[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
Odp: [BarrDroid 1.0.4][HD2 ANDROID ROM][CWM&RAM][Desire HD][APP2EXT][Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 05, 2011, 12:17:43 »
Z tym że skink szybko nas opuścił, zostawiając ludzi samych z ich problemami, w przeciwieństwie do barrfind2 :ok:
wiesz, hobby, to hobby, ale fakt - na xda jest aktywny nadal, a na pdac ostatnio w lutym - nie zwróciłem na to uwagi
może zbyt mało ludzi tutaj używało jego romu, a na xda skala jest nieporównywalna

@barryfind
http://www.appbrain.com/app/android-agenda-widget/com.roflharrison.agenda
na razie nie  tym nie rób, pewnie coś sknociłem

chodzi mi o wygaszenie samoistne, wg czasu, nie przyciskiem
zostawiam leo i czasem świeci mimo ustawienia na 30s ..

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 12:20:07 wysłana przez lemar123 »

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [BarrDroid 1.0.4][HD2 ANDROID ROM][CWM&RAM][Desire HD][APP2EXT][Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 05, 2011, 12:39:33 »
ustawiłem sobie wygaszanie na 30 sek, i gaśnie :P puki co za każdym razem.

ja jestem zdania polska dla polaków ;) więc moje wypieki nigdy nie były na modaco ani xda i nigdy tam nie zawędrują.

planuje nawet wywalić inne języki z romu, ale to kiedyś.

mało brakowało a nie miał bym już leosia :D chciałem aby moja lepsza połowa zrobiła mi foto na tarasie.Podawałem jej leosia a ona chciała muchę zabić i trzasła prosto w niego, leoś poleciał najpierw uderzył o beton na tarasie, odbijał się kantami(trzy z nich są wgniecione)potem poleciał na dół czyli z pierwszego piętra na trawę.Myślałem że już po nim.Ale prócz wgnieceń na obudowie czyli rogi z plastiku, nic mu się nie stało.Wgniecenia pilnikiem do paznokci spiłowałem że wygląda jak by się tylko przetarł :P potem rozbiorę go papierem wodnym przetrę i pomaluje ładnie:P
a dodam że nosiłem go od nowości w futerale :P ani jednej ryski nie miał :(

kolejny raz leoś mnie zaskoczył, nie jest byle jak zrobionym telefonem.Skubany nawet się nie rozleciał po upadku :P

sorki za offtopa ale musiałem się pożalić :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 12:42:20 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 05, 2011, 12:46:49 »
mnie na wersji zmodowanej wygaszanie działa jak powinno, orange nie aktualizuje pogody
wywalenie języków to słuszny plan - ale poza angielskim inaczej będą problemy

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 05, 2011, 13:20:01 »
Prawie jak oryginalny  apns-conf.xml z wywalonym tylko błędnym APN-em dla Plusa,który tak  rozwala mms-y.Reszta jest OK.
Połączone: [time]Czerwiec 05, 2011, 13:25:26[/time]
Na Plusie aktualizaje pogodynki na różnych programach (Palmary Weather Pro;Animated Weather;Weather Pro i oczywiście ten z Sense) czyli z różnych serwerów pogodowych.

Połączone: Czerwiec 05, 2011, 13:54:06
...
ja jestem zdania polska dla polaków ;) więc moje wypieki nigdy nie były na modaco ani xda i nigdy tam nie zawędrują.

...
Nigdy nie mów nigdy jak mawiał klasyk,zresztą jak byś wystawił  na Xda to moim zdaniem dostaliby jeden z lepszych andków jakie tam się pojawiają. :wink:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 13:54:07 wysłana przez Rajmek »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 05, 2011, 15:13:24 »
albo sprawdzić teraz może się już coś poprawiło ? bo trochę się narobiłem na tym sense :P szkoda by było zaczynać od nowa.
No niestety u mnie na Orendżu dalej nie aktualizuje, szkoda... Ale chyba na innym sense będzie wolniej, więc ja pewnie i tak przy tej wersji zostanę jeżeli nie uda się tego naprawić.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 05, 2011, 15:14:49 »
ustawiłem sobie wygaszanie na 30 sek, i gaśnie :P puki co za każdym razem.
może to jakiś mój soft przeszkadza, później trzasnę wipe i zobaczę czy pomogło
wyglądato tak, że ekran przygasa po 30s, ale nadal świeci, tylko ciemniej i tak już zostaje

u mnie pogoda dla Orange pobiera dane poprawnie, sprawdzałem kilka razy - poprzez GPRS i przez WiFi (i za nim iPlus'a)

jeszcze jedno - oglądanie filmu na włączonym ładowaniu (bez jeszcze nie sprawdziłem) mocno zagrzewa leona
nie było tak ciepło w żadnym innym romie

ale i tak to najlepszy wypiek DHD, szacuneczek !

