[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.6][F] Final CWM & cLK(Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #810 dnia: Sierpień 16, 2011, 08:02:34 »
do call/sms history - life saver 2
a dlaczego format karty sd ?

*

Offline harry@hygieia.pl

• 12
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.6][F] Final CWM & cLK(Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #811 dnia: Sierpień 16, 2011, 09:17:35 »
Witam
Dzisiaj to mnie już bateria dobiła - musi być coś nie tak.
6.45 odpiąłem tel od ładowarki i było 100%. Siedzę w robocie 4 rozmowy tylko. A w głośnikach komputerowych cały czas mi pyrka ten telefon czyli coś robi. Bateria teraz ma juz tylko 26% czyli po 2,5godziny.

Za pół godziny muszę go znowu podłączyć.
Masakra jakaś. Wszystko wyłączone - nawet podswietlanie nie na automat tylko na minimum.

Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #812 dnia: Sierpień 16, 2011, 09:23:01 »
jak się samo nie naprostuje zrób reset statystyk (CMR)

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #813 dnia: Sierpień 16, 2011, 18:07:02 »
mi trzyma 3 dni na spokojnie ;) jeszcze mam z 15 % to doładowuję sobie.

dla czego format sd ? bo błąd zgłaszany tu przez wielu że tel staje w miejscu przy odbieraniu połączenia jest spowodowany śmieciami z dalvik cashe, a  ze te cashe są w moim romie na sd należy robić formata karty a najlepiej zrobić na nowo partycje i sformatować ;)

*

Offline harry@hygieia.pl

• 12
« Odpowiedź #814 dnia: Sierpień 17, 2011, 10:42:28 »
Witam
Z baterią jest lepiej choć nie różowo.
Podłączyłem jak miała 5% przez usb w pracy i w 2 godziny naładowała się do 100%. Za szybko chyba na wydajnośc prądową portu. Potem juz chodziła cały dzień.

trzy pytanka:
Jeżeli wybieram - Uruchom ponownie to co oznaczają opcje to:
normal - rozumię - restart i ponowne uruchomienie
Hot restart - nie wiem czo oznacza?
bootloader - to pewnia uruchamia bootloadera
Recovery - restartuje i uruchamia CMR bez trzymania klawisza (sprawdziłem)

A druga sprawa to menu CMR i zmiana romu z 1.06 na 1.0.7
Chodzi mi o dokładny opis funkcji CMR ponieważ zastanawiam się czy nie wystarczy zrobić:
- Wrzucić zipa na kartę
- CMR wipe dalvik cache (ponieważ piszesz że musi być wyczyszczony)
- CMR wipe cache partition
- CMR apply update from sdcard
Chodzi mi o instrukcję skróconą kiedy już mamy androida i tylko chcemy zrobić update.

trzecie "zrób reset statystyk (CMR)"
czy to CMR /advanced/wipe battery stats?

Pozdrawiam
Łukasz

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #815 dnia: Sierpień 17, 2011, 15:56:13 »
Jak tam testy 1.0.7 ??

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #816 dnia: Sierpień 17, 2011, 16:38:14 »
cienkich mamy beta testerów, albo czasu nie mają :D

dziś wieczorem rom do vipa poleci za 3 dni będzie dostępny dla ludu.

« Odpowiedź #817 dnia: Sierpień 17, 2011, 17:30:52 »
sa szanse na wersje magldr? wazny update :P mozesz przeciez traktowac ja po macoszemu i rzadziej aktualizowac niz clk :)

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #818 dnia: Sierpień 17, 2011, 20:34:15 »
jakieś tam szanse są, tyle że mam lenia i nie chce mi się wgrywać tego aby sprawdzić czy działa i czy wszystko jest ok.Pomyślę nad tym i zobaczymy.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #819 dnia: Sierpień 17, 2011, 21:48:30 »
jakieś tam szanse są, tyle że mam lenia i nie chce mi się wgrywać tego aby sprawdzić czy działa i czy wszystko jest ok.Pomyślę nad tym i zobaczymy.
nie rób magldr - zachęcisz do przejścia na cLK :-)

« Odpowiedź #820 dnia: Sierpień 17, 2011, 23:56:42 »
ja wgram i zobacze :P nie wiem ile czasu ci zajmuje zrobienie czegos takiego ale mam nadzieje ze sie namyslisz :)

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #821 dnia: Sierpień 18, 2011, 19:29:26 »
...dziś wieczorem rom do vipa poleci...
Jakieś nieoczekiwane problemy ?

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #822 dnia: Sierpień 18, 2011, 19:50:29 »
zmęczony byłem po pracy, ległem się spać nawet nie wiedziałem kiedy.Dziś też niezbyt dobrze się czuje ale kończę wersję stock i dodam na serwer.

