[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [BarrDroid 1.0.4][HD2 ANDROID ROM][CWM&RAM][Desire HD][APP2EXT][Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #360 dnia: Czerwiec 23, 2011, 22:14:16 »
nie wiem co to jest? jestem w tym zielony xd jak możesz daj linka zobaczę co to i czy podoła temu zadaniu bo jak się rozkręci interes to może być po 100 pobrań dziennie lub np 20 na raz przy nowych romach tak będzie.Pamiętam jak robiłem romy na i900 czy na i8000 i ludzie czekali tylko na linka do nowego romu i rapid share premium nie dawał rady z nimi :P

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
Odp: [BarrDroid 1.0.4][HD2 ANDROID ROM][CWM&RAM][Desire HD][APP2EXT][Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #361 dnia: Czerwiec 23, 2011, 22:25:15 »
https://www.dropbox.com

faktycznie dobry pomysł

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #362 dnia: Czerwiec 23, 2011, 22:43:09 »
całkiem ciekawy ten drop box, pliki nie przepadają a 2gb powinno mi zupełności wystarczyć w razie co założyć można nowego i będzie kolejne 2gb dzięki skorzystam z tego dając oficjala za kilka dni.

nadal czekam na opinie masa ludzi pobrała rom bo prawie 60 osób a nadal mało co piszecie :P

jeżeli więcej błędów prócz low in call volume i robo voice które jest z przyczyny kernelu rafpigny(niby on coś nowego ma wydać na dniach zobaczymy czy to poprawi)
i błędu z mikrofonem w klawie który już nasz kolega odkrył i naprawiłem to szybko :P za co z góry dziękuję bo sam bym nigdy tego nie sprawdził.

to szybko wydam końcową wersję ;) i napiszcie mi czy ten sdboost coś daje ? dodałem go tylko dla tego że jeden user się upierał że jest na nim różnica.Ja nic nie poczułem a może wy ?

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #363 dnia: Czerwiec 23, 2011, 23:12:58 »
Nie potwierdzam  robo voice,rozmowy czyste,przynajmniej u mnie.Naprawdę wszystko biega przyzwoicie :mrgreen:

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #364 dnia: Czerwiec 23, 2011, 23:29:33 »
robo voice masz przy pierwszym połączeniu wychodzącym zaraz po starcie systemu, a low in cal volume przy każdym drugim po tym jak np wyjdziesz z dialera na pulpit i zablokujesz ekran potem odblokujesz i zadzwonisz gdzieś masz głośne połączenie a drugie jeżeli nie wyjedziesz znowu na pulpit i nie zablokujesz ekranu będzie ciszej deko :)

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #365 dnia: Czerwiec 23, 2011, 23:37:34 »
całkiem ciekawy ten drop box, pliki nie przepadają a 2gb powinno mi zupełności wystarczyć w razie co założyć można nowego i będzie kolejne 2gb dzięki skorzystam z tego dając oficjala za kilka dni.
...
posłałem Ci zaproszenie do dropbox'a (dostaje się 250 MB za nowego user'a :-) )

małe OT co do dropbox'a, generalnie idea jest taka
- dane są trwałe, ale jest limit (na dzień dobry 2 GB), który można poszerzyć zapraszając innych, nowych userów
- jest gruby klient DB na większość OSów, bardzo wygodny m.in. w Windows
- na lokalnym dysku tworzony jest cache synchronizowany z zawartością na serwerze DB
- katalog /Public pozwala na udostępnienie linków do plików, a /Photos na linki do galerii (katalogi ze zdjęciami) - pliki nie są możliwe do wyszukania, a link dajesz jako autor
- dowolny inny katalog można udostępnić wskazując kooperantów do pełnego dostępu

