[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290724 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.5][F] Final CWM & RAM (Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #510 dnia: Lipiec 10, 2011, 21:04:19 »
widać xspojlerx uznał, że jest dla Ciebie nadzieja ...  :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.5][F] Final CWM & RAM (Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #511 dnia: Lipiec 10, 2011, 22:14:42 »
@xspojlerx myślisz że brak znaku zapytania w czasach powszechnego analfabetyzmu to aż tak duże przewinienie? Czytając to forum (a ostatnio dużo i intensywnie) chcąc zmienić WM na Androida widziałem tyle błędów, nie których słów nawet trudno jest się domyślić, i jakoś nikt ich nie poprawiał i nie upominał. Mimo wszystko dziękuję za upomnienie, następnym razem się poprawię i będę pamiętał o znakach interpunkcyjnych.
Po co równać w dół? Trzeba nad sobą pracować, ja też czasami walę błędy i mnie inni upominają, to żadna uraza,dzięki temu szybciej się te błędy eliminuje ;)

widać xspojlerx uznał, że jest dla Ciebie nadzieja ...  :)
Mam nadzieję że dla mnie też :E

« Odpowiedź #512 dnia: Lipiec 10, 2011, 23:02:10 »
Witam, czy jest ktos z Poznania, chętny mi pomoc w zainstalowaniu tego androida na moim htc? Aktualny WM 6.5 v3.14 mnie denerwuje, a słyszalem ze na androida jest pełno aplikacji darmowych... Pozwólcie mi sie też cieszyc adroidem w moim HD2 :( Kiedys zainstalowalem sobie wersje uruchamianą z karty sd, ale mialem troche problemów. Bałem sie ze HD2 juz nie wstanie. Jesli moze ktos to bardzo prosze o pomoc , albo chociaz szczegółową instruckje krok po kroku. Pozdrawiam!

« Odpowiedź #513 dnia: Lipiec 10, 2011, 23:15:39 »
Świeżo jestem po takim przejściu jak ty WM na Andka i powiem tylko tyle, musisz sam nauczyć się zmieniać romy, bo zanim znajdziesz rom który będzie ci odpowiadał to kilka ich przerzucisz. Na tym forum jest bardzo ładnie opisane jak wgrać rom krok po kroku. Dam ci bardzo cenną radę,  najpierw czytaj jak już będziesz pewny że potrafisz przeczytaj jeszcze raz i działaj, w gruncie rzeczy to nie jest aż tak bardzo skomplikowane. Ja przez ostatnie dni troszkę potestowałem i polecam wgrywać romy metodą CLK, jak rozładuje się bateria do zera to nie ma problemu z ponownym naładowaniem, poza tym przy uruchamianiu nie ma żadnych zbędnych pierdół tylko ładnie ładuje się system jak by był z tego telefonu. Bardzo ładnie jest opisana ta metoda krok po kroku w podpiętych tematach.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 23:20:57 wysłana przez Python28 »

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #514 dnia: Lipiec 10, 2011, 23:28:15 »
rom cLK zaraz leci na upa, jeszcze tylko walczę aby zmieścił się na partycji 160 mb, będzie trzeba mieć 5mb cashe i 160 partycję sys i to wszystko.

jak zaczekasz to może za 40 min dam ci linka i sobie go wgrasz :)

a jednak dzisiaj nie będzie, coś mi szwankuje jeszcze.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 23:46:15 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline DJMazi

• 5
« Odpowiedź #515 dnia: Lipiec 11, 2011, 11:28:13 »
Witam dziś po raz pierwszy przeskoczyłem z WM na Androida.
Ładnie mi się zainstalowała ta wersja ale mam problem gdyż mi wyskakuje że pamięć telefonu jest pełna.
Mam kartę 2GB podczas jej formatowania w MAGLDR zrobiłem pierwszą opcje 1gb drugą dałem 0
i liptonik.
Proszę o pomoc co mam zrobić dodam że na karcie mam 980mb wolnej przesdtrzeni.

