Witam,
tytułem wstępu: przesiadłem się niedawno na Twój ROM z romów w wersji SD (faktycznie, niebo a ziemia, jeśli chodzi o szybkość działania i życie baterii

, ale mam kilka problemów:
1. Nie działa aplikacja Motostat dla serwisu o tej samej nazwie (zapisywanie tankowań i statystyki samochodu) - ile razy próbuję się zalogować, dostaje komunikat o błędzie połączenia z Internetem, i po GPRSie, i po WiFi. W romach SD (Rafpigny i MCCMHD) nie miałem takich problemów. Jest jakiś sposób, żeby dojść do tego, co mi ją blokuje?
2. Galeria przy wychodzeniu zawsze żegna mnie FC, plus są problemy z działaniem dodatku do Picasy od HTC - w nieskończoność wczytuje zdjęcia z albumów, a przy próbie dodania zdjęcia do albumu z poziomu galerii mam pustą listę albumów. Co ciekawe, ten sam problem miałem na romie Rafpigny, w MCCMHD v5 wszystko działało OK.
3. Jest sobie też taka nieprzydatna (

) aplikacja How Stuff Works, która wywala FC przy próbie wejścia do któregokolwiek z jej menu. Jako jedyny punkt odniesienia mam MCCMHD, na którym działała bez problemów.
Spotkał się ktoś z podobnymi problemami i mógłby coś doradzić?
A tak poza tym, to jestem naprawdę pod wrażeniem i gratuluję sobie, że w końcu zdecydowałem się na przesiadkę na rom w wersji NAND. Wielkie dzięki, barrfind2!