[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 290686 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
tak coś tylko co :( nie mam jak tego sprawdzać bo mam plusa, innych orange nie ma u mnie zasięgu.I szkoda mi kasy na to aby kupować karty z innych sieci i kombinować.Mimo to będę jeszcze szukał przyczyny może coś znajdę.

widzę że to nie tylko ja mam z tym problem ale innni na oryginalnym desire też.

chyba te forum jest zakazane ale daje tylko jako przykład, między kropki dałem spacje aby się pokazało.
http://forum[ciach!]pl/f223/nie-aktualizujae-ca-sie-pogoda-przez-sieae-koma-rkowa-62049/http://forums.whirlpool.net.au/archive/1598585
coś jest nie tak nawet htc hub nie działa coś mają z serwerami.
[mod]Niestety, tak jak mówisz, takie linki nie przejdą[/mod]

no tak to sorki :P ale chciałem pokazać że to nie tylko my mamy ten problem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2011, 08:22:05 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Wierzymy na słowo że to nie tylko problem twojego romu. Ale najdziwniejsze jest to że na jednych romach z DHD to chodzi a na innych nie... :S

*

Offline barrfind2

• 380
no tak i teraz nasuwa się wiele pytań :P, czym się różnią inne romy dhd od mojego ? co to powoduje ? czemu oryginalne romy stockowe mają te same problemy ? może to różnica aplikacji od pogody chociaż ją zmieniłem na tą z frankiego i nic to nie dało.Dziwne że reszta internetu działa itp tylko pogoda nie ? pobiera dane ale ma jak by blokadę u tych operatorów ? może to naprawdę wada serwerów htc a mój rom zalicza się do tych które mają chwilowo problem, jeżeli się samo to nie rozwiąże w ciągu kilku nast dni poszukam jeszcze wady.Teraz to jak walka z wiatrakami bo nie wiem czy to moja wina czy ich, dodam że hasło do htc hub nadal do mnie nie dotarło mimo że 2 h temu je zresetowałem.Ci z htc mają jakiś burdel i poważną awarię.
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2011, 20:17:51 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
Możliwe że wina leży po ich stronie, może jest kilka serwerów pogody i padł akurat ten który obsługuje twój rom, dla naszych sieci :P

*

Offline barrfind2

• 380
dobra puki co poczekam, nie mam co poprawiać bo chyba więcej bugów nie ma.Czytam i czytam i na zagranicznych forach też mają takie problemy do tego htc hub nie działa czyli wskazuje to na ich wadę.Jeśli się mylę to będziemy walczyć :D

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Odp: [BarrDroid 1.0.4][HD2 ANDROID ROM][CWM&RAM][Desire HD][APP2EXT][Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 01, 2011, 09:07:32 »
To ja przetestowałem Frankinstine Droid v2.0
Oprócz tego (taki pracowity dzionek, a w zasadzie popołudnie miałem;) ) zainstalowałem i sprawdziłem:
- DL Desire 3.4/3.5 (staroć)
- DL Desire 4.31.44.12 (teraz tego używam)
- DL Desire 4.32.44.12
- DL Desire Series v5.x (tego nawet nie mogłem zainstalować...)
- imilka DHD 2.0
- imilka GB
- BPSense ViVo
uff..chyba wszystko, dużo tego było, położyłem się spać przed 3..nad ranem;)
Na wszystkich z nich chodzi standardowa pogoda Sense, chodzi pogoda z FancyWidget 1.3, chodzi pogoda na aplikacji MinimalText - tam można wybrać providera albo google albo AccuWeather.
Ba! Na Twoim BarrDroidzie tez działa pogoda z Fancy i Minimal.
O co biega zatem?!
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline barrfind2

• 380
Odp: [BarrDroid 1.0.4][HD2 ANDROID ROM][CWM&RAM][Desire HD][APP2EXT][Rafpigna 1.9 OC]
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 01, 2011, 11:37:45 »
widzisz tak to jest jak się robi rom samemu, poproszę imilkę o pomoc może mi znowu pomoże ? kto wie, już ma mnie pewnie dosyć chłop :P

będę musiał od nowa kombinować ale teraz mam mniej czasu bo praca jest.