*

Offline czucbigosem

• 14
  • Sprzęt: HTC One X/Wildfire/ HD2 / HD /
« Odpowiedź #516 dnia: Lipiec 11, 2011, 11:51:58 »
Macie jakiś pomys?
Może problem z kartą?
Niestety po wymianie karty i załadowaniu od nowa  problem pozostaje. Podejrzewam że coś nie tak z czujnikiem zbliżeniowym. Po powrocie do WM kiedy nawiążę połączenie ekran gaśnie i nie mogę go już aktywować. Działa tylko klawisz do zakończenia rozmowy. Leo chyba pojedzie do serwisu 

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #517 dnia: Lipiec 11, 2011, 11:53:51 »
Witam dziś po raz pierwszy przeskoczyłem z WM na Androida.
Ładnie mi się zainstalowała ta wersja ale mam problem gdyż mi wyskakuje że pamięć telefonu jest pełna.
Mam kartę 2GB podczas jej formatowania w MAGLDR zrobiłem pierwszą opcje 1gb drugą dałem 0
i liptonik.
Proszę o pomoc co mam zrobić dodam że na karcie mam 980mb wolnej przesdtrzeni.
Chyba nie rozkminiam mesydża;)
A poważnie: z objawów wynika, ze nie masz, abo masz bylko złą partycje ext3/4.
Musisz mieć:
- partycję fat32 ustawiona jako pierwszą - Primary
- partycję ext3/4 (ja wybieram "czwórkę"), - druga partycja - tez Primary.
Proponuje narzędzie MiniTool Partition Wizard Home Edition 6.0. Działa pod Windows. Dobry jest tez GParted, ale wymaga startu z CD.
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline DJMazi

• 5
« Odpowiedź #518 dnia: Lipiec 11, 2011, 12:16:16 »
mogę prosić o opis jak mam zrobić te partycje w windows 7 PLS nawet w tym programie bo już go znalazłem nie chciał bym coś namącić.

« Odpowiedź #519 dnia: Lipiec 11, 2011, 12:23:51 »
zrób sobie partycję z poziomu telefonu i będzie po problemie.

« Odpowiedź #520 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:19:46 »
Ale ta wersja androida jest uruchamiana z karty SD??? Czy tak jak orginalny winodws z pamieci ROM ? Bo chcialby miec takiego androida który uruchamia się nawet po wyjeciu karty pamieci... Mialem kiedys Froyo2 i on działał z karty pamieci, uruchamial sie z windowsa. Niesamowicie powolny.

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #521 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:24:04 »
Ale ta wersja androida jest uruchamiana z karty SD??? Czy tak jak orginalny winodws z pamieci ROM ? Bo chcialby miec takiego androida który uruchamia się nawet po wyjeciu karty pamieci... Mialem kiedys Froyo2 i on działał z karty pamieci, uruchamial sie z windowsa. Niesamowicie powolny.
To jest wersja NAND czyli uruchamia się tak jak oryginalny windows mobile.

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #522 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:28:39 »
Dobra, mam 10 minut przerwy. Robię to OSTATNI RAZ!!!
Potrzebujesz:
- kartę microSD, min. 2 GB, najlepiej 4-8GB, co do klasy szybkosci zdania podzielone. Ja mam wolna, class 2 i daje rade. Za szybka (10) - jest..za szybka
- czytnik kart, lub wejście w laptku
- oprogramowanie np. MiniTool Partition Wizard Home Edition 6.0

Procedura:
1. włożyć kartę SD do czytnika
2. uruchomic MiniToll:
 - usunąć partycję / partycje - jezeli sa i zaakceptować
 - założyć partycje fat32 primary, zostawiając 1024 MB wolnego ZA partycją
 - załozyc partycję ext4 Primary (WAŻNE!!!)
 - apply
3. spod Windows nagrac na SD (widziany jest tylko fat32) plik .zip z buildem
4. przygotować leona:
 - task29
 - radio
 - magldr
 - cwm z flash.cfg:
      misc ya 1M
      recovery rrecov|ro|nospr 5M recovery_3.2.0.0_leo.img
      boot yboot|ro 5M
      system ya 130M
      cache ya 5M
      userdata ya|asize|hr allsize