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 05, 2011, 16:45:14 »
O, zaskoczenie, nagle zaczęło aktualizować ;) wgrałem Fancy Widget ze skórka HTC, odświeżam pogodę z Sense i nagle zaczęło działać :mrgreen:  aż sprawdziłem czy przypadkiem wifi nie mam wyłączone. :P

Szkoda tylko ze na żadnym romie DHD nie działa PvZ ...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 16:47:24 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 05, 2011, 17:00:47 »
O, zaskoczenie, nagle zaczęło aktualizować ;) wgrałem Fancy Widget ze skórka HTC, odświeżam pogodę z Sense i nagle zaczęło działać :mrgreen:  aż sprawdziłem czy przypadkiem wifi nie mam wyłączone. :P

Szkoda tylko ze na żadnym romie DHD nie działa PvZ ...

herezja - ja już jestem w 3.3 PvZ na 1.0.4 działa jak marzenie - zresztą podobnie jak większość gier

ale i tak się nie cieszę bo wgrałem CpuSet i teraz muzyka zaczyna mi przycinać :/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 17:03:29 wysłana przez robix1999 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 05, 2011, 18:00:58 »
Kurcze mi zrzuca do Ekranu głównego po odpaleniu...  :S i na Imilce tak samo

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 05, 2011, 18:42:17 »
faktycznie - teraz się już aktualizuje pogoda - czyli to nie wina romu a HTC leci w gumki  - sprawdzałem dzisiaj kilka razy wcześniej nie chciała się aktualizować

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 05, 2011, 18:55:52 »
A teraz znowu nie aktualizuje... :( dziwne rzeczy z tą pogodą się dzieją...

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 05, 2011, 19:01:05 »
Idąc za radą Robix1999 porzuciłem rom boyppc na rzecz tego :)
Zrobiłem partycje 1024MB za pomocą CWM, następnie wgrałem rom z karty SD, czekałem aż na wyświetlaczu pojawi się info o zakończeniu, uruchomiłem na nowo i...
Wyświetla się czarny ekran z logiem htc i tak już od 15 minut.
Co zepsułem, jak to zrobić dobrze? :mysli:

Pzdr
RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 05, 2011, 19:07:41 »
Idąc za radą Robix1999 porzuciłem rom boyppc na rzecz tego :)
Zrobiłem partycje 1024MB za pomocą CWM, następnie wgrałem rom z karty SD, czekałem aż na wyświetlaczu pojawi się info o zakończeniu, uruchomiłem na nowo i...
Wyświetla się czarny ekran z logiem htc i tak już od 15 minut.
Co zepsułem, jak to zrobić dobrze? :mysli:

Pzdr

1024??? to jakaś masakra omg  :grin: - musi być 130mb - Barryfind2 napisał to w pierwszym poście - nie ma siły żeby było dobrze skoro największe partycje to 400mb bo rom ma 512mb

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 05, 2011, 19:11:49 »
mirekbb chyba mówi o partycji ext.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 05, 2011, 19:19:44 »
kurcze, znowu się gubię  :(
130MB to zrobiłem za pomocą recovery
wyguglowałem, że za pomocą CWM tworzy się partycję ext3, która jest konieczna (tak doczytałem się w pierwszym poście autora)
jak przed chwilą zobaczyłem kartę w czytniku na lapku to jedyne co jest na karcie to zip z romem.

ponawiając pytanie, co robię źle?

pzdr

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 05, 2011, 19:37:01 »
upsss to ja namieszałem - nand 130mb a cwr i sdhc 1024 - i musi działać  :wink:

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 05, 2011, 19:56:48 »
podniosłeś mnie na duchu :wink: wiem, że musi
ale co jeśli musi a nie działa...
zrobię wszystko jeszcze raz i zobaczymy.