zauważyłem jedną fajną sprawę, mianowicie zużycie baterii.Odłączyłem telefon o 12 w nocy, teraz jest prawie 12 popołudniu co daje mniej więcej 12 godzin w stanie czuwania, a on nadal ma 94%

a dzwoniłem już dzisiaj kilka razy i napisałem sms-a, gdy się go mocno używa czyli 3g instalacja aplikacji itp to schodzi szybko ale każdy wie że przy takim procku i tak słabej baterii musi tak być.

przynajmniej wiemy że sterownik pokazuje co do jednego % i nie zakłamuje nas jak w innych romach gdzie pokazuje zmiany co 3 a nawet co 5 % i wydaje się wam że schodzi wolniej.

to na tyle puki co ostro testuję ten rom, będę musiał z tym htc sense pomyśleć moim.Bo na pewno to wina samego sesne.System jako baza spisuje się super, nie mam żadnych zawiech ani przymuleń.Dopracujemy tylko to sense i chyba będziemy mieć jeden z lepszych romów z andro na nasze HD2 ;)

edit:
pepe64 dzięki za testy, dzięki temu wiem z kim porozmawiać lub gdzie szukać odp na mój problem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2011, 13:01:43 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 01, 2011, 15:08:41 »
pepe64 dzięki za testy, dzięki temu wiem z kim porozmawiać lub gdzie szukać odp na mój problem.
No widzisz, zaczęło się kiepsko, ale mam nadzieję że będzie OK. CZEKAM:)!

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 01, 2011, 22:09:25 »
udało się komuś na tym ROMie uruchomić platformę JAVA ME MIDP?
Testowałem wszystkie dostępne z wątku: Problem z java na HD2, żadna nie działa, lub nie da się uruchomić apletów java.
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 01, 2011, 22:55:52 »
co śmieszne system mam Desire HD ale sesne z vivo bo mi tak doradzono, może to jest wina tych problemów ? może inne sense z desire HD coś zmieni ? na romie frankiego działa java ? bo pogoda działa a on chyba ma z desire hd tak ?

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 02, 2011, 08:58:38 »
co śmieszne system mam Desire HD ale sesne z vivo bo mi tak doradzono, może to jest wina tych problemów ? może inne sense z desire HD coś zmieni ? na romie frankiego działa java ? bo pogoda działa a on chyba ma z desire hd tak ?

Bazą w HD 1.0 jest 1.84.661.1 . W każdym razie to można wyczytać z forum. Chciałem przetestować tego frankensztajna (pod kątem pogody właśnie), ale mam kłopoty z instalacją..coś mi się flash.cfg nie zgadza...

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 02, 2011, 10:39:40 »
W sumie mogłoby to mieć związek z Sense z Vivo, ale pepe monitował o problemach z pogodą już 25.05 czyli jeszcze na v1.0.2 a z changeloga wynika że Sense z Vivo dodałeś dopiero w v1.0.3...

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 02, 2011, 11:41:27 »
niby tak ale, sprawdzimy.Puki co mam złą pracę :P mało czasu dla siebie, ale potrzebuję kogoś do testu romu.Zrobię taki rom z innym sesne ale przyda mi się ktoś kto go przetestuje pod kontem tej pogody.Chętnych proszę na pw.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 04, 2011, 10:23:08 »
romik w wersji 1.04 zmodowanej działa jak bajka - zwłaszcza względem hybryd 3.o - mnóstwo ramu i pamięci wewnętrznej
jedyny mankament jaki namierzyłem to fakt że u mnie wywala się wyszukiwanie głosowe - czy ktoś inny też tak ma?