- z poziomu magldr uruchomić:
 - Services->UseLast24NAND->"ZielonaSłuchawka"
 - AD Recovery-> wipe data/factory reset->Yes oraz ->advanced-> Wipe Dalvik->Yes i advanced->Wipe Battery Stats->Yes
- install zip from sdcard->choose zip from sdcadr->(znaleźć plik, nacisnąć "zieloną" i Yes)
- czekać ok. 10 minut, potem reboot
- instalacja (ok. 5-7 minut). Po instalce dobrze jest zrobic reboot i gotowe.
Aha - przez "reboot" rozumiem PowerOff i powtórne uruchomienie a nie wbudowany reboot, który może nam nabruździć.

Uff....to było OSTATNI RAZ.......

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #523 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:31:43 »
Cytat: pepe64 link=[b
topic=183718.msg1505481#msg1505481 date=1310383719]
a zakład, że nie ? :-)

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #524 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:36:53 »
na pewno nie :)
Swoją drogą przez CWR też można ustawiać partycję na karcie, chyba to szybciej wychodzi, o ile nie ma żadnych przeciwwskazań.

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #525 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:47:30 »
opanowałem rom cLK w pełni sprawny jak rom cwm, zaraz zapodam go na upa i kilku z was go dostanie ;)

« Odpowiedź #526 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:55:30 »
Slyszalem ze przez to clk sie latwiej wgrywa...  Jesli dla poczatkujacego bedzie to łatwiejsze to ja bym sie tez skusił na ten ROM :)

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #527 dnia: Lipiec 11, 2011, 13:58:58 »
Swoją drogą przez CWR też można ustawiać partycję na karcie, chyba to szybciej wychodzi, o ile nie ma żadnych przeciwwskazań.
W mnie kurde nie straszcie:) Tu Pulizera można zdobyć... Skąd inąd, czemu FAQi sa takie..jak to ująć..hmm..niepopularne;)?
A ext made by CWR. Wole ext4. Poza tym, robię wszystko równolegle: tu zakładam CWR, tu robie karte i dalej..No, każdy ma swoje podejście;)

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #528 dnia: Lipiec 11, 2011, 14:03:08 »
W mnie kurde nie straszcie:) Tu Pulizera można zdobyć... Skąd inąd, czemu FAQi sa takie..jak to ująć..hmm..niepopularne;)?
A ext made by CWR. Wole ext4. Poza tym, robię wszystko równolegle: tu zakładam CWR, tu robie karte i dalej..No, każdy ma swoje podejście;)
Spok loko. Chodziło raczej o fakt czy może partycja z CWR jest jakaś inna, ale jak to to samo to jak piszesz chodzi o podejście do tematu, byle efekt był taki sam :)

« Odpowiedź #529 dnia: Lipiec 11, 2011, 14:26:46 »
Cytat: pepe64 link=[b
topic=183718.msg1505481#msg1505481 date=1310383719]
a zakład, że nie ? :-)

Gdyby był przycisk LUBIE TO, odrazu bym nacisnął :)

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #530 dnia: Lipiec 11, 2011, 14:53:19 »
ok rom cLK wysłany do pięciu osób, jak stwierdzą że nadaje się jako wersja oficjalna to go dodamy ;)

« Odpowiedź #531 dnia: Lipiec 11, 2011, 17:38:59 »
No to w takim razie czekamy na oficjalna wersję z niecierpliwością :-)

« Odpowiedź #532 dnia: Lipiec 11, 2011, 18:09:11 »
Witam!
Po pierwszym dniu używania dobre doświadczenia.
Bateria od godz.10.00 spadła do 89% Kilka rozmów telef. ca ponad 60min. Połączeń kilka w celu ściągnięcia poczty.Jasność ustawiona na 75%.
Synchronizacja kontaktów z Outlook poszła ładnie po zainstalowaniu na PC  HTC Syn.
Pytania;
- czy w Radiu FM można ustawić usypianie taj jak to było pod WM np.30 min?
- czy Automapa dziala pod Barrdrod 1.05   instalka barrfind2 ?
- jak ustawić sieci GSM _ wybór ręczny (widzę tylko automat)?
- czy w przeglądarce inter. jest opcja zakończ tak jak było pod WM? jeśli nie to jak poprawnie zamknąć przeglądarkę? (sorry, ale nie wiem :().
- Barrfind2 jakie masz ustawienia Power Control Settings?
To na razie tyle.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #533 dnia: Lipiec 11, 2011, 18:19:07 »
Czyżbym coś przeoczył? Automapa działa na andku?