dlaczego po teoretycznie dobrze zrobionej instalacji (takie info było na wyświetlaczu) nie mam na karcie żadnych katalogów?
W każdym innym romie miałem kilka  :)

mam wrażenie, że z tworzeniem partycji coś jest nie tak, bo po zrobieniu jej przez cwm jak odczytuje karte w lapku to nie ma żadnych, jedynie całe 4gb
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 20:15:22 wysłana przez mirekbb »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 05, 2011, 21:50:17 »
Partycja ext nie jest widoczna w lapku, robiona przez cwm formatuje całą kartę pamięci, więc najpierw robisz partycję, a następnie wgrywasz rom, inaczej nie ruszy.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 05, 2011, 22:06:30 »
tak jak piszesz to zrobiłem za pierwszym razem.
potem powtórzyłem całość: 130MB przez cwm, tworzenie partycji 1gb też przez cwm, wyłączyłem, przez czytnik skopiowałem plik zip na kartę, znowu cwm i wybieram instal from zip file czy coś takiego, czekam, w końcu jest napisane, że wszystko ok, i następnie...
czarny ekran z logo htc. tym razem przeczekałem równe 30 minut i nic!

Pytanie do autora, użytkowników, wróżek i Harrego Portiera: co mam zrobić, aby to zadziałało?  :-|

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 05, 2011, 22:37:55 »
nie wiem co na to Harry Potter, i co zrobiłeś za pomocą CMR (recovery) ale na pewno nie 130 MB partycję systemową w NAND - podział nand robisz za pomocą DAF, a nie recovery i używasz do tego wielkości wskazanych przez kucharza w pierwszym poście
(chyba, że CMR w międzyczasie dorobił się formatowania NAND ...)

obstawiam, że masz za dużą partycję systemową i co prawda rom się ładnie rozpakowuje przez CMR ale potem nie ładuje się już do "RAM" z braku miejsca

czyli najpierw DAF, potem CMR (chyba, że to robisz w kroku z DAF), a potem instalacja zipa przez CMR

@barrfind2
problem z kalendarzem dotyczył tylko agenda widger plus (platnego), wersja free działa ok, czyli nic z romem

btw, czy Wam się też tak grzeje podczas odtwarzania filmów ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 22:44:13 wysłana przez lemar123 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 05, 2011, 22:47:24 »
co mam zrobić, aby to zadziałało?  :-|
Ukończyć Hogwart :E

a tak na poważnie, partycję systemową masz 130, a resztę? misc, boot...? wszystko tak jak w pierwszym poście?

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 05, 2011, 22:50:33 »
Ustawienia dla romu w pliku flash.cfg Uwaga takie muszą być użyte.

misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 130M
cache ya 5M
userdata ya|asize|hr allsize

więcej tłumaczyć nie trzeba do tego wymagana jest partycja ext 1gb

hmm chłopaki cieszę się że pogody naprawiać nie muszę że to coś od htc, bo mi to sen z powiek spędzało:P

powiem wam coś, ustawiłem kernel tak aby w trybie uśpienia oszczędzał proca a gdy proc jest potrzebny jak przy graniu czy oglądaniu filmu ma go dociskać.Ale rozpędza się jedynie do 998Mhz ja osobiście mam teraz 1.320Ghz cały czas tak mam ustawione:P grzeje się ale to temu że jedzie proca mocno, nie muli ani nic mu się nie stanie od tego.Testowałem już pod tym kontem ten rom na 1.5Ghz i nic mu nie zaszkodziło :P a i do tego jest teraz ciepło na dworze to też zwiększa temp baterii w naszych leosiach( on sam się nie nadąża tak chłodzić jak w normalne chłodne dni )

nie martwcie się tym że się trochę grzeje ;)

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 05, 2011, 23:01:15 »
barrfind2 to już wiesz jaką wersję wrzucić też i dla nas - z tym że lepiej nie przekraczać jest 1190mhz ze względu na to że niektóre procki mogą się wysypać na tym
ja podrasowałem SetCpu procek na 1150 na 1.0.4 ondemand od 576mhz ale muza zaczęła mi chrupać - i wywaliłem cały system wraz z OC

mnie się niezbyt grzeje na filmach ale pewnie dlatego że nie oglądam zbyt długo
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 23:04:45 wysłana przez robix1999 »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 05, 2011, 23:06:47 »
wersja jest jedna dla wszystkich :P jak napisałem rom ustawiony jest na 998Mhz z możliwością oc do 1.5 Ghz dalej jest niebezpiecznie, wiem bo na 1.6 leoś strasznie się grzeje i nie odpala się system.Za duże napięcia na procek idą wtedy.Puki co macie wybór jak ustawić procek sami w setCPU ja dla siebie mam tak jak wyżej napisałem wy macie standard :P

wiem że wiele leosiów ma inaczej co do oc bo sam miałem dwa i każdy inaczej reagował na oc, jeden z nich poszedł na serwis przez to :P  i dostałem drugiego na szczęście :D

a ten drugi z nowszego wypustu świetnie znosi moje zabawy z kernelem i napięciami, jednak wam daje sprawdzone i ustawione by na każdym leo było bezpiecznie...

