[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290643 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.6][F] Final CWM & cLK(Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #660 dnia: Lipiec 29, 2011, 20:13:12 »
Możesz zmienić samo radio, i wszystko zostanie nie naruszone, ale taska nie rób przed nim, task to narzędzie które czyści pamięć NAND w telefonie.

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.6][F] Final CWM & cLK(Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #661 dnia: Lipiec 29, 2011, 22:58:44 »
od kilku godzin hd2 leżał z włączonym netem po wifi, naciskam przycisk i wybudza się od razu i działa normalnie.

zostawiam go tak na noc i zobaczę dla testów, jutro sprawdzę to samo z 3g.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2011, 23:06:36 wysłana przez barrfind2 »

« Odpowiedź #662 dnia: Lipiec 29, 2011, 23:31:22 »
W moim wypadku czarny ekran występował tylko z 3g z wifi nigdy nie miałem problemów. Co do teorii że to wina karty jestem skłonny w nią uwierzyć bo dokładnie ten sam efekt występuje jak przy włączonym telefonie wyjmie się kartę z e slotu. ta sama zwiecha. Zupełnie jak by coś nie tak szło mu czasami z przeczytaniem danych z karty. Muszę jeszcze raz spróbować tym razem z inną kartą, ale troszkę szkoda mi tego że na WM trzyma mi baterię 2 dni z cały czas włączonym BT a na ANDKU z wyłączonym wszystkim trzyma mi 14 godzin, to troszkę duża różnica też tak macie?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #663 dnia: Lipiec 29, 2011, 23:52:05 »
To chyba nic dziwnego że telefon się wiesza po wyjęciu karty skoro jest na niej partycja ext i aplikacje systemowe.

« Odpowiedź #664 dnia: Lipiec 29, 2011, 23:55:44 »
Ja wiem o tym że nic w tym dziwnego, pisze tylko że zwis wygląda idealnie tak samo. Być może nie może czegoś sobie odczytać z karty i występuje zwis.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #665 dnia: Lipiec 30, 2011, 12:49:03 »
Na przyszłość nie radził bym Ci robić takich eksperymentów, możesz sobie uszkodzić kartę albo telefon...

« Odpowiedź #666 dnia: Lipiec 30, 2011, 20:37:11 »
Wersja MAGLDR nie jest już wspierana? Właśnie zainstalowałem sobie nowego barrdroida przez clk ale jak narazie to widze zdecydowanie więcej minusow tego rozwiazania niz plusów :(

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #667 dnia: Lipiec 30, 2011, 20:57:47 »
wersja magldr jest nadal wspierana, tylko brakuje mi czasu aby wydać poprawioną wersję mgl powiedz jakie masz minusy cLK a jakie plusy mgl ?

« Odpowiedź #668 dnia: Lipiec 30, 2011, 21:39:12 »
No w sumie to MAGLDR było dużo latwiej wgrać i teraz jak bede chciał zmiec rom na jakis nie wspierajacy clk (najczesciej jest MAGLDR i ew clk) to bede musiał znowu to wszystko kręcic od nowa. Po za tym z clk chyba nie można mieć kilku androidów na raz (nand + karta sd) No i WP7 nie jest wspierane i w sumie nie wiem jakie sa plusy po za tym ladowaniem i właczaniem sie o jakies 1s szybciej.

Przy okazji zapytam dlaczego nie ma ostatnio uzywanych aplikacji nad notyfikacjami? Moze nigdy nie bylo? Juz mi sie troche mieszaja te romy :P

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #669 dnia: Lipiec 30, 2011, 21:51:48 »
aplikacje ost używane nad notyfikacjami są i były, a teraz zalety romu cLK:

- jego działanie jest bardzo zbliżone do natywnego Androida
- posiada natywną obsługę fastboota
- możemy używać clK z poziomu ROM MANAGERA (dostępny w Markecie)
- można ładować telefon przy wyłączonym telefonie, a więc brak ryzyka, jak w przypadku MAGLDR, co do rozładowanej baterii i braku możliwości jej naładowania.
- brak dodatkowego ekranu z napisem "GO GO GO", który wydłuża czas startu systemu. Telefon z clK zachowuje się jak natywny Android i pojawiają się tylko bootanimacje, jak w każdym innym telefonie z Androidem.
- clK jest OPEN SOURCE. Jest to chyba największy atut względem MAGLDR. Dzięki temu mam częstsze aktualizacje i nowe nieoficjalne porty poprawiające znane błędy. W przypadku MAGLDR mamy wersję stworzoną przez DFT, która pomimo występowania uciążliwych błędów nie jest aktualizowana przez Cotulle (a przynajmniej na XDA nie ma o tym wzmianki).Brak źródeł loadera Cotulli powoduje, że jest to w chwili obecnej martwy produkt.