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #534 dnia: Lipiec 11, 2011, 18:23:35 »
Czyżbym coś przeoczył? Automapa działa na andku?
Nie działa, nie ma jej na ten system i póki co nic się nie zapowiada że będzie niedługo.

*

Offline jakub4003

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC DESIRE HD + 8GB
« Odpowiedź #535 dnia: Lipiec 11, 2011, 18:43:18 »
witam mam trzy pytanka do rama jedno gdy ustawiłem manualna siec to zasiek zrobił się kolorowy jest możność jakoś to zmienić? Niestety musze mieć manualnie zasiek ustawiony bo w PLAY inaczej nie mam zasięgu. I czy jest możliwość w jakiś sposób wyłączyć dźwięk raportów doręczania smsow? Czy jest możliwość żeby dioda informująca o smsie świeciła się ciągle do momentu odebrania wiadomość?
PS. Rom naprawdę super!!! Polecam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 19:45:46 wysłana przez jakub4003 »

« Odpowiedź #536 dnia: Lipiec 11, 2011, 19:04:08 »
Nadal sie jednak boje robic upgrade :( Boje się ze cos spier...e  Fajnie by bylo jakby ktos nagrał filmik instruktażowy :) hehe

Naprawde się nie da upgradować tak jak zwykłego windowsa mobile? :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #537 dnia: Lipiec 11, 2011, 20:27:56 »
- czy w przeglądarce inter. jest opcja zakończ tak jak było pod WM?
wygraj sobie opere mobile i tam w ustawieniach zaawansowanych możesz włączyć taka opcje

Naprawde się nie da upgradować tak jak zwykłego windowsa mobile? :)
lemar123 też się boi, o twój telefon :D jednak nikt tego za Ciebie nie zrobi, masz ładny opis w faq, kilkadziesiąt osób zmieniało system za jego pomocą i nikt bricka nie zgłaszał, ważne żeby czytać ze zrozumieniem i wszystko będzie ok.

« Odpowiedź #538 dnia: Lipiec 11, 2011, 21:05:24 »
do kucharza :) fajnie jakbyś dał filmik ze "spacerkiem" po Twoim romie ;]

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #539 dnia: Lipiec 11, 2011, 21:08:28 »
kolodziejski.piotr nie bój się, jak coś źle wgrasz to i tak wm potem sobie można wgrać.HD2 ciężko jest uwalić kompletnie to nie omnia, tylko bateria aby była w 100% załadowana.\

jakub4003 daj mi screena to zobaczę co to jest.co do diody pobierz sobie led me know z marketu co do dźwięku powiadomień to nie wiem pobaw się w ustawieniach :P

orange423 z radiem fm to nie wiem :P pobaw się panie bo ja nigdy go nawet nie odpaliłem xd

auto mapy nie ma ale jest wiele innych polecam ci sygic aurę poszukaj w google.

sieć gsm masz w ustawienia sieci zwykłe i bezprzewodowe, ustawienia sieci komórkowej jak chodzi ci o wyłączenie 3g to odznacz sieć komórkowa i tyle.

jako przeglądarkę polecam miren browser też ma tą opcję i jest dobra i darmowa.

power control setings nic nie zmieniam.

kolodziejski.piotr filmik hmm nie mam aktualnie kamerki a hd2 swojego hd2 nie sfilmuję bo mam jednego :D obiecywali mi już nie raz że nagrają ale nikt nie nagrał nic konkretnego nadal na to czekam, może teraz ktoś w końcu nagra wersję 1.0.6 która na dniach będzie.