Barryfind2 podpowiedz plz
- gdzie można wrzucić własne apk w zip - żeby były zlokalizowane w NAND w partycji systemu? mam 160 mb free pamięci wewnętrznej po zainstalowaniu wszystkiego co mi potrzeba - a w sumie to kilka aplikacji jak skórki czy choćby CpuSet warto by mieć w szybszej pamięci
- czy możesz w następnej wersji zaimplementować cache na SD na poziomie 768mb zamiast zalecanego 128 - daje to sporego kopa systemowi i karcie pamięci
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1079852 - w sumie to zwykły skrypt jest (77sdcardspeedfix.txt)
- nie dało by się zaimplementować samego wygaszacza z tą wypaśną animacją pogody do tego Sense co jest? bo inne bajerki są fajne ale niekoniecznie potrzebne
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 10:28:44 wysłana przez robix1999 »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 04, 2011, 10:56:16 »
Właśnie wgrałem dzisiaj wersje Barr2 ,faktycznie miodzio, po dograniu z marketu wyszukiwanie głosowe  na klawiaturze pojawił się mikrofonik mozna mówić  nie pisać sms-y,przeglądarkę też uruchamia jak trzeba.Problem mam natomiast z uruchomieniem widgetu Akcje,nie może nic wczytać od kilkunastu minut.

Też tak macie na tym serwerze 4shared.Chcę zaciągnąć wersję stock i podaje mi czas 11godz.
Barryfind2 nie da rady gdzie indziej umieścic Twoje andki :-|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 11:49:09 wysłana przez Rajmek »

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 04, 2011, 13:09:17 »
nast romki dam może gdzie indziej, pukli co na razie te na 4shared będą bo mam słabego upa.
w wersji barr2 nie ma akcji :P

wyszukiwanie głosowe powinno działać dobrze.
własne apk hmm wszystkie apk umieściłem w sd-ext \ sys-parts \ app

wcale mu nie przeszkadza że w nie są w nand, po za tym jeżeli masz partycję 130 mb to w nand zostaje ci 1.5 mb wolnego miejsca ;)  te 180 mb co widzisz to pamięć sd-ext

puki co rom jest bardzo szybki a ja nie wierzę w przyśpieszanie kart sd.Sprawdzałem każdą metodę to tylko taki bajer aby ludzie w to wierzyli ;) żadnego kopa nie daje, co potwierdziłem już testami u siebie.

dało by się dodać wygaszacz z sesne v3 ale puki co ja skupiam się na jednym dobrym romie a nie 15 jak inni i żaden się nie nadaje do niczego.

Chłopaki mam masę roboty w domu, co spowalnia pracę nad romem.Obecnie zmieniam też pracę na lepszą co może mi pozwoli więcej nad nim posiedzieć i w niedługim czasie będą aktualizacje.

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 04, 2011, 13:47:14 »
wcale mu nie przeszkadza że w nie są w nand, po za tym jeżeli masz partycję 130 mb to w nand zostaje ci 1.5 mb wolnego miejsca ;)  te 180 mb co widzisz to pamięć sd-ext
mam 150 mb system, co mi pozwala zmieścić wszystkie romy bez sense i niektóre podobne do Twojego
z powyższego wynika, że NAND wykorzystana jest na maxa i nie mam co próbować z 150 mb system, tak ?
(barr2, nie stock)
a mam chęć, choć już za sense nie przepadałem :-)

btw, nie przeginaj za bardzo z tymi wersjami - nie musi być nowa co 1 dzień, obyś się nam tylko nie zniechęcił
zostaw sobie wolny czas :-)
 :ok:

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 04, 2011, 14:06:31 »
Sam widget Akcje jest ale nie działa tak jak np widget News,ten działa

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 04, 2011, 14:36:17 »
wyszukiwanie głosowe powinno działać dobrze.
własne apk hmm wszystkie apk umieściłem w sd-ext \ sys-parts \ app

puki co rom jest bardzo szybki a ja nie wierzę w przyśpieszanie kart sd.Sprawdzałem każdą metodę to tylko taki bajer aby ludzie w to wierzyli ;) żadnego kopa nie daje, co potwierdziłem już testami u siebie.

dało by się dodać wygaszacz z sesne v3 ale puki co ja skupiam się na jednym dobrym romie a nie 15 jak inni i żaden się nie nadaje do niczego.