czyli z punktu widzenia kucharza można np. tak
- /Photos to miejsce na zrzuty ekranów, do których linki wstawiasz na tym forum
- w /Public umieszczasz to, co udostępniasz innym np. nowe wersje też dając tu link
- inne katalogi możesz udostępnić do edycji wskazanym kooperantom (beta testerom) - mogą wtedy zmieniać ich zawartość z poziomu własnego dropbox'a
- jest powiadamianie o historii zmian  współdzielonych katalogów, m.in. w fomie RSS, co pozwoli subskrybentom automatycznie dowiadywać się o nowych wersjach i patchach

nie wiem tylko czy statystyki podaje, nie było mi to potrzebne
a jako ceniony tu kucharz z powodzeniem rozszerzysz pojemność do 8 GB zapraszając innych (dostajesz po 250 MB za każdego)

to jeden ze sposobów aby podziękować za Twoją pracę :-)
i tu prośba abyście podali barrfind'owi swoje adresy aby mógł Was zaprosić, wtedy poszerzymy mu pojemność DB  :ok:

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #366 dnia: Czerwiec 23, 2011, 23:49:44 »
no i dodałem rom beta pobrałem go ale nie widać niestety ilości pobrań  :S szkoda bo na tym mi zależy jako kucharz lubię na to patrzeć bo to mnie motywuje do dalszej pracy :-?

a góry dziękuję za chęci ale chyba megaupload.com będzie może na teraz lepszy czy media fire  :-|

edit:
okazało się że mam konto na megaupload.com i plik z 2010 roku i nie usuneli go mimo że nikt go nie pobierał, transfer zawsze od nich jest ładny więc romy na razie lądują u nich ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 23:57:38 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #367 dnia: Czerwiec 23, 2011, 23:57:37 »
jest jakiś myk ze statystykami http://forums.heroesofnewerth.com/showthread.php?t=81717
ale nie sprawdzałem tego

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #368 dnia: Czerwiec 24, 2011, 00:18:14 »
Skomplikowana ta procedura dojścia do robo voica,no moooże jest trochę ciszej przy tych seryjych rozmowach,ale robocika nie uświadczyłem :wink:

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #369 dnia: Czerwiec 24, 2011, 00:22:32 »
wszystko to może zostać naprawione w nast kernelu rafpigny jak sam na swoim twecie napisał że coś działa i niebawem coś nowego wyda to pozostaje nam tylko czekać :P
ja sam bawiłem się innymi kernelami ale to nie to samo.

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #370 dnia: Czerwiec 24, 2011, 00:27:25 »
Jak też ma taki długi weekend to koło soboty coś urodzi.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #371 dnia: Czerwiec 24, 2011, 00:33:36 »
U mnie też robot voice nie występowało, od razu było elegancki ;) tylko te cienie na pasku notyfikacji... cały czas występują po zniknięciu jakiejkolwiek ikonki... Chyba coś ze sterem grafiki jest niekompatybilne z moim Leo...

Co do DB, u mnie upload idzie dosyć wolno więc używam go tylko do małych plików.

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #372 dnia: Czerwiec 24, 2011, 00:46:58 »
może zrób jakieś screeny tych cieni ? ja mam robo voice nadal przy pierwszym połączeniu więc na pewno to występuję ale ok :)

za to nie mam tych cieni na pasku notyfikacji więc jak coś zrób jakieś screeny ;)

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #373 dnia: Czerwiec 24, 2011, 08:28:09 »
ok, postaram się je uwiecznić.

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #374 dnia: Czerwiec 24, 2011, 20:13:09 »
widzę że dawanie publicznie bety nie ma sensu, każdy sobie pobrał i używa go jak wersji full i nie ma ochoty mi nic na temat bety napisać.Kilku z was coś napisało i koniec a rom pobrało 60 osób.Nast romy beta trafią tylko do kilku wybranych i chętnych ludzi...

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #375 dnia: Czerwiec 24, 2011, 20:20:28 »
@Barrfind2 zwracam honor, cienie zniknęły po zmianie motywu na domyślny, wcześniej włączyłem sobie motyw sense3.0 i to on był sprawcą całego zamieszania a wyglądało to tak jak na fotce w załączniku(ikony od 3g Watchdog i mobilnego internetu) cienie zostały po wyłączeniu internetu.
Ogólnie co do romu, jest ok, ale wydaje mi się że poprzednia betka troszkę szybsza była, ta lubi czasem złapać chwilowego laga.