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 05, 2011, 23:14:26 »
misc ya 1M
boot yboot|ro 5M
system ya 130M
cache ya 5M
ile userdata wykorzystujesz ?
z lenistwa nie zmieniałem 150 MB system  :E i działa bez problemu
jeśli 150 MB też jest OK, to potwierdź to proszę oficjalnie - to dość uniwersalny rozmiar partycji, na którą wchodzą wtedy wszystkie romy nie-sense + Twój; od miesięcy nie zmieniam tego rozmiaru i jest to bardzo wygodne

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 05, 2011, 23:49:53 »
no wiesz jak masz partycje 130 mb to user data masz 290 mb jak 150 to odejmujesz sobie te 20 mb czyli powinieneś mieć jakieś 270 mb na gry i programy. Wiadome ja mam zainstalowane prawie 130 aplikacji i gier i ponad 160 mb wolnego jeszcze mam xd bez app2sd bo zbędne jest.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 06, 2011, 09:19:16 »
to prawda - pamięci nie brak - ja mam systemowo 120 i 160 wolnej wewnętrznej i już nic więcej do zainstalowania - dobrze zaplanowane jest - a to że Barryfind2 wyrzucił trochę śmieci typu Twitter czy HTC Trimmer tylko sprawę poprawiło  :ok:

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 06, 2011, 09:46:47 »
Ja również jadę na 150 i jest ok, ale od kilku romów, zacząłem przywracać tylko najpotrzebniejsze aplikacje a reszta leży jako kopie zapasowe w TB i jak jest potrzeba to przywracam poszczególne pozycje, więc nawet 1/4 pamięci nie mam zapełnionej :wink:

Co do OC, mi tam w zupełności wystarcza to 998 i nie mam zamiaru kręcić wyżej :)

U mnie pogoda aktualizuje się w kratkę, raz tak, raz nie, ale co do samego internetu po 3g, to chodzi zdecydowanie lepiej niż na poprzednich romach, i ogólnie wydaje mi się że zasięg telefonu lepszy jest :ok:

Rom jest naprawdę świetny :ok:

I tak jak mówi robix, dużo rzeczy usunąłeś które tylko zajmowały miejsce niepotrzebnie, to też duży plus :wink:

« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 06, 2011, 09:48:50 »
u mnie to samo co u mirekbb może napisze jak instalowałem bo może gdzieś coś namieszałem:
1. zrobiłem partycje fat32 i ex3 w programie Mini Tool Partition...... (partycja ex3 wielkość 1052MB - nie wiem czy tu nie jest za duża ale przez pośpiech tak wyszło)
2. zainstalowałem z recovery Daf.exe zmieniłem dane w flash.cfg na takie jak pisał autor
3. przystąpiłem do instalacji romu wszystko przebiegło oki restart urzadzenia i cały czas wisi na logo HTC gdzie jest ten błąd czy te kilka MB więcej w ex ma takie znaczenie.

Jak to można w miarę szybki sposób naprawić i uzdrowić.

*

Offline mirekbb

• **
  • 169
  • Orange postpaid
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 06, 2011, 10:11:45 »

misc ya 1M
boot yboot|ro 5M
system ya 130M
cache ya 5M

więcej tłumaczyć nie trzeba do tego wymagana jest partycja ext 1gb

dokładnie tak mam jak powyżej i w pierwszym poście.

@ Lemar123
...i co zrobiłeś za pomocą CMR (recovery) ale na pewno nie 130 MB partycję systemową w NAND - podział nand robisz za pomocą DAF, a nie recovery i używasz do tego wielkości wskazanych przez kucharza w pierwszym poście...

masz rację, 130MB robię przez DAF, jak do każdego ROMu.

obstawiam, że masz za dużą partycję systemową i co prawda rom się ładnie rozpakowuje przez CMR ale potem nie ładuje się już do "RAM" z braku miejsca

Skoro mam tak jak kucharz przykazał w pierwszym poście to:
misc ya 1M
boot yboot|ro 5M
system ya 130M
cache ya 5M
to jak mogę mieć za dużą partycję?

Bardzo proszę o pomoc

PZdr