Chłopaki mam masę roboty w domu, co spowalnia pracę nad romem.Obecnie zmieniam też pracę na lepszą co może mi pozwoli więcej nad nim posiedzieć i w niedługim czasie będą aktualizacje.

dzięki za informacje :)
co do pamięci na aplikacje, to katalog z oczywiście wyczaiłem - ale sądziłem, że te aplikacje wrzucają się tylko na kartę pamięci bo nie są w katalogu system który sam zajmuje 130mb
też uważam że lepiej zrobić jeden rom na tydzień niż kombinować z kilkoma - 1.0.4 i tak jest znakomity  :ok:
w kwestii cache sdhc - testy pokazują przyrost i zdrowo-rozsądkowo powinno być szybciej ale w kwestii działania systemu może i jest inaczej
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 15:00:07 wysłana przez robix1999 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 04, 2011, 16:39:11 »
Jak będzie działająca pogoda, to ja się również przesiadam, bo DHD imilki dzisiaj mi podpadł ;)

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 04, 2011, 17:02:00 »
Jak będzie działająca pogoda, to ja się również przesiadam, bo DHD imilki dzisiaj mi podpadł ;)

faktycznie się nie aktualizuje po hsdpa  :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 17:25:32 wysłana przez robix1999 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 04, 2011, 19:04:21 »
Jednym słowem, czekamy aż nasz pierwszy kucharz RP od Androida na HD2 upichci zjawiskowy rom, a już jest blisko ;)

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 04, 2011, 19:48:44 »
nie bójcie się ;) gotowałem romy na omnie i900 oraz omnie 2 dosyć długo skończyłem dopiero jak zmieniłem telefon na inny czyli iphona 3g ;P teraz mam HD2 i puki co na razie nie mam ochoty go zmieniać, dzięki jego możliwością.Nie kręcą mnie 2 rdzenie itp skoro i tak na androidzie gry są portowane z iphona 3g, to że mi 2% gier nie odpali na moim hd2 nie znaczy jeszcze że mam dziadziusia zostawić i kupić plastikowego SGS2 :P mój nast tel to będzie prawdopodobnie HTC sensacion jeżeli dobrze to napisałem :P także panowie romów jeszcze kilka wydam.Mam chwilowy postój bo nie chce wydać nowego roma i nagle znajdziecie coś jeszcze, wiadome że ja sam  wszystkich wad nie znajdę.Puki co naprawić pogodę i wywalić widget stock z romu barr2.Nadal czekam na wasze opinie i sugestie, co będzie miało wpływ na wygląd romu w przyszłości.

a i chcę dodać czarną wersję klawiatury w nowszym romie, wiadome czarne kolory zabierają mniej prądu co przekłada się na dłuższe życie na baterii :P czyli w nast romie zmiany to klawa, poprawa pogody i widget stock.Puki co za mało by dać update :D choć ci co się zgłosili na ochotników dostaną wcześniej wersję z poprawkami.

nie chcę wydawać romów jak na i900 czy o2 że co 1 dzień nowy rom i ludzie nie nadążali ich wgrywać :P ale tak to szło produkcja masowa.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 21:02:53 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 04, 2011, 21:26:10 »
ja wywalam dodatkowo część wallpaperów i dzwonków - ponieważ i tak używam Zedge do tego celu - przez to jest jeszcze więcej miejsca
drugi raz przeinstalowałem 1.0.4 i voice mi nie chce działać - w sms/email się nic nie dzieje a ten do wydawania poleceń się wiesza przy próbie uruchomienia przeglądarki

3mam kciuki za kolejny romik

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 04, 2011, 23:35:59 »
Na stockowym akcje działają,szkoda że ze swojego chcesz je wywalić.Pamięci wewn.też jest jeszcze ok 105 MB mimo wgrania 87 własnych aplikacji wg TB.Jeszcze jak był czysty stosunkowo długo startował,zdążyłem wypalić papierosa i jeszcze się nie załadował,podobnie jak barr2.Ale jak już chodzi to płynniutko bez zawieszek,super.Gierki,filmy bez zarzutu.Ciekawe co jeszcze będziesz wymyślał bo już teraz jest OK. :ok:
Zużycie w standbay-u - 2mA - rewelacja
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 23:41:01 wysłana przez Rajmek »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 05, 2011, 09:52:56 »
Na stockowym akcje działają,szkoda że ze swojego chcesz je wywalić.
Bez problemu możesz dograć ;) jak dla mnie nieprzydatny widget, za mało miejsc po przecinku na walutach.

