zadziwiają mnie przypadłości znajdowane nagle w kolejnych edycjach romu, ta z gorszym dźwiękiem to już masakra, sterownik dźwięku używam ten sam od wersji 1.2
tak dla informacji chyba już w placebo wpadłeś.
co do neta po kablu to byś ładnie napisał który rom używasz, a jeżeli rom barr2 to wgraj rom stock gdzie możliwe bardzo bardzo że będzie działać.
Mnie tez zadziwiają przypadłości a pisze o nich nie dlatego, by Ci dokuczyć, tylko wskazać że nie wszystko działa na 100%. OK, nie ma bytów idealnych, ale warto dążyć do doskonałości.
Nie wiem, jakich sterów używasz, wiem że "mieszałeś" od wersji cLK (bodajże 7 albo

z połączeniem. W każdym razie, moim subiektywnym zdaniem (jestem z wykształcenia akustykiem, ale to pan pikuś) - jakość dźwięku pogorszyła się. I to nie jest tylko moja placebo-wersja, ale również osób, do których dzwonię. Dźwięk jest niewyraźny, cichy, przytłumiony w tzw."paśmie mowy", rwie się - zdążają się paru-sekundowe dziury.
Internet jak nie działał tak nie działa po GPRS - ale już się pogodziłem. W wersji
2.0.1 nie można pociągnąć netu z PC - a ucieszyłem się, bo udostępniłeś wersję stock, z której wywaliłem to, czego JA;) nie chcę, a zostawiłem np. Locations. I próbując pobrać mapkę dzonk:(
A co działa świetnie? W porównaniu z flagowcem jeżeli chodzi o Froyo+Sense 2.0, czyli imilka DHD2.0:
- bardzo szybki, szybko wstaje, płynne przewijanie, otwieranie
- po ułożeniu się jest jak "oryginalne" DHD

- zero problemów z marketem
- nie mam problemów z BT (ostatnio parowałem z urządzeniem głośnomówiącym BlackBerry - pycha)
- nie mam problemów z WiFi.
- można udostępniać internet, czasami w domu sie przydaje,
- w standby bierze ok. 1% na..2-3 godz!!! Czegoś takiego nie widziałem

W czasie rozmów bez rewelacji, ale cóż, to "tylko" port..
Uważam, że jest to jeden z najlepszych a w tej chwili NAJLEPSZY port DHD na HD2. Dawno odstawiłem mocniejsze używki;), w homeopatie nie wierzę;)
Połączone: Październik 07, 2011, 13:41:22
Znalazłem taką "sztuczkę":
Below is for the HTC incredible
1. Dial "##program" (##7764726) and press send. Enter code "000000"
2. Go to NAM CDMA SETTINGS
3. SCROLL down to "preferred Voice Service option for home page" set to EVRC-B, hit ok
4. Next go to "Preferred voice service option for home origination" set to EVRC-B, hit ok
5. Next go to "Preferred voice service option for Roam Origination" set to EVRC-B, hit ok.
6. Now pic "menu" at the bottom, then choose "commit modifications" on bottom.
7. Device will reboot after 10 seconds.Niestety, nie wchodzi kod ##program. Ktos tego próbował / słyszał etc. Ten myk odblokowuje kodowanie EVRC-B, podobno w wyśmienity sposób poprawiając jakość i głośność.
Inna wersja "tego samego":
On your dialpad dial ##PROGRAMthen press SEND
The SPC password is 000000
Now you should be at the Programming Menu. From the list press "04 Vocode"
Now you can select 13k, EVRC (default option), or EVRC-B
After you select one, back out to your home screen and your phone will reset.
Barrfind2 - może warto iśc w tym kierunku. Chyba, że to już jest w ROMie..a ja cały czas na to placebo mam schizę;)?