[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290854 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Overkill

• 13
  • Sprzęt: P3300-->T7272-->T8585  |  T-Mobile.pl
Odp: [21.sierpnia] [NAND BarrDroid 1.0.7][cLK][Desire HD, APP2EXT,Rafpigna1.9OC]
« Odpowiedź #900 dnia: Sierpień 27, 2011, 00:24:20 »
Cześć, a w szczególności cześć do kucharza, bo odwala kawał świetnej roboty z tym Romem(przeczytałem cały wątek, jest tego trochę :D). barrdroid 1.0.6 żyje juz od ponad tygodnia i jest chyba najlepszym andkiem jakiego wgrałem,
było parę zwiech przy ładowaniu i przychodzących, ale sadze że były raczej nie istotne, podobnie jak barr nie miałem nigdy black screena. Natomiast zaskoczyło mnie to że nigdzie nie znalazłem przycisku "donate" na forum :ohreally: bo z chęcią bym coś dorzucił.
chociaż nie wiem czy to najlepszy sposób żeby kogoś zmotywować, bo robisz to chyba dla dobra naszego polskiego ogółu. Wracając do tematu, battery drain na poziomie 5-7mA w spoczynku przy włączonym 3G, synchronizacji meila i pogody to świetny wynik :shock: Niebawem zabieram sie za testowanie 1.0.7, bo nowy log narobił mi apetytu

Mam nadzieje że szybko leo nie zmienisz i będziesz karmił nas swoimi wypiekami jak najdłużej :ok:

*

Offline chomiczek

• 49
    • Omega Klub Polska
  • Sprzęt: N97mini, HTC HD2
Odp: [21.sierpnia] [NAND BarrDroid 1.0.7][cLK][Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #901 dnia: Sierpień 27, 2011, 10:36:24 »
hmm.. no ja miałem też dobre zdanie odnośnie 1.0.6, wgrałem 1.0.7 i różne dziwne rzeczy zaczęły się dziać.. dzisiaj po całonocnym ładowaniu baterii i odłączeniu jej z naładowaniem do 100%.. rozładowała się w 2godziny.. pomyślałem, że może jakiś soft chodzi w tle (chociaż to nie realne, no ale..).. po restarcie przywitał mnie kreator jaki zwykłem widzieć po instalacji nowego andka.. oczywiście żadnych moich ustawień nie było i co ciekawsze... żadna aplikacja nie dała się uruchomić.. sprawdziłem miejsce dostępne miejsce.. 0.00.. :/ chyba tutaj moja przygoda z barrDroidem się skończy :/ a szkoda..
created by Chomiczek by 2010

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
Odp: [21.sierpnia] [NAND BarrDroid 1.0.7][cLK][Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #902 dnia: Sierpień 27, 2011, 11:12:34 »
To chyba zbyt pochopna decyzja, myślę ze jednak coś innego jest ma rzeczy. Napisz w jaki sposób zrobiłeś aktualizacje z 1.0.6 do nowszej wersji. Spróbuj może czystej instalacji. Postaw na nowo partycje ext, jakiej używasz i jak ją tworzysz? Pod recovery? Jeśli tak może wypróbuj ext 4 np za pomocą Mini Tool Partition Wizard, ustaw rozmiar klastra na 4kb przy okazji.  Po niespełna dwóch dniach z romem jestem kolejny raz bardzo zadowolony, co prawda albo mi się wydaje albo rzeczywiście rozmiar elementów i czcionki jest trochę większy. Wydaje mi się?
Get Some!

*

Offline chomiczek

• 49
    • Omega Klub Polska
  • Sprzęt: N97mini, HTC HD2
« Odpowiedź #903 dnia: Sierpień 27, 2011, 11:29:46 »
@ckiu to może po kolei..
instalację robiłem poprzez instalację z poziomu cLK (wcześniej wyczyściłem WIPE, battery reset).. partycję tworzyłem w NAND Toolkit, zgodnie z wytycznymi (bodajże 110 i 5).. co do formatowania karty, to robiłem to z poziomu Recovery i ustawiłem odpowiednio 1024 i swap 0.

Ogólnie ROM nie jest zły, ale.. no nie mogę sobie pozwalać na takie akcje.. :/
created by Chomiczek by 2010

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #904 dnia: Sierpień 27, 2011, 11:58:11 »
chomiczek u ciebie problem z baterią może powodować metoda PPP ponieważ twoja sieć na niej źle działa, w wersji 1.0.8 zmieniłem metodę PPP na nową tytunga która jak na razie wyeliminowała zawieszanie się telefonu przy odbieraniu połączenia, możliwe że ta wersja romu przypadnie ci do gustu.Do tego new kernel znaczy stary w wersji 1.9 oc ale zmodyfikowany przez pewnego człowieka z xda też spisuje się dobrze.