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 05, 2011, 10:56:06 »
Uff,uporałem się z mms-ami.Z uporem maniaka w dostarczanych APN-ach dla Plusa jest : apn="http://mms.plusgsm.pl" a powinno być tylko"mms"
Po przerobieniu  pliku apns-conf.xml na taki:
<apn carrier="PlusGSM" mcc="260" mnc="01" apn="internet" type="default,supl" />
<apn carrier="PlusGSM MMS" mcc="260" mnc="01" apn="mms" mmsc="http://mms.plusgsm.pl:8002" mmsproxy="212.002.096.016" mmsport="8080" type="mms" />
</apns>
mms-y działają
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 11:03:37 wysłana przez Rajmek »

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 05, 2011, 11:37:17 »
załadowałem wczoraj barr2 (nie stock) i jest to wg mnie najlepszy rom dhd jaki miałem w swoim hd2
we wcześniejszych były lagi podczas pobierania aplikacji z market, przycinanie w sms'ach itd. a ten działa prawie idealnie
pogoda (orange) aktualizuje się, nie było z tym problemu
w porównaniu do dotychczas używanego ultimate droid 3.3 lepiej działa wifi - w barr2 mam sygnał w miejscach gdzie do tej pory się zrywał

mam 2 małe problemy, ale pewnie sam coś zrobiłem źle coś
- nie aktualizuje się agenda widget plus, moze to problem z plus (płatny), ale gtask, z którego agenda korzysta synchronizuje się ok; kombinowałem z ustawieniami, wyborem kaledarzy, api bez efektu - wciąż wita mnie komunikat o braku kalendarza;
pewnie to jakiś drobiazg, ale jeszcze nie rozgryzłem
- bywa, że podświetlenie pozostaje mimo, że ekran powinien się wygasić

poza tym to najlepszy rom dhd jaki do tej pory był

co do pierwszych kucharzy RP, to pamiętajmy, że pierwszy (chronologicznie) polski androidowy kucharz hd2 to skink, a jego rom z HTC Desire był jak dla mnie najlepszym w swej kategorii
zatem, mogę się zgodzić, że obaj są pierwsi w swoich kategoriach (i ostatni też, bo konkurencji nie ma) :-)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 12:01:59 wysłana przez lemar123 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 05, 2011, 12:04:46 »
Z tym że skink szybko nas opuścił, zostawiając ludzi samych z ich problemami, w przeciwieństwie do barrfind2 :ok:

*

Offline barrfind2

• 380
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 05, 2011, 12:12:00 »
Rajmek jak możesz podeślij mi plik xml zapodam go do romu, nie będę musiał sam przerabiać(lenistwo)

lemar123, to że pogoda działa ci na orange to mnie zaskoczyło.Może serwery htc odmuliły ? wcześniej komuś też nie działało na orange hmmm
mimo to zrobię rom z innym sense nie vivo i dam do testów chłopakom.(puki co uczę się na jutro, mam rozmowę kwalifikacyjną a oni mają testy na rozmowie :P)

nie aktualizuje się agenda widget plus ale nie wiem co to za widget ? bo kalendarz z htc aktualizuje mi się z google i facebookiem

bywa, że podświetlenie pozostaje mimo, że ekran powinien się wygasić

a to nie wiem, ma to się dziać gdy ekran sam się wygasza czy gdy ty naciskasz power ?

chłopaki którzy mają erę, choć to nie normalne ale może sprawdzić i porównać APN-y z romów gdzie wam pogoda działa z moimi w pliku xml choć ten plik podmieniałem i nic to nie dawało :(

albo sprawdzić teraz może się już coś poprawiło ? bo trochę się narobiłem na tym sense :P szkoda by było zaczynać od nowa.

jeden kolega o nicku Sykesz zgłaszał mi że ma często restarty na romie stock, puki co on jako jedyny to ma więc odnoszę wrażenie że nie wgrał roma na czystą pamięć nand i nie zrobił też czyszczenia karty sd.
ja nie mam puki co żadnych restarów więc nie mogę na to zareagować.Może gdyby więcej z was miało taki problem to szukał bym przyczyny tego zjawiska

a i info że rom zabiera jedynie 2mA w trybie czuwania jest bardzo dobre :) niżej już nie zejdę.(nie wiem czy to nie najniższy wynik jak na romy z adnkiem dla HD2)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 12:15:43 wysłana przez barrfind2 »