co do instalacji cLK pobierasz hd2toolkit odpalasz dajesz cLK repartion i wybierasz 120 mb i 5mb cashe potem dajesz cLK recovery instalacion i wsio jedynie trzeba sterowniki do fast boota wgrać ale to też masz w hd2toolkit do pobrania.

wiadome że mgl też ma swoje zalety ale to dla maniaków zmiany romów czy też wgrywania phone 7 itp a i dużo dużo kucharzy przechodzi na cLK.

wersja mgl poprawiona też wyjdzie z mojej ręki, i widzę że wersję tmous muszę też zrobić bo jeden z naszych kolegów ma taki model hd2.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2011, 21:55:18 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #670 dnia: Lipiec 30, 2011, 21:58:00 »
... i widzę że wersję tmous muszę też zrobić bo jeden z naszych kolegów ma taki model hd2.
w sumie nic mi do tego (nie mam tmous) ale wyżej pisałeś, że nie będziesz się rozdrabniał na kilka romów, ale skoro jeden (na ...) zawodnik ma tmous, to czy gra jest warta zachodu
jest kilka romów tmous na xda

ale wypadało by policzyć - dodam ankietę w dziale Leo

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #671 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:01:18 »
No w sumie to MAGLDR było dużo latwiej wgrać
Ale skoro już wgrałeś cLK, to kolejny raz nie będzie taki trudny, poza tym, większość romów posiada już wersję dla cLK

... i widzę że wersję tmous muszę też zrobić bo jeden z naszych kolegów ma taki model hd2.
w sumie nic mi do tego (nie mam tmous) ale wyżej pisałeś, że nie będziesz się rozdrabniał na kilka romów, ale skoro jeden (na ...) zawodnik ma tmous, to czy gra jest warta zachodu
jest kilka romów tmous na xda

ale wypadało by policzyć - dodam ankietę w dziale Leo
Z tym chyba nie ma tyle zachodu, tylko zmienia się lokalizację plików z ext do system, tak mi się wydaje :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2011, 22:03:06 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #672 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:08:32 »
z uwagi na 1GB NAND w partycji system jest pewnie cały OS
zatem coś jest do zrobienia - ale kucharz decyduje sam  :ok:

a tutaj ankieta do policzenia posiadaczy różnych wersji HD2

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #673 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:11:35 »
też mi się tak zdaje właśnie, ewentualnie inny boot.img ale wątpię.

dla jednego fana się poświęcę i zrobię, jeżeli piszę że bardzo chciał by spróbować tego romu to aż mnie zachęca to działania.

i tak muszę zrobić jeszcze mgl dwie wersje, co mi tam szkodzi, mimo że to będzie aż 6 romów bo każda wersja x2 to i tak jest jeden buli i jeden rom ;) bez rozdrabniania się na inne romy.

no tak 1gb w nand jest i właśnie temu tylko trzeba przenieść folder sdext z sd do nand i powinno działać normalnie.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #674 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:14:11 »
no tak 1gb w nand jest i właśnie temu tylko trzeba przenieść folder sdext z sd do nand i powinno działać normalnie.
życzę powodzenia, ale jak znam życie, to znajdą się jakieś niespodzianki (które przecież lubisz ...)
a jak zrobisz, to się nie oprzesz przed wrzuceniem na xda ..., itd. ..