*

Offline _patryk

• **
  • 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
« Odpowiedź #376 dnia: Czerwiec 24, 2011, 20:26:04 »
Najnowszą betę użytkuję od środy i muszę powiedzieć, że jest bez zarzutu! Żadnych zwiech i błędów. Jedynie aktualna lokalizacja w pogodzie nie działa mi (nie odświeża mi automatycznie, że jestem w Krakowie), ale korzystam z internetu z PC po kablu, bo nie mam routera WiFi. Nie sprawdzałem, czy po ustanowieniu połączenia 3G/EDGE/GPRS lokalizacja będzie OK.
Reasumując, świetna robota, Kolego!
Wgrałem kernel 2.0, bo chciałem potestować nagrywanie rozmów i stwierdzam, że działa pięknie.

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #377 dnia: Czerwiec 24, 2011, 21:46:22 »
widzę że dawanie publicznie bety nie ma sensu, każdy sobie pobrał i używa go jak wersji full i nie ma ochoty mi nic na temat bety napisać.Kilku z was coś napisało i koniec a rom pobrało 60 osób.Nast romy beta trafią tylko do kilku wybranych i chętnych ludzi...

Widocznie to jest Twoja wina,wypuściłeś betę tak dobrą,ze nie ma się do czego przyczepić :)
Każdy dograł swoje programy,widgety i pewnie tak jak u mnie ,hula wszystko bez problemów.Nawet synchronizacja z kompem  przy pomocy HTCSync poszła  od razu i za każdym razem.Na poprzednich romach miałem  z tym różnie.Dosłownie wszystkie funkcje telefonu,multimedialne i co tam jest  do wykorzystania z Leona wszystko bangla.
Mam tylko nadzieję ,że w wersji  ostatecznej czegoś nie przedobrzysz w tym dążeniu do ideału :ok:

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #378 dnia: Czerwiec 24, 2011, 23:47:18 »
no i coś się ruszyło, choć nie oczekuję samych dobrych komentarzy bo czasem zdrowa krytyka też motywuje.Ale jeżeli rom już wam się podoba, to z chęcią jutro zacznę prace nad romem stock i update packiem do black.Zmiany w romie będą już w zasadzie kosmetyczne chyba że jeszcze coś znajdziecie ;)

a teraz kto na ochotnika aby nagrać wideo prezentację z romu black i romu stock który dodam ?

*

Offline czarek1212

• *
  • 77
  • Sprzęt: sgsIII
« Odpowiedź #379 dnia: Czerwiec 25, 2011, 03:12:06 »
jak dla mnie rom super nie mam mu nic do zarzucenia wszystko chodzi płynnie  nie ma sie do czego przyczepic dzieki temu romowi  porzuciłem WM bo smiga zdecydowanie szybciej gratuuluje dobrej roboty

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #380 dnia: Czerwiec 25, 2011, 06:37:10 »
a teraz kto na ochotnika aby nagrać wideo prezentację z romu black i romu stock który dodam ?
Moją jedyną kamerą jest Leo więc nie pomogę...

« Odpowiedź #381 dnia: Czerwiec 25, 2011, 13:02:16 »
Zadam bardzo lamerskie pytanie, rozumiem że CWM = CMR? czy ja mylę jakieś pojęcia? Druga sprawa, jest to wersja NAND andka czy nie? Do tej pory miałem WP7 na moim HD2, ale jednak troche mnie denerwuje i postanowiłem wypróbować Androida. Ale im więcej czytam na ten temat tym mniej wiem  :(. Czy ktoś może mi tak łopatologicznie wytłumaczyć (dać linka) jak to zainstalować, nie to że chcę iść na łatwizne, ale czytam już od wczoraj na temat instalacji tego ROMa i dalej nie wiem jak to zrobić :/

« Odpowiedź #382 dnia: Czerwiec 25, 2011, 13:08:41 »
Raportuje ze wczoraj telefon z tym romem mi sie zawiesil. Podswietlaly sie klawisze i ekran ale nie chcial sie wybudzic. Trzeba bylo wyjmowac baterie.