Overkill  nigdy nie miałem donate bo się tym brzydzę :) nie robię tego dla kasy tylko dla was, wolny czas którego i tak mam mało poświęcam przed kompem i kuchnią ale takie posty jak twoje w 100% go rekompensują ;)

nie zmieniam na razie telefonu i na pewno jeszcze kilka wersji romu wydam, na razie na dziś muszę dodać biblioteki gps tytunga w wersji v2.1 oraz zrobić tak aby hd2 nagrywał płynnie filmy w mp4 a nie 3gp ;) jak mi się to uda do jutra poczęstuję was new romem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2011, 11:59:58 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #905 dnia: Sierpień 27, 2011, 12:08:56 »
chomiczek twój problem z baterią może być spowodowany wyczyszczeniem statystyk baterii, ogólnie ja tego nie polecam, bo już kilka razy były głosy na forum że po ich wyczyszczeniu dziwne rzeczy się z telefonami działy... Według mnie powinno się to robić tylko i wyłącznie jeżeli jest na prawdę jakiś poważny problem z baterią, a w przypadku zwykłej zmiany romu nie.

*

Offline ckiu

• *
  • 81
« Odpowiedź #906 dnia: Sierpień 27, 2011, 12:11:33 »
@ckiu to może po kolei..
instalację robiłem poprzez instalację z poziomu cLK (wcześniej wyczyściłem WIPE, battery reset).. partycję tworzyłem w NAND Toolkit, zgodnie z wytycznymi (bodajże 110 i 5).. co do formatowania karty, to robiłem to z poziomu Recovery i ustawiłem odpowiednio 1024 i swap 0.

Ogólnie ROM nie jest zły, ale.. no nie mogę sobie pozwalać na takie akcje.. :/

Ok spróbuj zainstalować libhtc_ril_wrapper_0_8b4_CWR, jeśli będziesz miał jakieś kłopoty z połączeniem spróbuj 0_8b5, dodatkowo zmień ustawienia sieci, wystukaj w dialerze *#*#4636#*#* następnie wybierz z menu Informacje o telefonie następnie preferowany typ sieci z WCDMA na GSM auto PRL, później restart czyli OFF/ON.  Tym sposobem twój telefon nie ciągle skanował sieci w poszukiwaniu najlepszego sygnału HSDPA tylko znajdzie odpowiedni i nie puści mówiąc obrazowo:) Daj znać czy pomogło, jeśli nie chcesz mieć do mnie pretensji backup wskazany. Pozdr

Edit: Nowe statystyki baterii jak wspomniał xspojlerx również pomogą ale pamiętaj że kalibracja to pełne rozładowanie, później ładowanie także efekty mogą przyjść z czasem
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2011, 12:13:43 wysłana przez ckiu »
Get Some!

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #907 dnia: Sierpień 27, 2011, 12:21:30 »
ckiu możliwe że rozmiar elementów się zmienił lub np czcionek bo czułość ekranu z 240 zmieniłem na 200 a to też powoduje zmianę rozmiaru elementów w systemie.Ale to w wersji 1.0.8 więc na pewno ci się wydaje :D

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
« Odpowiedź #908 dnia: Sierpień 27, 2011, 13:06:10 »
po pierwszych 8 godzinach takie mam subiektywne spostrzeżenia, różnice z 1.0.6 (mam wersję stock):

- bateria znika (!) od 07:30 100% do 11:40 15% (może to wynik pierwszych konfiguracji, ściągania aplikacji, itp.)
- po odłączeniu ładowarki zadziałało podświetlenie ale wyświetlacz odmówił współpracy, pomogło dopiero wyjęcie baterii

+ od resetu do pinu 70sek.
+ dopiero drugi rom androidowy, na którym zadziałały mi mmsy (orange)

Na teraz tyle.

Pzdr,
Mirek

Z kolejnych rzeczy ktore zauwazylem:
- trace zasieg czesciej niz zwykle i aby go odzyskac pomaga tylko przelogowanie prze flightmode
- laczenie z netem mobilnym trwa znacznie dluzej, okolo 80 sekund

Pzdr,
Mirek
RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

*

Offline ckiu

• *
  • 81
« Odpowiedź #909 dnia: Sierpień 27, 2011, 13:09:11 »
Czyli dobrze mi się wydawało ze mi się wydawało :mrgreen:    Na marginesie robiłeś już jakieś testy.nowej czułości? Zmiana na mniejsza w romach z sense zawsze powodowała u mnie jakieś dziwne kwiatki  :)
Get Some!