:ok:

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #675 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:14:26 »
Też miałem obawy co do clk, do momentu jak wydałeś wersję 1.06_clk i z ciekawości jak się będzie sprawowała musiałem przejść na clk.Naprawdę przy pomocy programu hd2_toolkit operacja na Leonie trwa kilkadziesiąt sekund i jest super bezpieczna.
Nie mogłem tylko przy pomocy Recovery  wgrać uprzednio zrobionego backupu,dla innego romu potrzebowałem 180/5 MB i na taki clk oczywiście po wyczyszczeniu wszystkiego uruchomiłem "restore",stanęło na napisie HTC i nic.Zmieniłem na 120/5 i tez restore nieudane ,trzeba było zainstalować od nowa BarrDroid 1.0.6.
cLK w wersji  1.4.0.1

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #676 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:18:05 »
Też miałem obawy co do clk, do momentu jak wydałeś wersję 1.06_clk i z ciekawości jak się będzie sprawowała musiałem przejść na clk.Naprawdę przy pomocy programu hd2_toolkit operacja na Leonie trwa kilkadziesiąt sekund i jest super bezpieczna.
Nie mogłem tylko przy pomocy Recovery  wgrać uprzednio zrobionego backupu,dla innego romu potrzebowałem 180/5 MB i na taki clk oczywiście po wyczyszczeniu wszystkiego uruchomiłem "restore",stanęło na napisie HTC i nic.Zmieniłem na 120/5 i tez restore nieudane ,trzeba było zainstalować od nowa BarrDroid 1.0.6.
cLK w wersji  1.4.0.1
w sumie gdyby backupy CMR były przenośne pomiędzy cLK i MAGLDR to by kucharze nie musieli odrębnych wersji wydawać
zatem to bilet w jedną stronę

może zrobisz procedurę do nowego guide dla cLK via NAND Toolkit ?  :E

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #677 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:20:40 »
bawić to się już nie lubię ;P czasu już tak nie mam jak kiedyś.No i mój rom na xda nigdy nie zawita i zdania nie zmienię :D

wystarczy mi że tutaj ładnie się rozwija dyskusja na jego temat.

jutro wydam dla vip-ów rom mgl w nowej wersji i test relise dla tmouse dla tego jednego usera.

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #678 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:21:12 »
Backup był juz robiony po cLK

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #679 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:25:13 »
Ta procedura gdzieś jest u nas, ktoś pisał, tylko by trzeba było poszukać ;)

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #680 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:25:30 »
bawić to się już nie lubię ;P czasu już tak nie mam jak kiedyś.No i mój rom na xda nigdy nie zawita i zdania nie zmienię :D

wystarczy mi że tutaj ładnie się rozwija dyskusja na jego temat.

jutro wydam dla vip-ów rom mgl w nowej wersji i test relise dla tmouse dla tego jednego usera.
z xda tak trzymaj, tutaj Twoje miejsce :ok:

no i co za czasy - kucharz dla jednego usera rom robi ...  :D
szacuneczek !

Ta procedura gdzieś jest u nas, ktoś pisał, tylko by trzeba było poszukać ;)
cicho, niech zrobi ...  :wink:

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #681 dnia: Lipiec 30, 2011, 22:29:03 »
Jest tutaj zrobiona bardzo dokładnie przez kol.tomekn90

http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/pomocy-(-184960/msg1502894/#msg1502894

cicho, niech zrobi ... 
Zdążyłem znaleść  :]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2011, 22:35:43 wysłana przez Rajmek »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #682 dnia: Lipiec 31, 2011, 10:12:41 »
cicho, niech zrobi ...  :wink:
Twój nikczemny plan został zdemaskowany :evil:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 11:29:07 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #683 dnia: Lipiec 31, 2011, 10:29:39 »
No,nie powiem ,że czekałem ale "Black screen" zdarzył się dzisiaj rano na innym romie (ten w stopce).Wydaje się więc że to ma związek raczej ze sprzętem,kartą  niz z konkretnym androidem.Jest tego  na razie mało,bo raz na BarrDroid,raz na Pyramid z sense3.0.
Ale jak to się przytrafia zbyt często to jest sygnał  na zmianę karty SD lub co gorzej o podmiance płyty głównej, a nie szukanie błędów w romie,który z natury rzeczy jest tylko przeportowany  np z Desire do naszego HD2 i nie będzie tak "sztywny" jak na oryginalnym dedykowanym WM 6.5

Co do guide,jest tez przez kol.robix1999  w FAQ-u dla nand  bardzo szczegółowo opisana instalacja cLK.Nie ma chyba sensu powtarzać od nowa wszystkiego.Chyba,żeby...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 10:40:52 wysłana przez Rajmek »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #684 dnia: Lipiec 31, 2011, 10:54:11 »
Rajmek mi zdarzyło się to raz kiedyś na rafdroidzie na początku jak kupiłem hd2 i wgrałem jego andka, i miałem ext4 na sd swojej i swap.

potem zrobiłem partycje w cwm czyli ext3 i bez swap i nigdy to się nie wydarzyło, może to coś w tym kierunku ?

