[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290529 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [NAND BarrDroid 1.0.5][F] Final CWM & RAM (Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #480 dnia: Lipiec 09, 2011, 12:08:05 »
Tego romu nie zainstalujesz jeżeli korzystasz z cLK. Nawet jeżeli korzystasz z cLK to romy i tak instalujesz przy pomocy ClockworkMod Recovery.

Pytanie do autora: Czy jest planowana wersja pod cLK?

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: [NAND BarrDroid 1.0.5][F] Final CWM & RAM (Desire HD, APP2EXT, Rafpigna 1.9 OC)
« Odpowiedź #481 dnia: Lipiec 09, 2011, 16:08:02 »
Zmieniłem rozdzielczość tego ROMu przez edycje pliku build.prop i teraz wisi mi na logo barrdroida. Jak mogę przywrócić poprzednią wersję?
W CWM możesz zamontować partycję systemową i np przez Android Commander, skopiować plik na PC, wyedytować na oryginalną wartość i skopiować z powrotem na telefon

Troszeczkę się gubię w tych rodzajach instalacji, Przedtem instalowałem przec CWR teraz zainstalowałem CLK i dalej nic, nie mam pojęcia jak to zainstalować. Najgorsze że zassałem jakiś rom miui zainstalowałem przez CLK i jest po chińsku :) i nie wiem co mam teraz zrobić
Zainstaluj MAGLDR i CWM, zrób full wipe, załóż partycję ext i wgraj rom.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2011, 16:09:47 wysłana przez xspojlerx »

« Odpowiedź #482 dnia: Lipiec 09, 2011, 18:27:43 »
Zrobiłem partycję ext3 na karcie sd i swap czy o tą partycję chodzi? Czy CWM to to samo co CWR?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #483 dnia: Lipiec 09, 2011, 19:25:40 »
Tak, o tą partycję chodzi.
CWM=CWR=CMR

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #484 dnia: Lipiec 09, 2011, 22:09:10 »
Zmieniłem rozdzielczość tego ROMu przez edycje pliku build.prop i teraz wisi mi na logo barrdroida. Jak mogę przywrócić poprzednią wersję?
W CWM możesz zamontować partycję systemową i np przez Android Commander, skopiować plik na PC, wyedytować na oryginalną wartość i skopiować z powrotem na telefon
a skąd wiadomo, że plik jest na ext na karcie, a nie w system w nand ?
i Android Commander wymaga przecież uruchomionego android'a, a ten nie startuje

w każdym razie zdziwiłbym się, gdyby się udało, ale jestem ciekaw ...

*

Offline Landoag

• 44
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #485 dnia: Lipiec 09, 2011, 23:20:38 »
jak nie startuje, to chyba nic
musiałbyś jakimś sposobem uzyskać dostęp do plików systemowych androida w nand bez uruchamiania telefonu
najprościej wipe i setup na nowo

Tylko wipe "data/factory reset" czy jeszcze jakiś??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 01:03:43 wysłana przez Landoag »
Radio: 2.15.50.14
[NAND] BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.4 CM7 HoneyComB V36

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #486 dnia: Lipiec 10, 2011, 01:00:54 »
myślę nad cLK ale nie wiem kiedy zacznę z nim coś działać, skupiam się na jednym romie by był jak najlepszy :P

w pierwszym poście new rom z poślizgiem bo nie było u nas prądu :P pozdrawiam.

*

Offline Landoag

• 44
« Odpowiedź #487 dnia: Lipiec 10, 2011, 01:06:15 »
Po wipe'ie system przywrócony. Autorze drogi czy skoro moja samodzielna zabawa w zmianę rozdzielczości zakończyła się uwaleniem systemu, czy jest jakiś inny sposób jej zmiany na mniejszą niż 182 (bo zauważyłem, że poniżej niej system się "chrzani")

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #488 dnia: Lipiec 10, 2011, 01:13:18 »
a po co zmieniasz rozdzielczość ? nie wiem nie robiłem tego jeszcze i nie wiem czy chodzi ci o rozdzielczość ekranu czy dpi czcionek ?

