[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290762 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jakub4003

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC DESIRE HD + 8GB
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.5][F] Final CWM & RAM (Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #540 dnia: Lipiec 11, 2011, 21:36:17 »
jest to tak ze przy auto szukaniu sieci jest biały wskaźnik zasięgu a jak zmienie ręcznie ustawie to przy czterech kreskach zasięgu  jest cały niebiski, np przy dwóch sa dwie kreski pomarańczowe zasięgu ogolnie jest zasieg kolorowy a nie bialy

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.5][F] Final CWM & RAM (Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #541 dnia: Lipiec 11, 2011, 21:45:18 »
no to mówię daj screena xd to będę wiedział konkretnie jakie grafiki w fraemworku zmienić.

*

Offline jakub4003

• *
  • 52
« Odpowiedź #542 dnia: Lipiec 11, 2011, 22:12:05 »
tylko ze ja nie mam pojecia jak zrobic :D

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #543 dnia: Lipiec 11, 2011, 22:35:13 »
pobierz z marketu np shot me i zrób nim screena potem dodaj go np na image shack i wklej mi tutaj.

*

Offline jakub4003

• *
  • 52

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #545 dnia: Lipiec 12, 2011, 00:56:55 »
ok rozumiem które to są pliki, jak się uda to w nast wersji romu poprawię to.

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #546 dnia: Lipiec 12, 2011, 06:52:47 »
Wczoraj sobie zainstalowałem 1.0.5F i mogę dziś powiedzieć jedno, bateria trzyma bdb jak po pierwszej nocy. Między 22, a 7 rano spadła ze 100% na 97%, czyli wychodzi około 0,33% na godzinę ;)

« Odpowiedź #547 dnia: Lipiec 12, 2011, 10:40:38 »
No to nic, czekamy na wersje CLK. mam nadzieje ze bedzie lepsze od WM6.5 i ze jest wiecej darmowych aplikacji.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #548 dnia: Lipiec 12, 2011, 12:27:38 »
No to nic, czekamy na wersje CLK. mam nadzieje ze bedzie lepsze od WM6.5 i ze jest wiecej darmowych aplikacji.
różnicy poza ładowaniem w offline nie ma - możesz zacząć od magldr
a, że andek bywa lepszy, to jasne dla wszystkich w tym dziale :-)

a wyniki co do baterii w standby są sądzac po postach imponujące
gdzie te czasy gdy się cieszyliśmy jak schodził tylko 1%/h :-)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 12:32:50 wysłana przez lemar123 »

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #549 dnia: Lipiec 12, 2011, 13:29:46 »
(...)
gdzie te czasy gdy się cieszyliśmy jak schodził tylko 1%/h :-)
No ja dalej się cieszę z takich osiągów:)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #550 dnia: Lipiec 12, 2011, 14:10:44 »
Sorki za zasmiecanie watku, ale nie poradzilem sobie cos w wgraniem romu do mojej taczki.
Mam HSPL 2.08 + MAGLDR od autora watku, stworzylem partycje ext3 o wielkosci 1024 MB (tylko nie wiem czy dobrze - tzn primary ma byc tak?)
Kiedy uruchamiam plik DAF z paczki MAGLDR wczesniej wybierajac USB Flasher instalacja przebiega niby dobrze, ale konczy sie po 15 sekundach i tel sie restartuje wywalajac na szybko jakis blad i wchodzi spowrotem do menu MAGLDR. Glupie pytanie: A gdzie powinien znajdowac sie rozpakowany rom podczas instalki? W katalogu MAGLDR?

pozdro

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #551 dnia: Lipiec 12, 2011, 14:16:41 »
Jaki daf z paczki MAGLDR? Co chcesz za jego pomocą wgrać?

Zainstalowałeś CWM? Rom wgrywasz z karty pamięci.

« Odpowiedź #552 dnia: Lipiec 12, 2011, 14:32:57 »
Chodziło mi o plik DAF.exe z paczki MAGLDR ktora zamiescil autor na poczatku wątku.
Ok, doszedlem juz do tego co miales na mysli zeby instalowac ROM z karty. Instaluje sie, zobaczmy co bedzie dalej
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 15:05:16 wysłana przez pszemula »

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #553 dnia: Lipiec 12, 2011, 15:06:26 »
Chodziło mi o plik DAF.exe z paczki MAGLDR ktora zamiescil autor na poczatku wątku.
CWM mam, a co masz na mysli ze rom instaluje z karty pamieci? Na ktora partycje mam go wgrac?
Stary, ja wiem, zaczynasz..Ale do jasnej... - pare postów wstecz opisałem szczegółowo co i jak wgrywać, aż się ze mnie śmiano że nie po raz ostatni..Chcesz mi wykazać, że mieli rację??? Dżizas!!!