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #383 dnia: Czerwiec 25, 2011, 13:11:42 »
a co robiłeś w tym czasie z telem, co było odpalone w tle? jakie aplikacje zainstalowałeś.czy wifi bt gps czy coś było odpalone ? jaki rom miałeś czy beta 5 czy 1.0.4 i która wersja stock czy barr2?

mu2yk poszukaj w google instalacja cwm na hd2 i tyle ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2011, 13:33:13 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline luka2000

• 43
  • Sprzęt: HTC HD 2>>Sensation XE
« Odpowiedź #384 dnia: Czerwiec 25, 2011, 14:02:33 »
zainstalowalem ten rom we czwartek tzn. wersje 1.0.5.Beta.nie doinstalowalem zadnych programow polozylem sie spac ok.godz.0.00 przy stanie bateri 33% i rano telef.byl calkowicie wyladowany.nie wiem zkad takie zuzycie energi?wszystkie polaczenia bezprzewodowe byly wylaczone.tel.naladowal sie potem normalnie i jak narazie uzywam go bez problemowo az do dzis.po zablokowaniu ekranu i pozniej probie odblokowania tel.nie chcial sie odblokowac.czarny ekran i swiecace klawisze.dopiero wyjecie baterii pomoglo.wczesniej przegladalem internet,zamknalem przegladarke i zablokowalem tel.i potym wszystkim ten zwis.a tak poza tym to nie ma sie do czego przyczepic.romik super.gratuluje dziela.gdyby bateria jeszcze wolniej schodzila :E.no i jeszcze pytanie:czy mozna jakos wydluzyc czas wibracji tel.podczas otrzymywania wiadomosci sms?

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #385 dnia: Czerwiec 25, 2011, 14:27:13 »
mi przez noc schodzi 8 % max baterii, może to wina tego że gdzieś w domu masz strefę gdzie dwa nadajniki gsm się spotykają i gdy tam leży tel ciągle się zmieniają i daje to popalić baterii ? nie mam pojęcia.Puki co nadal nie mam żadnej zwiechy a zużycie baterii jest w normie.rom też mam od dnia publikacji bety5 z tym że ja mało co się bawię teraz telem.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #386 dnia: Czerwiec 25, 2011, 15:31:15 »
Zadam bardzo lamerskie pytanie, rozumiem że CWM = CMR? czy ja mylę jakieś pojęcia? Druga sprawa, jest to wersja NAND andka czy nie? Do tej pory miałem WP7 na moim HD2, ale jednak troche mnie denerwuje i postanowiłem wypróbować Androida. Ale im więcej czytam na ten temat tym mniej wiem  :(. Czy ktoś może mi tak łopatologicznie wytłumaczyć (dać linka) jak to zainstalować, nie to że chcę iść na łatwizne, ale czytam już od wczoraj na temat instalacji tego ROMa i dalej nie wiem jak to zrobić :/
Tak, CWM to to samo co CMR, jest to wersja NAND, w tym dziale masz Guide jak zainstalować MAGLDR i CWM
MAGLDR
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/faq1/
CWM/CMR
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/odp-(q)-nand-ktora-wersja-najlepsza-co-wybrac/

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #387 dnia: Czerwiec 25, 2011, 17:09:13 »
Raportuje ze wczoraj telefon z tym romem mi sie zawiesil. Podswietlaly sie klawisze i ekran ale nie chcial sie wybudzic. Trzeba bylo wyjmowac baterie.

Miałem ten sam problem, ale u mnie powtórzył się dwa razy. Nie pamiętam kiedy to było, ale jakoś podczas zwykłego grzebania w menu.