*

Offline Landoag

• 44
« Odpowiedź #489 dnia: Lipiec 10, 2011, 01:19:18 »
Chodzi mi o zmniejszenie wielkości ikonek, napisów, pasków, okien etc. Rozdzielczości chyba nie da się zmienić i zawsze będzie 480x800, więc źle to ująłem. W tej chwili robię to przez LCD Density (z marketu) lub przez zmianę w build.prop - lcd density, ale nie mogę zejść poniżej 182 bo kończy się to "zapętleniem" na oknie ładowania.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 01:21:31 wysłana przez Landoag »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #490 dnia: Lipiec 10, 2011, 01:57:12 »
no to widać na tym romie niżej się nie zejdzie, ale nadal nie wiem czemu taki zabieg wykonujesz :P

*

Offline Landoag

• 44
« Odpowiedź #491 dnia: Lipiec 10, 2011, 02:16:42 »
Dłuższy czas jechałem na rom'ie z mojego jeszcze niezmienionego podpisu, a tam wszystko było właśnie malutkie i teraz nie mogę się przyzwyczaić, taka fanaberia :P przyzwyczaję się  :E

*

Offline qulerek

• *
  • 67
  • Sprzęt: Glofiish X500 > Omnia i900 > HTC HD2
« Odpowiedź #492 dnia: Lipiec 10, 2011, 08:53:57 »
U mnie występuje dziwna przypadłość na wygaszonym ekranie jak podłączymy ładowanie to nie ładuje trzeba kliknąć jakiś przycisk ekran się zapala oraz dioda i widać że ładuje. Tak ma być czy tylko u mnie tak jest (na BarrDroid 1.0.4 też to miałem)

Pozdrawiam

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #493 dnia: Lipiec 10, 2011, 13:13:18 »
to nie przypadłość to norma w romach cwm w cLK chyba tego nie ma.Ale ja na razie roma cLK nie zrobiłem choć przyznam się że walczę w tej chwili z takim właśnie projektem.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #494 dnia: Lipiec 10, 2011, 13:33:35 »
jak nie startuje, to chyba nic
musiałbyś jakimś sposobem uzyskać dostęp do plików systemowych androida w nand bez uruchamiania telefonu
najprościej wipe i setup na nowo

Tylko wipe "data/factory reset" czy jeszcze jakiś??

Było o tym z paręnaście razy - sam jeden umieszczałem odpowiedzi w różnych miejscach..ehhh..neverending story..
Ale ok - OSTATNI RAZ:
- jeżeli nowa instalacja, tzn. na leonie nie było poprzedniego androida - wystarczy wipe factory
- jeżeli wgrywasz nowy build na to samo recovery (czyli np. romy potrzebują 130 MB - dla przykładu to Barrdroid 1.0.5 i imilka DHD v.2.0), trzeba zrobić ipe factory _ Dalvik + Battery stats reset.
Jest pogląd, że nowy build czyści Dalvika (maszyna wirtualna Androida) i status baterii - ale strzeżonego P.B. strzeże (lub strzyże).
Z tego co pamiętam, nie chce mi się sprawdzać (ja nie muszę;) ) - to wszystko podane jest w FAQ. Problem z dotarciem???
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #495 dnia: Lipiec 10, 2011, 14:20:55 »
sense średnio znosi zmianę DPI (jak widać po akcji wyżej)
nawet jak się pozmnienia wielkość ikon i czcionek i tak pozostaje ta sama ilość wierszy i kolumn na pulpicie oraz w aplikacjach
(w każdym razie tak było jak sprawdzałem jakieś pół roku temu)

jak chcecie poupychać gęściej polecam go launcher gdzie można zrobić nawet resize dla widgetów, które nie mają wszystkich potrzebnych rozmiarów

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #496 dnia: Lipiec 10, 2011, 14:49:40 »
a ja odpaliłem mój rom w cLK na razie go testuję :P no ale już coś jest wersja 1.0.5 F  ładnie śmiga w cLK być może jakaś beta będzie do pobrania dzisiaj albo jutro w cLK.

na razie wifi mi nie działa i kilka rzeczy, mam nadzieje że sobie poradzę z tym bo już mi się nie chce przy tym romie dłubać.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 15:41:59 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #497 dnia: Lipiec 10, 2011, 16:46:47 »
a skąd wiadomo, że plik jest na ext na karcie, a nie w system w nand ?
i Android Commander wymaga przecież uruchomionego android'a, a ten nie startuje

w każdym razie zdziwiłbym się, gdyby się udało, ale jestem ciekaw ...
No i chłopak zrobił niepotrzebnie wipe, można pod CWM, można zamontować wszystkie partycje, i Android Commander wykrywa je bez problemu, już nie raz tak ratowałem system jak się nie chciał uruchomić po tym jak coś nagrzebałem, opcja "mount and storage", montujemy co chcemy, podpinamy kabel i odpalamy Android Commander, telefon wykrywa bez problemu.