*

Offline billi

• 387
« Odpowiedź #823 dnia: Sierpień 18, 2011, 20:01:16 »
No to wypoczywaj a nie siedź przed kompem, poczekamy nie uciekniemy nie bój się  :D
Nie dziś to jutro.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
« Odpowiedź #824 dnia: Sierpień 18, 2011, 22:25:10 »
Mam nadzieje ze wypoczniesz na tyle ze wersje magldr tez zrobisz  :D
Prooooosze :D
RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

« Odpowiedź #825 dnia: Sierpień 18, 2011, 23:22:46 »
widze ze nie jestem sam :)

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #826 dnia: Sierpień 19, 2011, 06:42:24 »
Chodzi tylko o to, ze nauczylem sie w koncu instalowania romow przez cwm, a nie bylo latwo :wink: , i nie mam czasu na nauke kolejneu metody.

Swoja droga zwolennikow clk prosze o jakies porownanie wskazujace wyzszosc clk na magldr. Jesli korzysci beda znaczace to zapewne zmuwze sie do zmierzenia sie z kolejnym wyzwaniem :)

Pzdr,
Mirek

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #827 dnia: Sierpień 19, 2011, 09:23:38 »
Chyba największą zaletą clk jest to że można być spokojnym o baterię, jak się rozładuje, to podpinasz do gniazdka, możesz uruchomić telefon i ładuje się bez twojej ingerencji, przy magldr, trzeba wejść do  loadera i potem dopiero po podładowaniu można uruchomić słuchawkę.

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #828 dnia: Sierpień 19, 2011, 09:28:57 »
Chodzi tylko o to, ze nauczylem sie w koncu instalowania romow przez cwm, a nie bylo latwo :wink: , i nie mam czasu na nauke kolejneu metody.

Swoja droga zwolennikow clk prosze o jakies porownanie wskazujace wyzszosc clk na magldr. Jesli korzysci beda znaczace to zapewne zmuwze sie do zmierzenia sie z kolejnym wyzwaniem :)

Pzdr,
Mirek
Jak przejdziesz na CLK to nie wrócisz do poprzedniego. Główną zaletą jest szybkość uruchamiania, w 1min masz telefon sprawny po restarcie :)

« Odpowiedź #829 dnia: Sierpień 19, 2011, 10:03:23 »
Jak dla mnie to głównym problem jest to sa romy które lubię a nie wspierają clk. Np stare super lekkie froyo lub stare romy z sense. Ich autorzy najczęściej już olali sprawę i nie planują żadnych aktualizacji. Skakanie pomiędzy magldr i clk nie jest wygodne.

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #830 dnia: Sierpień 19, 2011, 10:10:25 »
Jak dla mnie to głównym problem jest to sa romy które lubię a nie wspierają clk. Np stare super lekkie froyo lub stare romy z sense. Ich autorzy najczęściej już olali sprawę i nie planują żadnych aktualizacji. Skakanie pomiędzy magldr i clk nie jest wygodne.
Robi się OT w temacie ale napiszę :) widziałem instrukcję na XDA ja odpalić romy zrobione pod magldr w clk, ale musiałbyś poszukać sobie co i jak na tym forum
póki co uważam że barrdroid na clk to lepsze posunięcie niż wcześniejsze wersje

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #831 dnia: Sierpień 19, 2011, 13:06:10 »
Ok, nie chce byc winny rozpoczecia OT, dlatego nie draze tematu. Rozumiem ze rozladowana bateria i czas startu to zalety. Malo przekonujace jak dla mnie ale widze ze jestem w mniejszosci, zatem jak wroce z urlopu to zajme sie wgraniem najnowszej wersji clk, o ile bedzie udostepniona przez autora, bedzie?:)

Pzdr,
Mirek

Połączone: Sierpień 19, 2011, 16:32:28
Ok, bede udawal ze mnie przekonales :wink:
Czy wypuscisz wersje 1.0.7 magldr?? Bo plan mam taki: na wersji magldr (znany mi system instalacji) sprawdze wersje 1.0.7, jak mi sie spodoba to naucze sie (przynajmniej sie postaram) instalacji przez clk

Pzdr,
Mirek
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2011, 16:32:28 wysłana przez mirekbb »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #832 dnia: Sierpień 19, 2011, 16:33:27 »
przeniosłem post z zaletami clk do już istniejącego wątku tutaj

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #833 dnia: Sierpień 19, 2011, 16:36:00 »
Zalety clK:

- jego działanie jest bardzo zbliżone do natywnego Androida
- posiada natywną obsługę fastboota
- możemy używać clK z poziomu ROM MANAGERA (dostępny w Markecie)
- można ładować telefon przy wyłączonym telefonie, a więc brak ryzyka, jak w przypadku MAGLDR, co do rozładowanej baterii i braku możliwości jej naładowania.
- brak dodatkowego ekranu z napisem "GO GO GO", który wydłuża czas startu systemu. Telefon z clK zachowuje się jak natywny Android i pojawiają się tylko bootanimacje, jak w każdym innym telefonie z Androidem.
- clK jest OPEN SOURCE. Jest to chyba największy atut względem MAGLDR. Dzięki temu mam częstsze aktualizacje i nowe nieoficjalne porty poprawiające znane błędy. W przypadku MAGLDR mamy wersję stworzoną przez DFT, która pomimo występowania uciążliwych błędów nie jest aktualizowana przez Cotulle (a przynajmniej na XDA nie ma o tym wzmianki).Brak źródeł loadera Cotulli powoduje, że jest to w chwili obecnej martwy produkt.