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #910 dnia: Sierpień 27, 2011, 13:21:33 »
mirekbb i o to mi właśnie chodzi czemu tu nie mam w polu profilu pod sprzętem pola operator lub sieć ? ułatwiło by mi to sprawę bo ciągłe pytanie każdego jakiego masz operatora jest wkurzające, mi dla odmiany w plusie nic takiego się nie dzieje.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #911 dnia: Sierpień 27, 2011, 14:53:11 »
Barrfind2, tak lepiej? :)
Nadal mam niepokojacy drenaz baterii ale to zapewne z powodu przypadkowego skasowania statystyk przy instalowaniu.

Pzdr,
Mirek

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #912 dnia: Sierpień 27, 2011, 14:55:33 »
tak lepiej ale jak by admin dodał nam taką rubrykę o nazwie operator było by lepiej i każdy by sobie zmienił ;)

ja miałem raz na 1.0.7 że mi zasięg znikł i musiałem tryb samolotu włączać by wrócił, na 1.0.8 jeszcze tego nie miałem więc może i u ciebie się poprawi.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #913 dnia: Sierpień 27, 2011, 15:02:00 »
To czekam na 1.0.8 :)
Mieszkam w miejscu gdzie zasiey nie jest najlepszy, dodatkowo przelafzam sie miedzy dwoma bts-ami wiec nie winie romu w stu procentach, ale mam wrazenie ze w poprzednich wersjach mialem lepiej

Co do zmian w profilu to "podpisuje" sie pod Twoja petycja :ok:

Pzdr,
Mirek

Połączone: Sierpień 27, 2011, 15:27:06
Na zanikajacy zasieg zaradzilem wlaczeniem tylko 2G, w domu netu i tak uzywam przez wifi a przynaimniej ktos sie do mnie dodzwoni.
Zainstaluje jeszcze fixa do ppp z tego forum, moze pomoze...

Pzdr,
Mirek
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2011, 15:27:06 wysłana przez mirekbb »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #914 dnia: Sierpień 27, 2011, 18:51:13 »
rom w wersji 1.0.8 zostanie za raz podany kilku beta testerom.

zmiany w romie 1.0.8

-zmiana ustawień czułości ekranu z 240 na 200
-przyśpieszenie animacji w romie
-aktualizacja android market  3.1.3
-poprawiona kompresja zdjęć oraz bit rate nagrywanie filmów
-inne sterowniki od BT oraz mam nadzieje poprawa parowania BT z innymi urządzaniami
-nowy zmodyfikowany kernel rafpigny w wersji 1.9 oc ale z lag fixem dla lcd
-nowa metoda PPP od tytunga do obsługi GSM
-aktualizacja GPS lib tytunga do wersji 2.1
-aktualizacja esfileexplorer do wersji 1.6.0.4
-aktualizacja adfree
-aktualizacja plików dla superuser
-aktualizacja pliku su

rom być może jutro w dziale vip ;)

*

Offline Zordon1985

• 20
« Odpowiedź #915 dnia: Sierpień 27, 2011, 19:50:30 »
Witam to znowu ja, po zainstalowaniu ROMu clk 1.0.7, odczułem znaczną różnicę, zarówno prędkości jak i czułości ekranu, zniknął praktycznie wake up lag który jest w ROMie 1.0.5. Kawał dobrej roboty.  Niestety musiałem wrócić do MAGLDR 1.0.5.. W dalszym ciągu mój program po wpisaniu licencji, i próbie połączenia z internetem w celu ściągnięcia aktualnej bazy wywala się (Force Close). Zakładam, że skoro uruchamia się przed wpisaniem licencji problem jest z łączeniem z internetem (zarówno po Wifi jak i GSM). Czy wina może być w tym PPP? Albo superuser nie daje praw? W Romie MAGLDR program chodzi pięknie. Ktoś ma jakieś sugestie?   

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #916 dnia: Sierpień 27, 2011, 20:25:57 »
Zapytam się czy taka rubryka byłaby możliwa, ale nie wiem czy się uda, bo rubryk mamy dość sporo, i jak ktoś ma zapełnione wszystkie to trochę miejsca to zajmuje...