« Odpowiedź #498 dnia: Lipiec 10, 2011, 17:00:41 »
Witam!
Udało się załadować BarrDroida 1.05 F.  :D  konfig. Barrfind2, wszystko chodzi jak trzeba, poza tym że długo startuje po restarcie (ca 1,45 min. ) Na razie się uczę i poznaję w związku z czy strasznie go katuje.
Pierwsze wrażenie, jest bardzo przyjazny i płynnie porusza się po menu.Jakość rozmów (Play-Plus) bardzo dobra.
Trochę drażni ciemne pole klawiatury na starcie (wpisanie PIN) nie widać dokładnie klawiatury.
Za bardzo nie wiem czym synchronizować kontakty z Outlooka (może o podpowiedź poproszę starszyznę?).
Po drugie jak ściągnąć na konto E-mail (gmail) wiadomości np. z 7 dni?
Jak z baterią zobaczę jutro.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #500 dnia: Lipiec 10, 2011, 17:49:44 »
Dzięki xspojlerx.Miłego Wieczoru
pozdrawiam

*

Offline luka2000

• 43
  • Sprzęt: HTC HD 2>>Sensation XE
« Odpowiedź #501 dnia: Lipiec 10, 2011, 18:49:53 »
u mnie wszystko dziala oprocz tego  ze nie moge wyslac wiadomosci MMS.operator PLUS.probowalem juz chyba na wszystkie sposoby i ciagle powiadomienie "nie mozna wyslac wiadomosci,blad sieci lub odmowa dostepu" :-|

« Odpowiedź #502 dnia: Lipiec 10, 2011, 18:52:01 »
A ja czekam z niecierpliwością na wersję CLK, bo jakoś bardziej przypadła mi do gustu ta metoda.

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #503 dnia: Lipiec 10, 2011, 19:07:14 »
luka2000 było o tym pisane gdzieś i jest plik z APN-ami z konfigiem dla plusa, musisz sobie po prostu ustawić APN i będzie działać ;)

udało mi się uruchomić już wifi i gps oraz BT na romie cLK mógł bym powiedzieć że jest już gotowy, co dziwne znikł robo voice przy pierwszym połączeniu.

rom stabilny i zapyla jak zły, myślę że już niewiele mi zostało do poprawek i będę mógł dać pierwszą wersję w cLK.

« Odpowiedź #504 dnia: Lipiec 10, 2011, 19:28:21 »
A myślisz że kiedy się to stanie? :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 23:16:42 wysłana przez Python28 »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #505 dnia: Lipiec 10, 2011, 19:40:13 »
rom i tak najpierw dostanie kilka osób do testów, potem dopiero dział vip a potem dopiero publiczna wersja :D jak chcesz mogę cię zaliczyć do beta testerów od wersji cLK.Dasz znać i na pw podeślę ci roma ponieważ być może to będzie już wersja finalna nie mogę go dać ogólnie dla wszystkich w gł temacie beta.

*

Offline czucbigosem

• 14
  • Sprzęt: HTC One X/Wildfire/ HD2 / HD /
« Odpowiedź #506 dnia: Lipiec 10, 2011, 19:50:29 »
Witam, na początek wielkie dzięki za wyśmienity wypiek. Korzystam z BarrDroid 1.0.5 - barr2 działa szybko i stabilnie do póki nie dzwonię. Po nawiązaniu połączenia ekran się wygasza a klawisze podświetlają i jedna wielka zawiecha. Leo nie reaguje na nic oprócz wyjęcia baterii  :sad: Jeżeli pozostawię go w stanie zawieszenia, to po 9 minutach sam wstaje i znowu można korzystać z dobrodziejstw wypieku. Z zawiechy wybudza go także połączenie przychodzące. Muszę przyznać że takie same ekscesy miałem z poprzednim wypiekiem od inneg kucharza. Macie jakiś pomys?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #507 dnia: Lipiec 10, 2011, 20:08:50 »
A myślisz że kiedy się to stanie :wink:
[mod]Python28, pytanie kończymy znakiem zapytania[/mod]

Macie jakiś pomys?
Może problem z kartą?

*

Offline czucbigosem

• 14
  • Sprzęt: HTC One X/Wildfire/ HD2 / HD /
« Odpowiedź #508 dnia: Lipiec 10, 2011, 20:17:09 »
Karta teoretycznie formatowana zgodnie z zleceniami (Transcend 4 GB 6 class), ale spróbuję jeszcze z inną sztuką. 

« Odpowiedź #509 dnia: Lipiec 10, 2011, 20:55:18 »
@xspojlerx myślisz że brak znaku zapytania w czasach powszechnego analfabetyzmu to aż tak duże przewinienie? Czytając to forum (a ostatnio dużo i intensywnie) chcąc zmienić WM na Androida widziałem tyle błędów, nie których słów nawet trudno jest się domyślić, i jakoś nikt ich nie poprawiał i nie upominał. Mimo wszystko dziękuję za upomnienie, następnym razem się poprawię i będę pamiętał o znakach interpunkcyjnych.

@barrfind2 jeżeli była by taka możliwość to z przyjemności mogę zostać beta testerem, bardzo zaciekawił mnie twój wypiek i nie mogę doczekać się wersji finalnej na CLK, więc mogę przetestować betę i ewentualnie raportować ewentualne błędy.