Do wad clK możemy zaliczyć brak obsługi RMNET. U nie których osób powoduje to częste zrywanie połączeń. Jest na to fix, który niweluje do minimum ten problem.
Na Xda jest temat, odnośnie RMNET, gdzie cedesmith tłumaczy, iż pisał w tej sprawie do Cotulli, ale ten nie chce udostępnić kodu, twierdząc, że miałby z tego powodu problemy, bo sam pozyskał go przez dojścia do HTC (tak samo prawdopodobnie łamany był SPL)

Instalacja clK to faktycznie karkołomne zadanie.

Uruchamiamy telefon z wciśnięteym Power + Vol down
Podłączamy kabelek
odpalamy customRUU i wybranym przez nas layoutem (odpowiednik MagLdr)
Telefon uruchamia sie ponownie, pojawiają się białe napisy.

Następnie instalujemy CWR klikając na install_recovery.bat i postępujemy wg. instrukcji.

A przy użyciu takiego narzędziaHD2 NAND Toolkit czyli hd2 toolkit z xda-developers to już w ogóle bajka w instalacji.

B. How do i install / repartition cLK?
1) Repartitioning cLK and installing cLK is same thing. So choose repartition cLK on the top.
2) Choose the partition size you want to install and choose cache size you want to install.
2) Press the repartition button on the bottom left corner.
3) Follow instructions.

C. How do i install/update recovery on cLK?
1) Choose cLK install recovery on top.
2) Press update button on the bottom left corner.
3) Follow instructions.

Chłopaki przepraszam że nie odpisuję na pw, nie daję sobie rady.Zmęczony po pracy przychodzę i ledwo siedzę ;)
dziękuję za chęci do testowania wersji 1.0.7 wezmę was pod uwagę przy wersji 1.0.8 bo  ta wersja jest już sprawna i wytestowana.

wczoraj dodałem jedynie listę zmian w dziale vip, dzisiaj natomiast dodam linki do new romu, zaraz go uploaduję  na jakieś serwery.Z megaupload rezygnuję ponieważ nie widać już statystyk pobierania.

lemar123 ok a ja myślałem że coś pomieszałem i dodałem go jeszcze raz ;) niech cień tego postu tu pozostanie. Bo znowu będzie szukanie za 30 postów ktoś będzie o to pytał...

[mod]ok, przerobiłem na cień ... ;-)[/mod]
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2011, 23:34:23 wysłana przez lemar123 »

*

Offline billi

• 387
« Odpowiedź #834 dnia: Sierpień 19, 2011, 20:06:16 »
wczoraj dodałem jedynie listę zmian w dziale vip, dzisiaj natomiast dodam linki do new romu, zaraz go uploaduję  na jakieś serwery.

Jak mnie to cieszy, czekamy  :ok:

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #835 dnia: Sierpień 19, 2011, 23:07:25 »
chwilę pospałem ale jak obiecałem to dodaję ;) rom dla vip-ów dzisiaj, dla ludu za 3 dni.

http://pdaclub.pl/forum/romy-vip/%28nand-barrdroid-1-0-5%29%28f%29-finalny-cwm-ram/

*

Offline billi

• 387
« Odpowiedź #836 dnia: Sierpień 19, 2011, 23:45:20 »
W 1.0.7 inne ustawienia dla partycji cLK, był dla systemu 120M a teraz 110M ?

*

Offline _patryk

• **
  • 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
« Odpowiedź #837 dnia: Sierpień 20, 2011, 01:35:24 »
udało mi się zejść z rozmiarem romu do 107 mb czyli new rom na partycje 110mb cLK wejdzie.
Mam pytanie z innej beczki: czy udało się rozwiązać problem z low in-call volume?

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #838 dnia: Sierpień 20, 2011, 05:16:30 »
można ten problem rozwiązać, ale przy każdym restarcie będziesz miał monit proces sys przestał działać itp wciśnij coś tam i czekanie z 40 sek .

wystarczy wywalić htcleo.acdb z \system\etc\firmware\

i wyczyścić dalvik cashe

*

Offline _patryk

• **
  • 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
« Odpowiedź #839 dnia: Sierpień 20, 2011, 16:01:30 »
Dziękuję, zaraz przetestuję. Ale backup pliku zrobię ;)
Odnoszę wrażenie, że wersja 1.07 działa mniej płynnie od 1.06. Zrezygnowałem ze stockowej animowanej tapety, bo ona też zabiera płynność.
Leoś grzeje się trochę nawet bez włączonego WiFi...   :(
Barrfind2, czy korzystałeś z kodu HTC Desire Z, tak jak wspomniałeś wcześniej?

edit:
ROM się ułożył i działa płynnie. Ale obchodziłem się z nim bardzo delikatnie. Resetowałem po każdej instalacji/synchronizacji.  :wink:
Barrfind2, dziękuję za wspaniały wypiek!!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2011, 17:25:12 wysłana przez _patryk »