakie to raczej nic wartego uwagi. Szybkość jeżeli większa niż w DHD to może dzięki optymalizacji samego sense. Zainstaluję jak naprawią kamerę bo bez niej trochę lipa. 
i btw. Nie bardzo przeczytałeś co ja napisałem, niestety ;-( Piewcy tego romu wciąż nie potwierdzili jaka tam jest wersja sense (tak Imilka napisał, że 2.1 ale skoro nie ma słownie NIC z nowości wychwalanych wraz z wejściem 2.1 to OCB?). Pisałem, że Czekam na Sense 2.1, które jest już w Desire S (Youtube). Pisałem też, że to Desire S jest małym telefonikiem, a nie Incredible S! Budziło moje zdziwienie, że tak poważne nowości przy okazji premiery małego, a nie "wielkiego" telefonu mają być.

Ok wporządku sorki,  twój wcześniejszy post odebrałem że oczekujesz by ten rom identyczny jak widziałeś w faktycznie małym telefonie  jakim jest desire s, a  wątek dotyczył romu Incredible S dlatego źle skojarzyłem, więc chylę głowę :wink:. Ja wersji sense nie sprawdzałem kierowałem się tym co napisał autor. Jednakże widżety nie dokońca nie pamiętam: są np. dodane nowe karta do kontaktów, kalendarza. Z programów napewno inny jest kalkulator, inny odtwarzacz filmów . Więcej teraz nie napisze bo przesiadłem się na romik Rafdroid i jestem bardzo z niego zadowolony.  :)
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 19:13:49 wysłana przez PtaQ1982 »
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 01, 2011, 12:10:51 »
Czy ktoś oprócz mnie ma problem z PowerAmp na tym romie ?
Mianowicie przy wygaszonym ekranie nie mogę przeskoczyć do następnej piosenki przytrzymując dłużej przycisk vol up.
Na każdym innym romie nie było z tym żadnych problemów :(