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #917 dnia: Sierpień 27, 2011, 20:40:29 »
no tak ale na forum poświęconemu tej tematyce to rubryka urządzenie soft i operator mile widziane a nawet potrzebne ;)

jak da radę to super.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #918 dnia: Sierpień 27, 2011, 21:10:03 »
kumam argument, że za dużo nie będzie fajnie, ale można wywalić np płeć, bo po co to komu i już mamy jedną linijkę na operatora.
Wolę dać znać kucharzowi, że mam orange niż że sikam na stojąco  :E

Pzdr,
Mirek

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #919 dnia: Sierpień 27, 2011, 21:11:22 »
Ok, ok, zobaczymy co powie GTW :)

*

Offline _patryk

• **
  • 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
« Odpowiedź #920 dnia: Sierpień 27, 2011, 22:28:55 »
W dalszym ciągu mój program po wpisaniu licencji, i próbie połączenia z internetem w celu ściągnięcia aktualnej bazy wywala się (Force Close). Zakładam, że skoro uruchamia się przed wpisaniem licencji problem jest z łączeniem z internetem (zarówno po Wifi jak i GSM). Czy wina może być w tym PPP? Albo superuser nie daje praw? W Romie MAGLDR program chodzi pięknie. Ktoś ma jakieś sugestie?
Chodzi Ci o eMPendium? Bo mam dokładnie taki sam problem :P

*

Offline Overkill

• 13
  • Sprzęt: P3300-->T7272-->T8585  |  T-Mobile.pl
« Odpowiedź #921 dnia: Sierpień 28, 2011, 11:06:41 »
zauważyłem że facebook zawsze sie sam załącza w synchronizacji po restarcie telefonu, a ja go ciągle odznaczam :P

btw. tez jestem za dodaniem operatora w awatarze.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #922 dnia: Sierpień 28, 2011, 11:17:53 »
Możesz zamrozić tą aplikację za pomocą płatnej wersji Titanium Backup

*

Offline Zordon1985

• 20
« Odpowiedź #923 dnia: Sierpień 28, 2011, 12:38:12 »
W dalszym ciągu mój program po wpisaniu licencji, i próbie połączenia z internetem w celu ściągnięcia aktualnej bazy wywala się (Force Close). Zakładam, że skoro uruchamia się przed wpisaniem licencji problem jest z łączeniem z internetem (zarówno po Wifi jak i GSM). Czy wina może być w tym PPP? Albo superuser nie daje praw? W Romie MAGLDR program chodzi pięknie. Ktoś ma jakieś sugestie?
Chodzi Ci o eMPendium? Bo mam dokładnie taki sam problem :P
Tak jest chodzi o eMPendium. Czekałem z przejściem na androida do momentu wydania go, teraz jest a na ROMIE clk nie działa :/ Jakieś propozycje rozwiązania? W takim  razie jest nas już dwoje

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #924 dnia: Sierpień 28, 2011, 20:09:44 »
po pierwszych testach 1.0.8:

+ BT działa z innym telefonem i z zestawem głośnomówiącym w aucie
+ net 3G/2G działa (łączy się szybciej niż w 1.0.7)
+ działają mmsy
+ ekran szybciej reaguje

nie potrafię w esfileexplorer uruchomić uprawnień do modyfikacji folderu system/app (chciałem dodać plik .apk aby doinstalować)

za wcześnie na pisanie o baterii, jutro będę miał typowy dzień roboczy to zobaczymy jak się sprawdzi (statystyk tym razem nie skasowałem)

Narazie tyle, pzdr,
Mirek

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #925 dnia: Sierpień 28, 2011, 20:43:04 »
spoko dzięki za beta testy ;) ale zaraz do działu vip leci już new rom i to nie jest ta wersja którą wy macie do testów. Trochę się będzie różnić.

nowy rom już w dziale vip a za 3 dni będzie tutaj.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2011, 21:19:48 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #926 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:35:25 »
No super, ale jakie to roznice?:)
Przy tak czestej zmianie romow potrzebuje program do backupow, aby zapamietal programy, ustawienia widzetow, dzwonkow itp bez plikow zwiazanych z systemem co mogloby miec jegatywny wplyw na nowy rom. Co polecacie?

Pzdr,
Mirek

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #927 dnia: Sierpień 28, 2011, 22:29:37 »
Do ustawień widgetów na pulpicie niestety nic nie ma... Do programów Titanium Backup, najlepiej w wersji płatnej która pozwala zrobić backup wszystkich aplikacji na raz.

*

Offline DJMazi

• 5
« Odpowiedź #928 dnia: Sierpień 28, 2011, 22:32:35 »
1.0.8

- bateria po zabawie dziś w pracy telefonem zostało mi 2% wieczorem
+ szybsze działanie romu od wersji 1,7 odczucie od razu :)
+ rom bardzo szybko się układa
dziś na tyle bo jestem zmęczony pozdrówki

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #929 dnia: Sierpień 28, 2011, 22:39:03 »
DJMazi ty też masz beta wersje, w dziale vip wersja finalna która jest trochę inna i warta wgrania od nowa ;)