Irytuje mnie szybkość systemu podczas sprawdzania zainstalowanych aplikacji (telefon potrafi przymulić na kilkanaście sekund). Nie wiem czego to jest wina, chyba samego 2.2, bo na Romie Raf... też miałem ten sam problem.

Po wyjściu z aparatu przyciskiem Home, telefon automatycznie wraca do maksymalnej jasności, przez co trzeba przestawiać na mniejszą (ten problem, to chyba też wina 2.2).

Po przejściu z Romu Typhoona 2.3.4. zauważyłem większy spadek baterii, przez co jestem zmuszony ładować nieraz przed końcem dnia.

To by było tyle na ten temat. Rom jest naprawdę świetny, podoba mi się wygląd (może poza cyferkami w dialerze, bo mogłyby być bardziej widoczne - białe np.), chodzi szybko jak na 2.2. przystało, ale niestety jestem zmuszony niedługo zmienić ten rom z powodu szybkiego spadku energii i braku 100% stabilności.

Wielkie brawa dla twórcy tego romu, ponieważ odwalił kawał dobrej roboty, mam nadzieję, że błędy, które opisałem (albo chociaż ich część) będą poprawione.

Pozdrawiam, i życzę owocnej pracy nad następną wersją.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2011, 17:14:05 wysłana przez jacek87 »

« Odpowiedź #388 dnia: Czerwiec 25, 2011, 17:17:47 »
Dziękuje bardzo za pomoc, jakoś się udało. Ale teraz pytanie, czy w końcu z tym robo voice da się coś zrobić? Od razu dodam że próbowałem odhaczyć "tę" opcję w opcji ustawienia dzwięków, a także przełączyć na głośnik przy pierwszym dzwonieniu i nic nie pomogło :/

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #389 dnia: Czerwiec 25, 2011, 17:51:33 »
robo voice jest tylko przy pierwszym połączeniu wychodzącym, potem samo znika a wyłączenie tej opcji w dźwiękach na 100% likwiduje robo voice.

nadal nie mam pojęcia o którym wy romie piszecie, czy o becie 5 czy o 1.0.4, te dwa romy się zupełnie różnią między sobą....

szybkość systemu podczas sprawdzania zainstalowanych aplikacji no przecież to rom z app2sd muli bo doczytuję wiele rzeczy z karty sd a i sam sys w części na niej jest więc ??? przy niczym innym raczej nie muli nie ma wake up laga itp ani przy instalacji aplikacji z marketu jak na innych romach.

po wyjściu z aplikacji aparatu przyciskiem home jasność ekranu auto ustawia się na taką jaką wcześniej miałem, więc podejrzewam że opisujesz rom 1.0.4 ale czemu muszę się tego domyślać..

wybacz ale spadek baterii jest chyba wyjaśniony ? po pierwsze to rom na froyo 2.2.1 nie ginger po drugie z sense i starczy wyjaśnień, jak na rom z sense i froyo 2.2.1 to jest mega szybki a i zużycie baterii też nie jest największe miałem gorsze romy.(czego wy oczekujecie przecież na wm bateria styka na 10 godzin na andku zmienia się to diametralnie i jest dłużej ale nie oczekujcie że rom z sense będzie trzymał 3 dni )

jak już pisałem wgrałem swoje 106 aplikacji i gier i nic zero zawiech...

zapytam grzecznie czy stosujecie się do moich zaleceń ?

przed wgraniem romu sformatuj kartę sd w 100% i utwórz od nowa partycję ext 1gb
wgraj recovery z ustawieniami 130mb sys i 5mb casche
zrób pełny wipe pamięci + wipe baterii
na koniec gdy już wszystko poustawiasz wykonaj reset urządzenia czyli wyłącz go i włącz ponownie.
i dopiero teraz testuj i wypowiadaj się na jego temat.....

gdy mi opisujecie wady romu proszę pisać dokładnie którego romu bo była już beta 4 beta 3 teraz beta 5 są dwie wiersje romu 1.0.4.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2011, 18:01:58 wysłana przez barrfind2 »