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #685 dnia: Lipiec 31, 2011, 11:13:19 »
Co do guide,jest tez przez kol.robix1999  w FAQ-u dla nand  bardzo szczegółowo opisana instalacja cLK.Nie ma chyba sensu powtarzać od nowa wszystkiego.Chyba,żeby...
instalacja cLK już jest w nowym FAQ, nie mamy tylko NAND Toolkit
stare FAQ zostanie zastąpione nowym - gdzieś w połowie sierpnia
zatem przenieść trzeba tak, czy siak - pytanie tylko kto przeniesie  :wink:

co do black screen
nie przypominam sobie aby mi się kiedykolwiek w nand wydarzyło - też zawsze formatuję kartę z CMR
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 11:15:50 wysłana przez lemar123 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #686 dnia: Lipiec 31, 2011, 11:35:19 »
Co do guide,jest tez przez kol.robix1999  w FAQ-u dla nand  bardzo szczegółowo opisana instalacja cLK.
To ja się podszyłem pod robix1999 i napisałem tą instrukcję :evil:

zatem przenieść trzeba tak, czy siak - pytanie tylko kto przeniesie  :wink:
No to mogę przenieść jak Ci się nie chce :P

co do black screen
nie przypominam sobie aby mi się kiedykolwiek w nand wydarzyło - też zawsze formatuję kartę z CMR
Mi również nigdy się to nie zdarzyło, też zawsze partycja przez CWM robiona.

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
« Odpowiedź #687 dnia: Lipiec 31, 2011, 13:55:21 »
co do kernela 2.0 w cLK przyznam się szczerze że nie przerobiłem tego kernela, znalazłem cały kernel 1.9 w cLK i go użyłem, a sam autor pisał że przy zmianie kernela wywalić po prostu folder boot.
jeżeli cię to ratuję to wydam na dniach rom maglr z poprawkami z tego cLK ale wiadome że to nie będzie to samo.
Spędziłem trochę czasu i nauczyłem się robić instalator zmieniający kernel w ROMie CLK.
Poniżej link do pliku z kernelem Rafpigna 2.0 test:
kernel_rafpigna_2r0_test_CLK.zip
Kernel wgrywa się poprzez CWM. Oczywiście jest to wersja przygotowana wyłącznie dla ROMu CLK.

barrfind2 usuń z pierwszego postu informację o aktualizacji kernela w wersji CLK:
Cytat: barrfind2
UWAGA aby zainstalować dany kernel należy z paczki zip z kernelem wywalić folder boot, i dopiero instalować go na rom.
Może wprowadzać ludzi w błąd, a jest to informacja kompletnie nie prawdziwa. Modyfikacja jest dużo bardziej złożona. W skrócie: z ramdysku i pliku z kernelem zImage należy stworzyć się plik boot.img. Folder /boot rzeczywiście się usuwa, ale należy wgrać stworzony wcześniej plik boot.ini oraz zmodyfikować skrypt instalujący /META-INF/com/google/android/updater-script
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 14:03:35 wysłana przez grzegorz-ch »
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #688 dnia: Lipiec 31, 2011, 14:45:02 »
Aby wgrać BarrDroida i nie tylko w wersji cLK takie małe guide.Dosłownie parę chwil i po bólu.
Przeniesione zgodnie z sugestią do FAQ
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/faq1/msg1511132/#msg1511132
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 15:54:29 wysłana przez Rajmek »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #689 dnia: Lipiec 31, 2011, 15:06:21 »
grzegorz-ch to zrób proszę takie kernele dla cLK raf 1.8 raf 1.9 i raf 2.0 daj mi paczkę a ja dodam je do pierwszego posta z podpisem że to dla cLK

instrukcja fajna można by ją wykorzystać tyle że wolę partcycje na karcie robić w cwm a nie jakimiś programami na pc.