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #554 dnia: Lipiec 12, 2011, 15:13:17 »
miel, mieli
oni zawsze mają rację...
 :ok: :D

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #555 dnia: Lipiec 12, 2011, 15:18:07 »
Da radę zmienić tapetę ekranu blokowania, ale nie przez CWR? Kiedyś normalnie mi się zmieniała wraz ze zmianą zwykłej tapety.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #556 dnia: Lipiec 12, 2011, 15:40:54 »
@pszemula skoro miałeś i MAGLDR i CWM, to co Ty tam jeszcze chciałeś doinstalować za pomocą DAF? :shocked:
Wrzucasz tylko rom z karty przez CWM i to wszystko(jeżeli założyłeś wcześniej ext). A na początek zapoznaj się z faq i postami pepe64 :E i dopiero wtedy pytaj.

Da radę zmienić tapetę ekranu blokowania, ale nie przez CWR? Kiedyś normalnie mi się zmieniała wraz ze zmianą zwykłej tapety.
Przy zmianie motywu a potem po powrocie do stockowego zostaje tapeta z tego zmienionego :mrgreen: zawsze to jakaś alternatywa :P

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #557 dnia: Lipiec 12, 2011, 15:45:36 »
@pszemula skoro miałeś i MAGLDR i CWM, to co Ty tam jeszcze chciałeś doinstalować za pomocą DAF? :shocked:
Wrzucasz tylko rom z karty przez CWM i to wszystko(jeżeli założyłeś wcześniej ext). A na początek zapoznaj się z faq i postami pepe64 :E i dopiero wtedy pytaj.

Przy zmianie motywu a potem po powrocie do stockowego zostaje tapeta z tego zmienionego :mrgreen: zawsze to jakaś alternatywa :P
hehe :)
No dobra ale z czego to wynika, bo na innych romach zmieniało mi się to normalnie z tego co kojarzę?

*

Offline aresss

• 17
« Odpowiedź #558 dnia: Lipiec 12, 2011, 17:29:37 »
witam. wczoraj mnie zawiódł nasz andek. telefon działał nawet można było dzwonić i odbierać rozmowy ale niestety przestał pracować głośnik mikrofon i słuchawka. nie pomogło nic tylko musiałem postawić na nowo system.

« Odpowiedź #559 dnia: Lipiec 12, 2011, 18:43:43 »
Witam!
ponawiam pytanie:
1.czy w  FM Radio jest funkcja usypiania (podobnie jak pod WM 30,60,90)?Sorry ale nie mogę zlokalizować.

2.Podobnie nie mogę zlokalizować ustawienia sieciręczny.Play ma te wadę, jak zapewne większość wie,że przy słabszym sygnale loguje się do Plusa więc będąc w drodze ustawiam na sztywno Plusa czyli ręcznie..

3.Przydałoby się info na temat Power Control Settigs tz.preferowanych ustawień.

Poza tym dalej jest wszystko  :ok:.Po restarcie uruchamia się już po 90 sek.

*

Offline agapod7

• 33
  • Sprzęt: SGSII , NOTE 2 N7105 PM , IPHONE 5 16G
« Odpowiedź #560 dnia: Lipiec 12, 2011, 20:55:00 »

jezeli moge wtracic swoje 5gr, odnosnie ,,kolorowego" zasiegu , to jak dla mnie takie rozwiazanie jest jak najbardziej ok.Mianowicie kolorowy zasieg pokazuje sie gdy zaczynamy korzystac z romingu, lub nadajnikow innej sieci ,a jak dla mnie jest to dosc istotna informacja

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #561 dnia: Lipiec 12, 2011, 21:01:51 »
Poza tym dalej jest wszystko  :ok:.Po restarcie uruchamia się już po 90 sek.

90s??? u mnie z zegarkiem w ręku od naciśnięcia POWER do wygaszacza mija dokładnie 4minuty czyli 240s
2nd splashscreen widać po około 120s

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #562 dnia: Lipiec 12, 2011, 21:38:06 »
on pisze o wersji cLK chyba, co do zasięgu racja, muszę to zostawić bo takie ma to zastosowanie.

musiałem jeszcze PPP zmienić na RMNET i teraz bateria jak by lepiej trzymała w wersji cLK ale to moje odczucia.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 21:40:10 wysłana przez barrfind2 »

« Odpowiedź #563 dnia: Lipiec 12, 2011, 21:47:48 »
Czy to znaczy że ta łatka która dostałem wydłuża również działanie baterii?

« Odpowiedź #564 dnia: Lipiec 12, 2011, 21:54:24 »
on pisze o wersji cLK chyba, co do zasięgu racja, muszę to zostawić bo takie ma to zastosowanie.

Nie,nie CMR, standard to 2 min od momentu pojawienia się magldr do wpisania kodu PIN.90 sek. to był wyjątek dzisiaj.
Pozdrawiam

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #565 dnia: Lipiec 12, 2011, 22:31:17 »
@orange423 CMR używa się zarówno pod MAGLDR jaki i cLK

« Odpowiedź #566 dnia: Lipiec 12, 2011, 23:05:43 »
CWM mam, a co masz na mysli ze rom instaluje z karty pamieci? Na ktora partycje mam go wgrac?
Stary, ja wiem, zaczynasz..Ale do jasnej... - pare postów wstecz opisałem szczegółowo co i jak wgrywać, aż się ze mnie śmiano że nie po raz ostatni..Chcesz mi wykazać, że mieli rację??? Dżizas!!!

