całkiem ciekawy ten drop box, pliki nie przepadają a 2gb powinno mi zupełności wystarczyć w razie co założyć można nowego i będzie kolejne 2gb dzięki skorzystam z tego dając oficjala za kilka dni.
...
posłałem Ci zaproszenie do dropbox'a (dostaje się 250 MB za nowego user'a :-) )
małe OT co do dropbox'a, generalnie idea jest taka
- dane są trwałe, ale jest limit (na dzień dobry 2 GB), który można poszerzyć zapraszając innych, nowych userów
- jest gruby klient DB na większość OSów, bardzo wygodny m.in. w Windows
- na lokalnym dysku tworzony jest cache synchronizowany z zawartością na serwerze DB
- katalog /Public pozwala na udostępnienie linków do plików, a /Photos na linki do galerii (katalogi ze zdjęciami) - pliki nie są możliwe do wyszukania, a link dajesz jako autor
- dowolny inny katalog można udostępnić wskazując kooperantów do pełnego dostępu
czyli z punktu widzenia kucharza można np. tak
- /Photos to miejsce na zrzuty ekranów, do których linki wstawiasz na tym forum
- w /Public umieszczasz to, co udostępniasz innym np. nowe wersje też dając tu link
- inne katalogi możesz udostępnić do edycji wskazanym kooperantom (beta testerom) - mogą wtedy zmieniać ich zawartość z poziomu własnego dropbox'a
- jest powiadamianie o historii zmian współdzielonych katalogów, m.in. w fomie RSS, co pozwoli subskrybentom automatycznie dowiadywać się o nowych wersjach i patchach
nie wiem tylko czy statystyki podaje, nie było mi to potrzebne
a jako ceniony tu kucharz z powodzeniem rozszerzysz pojemność do 8 GB zapraszając innych (dostajesz po 250 MB za każdego)
to jeden ze sposobów aby podziękować za Twoją pracę :-)
i tu prośba abyście podali barrfind'owi swoje adresy aby mógł Was zaprosić, wtedy poszerzymy mu pojemność DB