Wiesz, to nie jest tak, że ot usiadłem sobie i z marszu chciałem wgrać sobie Androida. Najpierw czas poświęcony na wybranie odpowiedniego ROM-u czyli przekopywanie X stron forum a potem FAQ jak instalować itp. I naprawdę trzeba mieć mnóstwo czasu, żeby wyłapać, że na 12 stronie tematu pepe64 napisał fajnego i przydatnego posta. Szczerze to myślałem, że w FAQ jest krok po kroku opisane co i jak i się przeliczyłem. Fajnie gdyby takie przydatne posty były doklejane gdzieś na początku tematu, żeby ktoś taki jak ja nie mógł sobie poradzić.

Wracając do tematu, ROM udało się zainstalować i żałuję, że dopiero teraz przesiadłem się na Andka.
W połowie instalacji okazało się, że potrzebny jest czytnik kart - nie, nie jest potrzebny, można utworzyć partycję na PC uprzednio wybierając z MAGLDR opcje bodaj nr 6, wtedy windows widzi karte i mozna utworzyc partycje.

Zauważyłem, że nie zrobiłem tego o czym pisał pepe64
(z poziomu magldr uruchomić:
 - Services->UseLast24NAND->"ZielonaSłuchawka"
 - AD Recovery-> wipe data/factory reset->Yes oraz ->advanced-> Wipe Dalvik->Yes i advanced->Wipe Battery Stats->Yes)

Czy mam jeszcze raz wgrać ROM wykonując te czynności?

Pozdrawiam

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #567 dnia: Lipiec 13, 2011, 08:19:02 »

hehe :)
No dobra ale z czego to wynika, bo na innych romach zmieniało mi się to normalnie z tego co kojarzę?
Wynika to z konstrukcji aplikacji HtcLockScreen.apk. W środku znajduje się tapeta ekranu blokowania lockscreen_topedge.png. Standardowo składa się ona jedynie z górnej belki, reszta jest przeźroczysta. Stąd ekran przy blokowaniu przybiera postac tapety ekranu głównego. W buildzie barrfind'a lockscreen_topedge.png jest normalnym plikiem (w sensie pełnym, bez przeźroczystości;) ) o wymiarach 480x788.
Barrfind dostarczył .zip do podmiany tapety. W środku jest wspomniany HtcLockScreen.apk. Wystarczy wypakować, wygrzebać tapetę/podmienić na własną, znowu wpakować HtcLockScreen.apk do zipa a całość uruchomic z poziomu CWR. Finito i hasta la vista;)

Połączone: Lipiec 13, 2011, 08:28:17
(...)
W połowie instalacji okazało się, że potrzebny jest czytnik kart - nie, nie jest potrzebny, można utworzyć partycję na PC uprzednio wybierając z MAGLDR opcje bodaj nr 6, wtedy windows widzi karte i mozna utworzyc partycje.

Zauważyłem, że nie zrobiłem tego o czym pisał pepe64
(z poziomu magldr uruchomić:
 - AD Recovery-> wipe data/factory reset->Yes oraz ->advanced-> Wipe Dalvik->Yes i advanced->Wipe Battery Stats->Yes)

Czy mam jeszcze raz wgrać ROM wykonując te czynności?

Pozdrawiam
Czytnik rzeczywiście nie jest potrzebny, ale juz co najmniej raz sparzyłem się na dobieraniu sie do karty za pomoca CWR. Można, ale ja wolę "po Bożemu";) Przynajmniej to :ok:
O ile UseLast24NAND jest opcjonalne (zyskujesz troche pamięci), to wipy sa BEZWZGLĘDNIE potrzebne..
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:28:17 wysłana przez pepe64 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #568 dnia: Lipiec 13, 2011, 08:34:53 »
Fajnie gdyby takie przydatne posty były doklejane gdzieś na początku tematu, żeby ktoś taki jak ja nie mógł sobie poradzić.
Zaraz dodam link do postu Pepe do faq :ok:

Ta opcja odblokowuje dodatkowe 24mb pamięci, ale znikają one po... no właśnie nie pamiętam po czym :P W romie z partycją ext ta czynność jest zbędna.

Przy instalacji pierwszego Androida jest to zbędne, dopiero przy zmianie jednego romu Androidowego na inny jest to zalecane, żeby nie było niespodzianek, jest to coś jak HR w WM.

« Odpowiedź #569 dnia: Lipiec 13, 2011, 10:59:10 »
Jeszcze jedno pytanko: Jak wygląda sprawa z tym, żeby pilnować aby telefon na tym Andku nie rozładował się do końca, bo nie będzie później możliwości go ładowania/uruchomienia. Można coś z tym zrobić? A jak już padnie do końca to jedyną możliwością jes uruchomienie go na innej baterii?